Jump to content

babu&ze'o

+Premium Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by babu&ze'o

  1. Igen, nekem eddig 30$ volt már jó pár éve és annak idején úgy szólt, hogy ha folyamatosan fizetem akkor igy is marad. (szerzett jog alapon) A Geocaching nagy üzlet lett és a kapcsolódó dolgokkal együtt szép pénzt lehet keresni vele de a másik oldalon most már szép pénzbe kerül a játékosoknak is. A kereslet-kinálat nem mindig szabályozza egyértelmüen a piacot illetve csak kisebb-nagyobb késésekkel. Nyilván megfizetném azt amit Geocaching-töl kapok de ezt most nem tartom korrektnek, ráadásul most éppen nem is állok olyan jól. És nem is tudok annyit játszani. Kár. Bár valószínű részetekről már nem aktuális, másoknak talán hasznos info lehet: Én szintén 30 dollárért regisztráltam anno.. Most járt le a tagságom, de automatikus megújításon volt. Előzőleg én is rákerestem mennyi most a díja, 30 euro-t írtak az info oldalon. Ettől függetlenül nekem a korábbi 30 dolláros árat számították fel. Gondolom az általad is említett "szerzett jog alapon".
  2. Sziasztok! Érdeklődnék, hogy ha lejár a prémium tagság és nem folytatólagosan újítom meg, hanem kis kihagyással, akkor elvesznek a beállításaim vagy tárolja a rendszer egy ideig? Értem ezalatt pl a pocket queryket, listákat stb... Köszi a válaszokat!
  3. A listákat én is csak ajánlani tudom! Ha konkrét ládákat szeretnél lementeni akkor praktikusabb. Én pl nyaraláshoz használtam legutóbb, hogy csak az előre kiszemelt ládák kerüljenek fel a gps-re. Vagy pl egy hosszabb trail ládáit is le tudod így mentegetni, anélkül hogy a környező ládák bezavarnának. Minden másra a pocket querry tökéletes!
  4. Elsősorban sütés főzés miatt érdekelt, hogy érdemes-e vinni 1,3 kW-os grillezőt stb. De ezek szerint szoríthatunk neki helyet a kocsiban Más nagyobb teljesítményű dolgot nem vinnénk, csak a szokásos töltők, lámpa stb. Köszönöm a választ!
  5. Kempingezésben járatos emberektől kérdezném, hogy a sátorhelyeknél az áramellátás terén mire lehet számítani egy átlagos kempingben (Szlovénia)? Teljesítményben mi az ami általában belefér a díjba? Gondolom nem mindegy, hogy telefont dugunk a hálózatra, vagy a 2kW-os rezsót. Ha valaki tudna ezzel kapcsolatban felvilágosítást adni rengeteget segítene vele! Köszi!!!
  6. Igen, de az csak Androidon érhető el, iPhone-on nem. Amiket találtam ilyen funkcióval azok nem tetszettek. Talán még az EveryTrail lenne használható.
  7. Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni a .hu-n lévő ládám angol fordításában, hogy ide is felkerülhessen. Ha apró részleteket be tudna valaki vállalni (vagy netán az egészet), azért nagyon hálás lennék. Köszönöm előre is!
  8. Én a Groundspeak féle gyári alkalmazást használom iPhone-on. Az appstoreban szerintem ez a legjobb. Viszont ha valaki tudna mondani egy olyan alkalmazást amivel a magyar ládák is könnyen feltölthetőek azt megköszönném. Sok láda nincs fent a com-on, és ilyenkor csak egy másik ládához társítva (waypointként) lehet feltölteni új koordinátákat.
  9. Tényleg jó áron van ez az Oregon. Csábító is, de továbbra se szeretnék érintőképernyős kivitelt. Aki viszont igen az csapjon le rá
  10. Rákérdeztem a Navi-Gate-nél, hogy mikorra várható az SC illetve kb milyen áron. Dátumot nem tudtak mondani, de olyan 140.000 környékére saccolják. Kint 499 dollár... 280as árfolyam? Persze.. tudom! Itthon minden hasonló termék drágább. Ennyit viszont (nekem) nem ér meg. 120ért még hajlandó lennék elgondolkozni rajta. Asszem maradok a 62S-nél
  11. Köszönöm a segítséget! Délelőtt tovább keresgéltem és (hozzád hasonlóan) több oldalon is arra a következtetésre jutottak, hogy az st nem feltétlen éri meg azt az árkülönbözetet. Autós navigációra maradna a most is használt iPhone. Mindenképp nyomógombos kivitelt szeretnék. Pontosabb, egyszerűbb és a kijelző se lesz maszatos. Tartósságra is nagyobb bizalmat szavazok neki. Ezek is mind mind olyan érvek ami miatt cserélni szeretném a mostani telefonos megoldást. Egyelőre a 62s tűnik a tökéletes választásnak, de lehet érdemes még kicsit várni az sc-re. Hasznos lenne ha nem kéne 2-3 készüléket magammal cipelni egy-egy útra.
  12. Üdv! Szeretnék egy kis tanácsot kérni a tapasztaltabb kesserektől. Egyre inkább szükségét érzem egy túra gps beszerzésének, mert a most használt "okostelefonos" megoldás mégse annyira okos. A hazai területeken még elboldogultunk vele, de külföldön az adatforgalom miatt elég nehézkes a használata. Vannak potenciális jelöltjeim, mégpedig az új gpsmap 62 sorozatából az "S" illetve "ST". Találtam egy oldalt ahol 105.900 Ft-ért hozzá lehet jutni a komolyabb (ST) modellhez. A legnagyobb kérdés viszont a garancia. Úgy tűnik ez egy kisebb vállalkozás (Tonervilág, számomra teljesen ismeretlen), ami az áraival próbál kitűnni a nagyok közül, de nem örülnék, ha vásárlás után "eltűnnének" és szükség esetén nem tudnám érvényesíteni a garanciát. Egyáltalán mennyire jellemző ezekre a készülékekre a meghibásodás? Inkább szánjak rá plusz néhány ezer ft-ot és vásároljak ismert webáruházakban? Arról esetleg tud valaki valamit, hogy az SC verzió megjelenése mikorra várható? Árgép adatok
  13. Értem> Köszönöm az infot! Akkor erre még picit várni kell
  14. Nem került Viszont a megyénkénti keresés elvileg elérhető lett, de egyelőre nem találom...
  15. Igen ez teljesen világos De a kérés szerintem a magyar oldal említése nélkül is megállja a helyét. Mindenképpen egy hiánypótló funkció lenne. Az már csak mellékes, hogy én (és sokan mások) ilyen célra is használni tudnánk. Elvégre egy gps-től (jelen esetben az alkalmazástól) joggal várható el a POI-k kezelése.
  16. Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni. A feedback oldalra szeretnék írni, de az angol tudásom meglehetősen gyatra. A lényeg: az iPhone alkalmazás jelenleg nem kezel POI-kat, csak waypoint-okat. Tehát ha egy új pontot szeretnék felvinni, akkor azt mindenképp egy ládához kell társítanom, és csak úgy tudom elmenteni/megnézni, ha belépek az adott láda oldalára és még a navigációt is elindítom. Sok láda a magyar oldalról nincs feltöltve a com-os adatbázisba, ezért ezeket (jobb híján) csak így tudom elmenteni a készülékbe. Amit szeretnék az az, hogy legyen egy egyénileg frissíthető poi rész, ami a ládáktól függetlenül is elérhető. Esetleg legyenek előre definiált kategóriák (forrás, kilátó, barlang stb), amiket külön ikonokkal jelöljön a térképen. További funkciók: ki/be kapcsolható kategóriák, navigáció a kiválasztott ponthoz. A megfogalmazást rátok bízom! Előre is köszönöm a segítséget!!!!
  17. A fórumnak hála már ezzel is tisztába vagyok +3
  18. Üdv! Még új vagyok itt a fórumon> Csak az utóbbi időben kezdtem el részletesebben átbogarászni a com-os oldalt. Részben éppen az angol nyelv miatt. Tanulom és szeretem, de sok helyen kevés vagyok hozzá Nagyon örültem mikor megláttam, hogy ilyen tempóval halad a magyar fordítás. Őszintén szólva nem hittem, hogy egyáltalán sor kerülhet erre a közeljövőben. Ez úton is köszönöm Mindenkinek aki ezen dolgozik! Reméljük hamarosan látható lesz az eredménye is.
×
×
  • Create New...