Jump to content

reijamasa

+Premium Members
  • Posts

    102
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by reijamasa

  1. Uaah, pitää vuodattaa. Kyseessä on EPÄonnistunut TB:n matka. Medieval Pilgrimin onnistui tehtävänannon mukaisesti kiertää Vadstenan kautta ja jatkaa matkaa Espanjaan, Santiago del Compostelaan. Espanjan puolellakin jo käytiin, tosin vain spaniardeille kuuluvalla saarella, mutta kuitenkin. Kunnes sinne saapui ystävällinen saksalalainen ja vei sen mennessään saksan-maahan. Siellä se seilasi ympäriinsä, osui välillä jonkun mukavan kätköilijän matkaan ja pääsi käymään oikein Vatikaanissa, ja sieltä takaisin Saksaan. Vihdoin joku ymmärtäväinen saksalainen päätteli että sillä on varmaan koti-ikävä, ja toi sen mukanaan Helsinki-Vantaan TB-hotelliin. :)

     

    Ei auta lappu kyljessä englanniksi, ei auta saksankielinen toive kuvauksessa, ei.

     

    No, kai se vielä joskus sinne Santiago del Compostelaan pääsee...

  2. comments from other Turku area cachers?

     

    Viltsu

     

    Which caches do you have to recommend to a visiting swede in Turku? Preferrably central, since im there over the day. Also, which is the best and cheapest bank in Finland if I want a visa or a mastercard,online banking, and cheap foreign withdrawals?

     

    Peace

     

    N

     

    I assume You arrive by boat to the Port of Turku. In that case these two caches are quick and easy:

    Medieval Finland 7 - Turku Castle GCYWJG It is a multicache, but it´s a quick one, believe me I know, it´s ours.

    Then in a very neighbourhood there´s M/S IsabellaGC5DCC which can be easily found at the same time.

     

    reijamasa

  3. Tampereen reissullamme noin kuukausi sitten katosi kotitaskustaan pieni sininen "Katepal" -merkkinen kaksiteräinen linkkuveitsi. Uskollinen seuralainen oli siihen asti viettänyt kanssani yhteiselämää ainakin 25 -ellei enemmänkin- vuotta.

    Uskollista kumppaniaan jäi kaipaamaan reija af reijamasa.

  4. Ilmeisesti kätköjen adoptointia koskevissa ohjeissa on tapahtunut muutoksia.

    Kenties paikalliset katselmoijat kertovat lyhyesti mitä muutokset ovat.

     

    Koska paikallisten katselmoijien lyhyet kertomukset antavat odottaa itseään, kävin lukaisemassa aihetta käsittelevää threadia ja ymmärsin asian seuraavasti:

     

    Kätkö on hylätty -> adoptointihalukas tekee adoptiopyynnön -> adoptointia ei enää tehdä suoraan, vaan -> säädyllisen ajan kuluttua revieweri arkistoi purkin -> paikalle tehdään adoptointihalukkaan toimesta uusi purkki ja kuvaus.

     

    Korjatkee jos olen vallan väärin ymmärtänyt.

  5. 3) jotkut muut ovat sanoneet (muissa keskusteluissa) etta heita ei ollenkaan kiinnosta esim. kenen kanssa olin katkolla tai millainen ilma oli tai kuinka monta muuta katkoa loytyi sina paivana.

     

    Jos muuta ei kertakaikkiaan keksi niin se vanha kunnon "kuiva ja kunnossa" riittää ainakin minulle. Sellaista kätkönomistajaa en uskoisi olevan olemassakaan, joka ei olisi kiinnostunut oman purkkinsa kunnosta.

  6. Rutolan bunkkerista GC165AJ

    on kadonnut kevään aikana geokolikkomme reijamasa´s Ocean Geocoin Baltic Sea (World Caching - Ocean Geocoin)

    Harjuksen ja MooseM:n visiittien välillä kolikko on mystisesti ottanut jalat alleen. Oliskos kukaan saanut siitä havaintoa?

    Kolikon sivu: linkki

  7. Sikajaakko vei sanan suusta. Tämä asia on nyppinyt itseänikin. Kun saa tällaisen yhden hymiön loggauksen, tulee sellainen olo että löytäjä ei ole arvostanut purkkiamme sen vertaa että viitsisi siitä mitään muuta kommenttia laittaa.

    Toivoisin edes paria sanaa; "kuiva ja kunnossa" riittäisi.

  8. Tammikuusta lähtien on käytössä ollut Nokian E61 osoittautunut loistavaksi kapistukseksi yhdessä GSAKin kanssa. GSAKissa valitsen keskipisteeksi jonkun sopivan jemman ja asetan etäisyydeksi jonkun järkevän kilometrimäärän, yleensä yhteen tiedostoon noin 400-500 jemmaa riippuen alueesta jonne päin on menosssa. Siinä voi vielä rapsia pois vaikka kätkötyyppejä joita ei halua mukaan tms. attribuutteja jolloin saa html-tiedostonsa sellaiseksi kuin haluaa. Sitten sama GSAK-hakutulos eksportataan myös MapSourceen josta tempaisen kyseisen kätkönipun vielä Garminiin. Helppoa ja hauskaa. Ja jos pitkällä reissulla ollaan, teen vielä päiväkohtaiset reitit MapSourcella valmiiksi Garminiin joloin ei tartte edes pohtia sitä minne seuraavaksi ollaan menossa.

  9. Saitti näytti tällaiselta tänään:

     

    Webshop has been suspended

     

    Unfortunately we at www.starweb.se have been forced to shut down this webshop.

     

    We've contacted GeoShop that rent this webshop from us,

    and hopefully they'll correct these issues as soon as possible. In such cases we'll restore their webshop again.

     

    We ONLY provide the technical solution of the webshop,

    and has nothing to do with GeoShop sales or with their articles.

  10. paikallisia kätköilijöitä tanssimassa piirileikkiä

     

    :D:):ph34r::)

     

    Kätköllä ollaan täälläkin harva se yö. Kaikista vaan ei saa uutta purkkia tehtyä kuten Väsyneen oravan iltakätköstä, mutta ehkä se on vain hyvä asia :D

  11. Lieto eventin jälkimainingeissa 20.1.07 katosi TB The Gnome. Viimeinen loggaus on LietoKK - Nautela:Korpi.

    21.1 kävin purkilla, vaan eipä sitä siellä ollut. Toivottavasti löytyy jonkun kätköilijän taskusta tai repusta.

    Toivottavasti bugi tosiaan löytyy. Kyllä minä tuon bugin tuonne kätöön jätin ja muistan vielä erityisesti että loggasin heti verkkoonkin että varmasti jäljet tulee oikein myös logiin. Toivottavasti ei ole tippunut sitten kenenkään taskunpohjalta pimeään metsään.

    - AnsKuukkeli

     

    Muistelisin että joku kertoi sen sieltä purkista ottaneensa ja näyttikin sen vielä mulle, vaan enpä kuollaksenikaan muista että kuka se oli. Mutta metsään ei siis ole varmastikaan pudonnut.

  12. Niin, en mäkään sitä minään periksiantamisena näkis, vaan näpäytyksenä. Pidetään tosiaankin parin kuukauden mykkäkoulu ja tullaan sitten takaisin. Enemmänkin mua ottaisi koppaan jos foorumi tosissaankin splitattaisiin ja SILLOIN norskit sais oman ällinsä läpi. Ja onhan tuolla noita englanninkielisiä foorumeita aiheen mukaan enemmänkin josta kysyä jos suuren yleisön tarve yllättää, eihän tätä foorumia kuitenkaan lue kukaan muu kuin nuo ystävämme Atlantin rannalta. :ph34r:

  13. Jospa lähdettäis täältä (Haksun luvalla tietenkin) vaikka pariks kuukaudeksi pois kokonaan juttuamasta ja siirryttäisiin Haksun mainioitten sivujen keskustelupalstalle. Sitten nähtäisiin paljonko tuota norskiliikennettä täällä loppujenlopuksi on ja jääkö tänne mitään liikennettä sen jälkeen :ph34r:

    Mä en kyllä henk. koht. tajua että miksi se on heille niin suuri ongelma.

  14. Seinäjoella erään sillan alla könytessämme ajoi auto tuon matalan puurakenteisen sillan yli, ja koira sai hepulin. Seisoin yhdellä liukkaista teräväkulmaisista kivistä ja koira riuhtaisi minut melkein kumoon. Sain kuitenkin korjattua mutta vastineeksi siitä löin kaalini todella kipeästi sillan palkkiin. Ei ollut hauskaa. :laughing:

  15. Edellisyönä selvisi että jatkossa on mahdollista tehdä henkilökohtaisia kätköjä eli kätköä tehdessään pystyi määrittelemään ketkä sen saivat ensiksi nähdä :anicute: Kun kyseiset nimimerkit olivat loganneet, kätköstä tuli julkinen muillekin. No huhhuh, toivottavasti ei toteudu tämä uni.

  16. Me reijamasa olemme sitä mieltä, että koska kyseessä on kansainvälinen harrastus, olisi kuvaukset kirjoitettava sekä suomeksi että englanniksi.

    Jos itse menisimme esim. Ranskaan, ja kuvaukset olisivat pelkästään ranskaksi, nyppisi se kovin, koska kumpikaan ei ranskaa ymmärrä. Samoin ajattelee varmaankin Suomeen kätköjä etsimään tullut geoturisti...

     

    Loggauksissamme harrastamme sumeaa logiikkaa kielen valinnan suhteen. Jos laiskottaa, loggaukset ovat suomeksi. Jos kerottava on jotain sellaista että siitä on ei-suomenkielinen jollaintapaa kiinnostunut, se kirjoitetaan englanniksi.

  17. Kirjastossa sattui kouraan teos Turun ja Porin läänin kallioperän opetus- ja suojelukohteita (Tapio Kananoja, 1997). Ympäristöministeriön sivulla on lueteltu vastaavia kirjoja muiltakin alueilta. (Siellä näkyy olevan myös PDF-dokumentti Uudeltamalta. Se on eri näköinen kuin Turun ja Porin läänin kirja. Jostain syystä kohteiden kuvaukset ovat PDF:ssä vain ruotsiksi.)

     

    Kirja sisältää tällaisia kohteita, kaikkiaan 161 kpl:

    • Luolat (32 kpl)
    • Hiidenkirnut ja muut glasifluviaaliset kulutusmuodot (27 kpl)
    • Jyrkänteet ja silokalliot (19 kpl)
    • Diabaasit (16 kpl)
    • Rapakivikohteet (11 kpl)
    • Satakunnan hiekkakivi (4 kpl)
    • Muut kohteet (52 kpl), esim. jokunen vanha kaivos ja louhos, tyynylava jne.

    "Suuri osa kirjan kohteista on sellaisia, että geologiaan perehtymätön ei oikein osaa arvioida onko paikassa mitään nähtävää. Siksipä olisi mielenkiintoista käydä kurkkaamassa lähiseudun kohteita, joista ei ehkä ole tiennyt mitään. Voisi löytyä vaikka hyviä paikkoja kätköillekin. Kallion pintaa ei kyllä kannata mennä katsoman nyt kun on vielä lunta... Teoksen nimestä huolimatta kohteista vain harva on suojelualueella tai rauhoitettu.

     

    Lähes kaikki kohteet on esitetty myös peruskartalla, ja myös koordinaatit on annettu. Jännästi sellaisista kohteista, joilla on arvoitu olevan kansainvälistä suojeluarvoa, ei ole karttaa eikä koordinaatteja.

     

    Laitetaanpa esimerkiksi lähes satunnaisesti valittu kuvaus, vähän pätkitty:

    Kaarina, Vuolahti, Ryövärinholma

    Karttalehti : 1043 11

    X: 6695,88 Y: 1572,41

    Luola

    Pituus: 50m Leveys: 0,3-2m Syvyys: 5m

     

    Kuusiston saaren länsipäässä sijaitsee polveileva, n. 50 m pitkä kallioperän halkeama, joka alkaa vesirajasta. Osa Ryövärinluolaksi kutsutusta halkeamasta muodostaa luolan, osa on avonainen. Kattona on halkeamaan kiilautuneet lohkareet. Halkeama ei ole koko matkaltaan läpikulkukelpoinen. Kallion kivilaji on granodioriitti. Kohde voisi olla esimerkiksi matkailukohde.

    Nuo koordinaatit saa muunnettua ymmärrettäviksi vaikka karttapaikassa:

    Lähtökoordinaatisto: KKJ peruskoordinaatisto

    P / N / lat: 6695880

    I / E / lon: 1572410

    Muunna-napista saa EUREF-FIN maantieteelliset koordinaatit. Kai nuo saisi gepsissäkin toimimaan sellaisenaan, mutta antaa sen nyt olla.

     

    Jeps, tänne oltiin jo raportoimassa uutta jemmaa kun huomasin tämän tekstin jatkon:

    "Luolan alueella sijaitsee Rövarholman valtakunnallisesti uhanalainen luutasammalesiintymä (Thamnobryum alopecurum; Sh/Sh; n. 3 m2)"

     

    Eli ainakaan meidän eettinen kitiinikuoremme ei antanut periksi tehdä jemmaa tänne, ja luonnollisesti toivomme ettei kukaan muukaan tekisi.

×
×
  • Create New...