Jump to content

agorf

+Premium Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by agorf

  1. Κανένα πρόβλημα με τις απορίες. :)

     

    Τη διεύθυνση δεν την δημοσιεύω εδώ γιατί το αρχείο παράγεται σε και σερβίρεται από δικό μου μηχάνημα που έχω στο σπίτι. Γι' αυτό θα ήθελα να έχω έναν στοιχειώδη έλεγχο για το ποιος έχει πρόσβαση.

     

    Επίσης, το parseάρισμα της σελίδας από πρόγραμμα θεωρητικά αντιβαίνει στους όρους χρήσης του site.

     

    Ελπίζω να σε κάλυψα.

  2. Σήμερα συνειδητοποίησα ότι το scriptάκι που παράγει το RSS δεν δούλευε εδώ και αρκετές μέρες. Το πρόβλημα ήταν οι αλλαγές που έγιναν στη σελίδα με τις caches. Έτσι το scriptάκι διορθώθηκε και πλέον το RSS λειτουργεί και πάλι κανονικά.

  3. Μπράβο παιδιά! Απ' ότι είδα φτάσατε μέχρι τις πρώτες πόρτες. Η αλήθεια είναι ότι ο καιρός ήταν αρκετά κλειστός απ' ότι φαινόταν στη Δίρφυ. Εγώ ήμουν την ίδια ώρα στο απέναντι βουνό, το Ξεροβούνι, και βλέπαμε πολύ μαυρίλα πάνω από τη Δίρφυ. Γενικά πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο βουνό -- ειδικά αν κλείσει ο καιρός είναι αρκετά επικίνδυνο. Ελπίζω την επόμενη φορά να σας κάνει καλύτερο καιρό και να μπορέσουμε να πάμε και παρέα, αν και σίγουρα όποτε και να πάμε/πάτε θα φυσάει!

  4. Όσο για το iPhone που αναφέρεις, δεν περιέχει ενσωματωμένο GPS δέκτη, είναι ένα ψευδο-GPS σύστημα εφόσον χρησιμοποιεί το triangulation από τις πλησιέστερες κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Την όλη λειτουργικότητα την προσφέρει το ασύρματο δίκτυο data που δεν είναι και φθηνό στις χρεώσεις. Τα πραγματικά GPS χειρός ή αυτοκινήτου, έχουν δέκτη GPS και συνδέονται απευθείας με τους δορυφόρους του συστήματος και η λειτουργία αυτή είναι ΔΩΡΕΑΝ και έχουν λειτουργικότητα ακόμα και σε περιοχές που δεν καλύπτονται από κεραίες τηλεφωνίας (π.χ. φαράγγια).

    Οπότε καταλαβαίνετε ότι η apple στο συγκεκριμένο προϊόν, πουλάει ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ μη λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο και ο κόσμος τρώει τόσο κουτόχορτο που πάει και της τα σκάει σε τόσο δύσκολες οικονομικά περιόδους.

     

    Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτό που λες ίχυε παλιά, για το iPhone πρώτης γενιάς (2007). Έκτοτε έχει βγει το iPhone 3G και μετά το iPhone 3Gs τα οποία έχουν κανονικότατο δέκτη GPS (και μάλιστα A-GPS, δηλαδή assisted GPS για να μπορεί να εντοπίζει τους δορυφόρους πιο γρήγορα).

  5. Και μένα μου φαίνεται κάπως υπερβολικό κάτι τέτοιο. Άσε που δε ξέρω πώς θα το πάρουν άσχετοι που ξαφνικά ακούν ένα "παπαγαλάκι" να λέει συντεταγμένες. Αρκετοί ραδιοερασιτέχνες που δεν ασχολούνται με geocaching καθώς και τυχαίοι που χρησιμοποιούν PMR ίσως θορυβηθούν. Το GPS μια χαρά είναι. :)

     

    Καλές αποκριές και από μένα!

  6. Αυτό γίνεται έτσι και αλλιώς, όταν επισκεπτόμαστε κάποιες κρύπτες, βοηθάμε όσο μπορούμε σε περίπτωση που δούμε ότι κάτι δεν παει καλά.π.χ. πήγα να βρω μια κρύπτη και αυτή λιαζόταν έξω σε κοινή θέα για όλους.Ευτυχώς η περιοχή ήταν απόμερη και πολύ σπάνια πέρναγε κόσμος (επάνω από τη Νεμέα).Δεν χρειαζόταν να είμαι σε καμιά λίστα για να ξανακρύψω την κρύπτη στη θέση της και να την τυλίξω με οποιαδήποτε σακούλα είχα.Είναι αυτονόητο ότι ο καθένας (με κοινή λογική) θα βοηθούσε αυτή την κρύπτη να συνεχίσει να υπάρχει και να αποτελεί καλό λόγο για να την επισκευτεί ο επόμενος παίκτης.

     

    Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω. :) Δεν αναφέρομαι στην επισκευή μιας κρύπτης κατά την προσπάθεια εύρεσής της, κάτι που όπως είπες στους περισσότερους είναι αυτονόητο και γίνεται έτσι και αλλιώς. Αναφέρομαι στην περίπτωση όπου ένας owner έχει μία κρύπτη σε ένα μέρος και θέλει να ελεγχθεί/επισκευασθεί, αλλά δεν ξέρει σε ποιόν να απευθυνθεί. Αν υπήρχε ένας κατάλογος (έστω με τη μορφή topic που λέει ο yannisp), θα μπορούσε ο εκάστοτε owner να δει ποιός geocacher είναι πιο κοντά και να ζητήσει τη βοήθειά του.

     

    Το φτιάξιμο κατά το find δεν είναι αρκετό. Σκέψου π.χ. αν έχεις ήδη κάνει find μια κρύπτη στην περιοχή σου και έπειτα αυτή υποστεί βλάβη. Εσύ μάλλον δεν πρόκειται να ξαναπάς διότι την έχεις βρει, ενώ ο owner δε ξέρει ότι μένεις κοντά και ότι μπορείς να πας. Και αν πρόκειται για μία κρύπτη που έχει 1 find/χρόνο, θα αργήσει πολύ να φτιαχτεί.

     

    Εσύ δηλαδή αναφέρεσαι σε επισκευή μίας κρύπτης "on find", ενώ εγώ μιλάω για επισκευή μιας κρύπτης "on demand" (από τον owner). Ελπίζω τώρα να γίνεται κατανοητό.

     

    Η μέθοδος του topic στην οποία αναφέρεται ο yannisp ίσως είναι αρκετή (όπως έγινε και με το παρόν topic για μια χαμένη κρύπτη), απλά αυτό που πρότεινα είναι να συστηματοποιηθεί.

  7. Ίσως είναι καλή ιδέα να δηλώσουμε κάπου τις περιοχές που επισκέπτεται ο καθένας μας συχνά και μπορεί να αναλάβει maintenance εκ μέρους άλλου geocacher. Έτσι π.χ. όταν ένας owner έχει αμφιβολίες για μία κρύπτη, θα μπορούσε να κοιτάξει τον εν λόγω κατάλογο να δει ποιός geocacher είναι πιο κοντά στην περιοχή και να επικοινωνήσει μαζί του. Ένας τέτοιος κατάλογος θα είχε δηλαδή nickname ή όνομα, περιοχές και email. Τι λέτε;

  8. Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες κλοπής τουλάχιστον; Π.χ. έχετε καμία συμβουλή στο πού να βάζουμε geocoins; Εγώ σκεφτόμουν σε λιγάκι δύσκολες caches.

  9. Και 'γω νομίζω ότι το κίνητρο είναι θετικό, αλλά ο τρόπος επιβολής/υλοποίησης κάπως παράδοξος. Αλλά αν αυτός είναι ο μόνος όρος για να βάζεις caches YanniG, εγώ προσωπικά τον αποδέχομαι (και καταλαβαίνω τι σε οδήγησε σε αυτό). :lol:

  10. Διάβασα σήμερα ότι, έπειτα από μακροχρόνιες αναβολές και προβλήματα, το Galileo, ο ευρωπαϊκός ανταγωνιστής του GPS, θα είναι έτοιμο για δοκιμαστική λειτουργία σε 3 χρόνια, το 2014. Δεδομένου ότι η ακρίβειά του θα είναι αυξημένη (στο 1m απόκλιση), πιστεύετε ότι θα επηρεάσει το geocaching (έστω και μακροπρόθεσμα); Και πώς;

     

    Το σκεφτόμουν σήμερα και αναρωτιόμουν αν η αυξημένη του ακρίβεια θα είναι αρκετή για να κάνει το παιχνίδι pointless (δηλαδή να κάνει την εύρεση των κρυπτών τόσο εύκολη που κάποιος να βαριέται/να μη βρίσκει ενδιαφέρον). Είναι περίεργο το γεγονός ότι τελικά το limitation στην ακρίβεια του GPS μπορεί να είναι η "χρυσή τομή" για ένα τέτοιο παιχνίδι.

     

    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1762597

    http://en.wikipedia.org/wiki/Galileo_%28sa...e_navigation%29

  11. Thanks! B)

     

    Σύμφωνα με το specification του RSS, το pubDate είναι optional: http://www.rssboard.org/rss-specification#...ementOfLtitemgt Είναι δηλαδή legal αν κάποιο feed δεν το έχει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το έβγαλα διότι π.χ. για τις event caches έβγαινε publication date στο μέλλον, κάτι που είναι "κάπως"... (και κάνει επίσης μερικούς RSS aggregators να διαμαρτύρονται). Η αλήθεια είναι ότι το publication date δεν είναι διαθέσιμο από τη σελίδα βάσει της οποίας γίνεται generate το feed.

     

    Αυτό που μάλλον θα κάνω είναι θα βάλω για όλες τις caches το pubDate = hidden date και για τις event caches θα το αφήνω κενό. Νομίζω είναι η καλύτερη λύση.

     

    Thanks for the comments!

×
×
  • Create New...