Jump to content

vanBaarsel

+Premium Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vanBaarsel

  1. Dit is de spijker op z'n kop! Feitelijk zegt iedereen die het hartstochtelijk met de reviewers eens is dat hij of zij te dom is om een paar eenvoudige regels op te volgen. Hou afstand en ga niet naar buiten als je ziek bent, maar los daarvan kun je gewoon lekker de natuur in en doosjes gaan zoeken. En nee, alles afvegen met desinfecterende doekjes heeft geen enkele zin, want het is een virus, en geen bacterie! Nadenken heeft wel zin, maar dat is voor heel veel mensen best een uitdaging. Ik hoorde vanmiddag een collega heel terecht roepen dat dit coronavirus ook een verkapte IQ-test lijkt te zijn...
  2. België heeft gekozen voor een andere strategie dan Nederland. Kijk de toespraak van Rutte nog even terug, dan hoor je over de drie mogelijke scenario's: de eerste is het virus volledig loslaten en geen actie ondernemen, met als gevolg dat de complete maatschappij en zorg instorten. De tweede is het virus volledig proberen te isoleren door totale quarantaine, of een lock down, zoals in België. Dat helpt het aantal besmettingen laag (lager?) te houden, maar op het moment dat de quarantaine (of lock down) wordt opgeheven komt het virus in alle kracht weer terug. De derde optie, jij noemt hem al, is Flatten the Curve. Dus een hoop mensen gaan, maar over een lange periode uitgesmeerd, het virus krijgen. Daardoor wordt weerstand opgebouwd en kunnen we de juiste zorg blijven verlenen tot er een genezing of vaccin is. In dat derde scenario is er geen enkele reden om binnen te blijven. Wat er nu gebeurt is dat veel mensen, waaronder dus de reviewers, de aanbevelingen van België en Nederland door elkaar halen. In Nederland is een ander beleid gekozen en daar horen andere regels bij. In België blijf je binnen, in Nederland kun je nog steeds GECONTROLEERD (!!) naar buiten. Dus NIET als je ziek bent, en je houdt afstand tot elkaar. En ja, één van ons schrijf al onze namen in het logboekje, bedankt voor je zorgen
  3. Met het risico volledig te worden afgebrand door allerlei mensen die (al dan niet terecht) bang zijn voor het onbekende, wil ik toch graag weten op basis waarvan "het reviewers team" deze beslissing heeft genomen. De Nederlandse overheid adviseert, in samenspraak met het RIVM, om niet naar buiten te gaan als je koorts hebt of andere ziekteverschijnselen. Ook is het niet verstandig om met (grote) groepen op pad te gaan, maar dat is het. Geocaching HQ adviseert letterlijk om de adviezen van de overheid op te volgen, maar dat is het. Hierboven schrijven de reviewers bijna letterlijk dat er mensen doodgaan als jij gaat geocachen en dat vindt ik nogal een grove opmerking, die overigens nergens op is gebaseerd. Dit is typisch Nederlands gedrag: we bedenken graag onze eigen regeltjes, en ieder koninkje wil graag baas zijn in zijn eigen koninkrijkje. Laten we alsjeblieft normaal en nuchter blijven nadenken. Volg de regels van de overheid, maar maak er geen gekkigheid van. Geocachen kan prima, MITS je niet naar buiten gaat als je ziek bent, en MITS je niet met (grote) groepen op pad gaat. Er is nu een soort heksenjacht bezig en mensen die wel graag naar buiten gaan worden verketterd, omdat ze anderen in gevaar zouden brengen. Lieve mensen: wij gaan morgen op pad met iemand die keihard in de zorg bezig is met het redden van mensenlevens, maar die morgen graag even buiten een frisse neus wil halen. We gaan elk met onze eigen auto, er wordt (tegen de gewoonte in) niet geknuffeld bij de ontmoeting en we houden in het veld gewoon 1,5 meter afstand. Ik wil zeker geen welles-nietes discussie uitlokken, maar ik hoop echt dat de reviewers kunnen besluiten om dit gekke idee terug te draaien en gewoon hun "werk" te blijven doen, al is het maar om al die mensen die zich nu keihard inzetten om het virus (en de gevolgen) aan te pakken zo af en toe even iets anders kunnen doen. Lekker naar buiten bijvoorbeeld! Hoe enthousiast iedereen op Facebook dit besluit ook toejuicht, het is genomen door een aantal (of misschien slecht één) personen in paniek. Het is NIET gebaseerd op een uitspraak van Geocaching HQ (advies van GC HQ), en NIET gebaseerd op regels of adviezen van de overheid of het RIVM (adviezen van het RIVM).
  4. It's a bit unfair, even for a small company, to disable a fine working function. Why do people find it so hard to be critical about stuff they pay for? They do a great job, but this is not functioning the way it's mentioned on their own website (see here), so they need to fix it, right?
  5. Since there's no official statement that "wetook it down", it's just a feature that doesn't work right now. So... come on people, fix this asap! Yes, it's possible to look at caches in another way. Yes, we can live without it. Yes, we can even start another hobby. But yes, it's a feature we paid for, and we'd (or at least I) like to use it again! Searching on Google Earth is so much easier than using the map on GC.com. For example: I just searched for caches near Beilen, a small village in Drenthe (NL). I entered "Beilen", and the map scrolled to "Beelen", approximately 150 kilometers from Beilen. In Google Earth, the map immediately scrolled to Beilen. We had dinner some time ago in "Café Sjiek" in Maastricht. Looking for nearby caches I entered "sjiek maastricht" in Google Earth and it went to the exact spot, entering "sjiek maastricht" on the Geocaching map brought me to Maastricht, the town itself, but nowhere near the exact location.
  6. Wrong! Communication is important. Just a single tweet, facebook update or forum post: "We're experiencing problems right now, but we're working on it". Now we're guessing they're working on it, right?
  7. I can imagine that they have a 24/7 monitoring system AND a technician standby?
  8. Glad it's not me! But no communication from Groundspeak, it's more Goundsilent again
  9. Ehm... wij gaan volgend weekend naar Engeland. Iedereen die dan niet kan/wil/durft kan bij ons z'n stempel of stickertjes inleveren, dan schrijven wij je er wel bij
  10. En ineens viel mijn oogje op een zinnetje in de originele log, die vrij makkelijk verkeerd te interpreteren is: Je kunt dit op twee manieren lezen: Er zaten 8 kansloze Afro-Amerikanen op paaltjes, dus ben ik doorgefietst Er zaten 8 Afro-Amerikanen op paaltjes en dan is zoeken kansloos, dus ben ik doorgefietst Ik kan me (enigszins) voorstellen dat als de cachelegger de log interpreteert zoals manier één dat dit vervelend wordt opgevat. Ik ga er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van uit dat de logger/logster manier twee bedoelde ...
  11. Probleem opgelost! Zou je ook zo vriendelijk willen zijn om de mail die je naar Groundspeak hebt gestuurd hier te plaatsen? Ze reageren met "such an offensive statement", terwijl de discussie er eigenlijk om gaat wat JIJ naar taalgebruik vindt. Ik heb je eerste mailtje nog eens goed gelezen en ben toch bang dat de discussie ontzettend aan het doorslaan is, dat we met z'n allen ZO bang worden om te discrimineren dat je een Turk nu ook al geen Turk meer mag noemen omdat de goede man/vrouw toevallig uit Turkije komt. Om je eigen voorbeeld even te gebruiken: natuurlijk vraag je niet "hé afro-amerikaan, hoe laat is het?", maar als er een groepje dikke mannen op een bankje zit, wat ik rustig in een logje zou omschrijven, zou ik ook niet vragen "hé dikke man, hoe laat is het?". Volgens mij hangt de logger geen enkel waarde-oordeel aan de aanwezige mens, noch worden zij "in hokjes gestopt", maar omschrijft hij/zij alleen wat hij/zij ziet. En dat waren afro-amerikanen en Arabieren. En nee, die laatste is niet om hun paspoort gevraagd, maar als hij/zij had geschreven dat het een groepje Rotterdammerts was zou er niets aan de hand zijn geweest, terwijl dat heel kwetsend zou zijn als betrokkenen toevallig Amsterdamse toeristen waren geweest.
  12. Unfortunately, for some reason, you need iOS4 for this update. Since I am using an iPhone 3G, I didn't upgrade to iOS4. Running iOS4 on the (two years!) old 3G is terrible! So, I cannot upgrade to the latest version of this application. What functions in the app require the usage of iOS4? Is it not possible to adapt it in a way that users of the older iPhone also can run this update?
×
×
  • Create New...