Jump to content

maki433

+Premium Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by maki433

 1. Ima koga tko bi išao samo subotu? Meni je nešto uletilo i moram se vratiti do subote navečer.

   

  Robi i ja sigurno ne možemo na oba dana ići, jer u nedjelju imamo obaveze. Ako ćemo ići to će biti samo u subotu pa možeš s nama, ali to još nije sigurno.

 2. Samo info za ove "radne" cacheve, izgleda da je vec bila ta akcija jer je meni geocaching izbrisao cca 4 takva "radna" cachea prije godinu dana ili tako nesto. Stajali su mozda par mjeseci i cekali (sigurno se nije radilo o godinama).

  Obrisali su i dobila sam mail da micu takve cacheve i da se mogu buniti svom revieweru da mi ih dearhivira ako mi trebaju :)

 3. Taakooo! :rolleyes:

  Postavljeno je nekoliko geocacheva u Brodsko-posavskoj županiji. :)

  Nema više švercanja :P sa jednom županijom manje.

   

  Ne znam ja tko se šverca, u svim hrvatskim županijama koje imaju cache (a to je trenutno svih 21 županija koliko ih Hrvatska i ima, zahvaljujući Zagyju) ja imam pronađeni cache.

  21 županija ima cache, i ja imam cache u 21 županiji :D Što ćeš, volim obilaziti i upoznavati Hrvatsku :)

 4. Kao što sustav dopušta logiranje svojih cacheva, ali to neću nikada napraviti...tako sustav dopušta i logiranje svojih evenata, ali to neću nikada napraviti.

  U oba slučaja mi se to broji pod postavljene :) u oba slučaja ja sudjelujem drugačije kao vlasnik cache-a koji zna sve detalje i kao vlasnik eventa koji zna sve detalje.

  Ali sustav i igra su takvi da su pravila što manja i sve je prepušteno na osobnu odluku vlasnika. Pa onda birajte :) na vlastitu savjest :P

 5. nismo ih jos sve stigli pocistiti, ali su stvarno prekrasne. nismo ulazili unutra jos, ali mislim da cemo se vratiti usput pa ih i detaljnije istrazit :-)

  definitivno najljepsa serija koju morate obici... thumbs up i pivo na nas racun za oblak crew :-)

 6. Za sve koji nisu attendali ili ne watchaju listing objavljen je announcement za CITO event u Papuku:

   

  "

  Svima zainteresiranima za prvi CITO event u Geoparku Papuk.

   

  Došlo je do promjene termina održavanja CITO-a.

  Novi termin je 20.4.2013. (subota).

  Najveći razlog za pomicanje, jedan dan prije, su školska djeca iz lokalne škole u Velikoj kojima termin u nedjelju nikako ne odgovara.

  Nadam se da ćete moći uskladiti rasporede i doći u subotu [:)].

  Pozdrav

  Goran

  "

 7. Samo kratki info...bili smo mi kontaktirali Groundspeak oko pitanja promotivnih materijala kakva su pravila i rekli su nam da nema nikakvih guidelinesa oko toga da ne smiju biti promotivni materijali unutar samog cache-a, a i na više mjesta smo nailazili na njih.

  Jedina pravila koja imaju oko toga je da se na samom listingu ne smije reklamirati.

   

  A što se tiče alkohola s time se definitivno slažem, mislim osim očitih razloga da se može proliti po cijelom cache-u, da ga mogu naći djeca itd. to je protiv osnovnih pravila geocachinga: "Don’t place items such as food, explosives, knives, drugs or alcohol in a geocache.!" i najbolje se uvijek osloniti na najstandardnije pravilo "Geocache contents should be family friendly" i ne bi trebalo biti problema :)

 8. Hello ekipa :)

  20. ili 21. travnja u PP Papuk održat će se CITO event u svezi i glede CITO weeekenda (mislim da je i neki suvenir u igri :))

  pa sad imam dva pitanja...

  1. jel vam bolje paše subota ili nedjelja?

  2. tko ide, tko ide :):):):)

 9. Pa nije nespretno, nego je izazovno :P Da na malo drugačiji način se animiramo i začinimo Event.

  Ali kao što stoji na cache-u to nije obavezno i svi su neovisno o tome pozvani da dođu i zabave se, a mi ćemo također kao i uvijek postaviti par zanimljivih stvari :)

  Ideja iza cachea je da ako drugi žele sudjelovati u zabavi da mogu te da se na ovaj način međusobno motiviramo i vidimo kakvih ideja/mjesta/načina izvedbe možemo smisliti na jednom mjestu.

  Ukoliko ste iz zagreba onda sami snislite i pronađite mjesto...za kolege izvan zagreba ukoliko neće dolaziti prije toga onda se uvijek možemo dogovoriti za pronaći neko mjesto ukoliko želite pokazati svoje umijeće mysterija ili neobičnih containera i slično.

  Za sve druge ovo je još samo jedan običan Event u nizu sa zabavom, pričama, hranom, cugom, smijehom i pokojim cacheom (nadam se ne samo našima). :D

 10. Kupovina geocaching stvarčica je poprilično težak posao iz Hrvatske :) iz iskustva :D

   

  Rekla bi da postoje tri načina:

   

  1. Kupovina na MEGA eventima - najčešće imaju štandove gdje dućani izlažu svoju robu pa se može svega kupiti (ukljućujući i GC i TB).
  2. Kupovina osobno - ovo je malo teže za izvesti jer nema u Hrvatskoj dućana, znači jedino ako se ide van...
  3. Kupovina online - e sada i ovo ima svoje čari:


  1. a ) Treba pronaći dućan koji je voljan dostaviti u Hrvatsku (nije tako jednostavno :) )
   b ) Treba paziti na poštarinu - ponekad je veća od stvari koje se kupuju (a ponekad se može naći i bez poštarine :) )
   c ) Izvan europe (SAD, Kanada) su najčešće cijene jeftinije od europskih dućana

   

  Na geocaching stranici postoji lista svih dućana - pa se može istražiti - link: http://shop.geocaching.com/default/international-retailers/

   

  Ja sam osobno kupovala sa ove dvije stranice (mislim da su oboje imale besplatnu poštarinu, a cijene nekih stvari su bile puno jeftinije od europskih konkurenata), stvari su došle dosta brzo (cca 2 tjedna):


  1.  
  2. http://landsharkz.ca/
  3. http://www.crazycaches.com/

   

  A na zadnjem mega eventu sam kupila kod austrijanaca http://muggelfrei.at/ (malo skuplje nego se što se može naći na netu).

   

  To je to što se tiče mojeg iskustva :D

 11. Meni su najdraži urbani micro i nano :D Neobični kontejneri skriveni u gradu naočigled svih :D

  To su oni cachevi koje tražiš pola sata, ne možeš ga naći i onda ti počnu padati lude ideje na pamet kako bi taj cache mogao biti skriven :D (na kraju najčešće nije ništa ludo, već sam ga samo promašila :) ali svejedno...) ;)

×
×
 • Create New...