Jump to content

VesaK

+Premium Members
  • Posts

    395
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by VesaK

  1. Näyttäiskö tuo karttapaikkalinkin myös waypointeille? Niissähän on linkit vain jenkkiläisiin karttoihin. Jos ei niin tässä sitten kehitysehdotus
  2. Tätä asiaa on niin monessa ketjussa käsitelty eri foorumeilla, että tein Silica-sivun geowikiin. Asialliset täydennykset tervetulleita. PS. Stone'5: Älä käytä savea. Lue ylläoleva linkki.
  3. Yritin eilen ja tänään, mutta linkki ei toiminut. Seikun linkki oli vuodelta 2005. Wiki on nykyään tuolla, mutta pyörätuolilistaa sieltä ei helposti löytynyt. Tosin nykyään on tapana merkitä pyörätuolikelpoiset kätköt geocaching.comissa sekä pyörätuoli-attribuutilla että maastoluokituksella 1. Vanhemmissa kätköissä ei tuohon maastoluokitukseen kannata luottaa, mutta nykyään tuota ohjetta noudatetaan jo melko hyvin. Toki yleistä käytäntöä vastaan kapinoivia kätköilijöitä löytyy aina
  4. Kyllähän Crocsit sähkölaitteisiin saatavat vaikuttaa. Eri laitteet voivat reagoida eri tavalla; osa saattaa olla paremmin suojattu ulkoisia häiriötekijöitä vastaan. "Ruotsissa Blekingen sairaalassa todettiin kahden keskoskaapin hengityskoneen lakanneen toimimasta. Ongelmien arvioitiin liittyvän hoitajien jalkineisiin..." http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3...63,1:0:0:0:0:0: Alumiinifoliota pään ympärillä taas jopa Groundspeak suosittelee käyttämään.
  5. Ei tarvitse edes tuota lisäosaa. Klikkaat mistä tahansa (vaikka suomalaisesta) kätköstä "Geocaching.com Google Map", zoomaat tarpeeksi ulospäin (eli Madeiran tapauksessa niin että näkyy koko Eurooppa) ja sitten siirrät matkakohteesi hiirellä keskelle karttaa ja zoomaat pari pykälää lähemmäs. Tätä toistat kunnes näet maantieteellisesti sopivan kokoisen alueen. Toinen hyvä tapa etsiä kätköjä on mennä sivulle Hide and Seek a Cache ja syöttää Keyword kenttään saaren, kaupungin tai vaikka tunnetun nähtävyyden nimi ja sitten valita listasta sopiva kätkö. Yhden kun löytää niin Google Maps tai "Find... all nearby caches" kertoo lisää. Madeiran/Funchalin tapauksessa vain tämä keino ei tunnu onnistuvan
  6. Tuo on varmaan desimaaliasteina. Kun vielä tietäisi, onko nuo WGS:ää vaiko astemuotoista KKJ:tä (karttapaikassa "KKJ maantieteellinen")... Jos henkilö käyttää desimaaliasteita niin voiko enää datumistakaan olla varma. Siltä varalta että joku tekijöistä tätä lukee niin koordinaattien muoto on siis väärä ja numeroiden välissä olevat sananvälit sotkevat vielä lisää. Desimaaliasteilla tuo näyttäisi osoittavan Pasilan paikkeille, joko rauta- tai autotien viereen riippuen tuosta käytetystä datumista. Edit: Siis ylimääräisiä sananvälejä koordinaateissa oli tuon tv-ohjelman webisivulla.
  7. Ehkä nimeämistä kätevämpi tapa "sarjan" muodostamiseen olisi se, että joku Premium-jäsen perustaisi Bookmark-listan jonka halukkaat sitten voivat listata kotisivuilleen. Näin jokaisesta sarjaan kuuluvasta kätköstä on automaattisesti linkki listaan ja listasta linkki kaikkiin kätköihin. Kun joku haluaa oman kätkönsä lisättäväksi listalle, laittaa vain mailin listan omistajalle. Meillä on jopa säie tuollaisista listoista ilmoittamista varten, tosin kukaan ei ole pitkään aikaan siellä mitään ilmoitellut... Siltikin olisi hyvä jos nuo listat olisi koottu samaan paikkaan, niin ihmiset löytäisivät ne mahdollisimman vähällä etsinnällä.
  8. Thread topic said FIN: so you could have written in Finnish... Anyway, that is their standard response to any idea anyone gives on developing the web site by email. Basically it means: * There are ~ 35 000 active geocachers (different users with at least one logged cache during last week, seen on front page.) * If each active cacher gets a "good idea" once in 5 years, it makes 20 ideas each day * Groundspeak should hire someone to just reply to those emails. * Most of the ideas will be variations on 10 basic themes: i18n, getting virtuals back or all virtuals deleted, getting more benchmarks listed or all benchmarks removed, getting statistics or best cache votes, seeing who is watching my cache, getting more weekly pocket queries or 500 cache limit/PQ removed etc. So it's best that anyone can read your opinion before sending their suggestion on the same idea. So please discuss development ideas in forum, do not send email. That's not what the email address is for. The last one of course requires that people use the forum search feature (which you didn't do at all?) Also the users get bored answering the same questions or discussing the same ideas again and again... The forum is much more useful to all of us if we all take the time to search for earlier threads on the same topic before opening our own, right?
  9. Miten sitten tulisi menetellä, jos kätkön omistaja korjaa kätköään saamiensa arvostelujen johdosta? Otetaan esimerkki niin, että on käytössä useampia arvosteluskaaloja: 20 kävijää käy mysterykätköllä X, arvioiden jälkeen mysteeriosuus saa arvosanan 78%, maastollinen vaikeus 53% ja purkin piilotuspaikka -ja tapa 21%. Tekijä päättelee, että suurin osa piti mysteeriosuutta hyvänä, sitä ei siis tarvitse muuttaa. Pienen gallupin jälkeen hän saa tietää, että maasto oli eräiden löytäjien mielestä liian helppo ja toisille taas liian vaikea ja hajonta johtuu siitä. Sitä hän ei päätä muuttaa, koska ei osaa sanoa pitäisikö haastetta noilta osin lisätä vai laskea. Sen sijaan purkin sijoituspaikka on saanut tylyn tuomion: Ihmisten mielestä kätkö on vaarallisen lähellä junarataa ja jos poliisi näkisi jonkun täällä penkomassa tulisi melko varmasti sanomista, ehkä jopa sakkoja; vain yksi etsijä 20:stä oli pitänyt tällaista jännitystekijää positiivisena. Kätkijä päättää siirtää purkin uuteen paikkaan lähistölle. Muutos onkin onnistunut: Seuraavat viisi kävijää antavat loppupisteen arvioksi keskimäärin 62%. Ongelma vaan on, että alkuperäisestä paikasta purkin hakeneiden arviot painavat arvosanassa vieläkin: muuttuneen osuuden arvosana on vieläkin alle 30%. Vielä kun kätköllä on käynyt uudistuksen jälkeen yhtä paljon kävijöitä kuin ennen oli, on keskiarvo vain hieman päälle 40%. Arvostelu on täyttänyt ehkä tärkeimmän tehtävänsä: Kätkijä on reagoinut negatiiviseen palautteeseen ja muuttanut kätköä pyydettyyn suuntaan. Siltikin on jäänyt riski, että pelkkiä arvosanoja katsovat ihmiset eivät luekaan ylläpitologeja ja jättävät koko kätkön käymättä tuon huonon arvosanan vuoksi. Tulisiko olla keino, jolla vanhoista arvosanoista pääsisi eroon vai pitäisikö kätkijän vain arkistoida kätkö ja tehdä uusi melkein samanlainen mystery melkein samaan paikkaan? Vai pitääkö hyvä mysteryidea haudata kokonaan sen vuoksi, että ensimmäinen toteutus ei ollut hyvä?
  10. Totuus on, että missä tahansa tilastossa puolet on keskiarvon alapuolella ja 20% kuuluu huonoimpaan viidennekseen. Kukaan ei halua kätköjensä olevan muita huonompia, sen vuoksi osalla kätköntekijöitä tulee olemaan vaikeuksia minkäänlaisen yleisen arvostelusysteemin sulattamisessa. Suomessa(kin) on niin herkkänahkaisia kätköilijöitä, että negatiivisesta palautteesta loggauksissa halutaan alkaa jopa väittelemään kätköjen logeissa ja sen lisäksi tietenkin mailitse. Mielestäni kannatettavia arvostelutapoja ovat esimerkiksi kätköilijöiden omat "Top 20%" -listat ja tämänvuotisen äänestyksen tyyliset "Vuoden paras kätkö" -gallupit. Joka kätkön arvostelu olisi ainakin minusta melko puuduttavaa; minä olen aloittanut kätköilyn etsiäkseni kätköjä, en arvostellakseni niitä. Jos joku haluaa, että hänen kätköjään arvostellaan, voi hän liittää kätkösivulleen linkin johonkin monista kätköjen arvostelusivustoista. Tällöin valinnanvapaus jää kätkijälle. Tämän vuoksi gc.com on kieltäytynyt tekemästä sivustoilleen kaikkia kätköjä koskevaa arviointisysteemiä. Samasta syystä mielestäni Wikin arvostelusysteemi pitäisi miettiä uudestaan; kenties arvostelu sielläkin pitäisi voida tehdä vain käkijän suostumuksella. On myös riski, että osa kätköilijöistä alkaisi arvostelemaan kätköjä käymättä niillä. Esimerkiksi osa kätköilijöistä vastustaa nk. laskentamulteja tai urbaanimikroja; olisi varmaan aika kova houkutus hilata sellaisten kätköjen pisteitä alemmaksi tuollaisella systeemillä.
  11. Mulla on psionissa jotain softaa, ainakin siis tuo .prc-tiedostojen lukuohjelma. Sillä saa siis luettua nuo PQn mukana tulevat kuvaustiedostot. En vaan ole vähään aikaan tullut sitä käyttäneeksi, pitää kaivaa laite jostain esiin ja katsoa mikä se oli nimeltään.
  12. Tietyn sukupolven laitteisiin pätee seuraava: Laitteissa on tyypillisesti ollut 12-kanavainen vastaanotin. Gepsi voi siis vastaanottaa korkeintaan 12 satelliittin signaalia kerrallaan. Näistä laitteen ohjelmisto sitten valitsee 4 sopivinta, ja laskee sijainnin niiden mukaan. Algoritmi (kaava), jolla nämä 4 satelliittia valitaan on merkki-, laitemalli- ja jopa ohjelmistoversiokohtainen eikä sitä yleensä ilmoiteta julkisesti. Jos 12-kanavaisen laitteen kytkee WAAS-tilaan, varataan noista kanavista 2 WAAS-satelliitteja varten. Tällöin paikannussatellittien vastaanottoon jää vain 10 kanavaa. Riippuen käytetystä satelliittienvalinta-algoritmista, tämä saattaa vaikuttaa tarkkuuteen. Lisäksi vanhoilla laitteilla (varsinkin akun latauksen käydessä vähiin) WAAS-signaalin etsiminen hidastaa laitetta. Tällöin kartta näytöllä alkaa nykiä. Tämä johtuu laitteen mikroprosessorin vähäisestä kapasiteetista. (En tässä tarkemmin paneudu tuohon, avainsanoja kuitenkin ovat jännitteen laskiessa vähenevä kellotaajuus ja silti säännöllisin väliajoin tulevat kellokeskeytykset. Jos tuo ei sano sinulle mitään, on turha alkaa selittämäänkään ) Nykyisillä gepseillä on herkemmät vastaanottimet ja paremmat antennit, siksi niillä saa WAAS-signaalin helpommin kuin vanhemmilla laitteilla. Omalla eTrex Legendilläni en ole Suomessa koskaan saanut EGNOS-satelliitteihin lukitusta, ulkomailla kyllä toimii. Legendillä tarkkuus ilman WAAS/EGNOS -korjausta on parhaimmillaan 5 metriä, usein 6-8 metriä ja huonommissa olosuhteissa sitten mitä sattuu. WAAS-korjauksella olen päässyt 2-4 metrin tarkkuuksiin. Eli yhteenvetona: Jos laite saa WAAS/EGNOS -lukituksen, sitä kannattaa ilman muuta käyttää. Jos taas laite on samaa ikäluokkaa kuin minulla, kannattaa tuo ominaisuus Suomessa liikuttaessa pitää pois päältä.
  13. Tämä oli yksi niistä asioista, jotka yritin saada selitettyä omassa kätkötiedoteversiossani.
  14. When you add them, add also all the other countries. The lists were provided in the old thread a couple of years ago. If you'd rather take them in some fixed format (CSV, SQL INSERT etc) I'm sure there are many volunteers to fix them. Someone was worried about setting the attribute for existing caches. I'll think cache owners will set most caches, when given possibility to do so. You could set everything to "Not selected" but disallow saving with this setting, so owner must set it when editing the description page next time. Just to be curious: How well have cache attributes been set to old caches? I mean, old caches didn't have any attributes; what percentage of caches hidden before attributed were implemented still have no attributes set? (excluding of course the grandfathered cache types; who would set flags for virtuals...)
  15. En ole tuota laitetta käyttänyt, mutta yleisesti kaikkia gepsejä koskien: * Jos laite on ollut käyttämättömänä esim. viikon, on satelliiteista ladattu "almanakka" vanhentunut -> laite lataa sen uudestaan -> käynnistys hitaampaa. * Jos laitetta on siirretty virrat pois päältä yli 150km, sillä menee pidempään löytää sijaintinsa. Tätä voi monissa gepseissä nopeuttaa näyttämällä kartalta summittaisen sijainnin. * Gepsin voi laittaa päälle heti kotoa lähtiessä. Usein matka kätkölle kestää niin pitkään, että laite ehtii tarkentaa itsensä siihen mennessä kun kätkön lähistölle saapuu.
  16. Jos lasketaan, että kukaan ei ota vaapaapäiviä tai muuten järjestele työaikoja niin sitten Turusta pitäisi myöskin olla perjantail-illan lähtö jos aikoo maanantaiaamuna olla duunissa. Jos sen sijaan kuunnellaan niitä, jotka eivät halua pe-laivalle niin sitten ei varmastikaan kovin paljoa Turkua kauempaa tule osallistujia eli samantien voi järjestää Helsingistä oman tapahtuman. Minulle itselleni tuo viikonloppu ei sovi, eli en tule mukaan, oli lähtösatama mikä tahansa.
  17. You have stored a link to that cache page in your browser toolbar, Bookmarks/Favourites menu or desktop icon. When you are not logged in the site makes you log in before it shows the requested page. You can test this by next time writing manually the URL www.geocaching.com/my in address bar instead of using your quick link to geocaching site, it should take you (after log in page) to My Page. To fix the problem: Use browser's "Edit bookmarks" (name depends on your browser) feature to fix the link -or- Go to My Page manually and make a new link. Then remove the old link.
  18. This thread started with Europeans bashing other Europeans. The stereotype of Americans not wanting to speak other languages was brought up by user sbell111, and he's from... oh, from USA The fact is, that English is the most spoken foreign language in the world. One recent estimate is that 1.9 billion people, nearly a third of the world's population, have a basic proficiency in English. It is spoken on every continert as official language. You can go nearly anywhere and expect to be understood if you speak just a little English. Anywhere, except a few countries in Europe, where many people still think their language is so important that they don't need to speak foreign languages. OP was about problems when Europeans go to other regions in Europe and don't understand cache descriptions. The message these caches send is "you are not welcome to do caching here, these caches are not for foreigners". Still, as mentioned in other threads many times, Groundspeak could show that they really want to be an international site and give us some functionality to help in this problem: Minimum would be a language code field for cache description and the ability to select by it in PQ.
  19. Tarkoittanet tätä Myllyä? Mylly kun hakusanana palauttaa 21 kätköä ja juuri tuolla nimelläkin on kaksi eri kätköä... Kannattaisi linkittää, kun viittaa kätköihin, se myös helpottaa lukijoiden toimintaa. Itse tuolla käydessäni oli ykköspiste kärsinyt sen verran vahinkoa, että loppupisteen löytäminen olisi mennyt arvaamisen puolelle, eikä sitten koskaan ole tullut lähdettyä uudestaan noille seuduille... Idea on kuitenkin siis tiedossa. Minun mielestäni tuossa kätkössä on sellainen piirre, että ainakin joskus on Suomen reviewer kuuleman mukaan vaatinut muuttamaan jonkin kätkön mysteryksi. Spoilaamatta kätkön ideaa en kuitenkaan tässä voi kertoa mitä tarkoitan. Asia kuitenkin liittyy tapaan, jolla gepsiä käytetään loppupistettä etsittäessä. Edit: asianmukainen termi vapaaehtoistyöntekijälle, mikä lie ajatuskatkos tullut...
  20. VesaK

    FIN: PQ:t

    Pienen määrän tilaa säästää myös, jos jättää osan kätkötyypeistä poimimatta. Mikäli et ole kiinnostunut tietyistä kätköistä, niin ne voi pudottaa kyselystä pois (valitsemalla kaikki muut tyypit mukaanotettaviksi). Esimerkiksi kätkörasiattomat (jotka siis kuuluisivat Waymarking-saitille, elleivät olisi saaneet vaaristatusta): Webcam-Virtual-Earthcache säästävät 33 kätköä. Eihän se ole paljoa, mutta pieni alku tuokin... Muistakaa sitten säätää PQ:issanne päiväykset uudestaan, mikäli teette tuontyylisiä rajauksia.
  21. Henkkoht soisin, että mysteeri olisi vastaavasti ratkaistavissa etukäteen, menemättä ensin paikalle Nyt en ymmärrä? Mitenköhän luokittelisit sitten vaikkapa The Matrix of Tapiolan, Micro Mysteryn tai vaikkapa Desantsin. Kaikki nuo ovat minun mielestäni mysteryitä, ei niitä miksikään muuksi voi luokitella ja kaikki alkavat sillä, että mennään ilmoitettuun pisteeseen ja ihmetellään, mitä pitäisi tehdä. Vai onko sinulla samanlainen jako "nojatuolimysteereihin" ja "metsämysteereihin" kuin joillakin on "laskentamulteihin" ja "aitoihin multeihin"
  22. Ai ne kolikot piti tilata erikseen? Kai noita nyt ainakin pari...
  23. VesaK

    Pq Send To Phone

    If your phone is capable of handling the .gpx file, it should also be able to fetch email. Just send the PQ email to the mail account you have configured in your phone email client and save the attachment to phone memory.
  24. Tuo on totta ja yksinkertaisesti ilmaistu, mutta pidän edelleen kiinni kannastani; yritän muotoilla sen selkeämmin: Multissa kätkön haaste eli se, asia, mistä D-tähdet muodostuvat, on välipurkkien ja lopullisen kätkön etsiminen maastosta tradin tapaan sekä mahdollisesti numeroiden kerääminen, joko esim. muistokyltistä, laskemalla jotain tai yksinkertaisella mittauksella. Helpot laskutoimitukset, kuten kokonaislukujen yhteen- ja kertolasku, jako tuhannella (jotta saadaan kokonaisluvusta minuuttien desimaalit) ja vastaavat eivät ole liian haastavia, koska ne voidaan suorittaa maastossa (kännykässä on laskin ja paperillakin voi laskea). Mysteryssä haaste (tai ainakin osa siitä) on arvoitus, monimutkainen laskenta, asioiden löytäminen netistä, kirjoista tai muualta. Mysteryn elementit voivat löytyä maastosta, mutta kätkökuvauksessa ei ole suoraan kerrottu mitä pitää tehdä, vaan se pitää itse paikan päällä tajuta. Multi, jossa laskenta muodostuu haasteeksi, esim. laske ristit hautausmaalla (kun vastaus on 203), vakiot e tai pii, trigonometriset funktiot, neliöjuuret, jopa laskujärjestyksellä kikkailu lisää haasteeseen ongelman ratkaisuun liittyvää vaikeutta. Sen vuoksi tuollaiset multit ovat monien mielestä "huonoja multeja", niiden pitäisi mielummin olla mysteereitä. Poikkeuksena tästä laskenta, jossa pitää siirtyä n metriä suuntaan x; tämän laskennan gepsi hoitaa. Kun vertaa tätä hb...:n kommenttiin, on minun jakoni multien suhteen tiukempi: Maastossa voi ratkaista vaikeitakin tehtäviä annetuista koordinaateista löytyvällä tiedolla. Tämä ei silti automaattisesti tee kätköstä multia.
  25. Palataan vielä vähän tuohon numeroilla leikkimiseen: Monesti käytetään ilmaisua, jossa laskettavat asiat ja infotauluista tai välipurkeista kerättävät numerot ilmaistaan kirjaimilla. Sitten tehtävässä kirjoitetaan kirjaimia peräkkäin ja mahdollisesti joku numero niiden eteen. Otetaan esimerkki: Olet saanut selville, että a=5 ja b=7, tehtävässä ilmoitetaan että pohjoiskoordinaatti on 60 astetta 42 kokonaista minuuttia ja minuuttien desimaalit ovat 3ab. Minulle koulussa opetettiin, että "3ab" tulkitaan 3 * a * b (jossa siis * on kertomerkki!), eli 3 * 5 * 7 eli 105. Jotkut tuntuvat tulkitsevan, että asetetaan merkit '3', a ja b peräkkäin eli saadaan "357". Tällaisen sekaannuksen välttämiseksi olisi parempi, että käytettäisiin selkeämpää ilmaisua. Joidenkin käyttämä ilmaisu "sijoita arvot a ja b kaavaan..." tarkoittaa juuri tuota kertolaskumallia, koska a:n korvaaminen matemaattisessa lausekkeessa arvolla 5 on juuri "sijoittamista". Jos tuolle "357"-ratkaisumallille pitäisi keksiä joku nimi, minulle tietokoneihmisenä tulisi ensimmäisenä mieleen "merkkijonojen konkatenointi", mutta alaa tuntemattomille tuo termi lienee jo useamman D-tähden arvoinen mysteeri Ehdotuksia, mitä termiä pitäisi käyttää, kun halutaan tuo "3ab" ratkaistavaksi niin, että vastaus on "357"?
×
×
  • Create New...