Jump to content

Eddy_EBT

+Premium Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Eddy_EBT

 1. Als ik het goed heb is dit het laatste topic m.b.t. caches en Covid (er zijn er heel wat topics, maar de andere zijn allemaal uit 2020). Dus hierin zouden de laatste richtlijnen m.b.t. geocaching en covid moeten staan. Maar dan lees ik dat events niet gepubliceerd worden i.v.m. de maatregelen van de overheid. Die maatregelen zijn toch al een tijdje versoepeld? Mogen er dan nog steeds geen events gehouden worden???
 2. Bij mij in de buurt is er een cache (GC95E9N), die als "inactief" staat, maar hij kan wel worden gelogd (dat gebeurt ook meerdere malen). De CO had hem eerder gelogd "Onderhoud nodig": de logrol lag er los op de plek, er moest nog een nieuw doosje omheen. Maar na die log heeft de CO er niets meer aan gedaan. De reviewers hebben al 2x een reviewer note geschreven: eerst dat de cache al lange tijd inactief is en een maand later de waarschuwing dat de cache (bij niet antwoorden) gearchiveerd zal worden. Bij een event heb ik van mede-cachers gehoord, dat deze CO al lang inactief is (en waarschijnlijk niet zal reageren). Nu heb ik bij de cache al gepost dat ik hem eventueel over wil nemen, maar ik ben bang dat het archiveren automatisch gaat (dat er alleen gekeken wordt of de CO de cache weer op "actief" gezet heeft of niet, en dat er dus niet gekeken wordt of er andere berichten zijn gepost). Als deze cache gearchiveerd wordt kan ik (volgens mij) alleen een nieuwe cache aanmelden (met toestemming vragen bij de gemeente en de reviewers) met een nieuwe code etc. Maar als ik hem vóór die tijd kan overnemen kan de logrol blijven liggen (ik heb hier wel een doosje om het aangegeven onderhoud te doen) en hoeft misschien alleen een berichtje naar de gemeente worden gestuurd dat ik de cache overneem, dus dat ik dan de nieuwe contactpersoon hiervan ben. Ik zie wel vaker caches die door anderen zijn overgenomen, maar ik vermoed dat de "oude" CO daar toen zelf voor gezorgd heeft. Deze CO is echter niet actief, dus misschien gaat de procedure dan anders? Weten jullie wat ik kan doen?
 3. Voor de toestemming van de gemeente staat hier een lijst van wat bij een aantal gemeenten de regels/voorwaarden zijn. Nu staat mijn eigen gemeente (Rotterdam) er niet tussen. Betekent dat, dat de gemeente Rotterdam geen toestemming geeft? Of dat er bij elke "toestemmingsaanvraag" andere voorwaarden worden gesteld? Nu ben ikzelf net begonnen met Geocachen (sinds 2 juli), dus ikzelf zal nog even geen caches plaatsen (ik wil eerst meer ervaring krijgen in het vinden van caches). Maar ik werk bij de gemeente Rotterdam, dus ik kan eventueel (via een interne vraag) vragen of er "standaard eisen" zijn aan het plaatsen van geocachen, zoals andere gemeenten hebben (zoals bijvoorbeeld de naastgelegen gemeente Vlaardingen heeft. Ik zou daarbij deze als voorbeeld mee kunnen sturen. Mijn vraag is: Zou het wel handig zijn om dit te vragen? Of is de huidige situatie beter voor geocachen? (er zijn zoveel caches in Rotterdam aangebracht, dat een "algemeen Reglement" misschien minder kansen geeft op toestemming) Als dat laatste het geval zal zijn, kan ik het beter niet vragen: je moet geen slapende honden wakker maken. Ik hoor graag wat ik moet doen.
 4. Dit weekend (ik weet niet wanneer dit bericht wordt goedgekeurd door een moderator, maar het gaat om 24/25 juli) heb ik het juist andersom meegemaakt: De CO had aangegeven dat er een nieuw logboek in de cache was geplaatst. Mijn "found it" kwam 2 posts daarna (dus voor mij had 1 iemand gelogd "gevonden"). Maar in het logboekje stonden vóór mijn naam 3 logs. Dus er zijn ook mensen, die wel het logboekje in de cache invullen, maar niet loggen op de website.
 5. Ik heb (nog) geen premium lidmaatschap, dus kan ik niet elke cache loggen (ook niet als ik hem "per ongeluk" zou vinden). Meestal kijk ik van te voren op de kaart op de website om te zien waar caches zitten die ik kan zoeken. De caches die alleen door "premium members" gevonden kunnen worden zijn dan dus al weggefilterd. Aan de hand van de caches die overblijven stippel ik een route uit om erheen te gaan. Ik heb een paar keer gehad, dat ik bij een cachelocatie (bijvoorbeeld GC5K0JJ) uitstap, de geocache-app open en dan de melding krijg dat ik eerst moet opwaarderen naar Premium om de cache-gegevens te kunnen zien. Terwijl ik volgens de website WEL de cache zou moeten kunnen zien. Dus dan zit er niets anders op om weer in de auto te gaan zitten en naar de volgende te rijden. Thuisgekomen controleer ik het nog op de website, en jawel: ik zie de cache er nog steeds staan en geen tekst "Premium only". Kunnen jullie mij vertellen wat er fout is gegaan? Ik ben ingelogd bij zowel de website als de app, dus beide kunnen zien wat ik wel of niet kan cachen.
×
×
 • Create New...