Jump to content

Eeronpoika

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Eeronpoika

  1. Eeronpoika

    Gpx -> Html?

    Jos saat linkit toimimaan ja päätät kokeilla GeoConvia, ota ihmeessä yhteyttä, jos tarvitset apua. E-mail-osoitteeni löytyy kotisivultani.
  2. Eeronpoika

    Gpx -> Html?

    GeoConvilla voi tehdä käyttäjän määrittelemän muunnoksen siten, että kirjoitat vapaamuotoisen tekstin, johon upotat siirrettävät tiedot haluamiisi kohtiin vapaan tekstin keskelle. Yksit teksti headeriä varten ja toinen teksti, jota sovelletaan per rivi. http://www.kolumbus.fi/eino.uikkanen/geoconv/index.htm Eikka Uikkanen http://www.kolumbus.fi/eino.uikkanen/index.htm
  3. GPSBabel osaa muuntaa NMEA-virtaa MapSourcen ymmärtämään muotoon: http://www.gpsbabel.org/index.html Minun freeware-ohjelmani GeoConv osaa muuntaa NMEA-tietoja PCX5-muotoon, jota MapSource osaa importata (tämä PCX5-import mahdollisuus poistuu MapSourcen seuraavassa versiossa.) http://www.kolumbus.fi/eino.uikkanen/geoconv/index.htm GPSBabel helpompi ottaa käyttöön, siksi suosittelen näistä kahdesta GPSBabelia, ellet nimenomaan tarvitse jotain vain GeoConvissa olevaa piirrettä.
  4. Kyllä useimmat GPS-laitteet korjaavat sisäisen kellonsa virheen satelliittifixin pohjalta saadun kellonajan perusteella. Tuntuu siis aika oudolta, että kellonajassa on minuuttien virhe, vaikka satelliittifixi on saatu.
  5. Vielä tarkennusta, koska olin edellisessä viestissä ehkä liian vähäsanainen. Se formaattiongelma tuli siinä vaiheessa, kun olin vasta tallentamassa Pekan sivun tiedostoa omalle levylleni: 1. Klikkaan auki Pekan sivulta Suomengc.txt (se viimeinen kohta). Tekstitiedosto aukeaa selaimessa (mulla Internet Explorer) ihan nätisti. 2. Annan selaimessa käskyn tallentaa tekstitiedosto omalle levylleni. Tulee ruutu, joka kysyy tiedoston nimeä ja tallennusmuotoa. Oletusarvoinen tallennusmuoto on HTML. 3. Muutan itse tallennusmuodon tekstiksi ja hyväksyn tallennuskäskyn. Kun näin tein, ei Genimapin ohjelman puolella ollut mitään ongelmaa.
  6. Minulla ei ollut mitään ongelmia ladata Pekan sivulla olevaa Genimapin Reittikartan tiedostoa. Oletusarvoilla meinasi levylle kyllä tallentua HTML-muoto eikä tekstitiedosto; eihän sinulle vaan niin käynyt? Kun huomasin vaihtaa tallennusmuodon tekstiksi, ei enää ongelmia ollutkaan. Jos ei meinaa millään selvitä, voisin lähettää sinulle tiedoston, jonka tiedän varmasti toimivan.
  7. Minulla on jo vuosia ollut reittikarttaohjelma ja jo edellisessä versiossa oli omien paikkojen tuonti ja vienti tekstimuodossa. Kannattaa siis ehkä vielä varmistaa, että Tuo.../Vie... ominaisuutta ei todella löydy sinun versiostasi. Tässä ohjeet, kuinka pitäisi löytyä: - Mene valintaikkunaan - Valitse kohdan 'Omat paikat' alta klikkaamalla joku luokka. Siellä on yleensä oletuksena vähintään 'Genimap Oy', jos et ole vielä luonut omia luokkia - Edellisen perusteella 'Tiedot ikkunaan' tulee valitun luokan ominaisuudet. Tässä ikkunassa on myös Tuo.../Vie... valinnat Jos sinulla ei ole vielä omaa luokkaa, johon haluaisit tuoda omat paikat, voit luoda uuden luokan seuraavasti: - Mene valintaikkunaan - Korosta (valitse) otsikko 'Omat paikat' ja paina hiiren oikeaa näppäintä. - Valitse 'Uusi' ja sitten "Kansio" - Ohjelma luo uuden kansion nimellä 'Uusi kansio n', jossa n on järjestysnumero. Tämän voi nimetä uudelleen. Eikka Eeronpoika Uikkanen
×
×
  • Create New...