Jump to content

Bazsy1983

+Premium Members
 • Posts

  69
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Bazsy1983

 1. Én a Groundspeak féle gyári alkalmazást használom iPhone-on. Az appstoreban szerintem ez a legjobb. Viszont ha valaki tudna mondani egy olyan alkalmazást amivel a magyar ládák is könnyen feltölthetőek azt megköszönném. Sok láda nincs fent a com-on, és ilyenkor csak egy másik ládához társítva (waypointként) lehet feltölteni új koordinátákat.

   

  A C:geo ezt tudja, irtam is korabban.

 2. Kösz a fordítást, bár az én telefonom (Motorola Defy) kivételesen nem támogatja a magyar nyelvet:-)

  A c:geo különben nagyon profi program, nekem a navigálásnál is nagyon pontos. Gondolkodtam a gyári program kipróbálásában is, de sok jót még nem hallottam róla.

   

  A gyarit szidjak mint a bokrot :)

  En meg a neongeot hasznalom, ami bar fizetos de sok mindent tud (pl. pocket querryk direkt betöltese a programba a gc.comrol.) es erosen fejleszti az amugy komolyan ladazo programozoja:)

 3. Sziasztok. Ezt beírtam ma a .hu-ra is, de itt is aktuális:) Ha valaki más appot használ arról is cseveghetünk ebben a toplikban.

   

  Szeretném felhívni a figyelmetek egy androidos telefonokra készült geocaching app-ra.

  A neve c:geo és szerintem jelenleg a legtöbb funkcionalitással rendelkező geocaching program androidra.

  Ráadásul még ingyenes is (nincs is fizetős verziója).

   

  Amiért most jöttem reklámozni az az, hogy elkészítettem a teljes magyar fordítást, így mostantól ha magyar nyelvű androidos telefonra telepítitek a program teljesen magyar lesz. Mivel itt nagyon sokan nem beszélnek angolul, így ez elég nagy segítség lehet.

   

  A program be tudja tölteni a .com és .hu ládákat (és egyéb oldalak ládáit) is ha Groundspeak gpx formátumban mentitek le. És képes belépni a .com-ra és élőben tölteni onnan az adatokat, vagy elmenteni a ládákat későbbi használatra.

  Én személy szerint a térképét használom, hogy eldöntsem merre tovább és a leírásokat, hinteket, logokat is onnan olvasom. Ha a telefonodban pontosabb gps van vagy bluetoothos gps vevőd van akkor a keresésre is alkalmas és mindjárt logolhatod is a ládát (.hu-n nem működik ez a funkció természetesen).

   

  Ha elkezditek használni akkor a fordítási hibákról vagy nem egyértelmű fogalmazásokról küldjetek nekem e-mailt.

 4. Ohoo es hogy lehet megvenni? :)

   

  Elfogyott, de dolgozunk az utángyártáson.

  Figyeld ezt a fórumot !

   

  Eddig is figyeltem, de ugy fogyott el, hogy nem is tudtam róla hogy van. Plusz az eleje óta részt vettem a beszélgetésben róla...

 5. Eléggé be vagyok táblázva, így csak most tudok válaszolni. Köszönöm a felajánlást, kedves vagy. Jelen állapotában elég hosszúak a leírások (megtekinthetőek a ládák oldalain). Nem szeretnék visszaélni senki szabadidejével, így gondolom le kellene rövidíteni valamelyest őket.

   

  Kérdeznék még, ha nem bánjátok :rolleyes:

   

  Mennyire szokás itt feldísziteni a leírásokat (főleg fényképekre gondolok)?

   

  A segédpontokról, hintekről mit kell tudni, mit ajánlotok ezekkel kapcsolatban pár szóban?

   

  És végül az utolsó: a virtuális ládákat (pontokat) hová szoktátok felrakni? Hallottam már egy Waymarking.com oldalról, meg opencachingről. Zanzásítva mit érdemes ezekről tudni? Előre is köszönöm szíves válaszotokat!

   

  Nem is az a lényeg, hogy rövid legyen a leírás, mert én pl szinkronban tudok fordítani és gyorsan is gépekel. A magyar-angol fordításban ott szokott gond lenni, hogy a szép hosszú összetett magyar mondatokat és változatos szövegeket igen nehéz normálisan angolra fordítani. Szoktam mondani, hogy maximum 2 mondatból álló összetett mondatot használjanak és ne igen cifrázzák a szóhasználatot, mert úgy is ki kell vennem sokat belőle. Sokszor van, hogy valamire magyarul van 10db szinoníma, angolban pedig csak 2. Ilyenkor hiába használtál magyarban 4-5öt, abból csak 2 lehet és hasonló nyalánkságok. Erre akkor jöttem rá, mikor a svédet elkezdtem tanulni és a svéd-magyar szótár 2x vastagabb a magyar-svédnél a rengeteg magyar szinoníma miatt:D

   

  A saját ládáimnál eleve úgy oldottam meg ezt a gondot, hogy az angol szöveg az eredeti, abból csináltam a magyart (és a németet) :)

   

  Szóval ha ilyen szemmel átfutod a leírásaid és elküldöd mailben, megcsínálom elég gyorsan.

 6. Sziasztok!

   

  Gondoltam beszámolok nektek az első svédországi eventemről:)

   

  Ma reggel 9:30-kor találkoztunk Stockholm belvárosában, kb. 200 an. Az event ingyenes volt.

  Az eseményre kb. 40 új láda (hagyományos, multi, mystery és Wherigo) jelent meg a starttal egy időpontban.

  A helyszínen 2 laptoppal vártak minket és feltöltötték fél 10-től a 10-kor megjelenő ládákat a GPS-ekre.

  Ezen kívül kapott mindenki 1 színes áttekintő térképet és 2 színes dupla oldalon nyomtatott lapot a mystery ládák leírásával. Az esemény ingyenes volt, 2 GC shop támogatásával (ez nekik nyilván jó reklám)

  Az egész event köré szerveztek egy monopoli játékot, amihez a ládákban találtunk segítséget és a végén bonusz ládákákat találhattunk vele.

  Mi gyalog voltunk, de mások jöttek biciklivel, motorral vagy kocsival is. És láttam babakocsis családot is :)

  6 óra alatt 17 ládát találtunk meg (volt közte nem a mai nap megjelent is bőven), ami elég jó tempó volt. 5 helyen találkoztunk más cacherekkel is, akik jellemzően 40-60 közt voltak. Ehhez képest nekem még a tojáshéj a valogamon:)

  A ládák elég változatosak voltak.

  5 helyen találkoztunk másokkal, ebből 3szor én adtam nekik a ládát 2szer én kaptam meg más kezéből.

  Ami nagyon fontos és eltanulandó szokás, az az hogy a tippek közt szerepelt az is, hogy ha valakinek átadod a ládát, mindig mutasd meg neki pontosan hogy volt elrejtve mikor megtaláltad. Ez a nap folyamán rengetegszer segített és mindenki be is tartotta.

   

  Ami a nyelvi viszonyokat illeti, velem volt a svédül anyanyelvi szinten beszélő barátnőm, de egyszer sem volt szükség a segítségére, mivel mindenki folyékonyan beszélt angolul amint csak 1 szót angolul szóltam vissza nekik. Mondjuk igaz, hogy már én is elég jól kezdem megérteni a svédet és egy esetben sikerült angol nélkül is kommunikálnom ma:)

   

  Az esemény végén egy közparkban volt grillezés amihez a faszenet a szervezők biztosították a kolbit és kenyeret pedig mindenki hozta. Sajnos erre már nem tudtam ott maradni, pedig ott lett volna a TB/GC cserebere is.:) Az eseményen egyébként kb. 100 TB és GC volt jelen.

   

  Ha valakit bővebben érdekelnek az itteni viszonyok lehet kérdezni még szabadon:)

 7. Nem tudom láttátok-e, de a Nevadai közlekedési minisztérium megszüntette az extrém hosszú (a világ leghoszabb!!!!) powertrailt :( Úgy látszik, lecsúsztunk róla :(ET Power Trail

  This cache is being archived after a request from The Nevada Department of Transportation. The Cache Owner, Clay4&whtwolfden, has received additional information and is responsible for physically removing the container from the location. The same applies for all other caches in this series. Drive safely.

   

  Several Reviewers and Lackeys have teamed up to take all the necessary steps to archive the series and so you will see different usernames taking action on this series of many caches.

   

  Groundspeak thanks everyone for their cooperation.

   

  Itt egy cikk róla:

   

  És a srácok be is gyűjtötték a dobozokat...

  9d62b554-760d-4065-8abb-53d28b8389f4.jpg

   

  Utak mellett amúgy sem gondolom, hogy jó ötlet ez. Szerintem gyalogos powertrailnek van csak létjogosultsága.

 8. Az érmét elsősorban magunknak készíttetjük, az másodlagos, hogy x ország fia felismeri-e rajta a turult vagy sem. Az ötletet azért merészeltem ilyen módon megosztani veletek, mert a geosör találkozón a megjelentek egy kivételével támogatták az ötletet. Visszatekintve kicsit szégyellem magam, hogy a turul nem jutott eszembe.

   

  Nem tudom, hogy jobb-e nekünk a domború érme, kívánság, igényesség, pénz s nem tudom még, micsoda kérdése. Talán szavaznunk kellene róla...

   

  Én nem óhajtok egyedül dönteni, ellenben elég nagy a pangás az utóbbi hetekben. A turul túloldalára én a magyar címert tenném, mégpedig a jelenleg használtat, a kiscímert. Íme:

  284px-Coat_of_Arms_of_Hungary.svg.png

  Esetleg van ötletetek a címer helyett?

   

  Strombus, a lengyel gólya már a szárnyait próbálgatja, hamarosan átkel az óceánon!

   

  Amúgy ha tud ez a fórum szavazást, akkor indítani kell 1-et aztán meg van oldva...

 9. Szombathely környékén ha bárki menni szeretne, én mindig keresek társaságot.

  Általában a legnagyobb gond, hogy nincs kivel mennem. Kocsi van, csak egyedül uncsi :blink:

   

  Kisebb nagyobb túrák is szóba jöhetnek ládák beiktatásával és közelebbi városok is.

  Ausztriába is sűrűn járok ládázni.

  Eltűntem egy időre, bocsánat. Ha még Magyarországon vagy, szívesen meglátogatnálak a közeljövőben.

   

  Már Stockholmban vagyok, de ha errejársz szólj és mehetünk itt is :)

 10. Nekem a győri ládáknál tűnt fel ez a típus, el is kértem a logbookot jpg-ben a tulajtól, majd picit módosítottam, és azóta azt használom.

  Most legujabban legyártottam színes előlappal 30db-ot így jó ideig nem kell vele törődnöm :)

   

  Bazsy1983, kérlek küld el nekem e-mail-ben a módosítottat vagy linkeld be ide!

  Köszönöm!

   

  Dobj egy mailt: bazsy@freemail.hu -ra és elküldöm válaszban. Igy most nem találom az emailcímed az a baj :)

 11. Szerintem mikroba legjobbak amiket itt linkeltetek is több fajtát, amit kinyomtatsz 2 oldalasan, van 1 előlapja és középen kell összekapcsozni, és így ilyen kis füzet lesz belőle.

  Nagyon sok log fér el benn, mégis összecsavarható, tartós, nem igen esnek szét és jól is néznek ki.

   

  Nekem a győri ládáknál tűnt fel ez a típus, el is kértem a logbookot jpg-ben a tulajtól, majd picit módosítottam, és azóta azt használom.

  Most legujabban legyártottam színes előlappal 30db-ot így jó ideig nem kell vele törődnöm :) Ha jól számoltam 96 log fér az enyémekbe, az itt szombathelyen jó sokáig elég:)

   

  Aki járt már erre mostanában az találkozhatott ezzel a fajtával. :)

 12. Ezt mutatja már nálam is kb mióta elkezdtük, mert ezt hamar lefordítottuk...

   

  Sajnos az az érzésem, hogy állandóan ki***znak velünk. A kritérium, hogy az adott mennyiség 90%-a le legyen fordítva. Mi teljesítjük a pensumot, aztán rendszerfrissítés előtt egy nappal mindig hozzáadnak 2-300 sort, amivel megint átugrik olyanra, ohgy 88%-on állunk, és máris nem töltik fel. Pedig már kaptunk írásos ígéretet is! Szóval mérges vagyok!

  Legközelebb túljárunk az eszükön! :P

   

  EDIT: Több magyar szöveg volt már lefordítva azon a bizonyos kedden, mint lengyel, s mégis a lengyelt tették föl. Valahol hibádzik a teória, de hogy kib@sznak velünk, az világos. (Azzal meg nem nyerünk semmit, hogy itt hőbörgünk.) :huh:

   

  Na talán majd a holnapi leálláskor...

 13. Szerintem ahány ötlet összejött abból már coinsorozatot is indíthatunk. Na nem egyszerre, de zsúfolás helyett jobb ötlet az időnként (pl évente) új coin.

   

  Lehetne egy honfoglalásos, csodaszarvassal, hátrafelé nyilazó lovassal, és rovásírással (meg esetleg a 7 vezér nevével körbe a coin élére) Ez így össze is illene.

  Aztán lehetne tényleg 1 ilyen hortobágyos, szürkemarhás, gémeskútas, juhászos, betyáros, pulis..

  Utána lehetne esetleg Balaton Geocoin, híreshelyes geocoin, Budapest geocoin, stb.

   

  Én annak a híve vagyok, hogy nem kell mindent egyszerre akarni. No és hogy valami rendszer lenne mindjárt egy ősmagyarossal indítanék...

 14. "On Tuesday December 14, 2010 at 8:00 PM PST (GMT -8), we will be performing major upgrades to our production network."

  Talán most...

  Szerda délben meglátjuk.

   

  Itt most a szervercserére fognak koncentrálni, ilyenkor nem bonyolítják az életüket egy módosítással is szerintem. Ettől függetlenül lehet hogy mégis...

 15. Hali,

   

  tud valaki okos helyet, ahol olcsó neodímium mágneseket tudok vásárolni? Az Euromagnet-nél vettem eddig, de pl egy 4x4x37mm-es neod.mágnes kb 250Ft. 20-30 darab esetén ez melegen érintené a pénztárcámat. Van valakinek tapasztalata, hogy egy petlinket milyen mágnes tud abszolút stabilan tartani? Vagyis mi az a minimum mágnes, ami stabilan tartja?

   

  Szia,

   

  Én www.dealextreme.com-ról veszek mágneseket.

   

  PET előformát meg 3db 1mm vastag 7-8mm átmérőjűvel simán fel szoktam rakni.

 16. Lengyel geoérmét rendelhettek itt! Énnekem tetszik a kivitelezés, kértem is egy érmét. Mit gondoltok egy hasonló magyar érme készíttetéséről? Rátehetnénk egy gémeskutat egy mangalicával...

   

  Ha már gémeskút akkor szürkemarha, nem mangalica. És jobban is néz ki:)

  Mibe fájna csináltani ha összeszedjük a rendeléseket?

 17. Sziasztok!

   

  Szerintetek tudok valamit csinálni, ha egy cseh srác már 2 hónapja nem akarja kitenni sehol a geocoinunkat?

  Írtam neki már, de semmi...

   

  Írj levelet a Groundspeaknek, s kérd meg őket, hogy lépjenek kapcsolatba az illetővel.

   

  Mer ilyet is lehet?

×
×
 • Create New...