Jump to content

jule100

+Premium Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jule100

 1. Taanoin tuli tehtyä mysteeri jossa loppupiste oli tunnistettavissa kuvasta. Tämä ei mennyt tarkastuksesta läpi sen takia, koska siittä ei saanut koordinaatteja ja paikalle saattoi osata ilman gepsiä. Tuon takia mysteeriin piti liittää naatteeja. Toinen vaihtoehto olisi ollut laittaa kuvan paikalle purkki tai tarra jossa olisi ollut naatit muualle, jossa loppupiste sitten olisi ollut. Tuossa tapauksessa naattien saaminen tai niihin liittyminen oli julkaisun ehto. Lisäksi monissa muissa mysteereissäni olen joutunut selventämään julkaisijalle, miten naatit saadaan mysteeristä ja että ne todella saadaan. Naattien saaminen on ollut omalla kohdalla aina ehto julkaisulle, vai onko eri julkaisijoilla eri käytäntöjä eri asioiden suhteen? Näin ainakin vaikuttaisi olevan...
 2. Heijastinkätköt lienevät kaikki tälläisiä. Äkkiseltään kun mietin niin nämä tuli mieleen: GC19BV6,GCRX3P,GC2GE5H,GCGQ80. Ja sitten pari muuta esimerkkiä.. GC224X3,GC28Q29.
 3. Jokaisella kätköllä pitää olla loppupisteen koordinaatit. Kuitenkaan kaikissa esim. multeissa ja mysteereissä ei ratkaisustakaan huolimatta saa kätkön koordinaatteja. Olen talletellut "GC.fi" sivustolle loppupisteitä, mutta kaikkiin ei ole konkreettisia naatteja saatavilla. Toki olisi helppoa käydä mittaamassa pisteelle koordinaatit, mutta homma tuntuu jotenkin hölmöltä varsinkin jälkikäteen. Kätkön julkaisseelta kätkötarkastajalta tuskin kuitenkaan saa loppupisteen naatteja? Kysymys kuuluukin, miksi kätkö on voitu hyväksyä julkaistavaksi, jos "pelaaja" ei saa naatteja loppupisteelle? Käsitykseni mukaan loppupiste pitää olla gepsillä löydettävissä, eikä muutoin. Tälläinen ehto on ainakin joskus ollut. Koordinaatittomia kätköjä voivat olla sellaiset, joissa loppupiste on vain kuvailtu, tai traili on viitoitettu heijastimin.
 4. Mistähän mahtaa johtua , että Geocaching.com sivustoilla törmää joskus aivan kummallisiin sekoiluihin? Tähän asti olen törmännyt kolmeen kummalliseen tapaukseen. - oma note hävinnyt - Kätkökuvaukseen tuli väliin saksalaista tekstiä ja kuvia jostakin toisesta kätköstä - mysteeriin ilmestyi välipiste , joka oli 20km:n päässä Noten häviämisestä kysyin "pääkallopaikalta" , mutta eipä sieltä ole tullut mitään vastausta. Kätkökuvauksen ylimääräiset sain pois tuhoamalla tekstin 4 tai 5 kertaa. Sen jälkeen se ei enää ilmestynyt. Välipisteen tuhosin , eikä se ainakaan vielä ole ilmestynyt toista kertaa. Eniten tässä huolettaa se , että omista lokeistaan , kätkökuvauksistaa ja välipisteistä pitäisi pitää kirjaa tai muuten huolehtia jottei mitään häviä tai tule lisää.
 5. En mitenkään kannata kielletylle alueelle menemistä , mutta kuten Geomurmelit tuossa jo aiemmin oli todennut , miten on T5 kätköjen laita? Onko sallittua kiipeillä siltojen alla , josta on pudotus betonille tai hyiseen virtaan? Kyllähän näistäkin paikoista joku on vastuussa. On siis olemassa paljon paikkoja joissa on kätkö , mutta varmasti poliisi tulee noutamaan jos joku näkee jonkun kiipeilevän tälläisessä paikassa. Tietysti jokainen liikkuu omalla harkinnallaan ja viisaalla toiminnallaan voi välttää turhat vaaratilanteet , mutta missä kulkee raja? Kätkön tekijä on mielestäni jossakin mielessä osavastuullinen , jos vie kätkön vaaralliseen paikkaan. Mitäs jos joku tumpelo menee väkisin yrittämään sitä? Jokainen on vastuussa omista tekemisistään , mutta jos erikseen houkutellaan vaaralliseen paikkaan... Livestä voi seurata hunttereitten ylinopeuksia kaupunkialueella , jotka voivat kohota 20-30km/h yli sallitun. Ei sekään kovin luvallista ole. Siinäkin voi pilata jonkun ulkopuolisen elämän... Nämä ovat vähän kaksipiippuisia asioita. Urbaanit ja vaaralliset T5 kätköt saavat riemuitsevan vastaanoton , mutta jos kätkö on pari metriä lippusiiman toisella puolella , jovain alkaa hirveä poru ja syyttely. Toisaalla sääntöjen rikkominen on ok , mutta sitten taas toisaalla ei. Eikös linjan pitäisi olla yhtenäinen? Kielettylle alueelle kätkön vieminen on mielestäni vastoin kätköilyn ideaa. Ja jos paikka muuttuu kieletyksi , kätkö hyllylle siksi aikaa kun rajoitus jatkuu , jos kätköilystä on selkeästi haittaa työmaalle. Mutta mikä on kieletty alue? Pitääkö sen olla aina kyltein erikseen kieletty vai riittääkö pätkä aitaa tekemään alueen kieletyksi. Vai pitääkö alueen olla kokonaan suljettu ulkopuolisilta. Jos kaupungilta lähdetään kysymään tähän vastausta , kieletään sieltä myös ne "riemuiten sallitut" T5 kätköt. Jos vastaatte , että omaa harkintaa pitää käyttää , meneekö T5 kätkölle , niin sama pätee myös selkeästi työmaa-alueiden reunoilla oleviin kätköihin , joihin ei liity mitään riskiä.
 6. Tässä yksi , joka on tullut vastaan. http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LU...a0-edc0bc15e1bb
 7. 100. tuli täyteen. 1. Pomponrahka (GCJD8D) 19.8.2009 100. Jailhouse Rock (GCPHKW) 27.9.2009 Alunperin piti vaan testata ja harjotella gepsin käyttöä.
×
×
 • Create New...