Jump to content

tiura

Members
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tiura

  1. Häh? Kuollut? Juurihan me hiljattain keskustelimme M/S Isabellan sijainnista, että missä päässä siltaa se oikein sijaitsee. Hänen oma sillanpäänsä olikin lähempänä kuin varmaan kukaan osasi arvata. Kyllä tuli kylmät väreet ja elämän hauraus mieleen. Syvimmät osanottoni perheelle ja ystäville. On tämä hieno porukka.

  2. Nyt tuli Turun radion toimittajalta tekstiviesti, jossa hän ilmoittaa, että mainittu haastattelu tulee ulos maanantai-aamuna, 11.4. noin klo 8.40. Taajuus on 94,3 MHz ja kuuluvuus rajoittuu tänne varsinais-Suomeen. Muut joutuvat odottamaan, että juttu tulee kuultavaksi nettiin.

  3. Olen joutunut julkisuuskierteeseen, kuten entisen missin entisen poikaystävän entisen salarakkaan isäpuoli, eli tuon Viestiväylän jutun takia Turun radion toimittaja soitti ja tiedusteli halukkuuttani jutuntekoon. Minähän menin. Kävimme visiteeraamassa Korppolaismäen kätkölläni ja nauhoittelimme runsaasti aineistoa, josta kuulemma tehdään 5 minuutin juttu. Ulostuloaikaa ei toimittaja osannut sanoa, vaan juttu menee hyllylle ja käytetään sitten sopivassa välissä täyteohjelmana, mutta todennäköisesti ensi viikolla kuitenkin. Ulos tulonsa jälkeen tarina tulee kuultavaksi myös YLE Radio Suomen nettisivuille, josta asiasta toimittaja lupasi minulle meilata. Tämän tiedon välitän teille, jos pystyn omaa radioääntäni nolostuksesta kuolematta kuuntelemaan. :(

  4. Parin viime päivän aikana on ollut myös magneettimyrskyjä, jotka vaikuttaa GPS:n tarkkuuteen. Mutta niiden vaikutuksen ei pitäisi olla jatkuvaa vaan epäsäännöllisempää ja tuskin ainakaan koko ajan saman verran ja samaan suuntaan.

  5. "Epäillyn repusta löytyi mm. pakastepurkkeja, tyhjiä filmipurkkeja, tussikynä, lyijykynän pätkiä, teroittimia, paperivihkoja, minigrip- pusseja, pieniä leluja, rautalankaa, 'geokätkötiedote' -prittejä, 'geocaching' -sivuston printtejä internetistä, pari karttaa, kompassi, paristoja, termospullo ja eväsvoileivät."

     

    "...joista oikeus piti raskauttavana todistusaineistona huumekaupassa yleisesti käytettyjen minigrippussien löytymistä."

     

    Kaikkihan on telkkarista nähneet miten huumerosmot pakkaa isommat erät sellaisiin litran pusseihin ja loppuasiakasannokset pienempiin. :rolleyes:

  6. Ja matkalle aina varaparistot mukaan...  (Duracellin alkaalit on ainakin minun 60 C:ssä toimineet pisimpään). Onnea erittäin antoisan harrastuksen pariin!

     

    Suosittelen heti kättelyssä parin akkupaketin ja laturin hankintaa. Vähänkin enemmällä käytöllä säästää itsensä nopeasti ja sitä parempi, kun sen säästämisen aloittaa heti alusta.

  7. Täällä taannoin eräs toimittaja kyseli turkulaisia harrastajia jutuntekoon. Olin ilmeisesti silloin ainoa kiinnostunut, joten kävin jokunen viikko sitten tekemässä jutun. Nyt se on ilmestynyt, Aurian yritysasiakaslehdessä, Viestiväylässä. Kyseinen lehti ilmestyy sekä verkossa että paperilla. Paperiversion painoksen päätoimittaja kertoi saatekirjeessään olevan 17.200 ja leviää siis Turun alueen yrityksiin. Tässä linkki suoraan juttuun N 60° 26,184 E 22° 14,206. Toivottavasti potentiaaliset uudet harrastajat eivät pelästy kuvaani. ;)

     

    Samassa yhteydessä pääsin myös mainostamaan €urojen jäljitystä. Kysyttäessä, miten päädyin harrastamaan kätköilyä, vastasin, että siitä oli puhetta EBT:n forumilla.

  8. Ilmeisesti. Tai sitten pelästyivät paikalle kerättyjä ylimääräisiä poliisivoimia. Maanantaina päivällä kun poistuimme pääkaupungista, tuli Tampereen suunnasta kuuden maijan saattueellinen vahvistuksia mellakkaketjuihin.

     

    Kaksi kätköä saimme Kalliosta etsittyä, Katrin ja Työläisäidin. Sää ei varsinaisesti houkuttanut laajempimittaiseen ulkoiluun.

  9. Et sä viitsis samalla selvittää tuota 'Malmin murhat' juttua, kun se on vielä kesken, viitsisitsä, etsäviitsis... :D Ei muuten, mutta kun se 'vaivaa' joka päivä, eikä itte pääse just nyt tuonne Isoolle Kirkolle. :):(:)

    En ole seurannut sitä asiaa yhtään. En jaksanut lukea niitä alkuperäisiä käsinkirjoitettuja päiväkirjasivuja. Sen verran tiedän, että salakirjoitusta yritetään avataan kompassiruusun avulla, mutta en siitäkään yhtään sen enempää. Jospa vaan pidätetään sattumanvaraisesti parisataa kommandopipoa Presidentinlinnan edustalta maanantaina ja pistetään se niiden piikkiin. :D

  10. Itse lähdin liikkeelle nappaamalla omasta kätkölistauksestani "seek caches from your home coordinates", jonka keskipiste sijaitsee Turussa, viimeiseltä sivulta kätkön, joka sijaitsee 160 kilometriä itään ja sitten katsoin mapquestin kartasta mihin kohtaan pääkaupunkiseutua se osui. Siitä edelleen "find all nearby caches" ja arviolta sopiva ilmansuunta ja etäisyys kunnes pääsin muutamalla hyppäyksellä mapquestin mukaan Kallioon. Siellä sitten näytti tuo "työläisäiti" tutulta, muistan kulkeneeni sellaisen pystin lähettyviltä joskus eli osasin sijoittaa sen päänsisäiseen karttaani jollakin tarkkuudella. Tämä menetelmä perustuu siihen, että tiedän missä kohtaa Helsingin karttaa Kallio on.

     

    Harjutorin sauna on etsintöjen keskipiste, koska tulemme majoittumaan avolankoni residenssiin, joka sijaitsee mainitun kylpylaitoksen kanssa samassa talossa.

     

    Mutta informaatio tässä keskustelussa on erittäin hyödyllistä vastaisen varalle, vieraille paikkakunnille suuntautuvia kätköilyiskuja silmälläpitäen. :laughing:

  11. Meikäläisen Tampereen retki jäi kätkösaaliiltaan köyhäksi, suorastaan olemattomaksi, mutta tulevana viikonvaihteena hyökkään suoraan pääkaupunkiin, ja erityisesti sen maineikkaaseen työläiskaupunginosaan. Onko kellään paikallisella tietoa, mitkä mahtavat olla Harjutorin saunaa lähinnä olevat kätköt?

  12. Joo, tuosta englantilaisesta toffeesta lähdin etsimään lähimpiä kätköjä ja tulostelemaan niiden kuvauksia. Lueskelin sitä kuvausta vähän matkaa ja huomasin että minähän tiedän mistä tötteröstä siinä puhutaan, se on se vanhan Aaltosen kenkätehtaan vieressä seisova pysti. Mitään monimutkaisia multimysteerejä en taida jaksaa etsiä, olen katsellut lähinnä noita peruskätköjä.

     

    Harjuksen €uro swapilla kuitenkin ajattelin käydä, vaikka se onkin ihan toisella puolella kaupunkia, koska kolikot kiinnostaa ja olen suunnitellut vastaavan kätkön perustamista tänne Turkuunkin itsekkäänä tarkoituksenani saada eurokolikkokokoelmani karttumaan hieman nopeammin.

     

    Tulemme majoittumaan Amuriin, mutta mitä minä yhtään erästä tamperelaiskaveriani tunnen, niin Amiksessa pitää varmaan jossain vaiheessa käväistä, siksi ajattelin sitä lähtöpisteeksi.

     

    Jästinaamiointina tulemme varmaankin käyttämään Siwan kasseja.

  13. Hyvä että tällainen aihe on ollut tässä näin hiljattain, minun ei tarvitse kysyä erikseen. Olen nimittäin menossa myös tulevana viikonvaihteena (13.-14.11.) käymään tuolla maaseudulla ja mahdollisesti, jos aikaa jää, käydä jokusella kätkölläkin.

     

    Sattuuko kukaan tietämään Music Bar Amadeuksen koordinaatteja? Voisin niillä hakea geocaching.comista lähimmät. <_<

  14. Ilmatieteen laitoksen Auroras Now! sivusto helpottaa revontulten havainnointia Suomessa. Sivuilta löytyy dataa magneettikenttien muutoksista sekä ennusteita tulevista avaruussäistä.

     

    Innostuksen tähän tiedonkaivuuseen sain, kun eilen näin elämäni ensimmäiset revontulet. Sen verran harvoin täällä etelässä niitä näkyy, ettei ole ennen osunut kohdalle. GPS:n tarkkuutta taivaan ollessa kirkkaimmillaan en huomannut koetella.

  15. And of course there was Hasse's band Het Potatis, and their hit song Sommaren är här!

     

    In my swedish book there was also a band. It was called Kellarrattårna. Or how ever Cellar Rats is written in swedish.

  16. Kettu ja Arpi esitelmöivät geokätköilystä 31.10. Turkkarin geojutussa.

    Jutun ansiosta Turussa lähtee varmasti liikkeelle uusia kätköilijöitä, jotka etsinevät aluksi ilman gepsiä löytettävissä olevia purkkeja. Yksi tällainen on Luolavuori. Valitettavasti kätkö on päässyt huonoon kuntoon. Omistajaa ei ole näkynyt saitilla yli vuoteen. Voisiko joku turkulaiskätköilijöistä huoltaa tuon Luolavuoren kätkön niin, ettei uusien etsijöiden ensimmäiseksi kokemukseksi jäi kulunutta purkkia, jossa on homeisia papereita?

    Olen laittanut kaikki etsimäni kätköt watchlistilleni, eli saan sähköpostin aina kun joku kätköllä käy. Juuri kyseisellä Luolavuoren kätköllä oli käynyt kaksi uutta harrastajaa, joista toinen lokimerkinnässään ilmoitti olleensa liikkeellä gepsittä ja myöskin sanoi purkin olleen rikki ja märkä.

     

    Eli ainakin kaksi uutta harrastajaa toi Turun sanomien juttu. Lisää tulee varmaan myöhemmin, läheskään kaikki eivät varmaan lähde heti samana päivänä kokeilemaan, kun lukevat lehdestä uudesta harrastuksesta.

  17. I also remember what were first words I learned in my swedish lessons. "Luffe, kom hit!" Luffe was a dog. He was living in Tallkulla.

×
×
  • Create New...