Jump to content

Wad-Seekers

+Premium Members
 • Posts

  284
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Wad-Seekers

 1. Ik heb een update gemaakt. Bijna alle screenshots vervangen. En items die veranderd zijn. Daarbij heb ik ook jullie feedback verwerkt. Zijn er dingen die missen, fouten of opmerkingen? Daarvoor houd ik me van harte aanbevolen.
 2. Dank voor alle positieve feedback! Ik zie dat de layout van geocaching.com weer flink is veranderd. Ik moet dus ook aan de slag met een update. Daarin zal ik jullie opmerkingen zeker verwerken.
 3. Deze regels worden de laatste tijd strenger gehanteerd. Het kan dus heel goed zijn dat de caches waarbij dit nog wel is toegestaan oudere caches zijn. Onze cache Het Noordenbergkwartierkwam bijna niet door de review omdat er interactie nodig is. Bij deze cache moeten de cachers toegang vragen via een interkom. Degene achter de interkom opent de deur op afstand, dat kost niets en er is ook geen naam of dergelijke nodig. Hierna komen ze in een ruimte zonder enig contact en ook is het absoluut geen commercieele plek. Toch heeft de reviewer eerst contact met Groundspeak moeten zoeken voordat deze gepubliceerd kon worden. Gelukkig is er toen een uitzondering gemaakt. Het gaat dus niet alleen om commercieel maar ook om enige interactie, waardoor anonimiteit niet gegarandeerd kan worden. Caches in het huis van een co worden hierdoor ook niet meer toegestaan.
 4. De statische komt aan de binnenkant. Daardoor wellicht iets minder goed leesbaar. Wij hebben er 1 en het is wel handig dat die makkelijk te verplaatsen is. Als we een auto huren dan zetten we de travelbug even om. De sticker zal beter leesbaar zijn, maar ook kwetsbaarder voor beschadigingen, bijvoorbeeld tijdens het auto wassen. In beide gevallen is en blijft de code van jou. Mocht de sticker of statische kwijt raken dan kan je eenvoudig zelf een papiertje met die code printen en weer op/in de auto plakken. Dat geldt eigenlijk voor alle codes van bugs en coins.
 5. Veel cache eigenaren en medecachers, waarderen het als je iets meer schrijft dan alleen 'gevonden'. Een kort verhaaltje over je belevenissen. Wij vinden het leuk als er over onze caches wordt geschreven maar we lezen ook vaak logjes voordat we een cache gaan doen.
 6. OK. Dan even een voorbeeld van een van jouw eigen caches. Brandweer in Fryslan - Nieuwehorne. 6 maart Needs maintenance log 29 augustus reviewer note, verzoek om actie 4 oktober reviewer note, cache tijdelijk niet actief wegens ontbreken reactie Het NM log staat er ruim 8 maanden. En nog niet in het archief.
 7. Dat klopt niet. Een reviewer schrijft altijd een bericht bij desbetreffende cache. Een bericht dat je ook in je mailbox krijgt. Pas na een flinke tijd zal de reviewer de cache archiveren. Daar gaan meerdere berichten overheen. Van een CO wordt verwacht dat hij/zij de cache regelmatig checkt en reageert op logs. Dat is naar mijn idee geheel terecht. Als je een cache plaatst geef je daarmee ook aan dat je hem zal onderhouden. Het checken in het veld is geen klus voor de reviewer maar voor de CO. Dat geldt natuurlijk ook als iemand een needs maintenance log plaatst. Als de CO daar op reageert hoeft de reviewer niets te doen. En kunnen ze zich bezig houden met het andere werk: het checken van nieuwe cachepagina's.
 8. Ik lees net dat de Geocachingshop ze nu verkoopt. Beetje jammer. Ik zou zeggen: maak m lekker zelf, kijk in een van onze caches, of wacht tot je er een vindt :-)
 9. Getzie familie asked me to let you know that our coin is a 'glow in the dark'. Nice what?
 10. Gister was de DCG-BBQ. Daarmee is de verkoop gestart. Er zijn er nog 7 beschikbaar. Ze zijn overigens 'glow in the dark' :-)
 11. Hier in NL worden nano's vaak als 'overig' aangegeven. In het buitenland worden ze vaak als micro aangeduid. Als je dat niet weet zoek je je rot. Wij tenminste wel...
 12. De prijs van de coin is vastgesteld op €10.-. We leveren ze tijdens het 6e DCG BBQ event We versturen ze nadien aan de cachers die gereserveerd hebben en die daar niet aanwezig zijn. Als het goed is heeft iedereen die gereserveerd heeft een mail ontvangen over de betaling. Neem svp even contact op als dat niet het geval is. Namens DCG, groeten van team Wad-Seekers
 13. Our coin is available for 10 euros. Excluding postage. We ship them after our BBQ event on August 24.
 14. Zelfs zonder in te loggen zie ik erg veel caches op de kaart. Misschien ligt het aan het besturingssysteem of browser? Met windows 7 en firefox gaat het hier prima. Je kan overigens ook uitstekend caches vinden zonder die kaart. Ga naar www.geocaching.com. Klik op 'play' (bovenin) en dan 'hide and seek a cache'. Tik je plaatsnaam in achter 'by adress', dan enter. Je krijgt nu een lijst van caches die gesorteerd worden op afstand. De dichtstbijzijnde zie je bovenaan.
 15. Voor zover ik weet kan je de gps niet calibreren. Hoogstens het electronisch kompas. Dus niet de plaatsbepaling maar wel de richting die het kompas aangeeft als je stil staat.
 16. Dat gebeurt alleen als je een specifieke cache door middel van een gc code opvraagt. Als je 'gewoon' de caches rondom je woonplaats opvraagt dan krijg je zo'n melding niet. En ook op de kaart zal je alleen de caches zien die je kan doen. PM (betalende) leden zijn inderdaad niet equal aan niet betalende leden. Dat is geen wonder toch? Wees blij dat je gratis kan geocachen. Geniet van je mogelijkheden in plaats van je te storen aan je onmogelijkheden.
 17. Fijn dat je de startershandleiding hebt gebruikt! Als je daarover nog verbeteringen en/of opmerkingen hebt dan zijn die van harte welkom. Maar wat ik nu doe is eigenlijk niet de bedoeling want dit bericht ging over een tb, en niet over de startershandleiding. Terug naar jouw startvraag dus. Het is wel belangrijk dat je een tb of coin retrieved als je hem hebt meegenromen. Als je een note plaatst dan blijft de coin of tb geregistreerd in de cache waar hij al in was geregisteerd. Als je hem retrieved dan wordt hij 'in jouw handen' geregisteerd. En dan kan iedereen lezen dat hij bij jou is. Als je een coin of tb niet retrieved dan kan je hem later ook niet 'droppen'. Dat wil zeggen dat je niet kan registereren dat je hem ergens hebt achter gelaten. Het makkelijkst is het opnieuw loggen van de tb, maar nu met de 'retrieve' optie.
 18. Ik weet niet wat je onder eerlijk verstaat. Kaarten illegaal van een site plukken zonder te betalen? Dat vind ik niet eerlijk. Betaal of gebruik kaarten die gemaakt zijn om gratis te gebruiken.
 19. Duidelijk en begrijpelijk. Voor de CO's in Nederland is het wellicht goed om te weten dat ANB gebieden in België liggen.
 20. Misschien navigeren jullie 'via de weg'? Het laatste stukje moet je 'rechtstreeks' kiezen. Er is immers meestal geen weg (officieele dan ;-) ) naar de cache... Verder is het ook nuttig om 'plaats op de weg' uit te zetten. Anders blijft de gps een plek op een weg aangeven. In de gebruiksaanwijzing vond ik: Routering instellen Tik op Stel in> routering. Begeleidingsmethode: selecteer een begeleidingsmethode voor het berekenen van de route. Offroad: hiermee berekent u routes van begin- naar eindpunt. Tijd onderweg: hiermee berekent u de snelste route over de weg. Afgelegde afstand: hiermee berekent u de kortste route over de weg. Bereken routes voor: selecteer een vervoermiddel waarvoor u een optimale route wilt berekenen. plaats op weg: hierbij wordt de huidige locatiemarkering op de dichtstbijzijnde weg weergegeven, ter correctie van afwijkingen in de nauwkeurigheid van de kaartpositie (routeerbare kaarten vereist)
 21. At de annual barbecue. This year 24 august. After that we will send the coin to everyone who ordered and wasn't there. @dofferson: order noticed.
 22. Thanks to Sivota for translating my dutch text version :-) @E&Cplus3: seen your message. Noticed one coin. OK?
 23. Een van de keuzes die je moet maken is wel/geen touchscreen. Sommigen vinden het praktisch. Nadeel is de mindere helderheid van het scherm en grotere kwetsbaarheid. Ik kies voor een gps met knopjes zoals de gpsmap62/60 en etrex. verder kan je kiezen tussen: wel/geen hooggevoelige ontvanger (oudere tweede hands gpsen hebben dat niet altijd, nieuwe wel) wel/geen kaarten mogelijk wel/geen ingebouwde gedetaileerde kaarten wel/geen sd-kaart mogelijkheid wel/geen elektronisch kompas en barometer/hoogtemeter wel/geen snellere gps Wel/geen speciale opties voor geocachen ('paperless') als je al die keuzes een-voor-een hebt gemaakt kom je vanzelf bij een gps uit. In ons geval alles 'wel' geantwoord, behalve de ingebouwde gedetaileerde kaarten. Onze keuze was: Gpsmap62s.
 24. Anniversary (coin) Deventer Cachers Guild (DCG) The Deventer Cachers Guild 5 years! Deventer is a Dutch city that is located halfway between the cities Arnhem-Zwolle. (The centre of the town is situated at approximately N52 15.123 E6 09.306) The Cachers Guild was formed when a group Deventer Geocachers wanted to log the traveling cache Time Slice II . This happened in February 2008. After this group outing the DCG has hidden the geocache series DCGeopoly; A series of 40 caches in which all squares of the famous Monopoly game were each expressed in a cache. Currently the guild organizes a monthly meeting and annual barbecue. The guild consists of more than 60 teams. Our anniversary is celebrated, among other things, with the release of our jubilation coin This geocoin will be trackable. The price will depend on the number of orders, but will be between €15 and €10. (shipping costs excluded) Payment will be asked when the geocoins are ready to ship. The coin can be reserved by sending an email to wad-seekers@kpnmail.nl On behalf of DCG, team Wad-Seekers.
 25. Hoi allen, tijdens het BBQ event hoopt het Deventer Cachers Gilde haar eerste coin te kunnen verkopen. Het ontwerp is zojuist gepresenteerd op de DCG-site: DCG jubileum coin We willen graag een indicatie hebben om te kunnen bepalen hoeveel stuks we uiteindelijk gaan bestellen. Stuur me gerust een mail als je er een wil reserveren. Meer informatie in het hierboven genoemde bericht. Mede namens DCG, groeten van team Wad-Seekers
×
×
 • Create New...