Jump to content

Geoneo.hu

+Premium Members
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Geoneo.hu

  1.  

    Dear all,

    I need a little help. I placed a cache near at Agios Nikolaos of Zante. The exact coordinates are  N 38° 09.658 E 020° 24.808 . According to the rules the reviewer cannot publish it because I live too far from there and cannot maintain it. Reviewer wants someone local cacher to take care of the cache in case it disappear. I hope that this will never happen but those are the rules. Is there anyone who eventually will restore the cache in case of many DNFs? Thank you

    Best regards from Hungary!

     

  2. 2014. október 12., vasárnap

    +one - EarthCache - Saint Stephen Well Nr.II

    EarthCache

    Saint Stephen Well Nr.II

    Budapest

    0d6facc1-d41f-4190-8c84-e56c71458c4c.jpg

    Ha már pont ma van az earth cach világnapja, akkor Én sem maradhatok ki belőle. Kerestem egy "közeli" helyet, ahol csatlakozni tudok, vagyis sikeres találatot tudok regisztrálni a játékra, játékban.

    Többszöri nekifutásban sikerült parkoló helyet találnom, már csak a kerékbilincs miatti aggódás ami maradt és neki indultam a keresésnek. Mondhatnám drive-in kessingnek is - közel sikerült megállni...

    201410_geoneo.jpg

    A feladat egyszerűnek tűnt a leírásból, csak három kérdésre kell válaszolni és már kész is. Biztos, hogy netkess is lehetett volna, de így volt a legjobb és még sétálhattam is egy kellemeset. Természetesen pár fotó a memoárba és jöhettek a kérdések-válaszok. Hány fokos? Mennyit tartalmaz? Mennyi s cső benn? Gyors válaszok rendben, már csak a séta maradt.

     

    Hogy miért is van itt ez a rejtés?

    20141011_180046.jpg

     

    A Széchenyi Fürdő Európa egyik legnagyobb fürdő komplexuma, Pest első gyógyfürdője. Létét Zsigmondy Vilmos bányamérnöknek köszönheti. Kezdeményezésére sikeres mélyfúrásokat végeztek a Városligetben, ahol később, 1881-ben már "Artézi fürdő" működött, azonban az ideiglenes jellegű fürdő egyre kevésbé felelt meg a kor igényeinek. Így épült fel 1913-ban Czigler Győző tervei alapján a Széchenyi Gyógyfürdő.

    1927-ben férfi és női népfürdőosztállyal és strandfürdővel bővült.

    Az 1960-as években újabb átalakításokra került sor, társas fürdőruhás termál osztály létesült.

    Az uszoda medencéinek rekonstrukciója 1999-ben volt. Az élménymedencében van sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, nyakzuhany, hátat masszírozó vízsugár és még sok más.

     

    A Széchenyi Fürdő vízellátását az 1938-ban átadott II. számú Szent István-kút biztosítja. Nátriumot (is) tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos hévíz, melynek fluorid- és metaborsav-tartalma is igen jelentős.

     

    Amire jó:

    Ízületi betegségek, idült és fél-heveny ízületi gyulladások, ortopédiai és baleseti utókezelések.

     

    Miért igyuk?

    Gyomorhurut, gyomorfekély, bélhurut, gyomorsavtúltengés, a vesemedence és a húgyutak gyulladásaira. Továbbá jó a vesekőbetegségre, légzőszervek hurutainak kezelésére.

    A gyógyvíz kóstolható az ivócsarnokban.

     

    Érdekesség:

    Az Állatkert vízilova innen kapja fürdővizét, mivel annak vegyi összetétele hasonlít a Nílus vizének összetételéhez.

     

    A víz Európa legmelegebb kénes gyógyvize.

     

    20141011_175805.jpg

    Hát ezzel vége is a hétvégének (majdnem), volt találat is, kis pihenés. Ezzel már 643 a nemzetközi játszótér....

    Remélem, hogy hamarosan kijutok az őszi Mátrába is, várnak a színesedő tájak és a friss rejtekek.

     

    Addig is irány ki a szabadba!

     

    GEONEO The Travel Bug - 2014

×
×
  • Create New...