Jump to content

tiura

Members
 • Posts

  60
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tiura

 1. Ilmoittauduin kiinnostuneeksi. Vanha Garmin 48 alkaa olla paikoitellen epäluotettava. Ehkä antenni voisi olla kiinni paremminkin kuin jesseteipillä.
 2. Oltuaan yli vuoden hyllyllä, Korppolaismäki on taas etsittävissä. Uusi purkki uudessa paikassa, siksi myös uudet koordinaatit. Vihjeellä vahva spoilerivaikutus.
 3. Häh? Kuollut? Juurihan me hiljattain keskustelimme M/S Isabellan sijainnista, että missä päässä siltaa se oikein sijaitsee. Hänen oma sillanpäänsä olikin lähempänä kuin varmaan kukaan osasi arvata. Kyllä tuli kylmät väreet ja elämän hauraus mieleen. Syvimmät osanottoni perheelle ja ystäville. On tämä hieno porukka.
 4. Nyt juttu on nettilevityksessä. Tiedostomuoto on joku ihmeen RAM, jota ainakaan minun wintoosani ei osannut ääneksi muuntaa. Osoite kuitenkin on http://194.252.88.3/rswebtku.nsf/sivut/vii...id=Content208A6 Olisin kiitollinen jos joku tuon saa auki ja vielä tallennetua sellaiseen muotoon, esimerkiksi MP3:si, että sitä voisi myöheminkin kuunnella.
 5. Nyt tuli Turun radion toimittajalta tekstiviesti, jossa hän ilmoittaa, että mainittu haastattelu tulee ulos maanantai-aamuna, 11.4. noin klo 8.40. Taajuus on 94,3 MHz ja kuuluvuus rajoittuu tänne varsinais-Suomeen. Muut joutuvat odottamaan, että juttu tulee kuultavaksi nettiin.
 6. Palvansalmen meritaistelu is temporarily disabled. There is a possibility, that winter floods have taken it. Maintenance not scheduled yet.
 7. Olen joutunut julkisuuskierteeseen, kuten entisen missin entisen poikaystävän entisen salarakkaan isäpuoli, eli tuon Viestiväylän jutun takia Turun radion toimittaja soitti ja tiedusteli halukkuuttani jutuntekoon. Minähän menin. Kävimme visiteeraamassa Korppolaismäen kätkölläni ja nauhoittelimme runsaasti aineistoa, josta kuulemma tehdään 5 minuutin juttu. Ulostuloaikaa ei toimittaja osannut sanoa, vaan juttu menee hyllylle ja käytetään sitten sopivassa välissä täyteohjelmana, mutta todennäköisesti ensi viikolla kuitenkin. Ulos tulonsa jälkeen tarina tulee kuultavaksi myös YLE Radio Suomen nettisivuille, josta asiasta toimittaja lupasi minulle meilata. Tämän tiedon välitän teille, jos pystyn omaa radioääntäni nolostuksesta kuolematta kuuntelemaan.
 8. Parin viime päivän aikana on ollut myös magneettimyrskyjä, jotka vaikuttaa GPS:n tarkkuuteen. Mutta niiden vaikutuksen ei pitäisi olla jatkuvaa vaan epäsäännöllisempää ja tuskin ainakaan koko ajan saman verran ja samaan suuntaan.
 9. "...joista oikeus piti raskauttavana todistusaineistona huumekaupassa yleisesti käytettyjen minigrippussien löytymistä." Kaikkihan on telkkarista nähneet miten huumerosmot pakkaa isommat erät sellaisiin litran pusseihin ja loppuasiakasannokset pienempiin.
 10. Suosittelen heti kättelyssä parin akkupaketin ja laturin hankintaa. Vähänkin enemmällä käytöllä säästää itsensä nopeasti ja sitä parempi, kun sen säästämisen aloittaa heti alusta.
 11. Täällä taannoin eräs toimittaja kyseli turkulaisia harrastajia jutuntekoon. Olin ilmeisesti silloin ainoa kiinnostunut, joten kävin jokunen viikko sitten tekemässä jutun. Nyt se on ilmestynyt, Aurian yritysasiakaslehdessä, Viestiväylässä. Kyseinen lehti ilmestyy sekä verkossa että paperilla. Paperiversion painoksen päätoimittaja kertoi saatekirjeessään olevan 17.200 ja leviää siis Turun alueen yrityksiin. Tässä linkki suoraan juttuun N 60° 26,184 E 22° 14,206. Toivottavasti potentiaaliset uudet harrastajat eivät pelästy kuvaani. Samassa yhteydessä pääsin myös mainostamaan €urojen jäljitystä. Kysyttäessä, miten päädyin harrastamaan kätköilyä, vastasin, että siitä oli puhetta EBT:n forumilla.
 12. Ilmeisesti. Tai sitten pelästyivät paikalle kerättyjä ylimääräisiä poliisivoimia. Maanantaina päivällä kun poistuimme pääkaupungista, tuli Tampereen suunnasta kuuden maijan saattueellinen vahvistuksia mellakkaketjuihin. Kaksi kätköä saimme Kalliosta etsittyä, Katrin ja Työläisäidin. Sää ei varsinaisesti houkuttanut laajempimittaiseen ulkoiluun.
 13. En ole seurannut sitä asiaa yhtään. En jaksanut lukea niitä alkuperäisiä käsinkirjoitettuja päiväkirjasivuja. Sen verran tiedän, että salakirjoitusta yritetään avataan kompassiruusun avulla, mutta en siitäkään yhtään sen enempää. Jospa vaan pidätetään sattumanvaraisesti parisataa kommandopipoa Presidentinlinnan edustalta maanantaina ja pistetään se niiden piikkiin.
 14. Itse lähdin liikkeelle nappaamalla omasta kätkölistauksestani "seek caches from your home coordinates", jonka keskipiste sijaitsee Turussa, viimeiseltä sivulta kätkön, joka sijaitsee 160 kilometriä itään ja sitten katsoin mapquestin kartasta mihin kohtaan pääkaupunkiseutua se osui. Siitä edelleen "find all nearby caches" ja arviolta sopiva ilmansuunta ja etäisyys kunnes pääsin muutamalla hyppäyksellä mapquestin mukaan Kallioon. Siellä sitten näytti tuo "työläisäiti" tutulta, muistan kulkeneeni sellaisen pystin lähettyviltä joskus eli osasin sijoittaa sen päänsisäiseen karttaani jollakin tarkkuudella. Tämä menetelmä perustuu siihen, että tiedän missä kohtaa Helsingin karttaa Kallio on. Harjutorin sauna on etsintöjen keskipiste, koska tulemme majoittumaan avolankoni residenssiin, joka sijaitsee mainitun kylpylaitoksen kanssa samassa talossa. Mutta informaatio tässä keskustelussa on erittäin hyödyllistä vastaisen varalle, vieraille paikkakunnille suuntautuvia kätköilyiskuja silmälläpitäen.
 15. Meikäläisen Tampereen retki jäi kätkösaaliiltaan köyhäksi, suorastaan olemattomaksi, mutta tulevana viikonvaihteena hyökkään suoraan pääkaupunkiin, ja erityisesti sen maineikkaaseen työläiskaupunginosaan. Onko kellään paikallisella tietoa, mitkä mahtavat olla Harjutorin saunaa lähinnä olevat kätköt?
 16. Näkyykös teillä päin mustia helikoptereita, Erwast? :lol: Ja miten ruotsalainen kansanpuolue liittyy asiaan?
 17. I noticed, when looking for maps here in my hometown, Turku, that some of the street names are in Finnish and some are in Swedish. Turku is bi-lingual city, so both names are also on the posts in street corners.
 18. Joo, tuosta englantilaisesta toffeesta lähdin etsimään lähimpiä kätköjä ja tulostelemaan niiden kuvauksia. Lueskelin sitä kuvausta vähän matkaa ja huomasin että minähän tiedän mistä tötteröstä siinä puhutaan, se on se vanhan Aaltosen kenkätehtaan vieressä seisova pysti. Mitään monimutkaisia multimysteerejä en taida jaksaa etsiä, olen katsellut lähinnä noita peruskätköjä. Harjuksen €uro swapilla kuitenkin ajattelin käydä, vaikka se onkin ihan toisella puolella kaupunkia, koska kolikot kiinnostaa ja olen suunnitellut vastaavan kätkön perustamista tänne Turkuunkin itsekkäänä tarkoituksenani saada eurokolikkokokoelmani karttumaan hieman nopeammin. Tulemme majoittumaan Amuriin, mutta mitä minä yhtään erästä tamperelaiskaveriani tunnen, niin Amiksessa pitää varmaan jossain vaiheessa käväistä, siksi ajattelin sitä lähtöpisteeksi. Jästinaamiointina tulemme varmaankin käyttämään Siwan kasseja.
 19. Hyvä että tällainen aihe on ollut tässä näin hiljattain, minun ei tarvitse kysyä erikseen. Olen nimittäin menossa myös tulevana viikonvaihteena (13.-14.11.) käymään tuolla maaseudulla ja mahdollisesti, jos aikaa jää, käydä jokusella kätkölläkin. Sattuuko kukaan tietämään Music Bar Amadeuksen koordinaatteja? Voisin niillä hakea geocaching.comista lähimmät.
 20. Ilmatieteen laitoksen Auroras Now! sivusto helpottaa revontulten havainnointia Suomessa. Sivuilta löytyy dataa magneettikenttien muutoksista sekä ennusteita tulevista avaruussäistä. Innostuksen tähän tiedonkaivuuseen sain, kun eilen näin elämäni ensimmäiset revontulet. Sen verran harvoin täällä etelässä niitä näkyy, ettei ole ennen osunut kohdalle. GPS:n tarkkuutta taivaan ollessa kirkkaimmillaan en huomannut koetella.
 21. Perskuta, pitää opettaa omakin koira haistamaan humehia ja löydä rahoiksi.
 22. tiura

  Hello...

  In my swedish book there was also a band. It was called Kellarrattårna. Or how ever Cellar Rats is written in swedish.
 23. tiura

  Hello...

  Well, I remember also one sentence from German lessons. "Wo ist der Krankenhaus?" meaning "where is the hospital".
×
×
 • Create New...