Jump to content

ilkant

+Premium Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ilkant

 1. ilkant

  Akut GPS:ssä

  Odotelkaa muutama vuosi ja uusi akkuteknologia tulee gepseihin...
 2. I use Kubuntu Hardy Heron (Linux) and it's Konqueror brower. Previous distribution version Gutsy Gibbon showed the page ok, but now the waypoint of the cache has disappeared. More specified it has gone to left side of the page. It is back of the background. I tried Firefox. It displays page ok. Since the page has been ok before latest Kubuntu distribution I think that it's bug of Kongueror.
 3. Hähää, on tuossa läppärissä Windows XP, mutta läppäri on lähes aina käyttämättömänä kirjahyllyssä.
 4. Garmin GPS II+ Noin yleisesti ajateltuna vanhat laitteet kuluttavat paristoja uudempia enemmän. Ero on joskus huomattava. Käytettävyys vanhoissa laitteissa ei ole yhtä hyvä. Se voi alkaa ottaa päästä lyhyen käyttöajan jälkeen. Sitä voi miettiä, onko (mahdollinen!) halvempi hinta sen väärti.
 5. Mielestäni Etrex H on ihan hyvä kartaton gps-navigaattori kätköilyyn ja paikkojen paikannukseen. Verrattuna vanhaan Etrexiin (perustarkkuus 15m) tämä uusi tuo paljon paremmin oikeaan paikkaan. Aiemmin hakua joutui tekemään jopa 20 metrin säteellä, nyt säde on paljon pienempi. Joskus neula pomppii puolelta toiselle johtuen gps-kentistä. Etrex H:ssa on kaapelimahdollisuus tietokoneeseen. Tässä on tullut sellainenkin eteen, että läppärissä ei ollutkaan com-portteja. Jossain kaapelissa data menee com-portin kautta ja usb-väylästä tulee virta. Onneksi usb->com -muuntimet eivät maksa paljoa. Olen itse näpytellyt uudet koordinaatit laitteella ilman tietokoneiden apua. Kun sen oppii, niin melko nopeasti uusi sijainti on gepsissä. Lisäksi hyvin usein uusi sijainti on lähellä entisiä. Silloin suuri osa koordinaattien numeroista on oikein jo valmiiksi. Nykyään Etrex H on jopa halpa.
 6. Toimiiko tuo, jos tietokoneen käyttöjärjestelmänä on (Ubuntu) Linux?
 7. Saimaan kallio -kätkölle (GCJMGY) mennessä löytyi hylätty auto (Saab 99)! Vähän vaatii tuninkia ennenku on ajokunnossa, heh.
 8. Hetki sen jälkeen löytyi samanlainen kurssi Parikkalassa 19. - 20.4.2008. Siis noin viikon kuluttua. Viimeinen ilmottautumispäivä on tänään!
 9. Onko Etelä-Karjalassa tänä keväänä vastaavanlaisia VAPEPA-kursseja? Kiinnostusta olisi minulla ja varmasti muillakin. EDIT: Löytyikin tällainen kurssi: Etsintäkurssi Kukasranta, Taavetti 29.-31.8.2008.
 10. Tästä keskustelusta tietämättä siis sattumalta kävin 28.3.2008 ensimmäisen kerran luovuttamassa. Count me in. Skypessä tuttu sanoi, että on luovuttanut jo 128 kertaa...
 11. Sama laite täällä nykyisin. Hiukan muovisemman tuntuinen kuin vanha eTrex. Joskus se rakenteen keveytyminen tuntuu jopa painaessa painonappeja. Geokätköily on GPS:ään perustuvaa etsintää. Kartan avulla etsiminen on jotain muuta (vrt. lodjailu). Siispä, kartat pois aidosta geokätköilystä...
 12. I see an error message "An Error Has Occurred" on cache description page BEFORE it is approved when I have sent a new cache to reviewer and when Iam looking it unregistered. But that is not an error. The message should be such like "Unpublished cache" or so...
 13. Tuo osoite ei enää toimi, mutta eipä hätää. Sivu löytyy uudesta osoitteesta Kissan Helmet.
 14. En katso olevani kovin vanha konkari, mutta olen ajatellut asiaa Gamin Etrexin kanssa. Luulin vain, että monipuolisemmissa malleissa (esim. 60-sarja) tuollainen aikaleimakuittaus on olemassa. Jos ei ole, tästähän pitäisi lähettää kehitysidea Garminille.
 15. Veripalvelussa näkyi, että 0- verestä olisi pulaa. Mistä minä saan tietää oman veriryhmäni? Testien otosta on vuosia. En osaa sanoa ryhmääni.
 16. Piilottaessani Rutola bunker -kätköä jossain vaiheessa odottamattomasti pääni kumahti bunkkerin oven yläkarmiin. Mukana ollut "opas" sanoi: "Ei se mitään, kyllä se karmi kestää". Sen verran lujaa se sattui, että ei ihan heti naurattanut.
 17. Aarnimetsän kätkölle mennessäni huomasin maassa mopon ja polkupyörän jälkiä. Ikävää kun ne on kiellettyjä siellä. Ei voi syyttää kuitenkaan kätköilijöitä, sillä jälkien tekijät ovat todennäköisesti ihan muita ihmisiä. Kuitenkin aarnimetsä pikkuhiljaa turmeltuu. Ihan aarnimetsää se ei ole, sillä sieltä löytyy myös moottorisahalla katkottuja paksuja puun runkoja. Niitä on sahattu poikki kun kaatuneet puut ovat haitanneet poluilla kävelyä.
 18. Kesällä 2007 Helsingissä menin hakemaan yhtä kätköä urbaaniin ympäristöön ja siksi varhain aamulla ennen klo 06.00, jottei jästejä olisi liikenteessä. Etsin kätköä mahallani maassa maaten lasten leikkipaikan lähistöllä. Etenin kohti salaisia paikkoja. Yhtäkkiä huomasin, että sauvakävelijä-mummo yllätti minut rysän päältä (kätköpurkki avattuna käsissä). Liikkeeni ovat muistuttaneet varmasti hyvin paljon epilepsiakohtauksen saanutta. Rouva kysyi, että onko jokin hätä. Kerroin sitten harrastuksesta lyhyesti hänelle. En ole varma, ymmärsikö hän kaikkea. Kiitin siitäkin, että hän tuli katsomaan, sillä olisinhan voinut olla oikea avun tarvitsija. Erosimme sitten hymyillen. Kun poistuin paikalta, vastaani tuli poliisiauto kevyen liikenteen väylällä ja noin klo 6 aamulla. Eivät kuitenkaan pysäyttäneet minua. Ehkä joku on kerrostalosta nähnyt etsimiset ja soittanut poliisit paikalle.
 19. Rahaa laitettu. Sijoitus 19. sijalla.
 20. ilkant

  Profile tabs

  I use mainly KDEs Konqueror web browser on my Kubuntu Feisty system. Previously all have worked ok, but a week or two ago the tabs of the user profile does not work anymore. With Mozilla Firefox the tabs work ok. Then I viewsed the html sources with both browser Konqueror and Firefox. There the problem was. Firefox had a javascript function __doPostBack but Konqueror didn't! I think maybe the html comment marks are the reason. Perhaps Konqueror can't handle this: < ! - - blaa blaa __doPostBack blaa blaa / / - - > (I typed a space between comment marks so the forum does not become confused) and Firefox can. Note that the user page have worked ok previously with Konqueror too. If you think this is not bug of Geocaching, I make a bug report to Konqueror.
 21. Voisin olla isoisena, jos aikataulu sopii. Milloin se sitten on? Sitä ennen pitää vielä etsiä Laajasalon kätköjä kun siellä on vielä monta etsimätöntä. Paljonko sinne tulee väkeä? Voisin sponsoroida tilaisuutta yhdellä kahvipaketilla. Tiskaukseen voisi löytyä apuja. Kertakäyttölautasilla pääsisi tiskausvaivasta (hyi minua ekologista ihmistä ). Voin vihjata parille tutulle tästä tilaisuudesta.
 22. Hyvä idea. Tuo osoite antaa kuitenkin nyt ei oota eli sivua ei löydy. Ei löydy geoseikkailijoidenkaan sivua.
 23. Many urban caches are magnetic. The magnetic behaviour is written in cache info page by words. I think it may be better as an attribute of the cache. Please, add a magnetic attribute to geocaching.com site.
 24. Voisi olla kiinnostusta Garmin 60 gps:ään, siis perusmalliin. Listassa oli turhan hyvä (ja kallis) malli tarpeeseeni nähden.
×
×
 • Create New...