Jump to content

stalini

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by stalini

 1. Hassua, ammattilaisen karttapaikalla ei ole koordinaattihakua vaikka on maksullinen palvelu. En edes hoksannut kokeilla kansalaisen karttapaikan puolelta.
 2. Tuli töissä onkelma kun olisi koordinaatit muttei karttaa. Koordinaatit on annettu muodossa 7079200,10 3551940,20 Löytyykö mistään netistä karttapalvelua mihin voisi nuo syöttää ja palvelu näyttäisi paikan kartalla.
 3. Koska kivoja vaihtotavaroita saa halvallakin, niin olisiko sitten ihan ihmisten viitseliäisyys vähissä, kun kätköistä ei usein löydy muuta kuin rojua? Vaikka useimmille vaihtotavarat eivät liene pääasia, niin ainakin lapsia varten olisi ystävällistä jättää kätköön jotain pientä ja kivaa. Ikävin tavara, jonka olen kätköstä löytänyt, oli paljas ongenkoukku, joka tarttui sormeeni. ---clip--- Olen samaa mieltä. Sillä ei ole niinkään väliä, onko kätköesine arvokas, sillä lapsille kelpaa aika vaatimattomatkin lelut, pikkuautot, autokortit, tarrat yms. Kävin tänään huoltamassa erästä kätköäni ja hämmästykseni oli melkoinen kun vaihtotavaroiden määrä oli niin olematon että sieltä oli todella vaikea löytää mitään vaihdettavaa. Kun julkaisin kätkön, laitoin sinne n. 10 vaihtotavaraa, kun nyt kävin kätköllä, siellä oli 4 esinettä: geokolikko, 10 centin kolikko, 5 sentin pätkä sähköjohdon eristettä ja rintanappi. Jos vaikka omat pikkukätköilijäni olisivat olleet mukana, pettymys olisi ollut melkoinen kun mitään järkevää vaihdettavaa ei olisi löytynyt. Toivomukseni olisi että kätköön palautettaisiin vähintään sama määrä esineitä mitä otetaankin niin vaihtotavarat eivät kuole sukupuuttoon.
 4. stalinikin osallistui muutamalla ruplalla
 5. stalini vois ottaa nälkämaan eli kainuun
 6. Ei muuta kuin tarvikkeita kaupasta ja kätköjä tekemään! Niin just!!! Nyt kun olen siirtynyt Hämeen seudulta tänne kainuun korpeen niin on tämä nyt vähän ikävää kun omia kätköjä joutuu etsimään. Lähimmät kätköt ovat 50 km päässä (jotka kylläkin ovat vielä hakematta , kun en ole joutanut) mutta tehkäähän tännekin päin kätköjä... ja tervetuloa Sotkamoon kätköreissuille.
 7. Tässä muutamia ajatuksia jo muutaman kätkönkin löytäneeltä ja muutaman DNF:nkin kirjanneelta. Mielestäni metsäkätkötkin saa piilottaa hyvin, mutta vihjeessä pitää olla sen verran hyvät vinkit että kun sen avaa, niin kätkö löytyy sen avulla. Ainakin meikäläistä pikkuoravaa harmittaa kun tetsaa johonkin huitsin nevadaan ja kun on pari tuntia pyörinyt alueella, jää kätkö silti löytymättä. Onhan tässä harrastuksessa tietysti liikunnaniloakin mukana mutta mukana kulkevien pikkukätköilijöiden motivaatio tippuu jos ei saa leluja vaihtaa Urbaanit kätköt taas melkeinpä pitää piilottaa hyvin, muuten jästit hässii ne. Mitä enemmän kätkökuvauksessa kerrotaan kätkön historiasta tai muuten aiheeseen liittyvää, sitä enemmän se herättää mielenkiintoa.
 8. Jos maksaisi tuon Premium jäsenyysmaksun niin pystyisi zoomailemaan Geocachingin karttoja. Onko kukaan maksanut 3 taalaa kuussa ja onko mielestään saanut vastaavaa hyötyä? Mistä muuten löytyy se ruotsalainen karttasivu jossa näkyvät myös Suomen kätköt, koetin haeskella mutta eipä löydy.
 9. Joo, 81-tieltä ei ole kovinkaan pitkä poikkeama parkkipaikalle.
 10. Kätkö on uoman pohjalla, kivenheiton päässä nuotiopaikalta. Parkkipaikalta 1,5km kävelyä ja koko matka alamäkeä
 11. Mitäpä mieltä seuraavasta? Vein kätkön Posion Korouomalle mutta en ole sitä vielä rekisteröinyt. Itse asun 700 kilometrin päässä, mutta käyn siellä päin muutaman kerran vuodessa joten kätkön huoltaminen onnistuu muutaman kuukauden välein? Haenko kätkön pois vai rekisteröinkö?
 12. OK. Olen kyllä käynyt Pekan ja muidenkin sivuilla mutta kuten olen ymmärtänyt niin GC tunnuksen kätkö saa vasta kun se on rekisteröity. Ja rekisteöidä sen voi vasta kun tarkat koordinaatit on tiedossa, eli tarkka kätköpaikka. Ajattelin vain että on aika hankalaa kun ensin pitää käydä tsekkaamassa paikka tarkoin, sitten rekisteröidä ja kun saa tunnuksen niin vasta sitten voi käydä heittämässä laatikon paikalle, mutta jos tunnus kätkötiedotteessa ei ole välttämätön niin .... homma yksinkertaistuu.
 13. Tässä aloittelemassa uutta harrastusta ja tietysti mieleni tekisi jossain vaiheessa väsätä omakin kätkö. Kun katselin kätkötiedotetta, siinä oli: Kätkön tunnus GC ... ... ... Mikäs tämä oikein on?
×
×
 • Create New...