Jump to content

2JMT

Members
 • Posts

  85
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by 2JMT

 1. Wouldn't try that at all, time is absolutely too short. 1. You have to go through custom 2. walk / by taxi about 1 km 3. find the cache, most easy 4. go back 5. check in and security 6. find a right gate
 2. 2JMT

  GPX Editori

  Olen tässä muutamaan otteeseen tuskaillut tuon Garminin MapSourcen kanssa noita trackkejä. Kun haluaisin ottaa jostakin trackistä pätkään niin "!#¤%&/()=?" ja sama uudestaan. Homma onnistuu lopulta, mutta on aivan uskomattoman hankalaa. Jotenkin alkaa vaikuttamaan että joko tuo softa on jostain alakoululaisten basic-harjoituksista tai sitten minä vaan en yksinkertaisesti osaa laittaa sormia oikeaan järjestykseen. Onko kellään sattumoisin tietoa jostain softan pätkästä jolla trackien käsittely sujuisi hermoja menettämättä ? Olen yrittänyt kahlata googlea, mutta en mielestäni ole sopivaa/hyvää vielä löytänyt.
 3. Olen pyöräillyt ja kätköillyt nyt kesän näillä OSM:n kartoilla. Tänään ihan mielenkiinnosta laitoin reityksen päälle fillarille. Pitkäkoskelta tulimme sellaisia reittejä pitkin jota en koskaan aikaisemmin ole edes tiennyt olevan olemassa. Eli aika hyvin kartat toimii ja reitittää. Autolla ajaessani olen huomannut että pientä "viilaamista" vielä tarvitaan.
 4. 2JMT

  Lapland Topo Map

  Go to this page http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map...Garmin/Download and select Finland. From new page download gmapsupp.img file and move it to your Garmin's memory. Almost "plug n play". Anyway it is not topo-map, but streets are somehow shown in the map. Commercial maps are much more detailed and better. It's not the best one but "acceptable", certainly depends on you requirements.
 5. 900. purkki tuli kirjattua heti Juhannuksen jälkeen http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...48-14881158bf38 kätköllä.
 6. Tällainen artikkeli oli tänään Ylen uutissivulla: http://yle.fi/uutiset/luonto_ja_ymparisto/...iin_793880.html Eikö kätköjä ole noiden paikkojen lähistöillä jonkin verran. Onko näille jokin "karttamerkki" olemassa jonka voisi liittää myös kätkökuvaukseen jolloin kävijät tietäisivät myös tästä.
 7. Tämä tilanne olisi nyt syytä käyttää Galileon ylösajoon jos siitä jokin kilpailija meinataan saada GPS-järjestelmälle. Maailmalla on aika paljon GPS-paikannusta tai -aikaa käyttäviä sovellukisa ja jos nämä häiriintyvät niin Galileosta voi tulla vielä jotakin. Niin elleivät venäläiset sitten laajenna omaa Glonass järjestelmäänsä ja myös kaupallista sitä. Pilottikoulutukseen tulee varmaan manuaalipaikannus sekstantilla yhdeksi kurssiksi "Tarkkuuspommit" (=ristelyohjukset ?) kai vain osittain "toimitetaan" kohteeseensa GPS-paikannuksella. Ne myös vertaavat muistissaan olevaa "karttakuvaa" lentoreittinsä varrella.
 8. Tuolta löytyy joitan karttoja jotka sopivat kuulemma suoraan Garminiin http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map...Garmin/Download
 9. Pitäisi toimia Garminin kanssa, mutta siihen arvaukset jääkin.
 10. 2JMT

  "salainen" profiili

  Omalta sivultasi oikeassa sivussa pitäisi olla Account Options View My Account Details New! ja sitten sieltä tänne.. My Account Preferences Change Time Zone: Finland : Helsinki Show Daylight Savings Time Display Units: Use Metric Units Web Page Instant Message: None Specified Friend Requests: Allow Friend Requests
 11. 2JMT

  Akut GPS:ssä

  No, ihan ensin on otettava tämä "outos" omaan piikkiin. Laitteeseen oli jäänyt herätys päälle 07:00, jolloin aina aamuisin se olikin "herättämässä" kun sitä keittiön pöydällä näin. Mutta en minä siitä vehkeestä mitään "akku" asetusta löytänyt. Asetukset ovan Alkaline, Lithium (käytössä) ja NiMH. Akut ovat Vartan 2500mAh:n akkuja, jotka kyllä hyvin kestävät.
 12. 2JMT

  Akut GPS:ssä

  Tuossa jonkin aikaa sitten ostin perheen muita laitteita varten akkuja ja siinä samalla mietin että kaipa nämä GPS:äänkin (Garmin Colorado) käyvät. Kyllä käyvät, mutta käyttäytyminen on jokseenkin hieman oudohkoa. Onko kelleen muulle sattunut akkujen kanssa samanlaista toimintoa: GPS herää aivan satunnaisesti "henkiin" ilman että sitä on edes koskettu ? Virtanapista laite kyllä sammuu ihan normaalisti. Tämä tapahtui muutaman kerran kun olin irroittanut USB-kaapelin laitteesta, mutta nyt tämä on sattunut jo useamman kerran aivan itsekseen. Nyt ei voi koskaan olla varma että hönkää piisaa kun GPS:n ottaa mukaan. Paristoja käytettäessä näkee myös varaustilanteen, mutta akuilla näkyy vain "punaista", mutta silti ne kestävät lähes päivän.
 13. 2JMT

  LOCATIONLESS CACHE

  Muistan nähneeni yhden varsin "mielenkiintoisen" locationless toteutuksen. Idea siinä oli että piti saada kuva gps:stä sellaisena ajanhetkenä mikä on sama myös koordinaatteina. Sen kuitenkin katsoin ettei Suomessa sellaista paikka tainnut olla.
 14. Meillä on arpanopat "parhaita" löytöjä. Minä jätän yleensä joko seteleitä tai kolikoita mitä matkoiltani tai asikkailta olen saanut vaihdettua. "Parhaat" ovat olleet Irakilaisia seteiteiltä. Kaverit vain lakoonisesti totesivat että koskaan ei tiedä aamulla palaako illalla kotia. Se lausahdus on pysäyttänyt ainakin minut.
 15. 2JMT

  MapSource vs nRoute

  Itselläni riitti kun uudelleen nimesin mapsource.exe:n. Nyt ainakin käynnistyi ja karttatuli näkyviin.
 16. Oletteko jo kokeilleet ? Minulta loppui MapSource toimimasta päivityksen yhteydessä, mutta nRoutessa näkyy kyllä samat kartat kuin vanhemmassa MapSourcessa.
 17. Tuossa viikonloppuna kaverin mökillä tuli "känätatteyä" noista teksnistä hienouksista GPS:ssä ja samalla sivuttiin aihetta "paristot vai akut". Itse olen käyttänyt pelkkiä paristoja ja niitä kuluu aika tavalla tuossa C300:ssa. Kellä olisi kokemuksia akuista koko luokkaan AA, eli tavallisen sormipariston koko. ? Kestävätkö kuinka hyvin verrattuna alkaaliparistoihin ?
 18. Josko jollekin on jo sattunut, mutta tässä yksi "feature". Kun lataat kätkön perustiedot "Send to GPS" toiminnolla ja sitten ihmettelet miksei niitä vempaimesta löydy. Kanaattaa ladata tuo uusin 2.5.2 (muistaakseni) softaversio mikä on vielä beta. Se näyttää ratkaisevan noita gps:n käyttäytymisongelmia.
 19. Sattuipa tuon uuden kapistuksen kanssa "outo" juttu. Latasin SD-kortille karttoja ja siinä yhteydessä ne toimivat hyvin ilman ongelmia. Seurravana päivänä kun käynnistin gepsin niin meni hetki ja gps sammui. Toistin operaation parilla variaatiolla ja tulos oli sama - masiina sammuu kun SD-kortilla on karttoja. Kun kartat tuhoaa niin laite alkaa taas pelittämään.
 20. Vahingossa tilasin GPS:n asennuspalikat moottoripyörään, joista voisin luopua. Helpompi näinpäin kuin ostaa se moottoripyörä. Tuote on RAM-B-149 RAM Mount with stst U-Bolt. Pussit avaamattomina. Tämän näköinen vempain http://www.gpscity.com/item-ram-mount-garm...amb149ga27.htm# Mukana on Colorado 300:n alusta. Hinta 25€
 21. Minulla ainakin toimii 4G SDHC -kortti Garminin spekseissä niin sanotaan ja kun varmistelin asiaa Data-Systemsistä niin heiltäkin tuli sen suuntainen lausunto. Voihan olla että tämä olisi unsupported feature - tiedä häntä. Mutta täytyy panna korvan taakse että SDHC-kortitkin pelaisivat.
 22. Itselläni on nyt tuo laite ollut kolmisen viikkoa, mutta ihan tyytyväinen en ole. 1. Käyttö on hankalampaa. Johtuu varmasti siitä ettei vielä ole uutta oppinut ja noita nappeja ei ole montaa, joten kaikki löytyy jonkun takaa. 2. Epätarkkuus. Joskus tuntuu että kaikki menee metrilleen, mutta usein olen jotunut tilanteeseen että olen parisenkymmentä metriä sivussa. Sekä täällä suomessa että viime reissulla Unkarissa. 3. Waypointtia tallentaessa ei ole "AVG"-tilaa, jossa koordinaatit lasketaan keskiarvona. 4. RAM-Mount telieet ovat vähän "jenkkimäisesti" suunniteltu - eivät toimi siististi. 5. 60CSx:ää pystyi monitoroimaan PC:hen kytkettynä, mutta tätä ei - tai en ainakaan tiedä miten. 6. GPX-tiedostot ovat Loistava parannus edelliseen. Sama (perus)tieto oli kyllä vanhassakin. 7. Sekä kuvien katselu. Olen kokeeksi tehnyt muutaman kuvauksen kuvaksi, jolloin se ei vie ruututilaa koko aikaa. 8. Erittäin huonona pidän ettei laite tue SDHC-kortteja (>2GB). 9. Isompi näyttö on hyvä. 10. Onko säädöistä kiinni, mutta kun laite on ulkopuolisella virralla niin se ei automatik mene "näyttö valaistu"-tilaan. Siis tai en ainakaan tiedä miten sen saisi menemään. Mutta kukas sitä omia ostoksiaan kovin alkaa mollaamaan. Ehkä tässä kestää totuttelu jakso vähän kauemmin kuin edellisissä. HUOM. Manuaalia ei ole vielä kokonaan luettu.
 23. Hyvin se on toiminut ilman noita hälyytyklsiä jo parisen vuotta, mutta kaikki alkoi hiukan noiden ABC- ja S-paikkojen latauksen jälkeen. Epäilen kyllä että siellä tiedostossa on joku "sarake" missä ei pidä olla mitään. Tai voihan se olla että sokeille kerrotaan että nyt olet lähellä. No tästä päästään kun deletoin tiedostot. Tuon vanhan kaman uutena myynti on petos, joka on kai määritelty myös Suomen rikoslaissa. En ihan heti kyllä tuollaista "usko". Siinä palaa maine aika äkkiä.
 24. Tämäkin sitten selvisi kun kysyin Garminin tuotetuesta. Minun kuulemma pitää poistaa kaikki valvontakameroiden POI-koordinaatit. Tämä vastaus on ihan järkeenkäypä, mutta kun minulla sellaisia ei laitteessa ole. Laitteeseen olen kyllä ladannut S-liikkeet ja Nesteen huoltsikat ja nyt täytyy tarkistaa ettei näissä ole jokin koodi joka aktivoi tuon hälyytyksen. Onko kellään muulla ABC-asemia, S-liikkeitä tai Nesteen huoltsikoita ladattuna GPS:ään ?
×
×
 • Create New...