Jump to content

mikko&sira

+Premium Members
  • Posts

    86
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mikko&sira

  1. Naarmut kropasta onneksi paranevat ja Colorado on paljon maastouskottavampi naarmuisena. Mun Coloradossa on myöskin syvät naarmut kehyksessä kun kompuroin yhdellä kätköllä tasaisella maalla ja otin käsilläni vastaan. Toisessa kädessä oli tietysti gepsi. Hyvin toimii ja näyttö säilyi naarmuitta, kiitos näkymättöman kalvon.

  2. Juuri äsken ruuvasin 3D:hen LEDin kiinni ja olihan se kirkas ja valokeila paremman muotoinen kuin vanhalla polttimolla, mutta värisävy luonnollisesti muuttui kellertävästä sinertäväksi.

    Ei syrjäytä Mäkki vieläkään Fenixiä kätköilylamppuna.

  3. Hyvin kestävät akut. Viiden päivän ja 101 löydön kierros Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja koko ajan samat akut gepsissä. Yhdistelmä tarkemmin oli GPSMap60CSx ja GP 2700mAh:n akut.

    Akut oli ladattu ennen retkelle lähtöä ja eivät olleet niitä uusia ReCyko malleja. Gepsi sai matkanteon aikana sähköä mopon akusta, mutta purkkien haun aikana akuista. Jos keskimääräinen hakuaika olisi ollut vaikka 10 minuuttia per purkki tarkoittaisi tämä n. 16 tunnin kestoa.

    Noita ja myös niitä uudempia ReCykoja on aina riittävästi ladattuna mukana ja samat akut käyvät myös Fenix fikkariin. Siis ääni akuille.

  4. Nyt myös siniset nuolet pelittävät...

     

    Karttapaikan uudistuksen myötä myös Yahoo(nyt googlemaps)toKarttapaikka greasemonkey skripti hajosi, uutta on tarjolla vanhasta osoitteesta http://userscripts.org/scripts/show/9696. Samalla lisäilty pari uutta lisäjippoa

     

    Kiitos pailakka. Nyt kun vielä kertoisit, kuinka ne jipot toimivat. Ilmeisesti toisella voi valita joko kartta- tai ilmakuvan.

    Ihmettelee nimimerkki ropelli keskellä kämmentä.

  5. Entäs kun kätkön D/T on 1/1 ja loggaus on "helppo". Onko se myönteinen (on samaa mieltä kätkön tekijän kanssa) vai kielteinen (niin kuin sen helposti lukee). Eikös 1/1 pidäkin olla helppo B);)

     

    Näitä "helppo!"-logeja tulee aika ajoin itsekin kirjoitettua. Usein, kuten esim eilen, lisäilen jotain tyyliin: "löytyi tähtiensä mukaisesti helposti".

    Jos kätkö löytyi helposti, voi sen toki lokiin kirjoittaa. Ainakin omakohtaisten kokemusten mukaan voivat 1/1-kätköt joskus olla aika pirullisen vaikeita löytää.

  6. Saakohan ne Wherigot toimimaan myös Hakkapeliitassa. Eikös siinä ole käyttiksenä WinCE vai vaativatko ne Wherigon cartridget jotain muuta?

    Firman pakussa olisi tuollainen Hakkapeliitta ja tuli mieleen sen modaus Wherigo-yhteensopivaksi jos se on mahdollista. Hinnaltaan Hakkapeliitta (166,90€) hakkaa lähes kaikki PocketPC:t ja Coloradot, joten saattaa tämä mahdollisuus kiinnostaa muitakin.

  7. Kun kävin "Ikiliikkuja"-kätköllä, törmäsin metsässä lähellä kätköä vanhaan auton akkuun. Nuo Tinu1234:n löytämät upeat aarteet ja se akku eivät taida liittyä toisiinsa.

    Sitä jäin ihmettelemään, että kuinka joku viitsii nähdä moisen vaivan ja raahata vanhan akun tuommoiseen paikkaan ja hylätä sen sitten sinne maastoon. Käytetyt akuthan saa palauttaa veloituksetta esim. lähes jokaiselle huoltoasemalle eikä niitä tarvitse piilotella metsiin.

    Tosin vuosia sitten tilanne taisi olla vähän toinen kun ongelmajäte- ja kierrätysasiat olivat miten olivat. Niihin metsään hylättyihin kodinkoneisiin ja auton renkaisiin törmää vieläkin silloin tällöin.

    Orimattilan suunnalla taannoin löytyi metsästä hylätty, mutta jo avattu kassakaappi.

  8. Tarkoitushan kätköilyn on toimia harrastuksena ja viihdykkeenä ihmisille ja mahdollisuutta tarjota elämyksiä muille (kätköjen piilotus). Tietääkseni lajissa ei ole tarkoituksena kytätä muita ja leikkiä lokipoliisia. Vai olenko väärässä?

     

    Vähän samoilla linjoilla olen minäkin. Parempi harrastaa otsa ja kulmat suorassa kuin rypistellä ja harmitella muiden tekosia.

    Tietyt perussäännöt on hyvä toki olla olemassa.

    Ei kuitenkaan sovi unohtaa, että kyse ei ole kilpailusta eikä suorituspainotteisesta harrastuksesta vaan hauskasta tavasta ulkoilla ja rassata aivosoluja. Logit ja statistiikat ovat harrastuksen "sivutuotetta", logit tosin tärkeä osa kokonaisuutta.

    Kokonaisuudessaan näyttää kuitenkin siltä, että kätköilijät ovat kokolailla itsekriittisiä ihmisiä jotka pitävät itsensä kurissa. Ylilyönteihin tai esim. lumeloggauksiin törmää todella harvoin.

    Jos joskus on tarvetta hieman venyttää kätköilymoraalia ei kai se sittenkään niin vaarallista ole.

  9. Suomen yksi yleisimmistä small-purkeista "Jäänalle" napsahtaa suljettaessa yleensä kolme kertaa kun kansi suljetaan kunnolla. Täysin vesitiivis se ei tosin ole sittenkään, mutta paljon tiiviimpi kuin sellainen, jossa yksi tai kaksi kulmaa on jäänyt raolleen.

    Kantta suljettaessa useimmiten sen reunan kulmat menevät kerralla kiinni, josta sulkeminen aloitetaan. Kaksi muuta jää vielä auki.

    Nämä on muistettava painaa erikseen kiinni ja vielä varmistaa katseella, että kansi on tosiaan painettuna alas joka puolelta.

    Luvattoman usein tulee vastaan purkkeja jotka "irvistävät". :):D:D

  10. Karttapaikkaa paremmat ja isommat kartat löytyy retkikartta.fi sivulta :)

    Satakertaa parempi ja helppo käyttää...

     

    Pitää paikkansa. Ovat varmaan karttapaikassa huomanneet saman seikan ja suurentaneet omaa näkymäänsä omilla sivuillaan.

    Kuinkahan tuon retkikartan saisi gc.comin sivuille samanlaiseksi automaattiseksi linkiksi kätkökuvaukseen kuin karttapaikka on?

  11.  

    Koska geokätköily on leikkiä ja ajanvietettä, minusta jokainen loggailkoon omantuntonsa mukaan, mutta toisaalta, jos kuvassa ei näy geokätköilijäksi arvaamallakaan sopivaa hahmoa, niin venyykö omatunto sitten liikaa - sen päätelköön joku muu kuin minä.

     

    Anneli

     

    Aika kuluu ja mielipiteet muuttuvat ja epämääräisillä kuvilla varustetut loggaukkset lensivät roskiin. :laughing:

     

    Täytyypä järjestää itsensä jossain vaiheessa uudestaan Poriin kuvattavaksi.

    Kun kuvaan itseni uudestaan, saanko logata samalle päivälle jolloin ekaa kertaa yritin ja epäonnistuin (silloinhan kameran löysin, mutta teknisesti en saanut kunnollista kuvaa)?

    Tämä on statistiikan kannalta oleellinen kysymys sillä olen tilastofriikki ja esim. 2000. löytöni on tarkoituksella sovitettu tiettyyn eventtiin. Nyt kun yksi loggaus lähti välistä pois, muuttuu järjestys siitä eteenpäin.

    Onko tilanne samanlainen kuin jos löytää esim. tradin, mutta unohtaa kirjoittaa nimensä lokikirjaan ja huomaa kömmähdyksensä vasta myöhemmin ja käy paikkaamassa tilanteen vaikka parin kuukauden päästä?

  12. Siteeratessani kuuluisaa suomalaisen urheilutoimittajan käyttämää kysymystä: Miltä nyt tuntuu? :):):)

    Onnittelut kakstonnisen rikkoutumisesta !!!

     

    Minä puolestani siteeraan erästä F1-kuskia: no ei nyt miltään.

    Jatkosuunnitelmista voisin kommentoida kuten suomalaiset yleisurheilijat: teen parhaani ja katsotaan, mihin se riittää.

    Suuttimista ei ainakaan vielä tule savua!

  13. Julkaistu 15:00 ja tyhjä loki korkattu 15:18. Ei ollut kukaan ollut kiinnostunut FBA:sta ja FTF:kin meni ei niin huntterityypille eli minulle.

    Oli nimittäin pakko hakea kaupasta juustoraastetta ja päätin koukata purkin kautta kun juuri lähtöä tehdessäni tuli sähköpostiin notify uudesta purkista, joka sattui olemaan sopivan lähellä.

    Oletin tosin näkeväni tuttuja purkilla odottamassa, mutta yksin sain olla ja etsiä.

  14. Sama kai se, millainen pussukka kunhan kestää käytössä ja hengittää. Eri asia on se, että sateenkaarta kaadetaan purkkiin muiden tavaroiden sekaan sellaisenaan. Tällaisenkin purkin olen ainakin kerran nähnyt enkä nyt tarkoita erästä ämpäriä Turengissa.

    Tietäähän sen, kuinka siinä käy kun tuollaisen aukaisee, puolet varisee maahan. Ja kun joka kerta kun joku kätkön löytää siitä häviää puolet, niin lopulta siellä ei ole kuin yksi jyvä. Se ei paljon kosteutta enää torju.

  15. Heips,

     

    kyselin tuon kotikuntani Anjalankosken kaupungin tietoja

    Juu, entisenä Ankkalinnalaisena kannatan lämpimästi Kammarmäkeä

     

    Tämähän muuttuu mielenkiintoiseksi kun jo kaksi nimimerkkiä peräkkäin paljastaa olevansa saman kylän poikia kuin itsekin olen.

     

    Nimim. 11 vuotta Inkeroisissa ja 5 vuotta Myllykoskella asunut ja ei silti tunne niitä korkeimpia kukkuloita.

×
×
  • Create New...