Jump to content

theorava

Members
 • Posts

  194
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by theorava

 1. Itse mietin viimevuoden puolella jotain tuon tyyppistä, mutta jätin ajatukset sittemmin. Vekaranjärvellä lenkki on (hieno) mutta kokonaan varuskunnassa sen sijaan Haminassa Vilniemen lenkki on "turistialueella" ja kaikkien saatavilla sekä paikka tässäkin tapauksessa on kätkön arvoinen. Haminassa on valitettavan vähän kätköjä muutenkin.
 2. Noh. Minun mielestäni tämä on jokaisen oma harrastus siinä mielessä, että jokainen logatkoon löytönsä oman tahtonsa ja tuntonsa mukaan, kunhan se ei vaikuta muihin kätköilijöihin (esim FTF). Jos joku saa tyydytystä siitä, että lokkaa löydetyksi kaikki maailman kätköt, niin minulle on aivan sama kunhan lokkaukset eivät sisällä harhauttavaa tai väärää tietoa joka vaikuttaa muihin etsijöihin. Tarkoitushan kätköilyn on toimia harrastuksena ja viihdykkeenä ihmisille ja mahdollisuutta tarjota elämyksiä muille (kätköjen piilotus). Tietääkseni lajissa ei ole tarkoituksena kytätä muita ja leikkiä lokipoliisia. Vai olenko väärässä?
 3. Lainaan itseäni.. Sain kuin sainkin viimein rokokalliot kätkötettyä []
 4. Etenkin olisi hyvä, että cryptatut vihjeet olisivat sekä suomeksi että englanniksi. On tylsä joutua tilanteeseen, missä olet kätköllä, käännät vihjeen ja se onkin joku sana jota et satu tietämään. Tällaisessa tilanteessa vihjeestä ei ole mitään hyötyä.
 5. Mikäli yhtään tiedän mistään mitään niin tiekirkko tarkoittaa kirkkoa johon pääsee 24/7, eli yleensä avaimen kirkkoon esim yöaikaan saa jostain läheisen hotellin respasta tms.. Eli kaikki kirkot eivät suinkaan ole tiekirkkoja... Korjatkaa jos olen väärässä. Loistava ajatus muuten btw.. Itse tiedän yhden tiekirkon joka olisi kätkön tarpeessa.
 6. Vanha viilatehdas on jälleen toiminnassa! Alue on nykyään upea ulkoilureittien rakentamisen jälkeen, kannattaa käydä tutustumassa
 7. minulla on ympäristöystävällinen tulostin: Omat kädet No tosin tarkotuksena olisi hankkia viimein oma tulostin, ettei aina tarvitsisi lainata kavereiden tulostimia tai kirjoitella käsin. Laiskalle ja ei niin näppärälle ihmiselle nopea pika-apu on valita tulostettaessa, että tulostaa vain ensimmäisen sivun. Ja jos jotain tärkeää sattuu jäämään saamatta niin sen voi sitten käsin raapustaa paperiin lisäksi. Lisäksi itse käytän monesti paperin molemmat puolet.
 8. Saattaisin olla tilaamassa mikäli serkkuni ei ole vielä ehtinyt ostaa saudeista. Jos tämä toteutuu niin voisin olla mukana, eli alustavasti Kyllä tilaan.
 9. Mikkozzz:n mainitsemassa linkissä oli juttua vihdin rokokallioista. Se on aivan mahtava paikka ja jyrkänteellä on paljon upeita luonnon luolia. Kätkönarvoinen ja etenkin käymisen arvoinen paikka etenkin luolafriikeille! Itse olen miettinyt paikan purkittamista, mutta käyn siellä niin harvoin, että se on jäänyt toteuttamatta.
 10. Meikäläinen tuhlas moiseen lediin muistaakseni aika tarkalleen 33 e partioaitassa. Siinä oli tosin jäsenalennusta jonkun verran, mutta tyytyväinen olen ollut.
 11. Kannattaa kuitenkin muistaa kätköjen piilotuksessa se asia, että alkuperäisenä tarkoituksena kätkön paikan on tarkoitus esitellä etsijälle jokin hieno, erikoinen tai muuten käymisen arvoinen paikka. Eli periaatteessa yksi kätkö per hieno paikka on sopiva. Eli ei välttämättä kannata piilottaa esim hienolle rantakalliolle 161 metrin välein perus kivenkolo kätköjä vaan sen sijaan panostaa yhteen laadukkaaseen ja hienoon kätköön. itse taisin piilottaa ensimmäisen kätköni liian pian ekan löytöni jälkeen ja olenkin sitä joutunut hieman muokkailemaan sen jälkeen. Kannattaa etsiä vähintään se 10 kätköä ennen kuin lähtee piilottamaan omaa purkkia, ellei takaraivossa sitten jo siinnä se kuningas ajatus Kätköilyintoa ja tervetuloa joukkoon
 12. kävin ko. kätköllä tuossa vähän sen arkistoimisen jälkeen katsomassa onko se vielä siellä, mutta etsinnöistä huolimatta en sitä silloin sieltä löytänyt. Saattanee olla poistettu.
 13. Törmäsin tuossa hauskaan lokiin englantilaisen cobien käsialana kätköltä near3. lue tästä siinä hän kertoo kuinka törmäsi hirveen ja yllättyi kuinka kylmää lumi voi olla jne jne.. Edit: väärä linkki
 14. Martinlaakso railway & bus station is missing. I archived it because the higingplace wasn't good enough and I couldn't find a better hide at there.
 15. Olen itävaltaan menossa heti joulun jälkeen, tänävuonna kuitenkin...
 16. Olen huomannut pieniä väärinkäsityksiä aiheutuneen tämän topicin takia. Eli siis pieni oikaisu: En ole tarkoittanut sitä etteikö laskumulteja pitäisi tehdä _OLLENKAAN_. Tarkoituksenani oli vain esittää vaihtoehtoja, jotta saisimme hieman vaihtelua multikätkövalikoimaamme täällä kotosuomessa. Kiitos, Arto/ theorava
 17. Jaa, että normaalit ihmiset. Mihis radioamaröörit ja geokätköilijät kuuluvat?
 18. Hups, selain sekoili ja tuli sama postaus kahteen kertaan, sorry.
 19. Itseasiassa jos rehellisiä ollaan, niin en käytä mitään navigointisoftaa, kun ei ole sellaiselle tarvetta ollut (paitsi gepsin omat sisäiset ), toisekseen ei toistaseksi ole edes omaa läppäriä.. ja kolmanneksi eipä nuo NMEA jutut sano toistaiseksi minulle yhtikäs mitään, mutta kiitos kuitenkin vastauksesta Olennainen kuitenkin selvisi, eli vastaus kysymykseeni: kyllä. Kiitos tästä. Arto
 20. Olen itsekkin harkinnut ko. laitteen hankkimista, mutta yksi ratkaiseva kysymys: pystyykö sen virittämään siten, että voisi läppärin näytöltä katsella missä on menossa?
 21. Niin ja sellainen pieni juttu, että vain aniharvalla kätköllä gepsi näyttää nollaa purkin kohdalla. 5-10 metrin heitto on täysin normaalia. Joskus se saattaa olla jopa enemmänkin, riippuen monista tekijöistä.
 22. Ruutinkoski on arkistoitu, koska joku on tuhonnut sen taas. Ilmeisesti piilo ei ollut tarpeeksi jästikestävä ja lähistöllä ei ole parempaakaan piiloa...
 23. Jotenkin kommentteja lukiessani tuli sellainen käsitys, että purkillisten multien välietapit katoavat herkemmin tai olisivat vaikeampia löytää. Ne katoavat tai löytyvät tai ei löydy tasan yhtä helposti kuin mikä tahansa muukin kätkö. On paljon kätköjä jotka ovat pysyneet piilossaan monta vuotta ilman sen enempiä DNF logeja. Miksei ne ole sitten kadonneet tai olleet vaikeasti piilossa? Haluan vielä muistuttaa ettei tarkoituksenani ollut totaalisesti torjua laskumulteja. Lähinnä tahtoisin, että muunlaisetkin multit yleistyisivät ja että laskut olisivat edes jotenkin järkeviä. Niin ja se mikä unohtui tuosta ekasta postauksesta on se loistava mutta vähän käytetty multin tapa eli juuri tuo suunta asteina tietystä pisteestä ja tietty matka. Tällöin paikka johon kepukan avulla päädyt on melko tarkka ja tuo mukavaa vaihtelua. Tosin tämä taktiikka ei aina välttämättä ole paras mahdollinen jos kätkön piilopaikassa on lähistöllä miljoona muutakin purkin mentävää piiloa sillä tämä ei ole aivan yhtä tarkka kuin annettujen koordinaattien noudattaminen. Lisäksi tämä postaus on tarkoitettu ideoiden antamiseen kätköjen tekijöille. Itse aloittelijana multeja tehdessäni ei tullut mieleenikään, että voisi käyttää jotain muuta kuin laskukaavoja koordinaattien selvittämiseen.
 24. VesaK:lla on paljon hyviä ajatuksia aiheesta. Jätin numerolaattojen naulaamisen kätkijän oman harkinnan varaan, sillä mielestäni on turhaa paasata amerikkalaiseen tapaan itsestään selvistä asioista. On hieman eri naulaatko jotain kiinni historiallisen talon seinään vai ikivanhaan sähkötolppaan keskellä metsäistä ulkoilureittiä. Mielestäni laskumultit ovat okei, jos laskettavat asiat ovat fiksuja/hauskoja tai asiaan jotenkin liittyviä. Tästä hyvänä esimerkkinä kätkö eläinten hautausmaalla. Tuolla kätköllä laskettava liittyy aiheeseen ja antaa oivaltamisen ilon. Tietenkään ei kannata tunkea regupurkkia jonnekkin asvaltin koloon kauas hienoista paikoista jos ei löydä sopivaa koloa paikan päältä. Silloin on hyvä käyttää jotain muuta tarjolla olevista keinoista. Huolto seikka on kanssa yksi tekijä, mutta uskon, että jos piilottaa purkit hyvin ja hommaa riittävän vesitiiviitä purnukoita pääsee huoltamisesta aika vähällä. Paikan päällä olevia numeroita ja sanoja voi käyttää mainitsemallani tavalla. Ei niistä tarvitse väkisin laskukaavoja vääntää. Ja tosiaan ei tehdä niistä laskuista mitään sulkuhirviöitä, tai jos tehdään niin luokitellaan ne sitten oikeaksi-eli mysteeriksi.
×
×
 • Create New...