Jump to content

Team_Uhl

+Premium Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Team_Uhl

 1. We blijken er gewoon overheen gekeken . Het staat in de linker onderhoek op de kaart.
 2. Een heel belangrijk nadeel. Bij geocachen gaat het er niet om of je GPS valt, maar hoe vaak deze valt. Nu kan alles kapot, maar een smartphone laten vallen heeft snel grote gevolgen. Als je toch wat vaker wilt cachen, dan zou ik me toch eens afvragen "wat kost deze dagen een eenvoudig gps-je ?"
 3. Natuurlijk moet je "stiekem" zoeken. Maar hoe geheimzinniger je doet, des te meer het opvalt. Zeker voor de mensen die getrained zijn op afwijkend gedrag (politie, beveiliging, etc). Zo is het ons ook een keer overkomen dat wij zeker waren dat niemand ons zag en wij toch in de gaten gehouden werden door een beveiligingsman. Dan vertellen wij dat we met een GPS spel bezig zijn. Zoeken we een TAG of een zoek je de naam van een school, dan willen we dat laten zien (kan die persoon helpen met het antwoord op de vraag en het versterkt je geloofwaardigheid). Zoeken we de cache (zoals in dit geval dan houden we het algemene verhaal). In Londen staat in de meeste cache beschrijvingen dat als de politie je aanspreekt, je gewoon uit moet leggen wat je aan het doen bent. Politie en overige orde handhavers, vertellen wat je doet (als het even kan zonder de cache prijs te geven). Overige, algemeen verhaal op de mouw spelden (Zo is mijn smoes dat ik bezig ben om een speurtocht uit te zetten voor een kinderverjaardag. Nooit vragen over gehad).
 4. Ik ga je zeker niet afbranden. Misschien ben ik wat handiger dan je met zoeken op het internet. De Etrex-H is van voor mijn tijd, maar in diverse topics geeft men aan dat het i.d.d. tot een cijfer achter de comma in te stellen is (dus 100 meter). Ik heb ook een stukje gevonden van iemand die uitlegd hoe hij/ zij dit oplost.
 5. Mijn idee lopen er hier een aantal zaken door elkaar heen. - Hoe beperk ik de kans op beschadiging c.q. weghalen van mijn caches. Ik heb zelf nog niets op PM only staan. Maar als ik bekijk hoe slecht er met onze traditional omgegaan wordt is dit duidelijk een ander soor type cacher (zonder waarde oordeel over PM of niet). - Dat Groundspeak een commercieele organisatie is lijkt me duidelijk. Als zij kosten moeten afdragen dan verhalen ze dat op ons. Komt eerst de vraag welk kaartmateriaal ze gebruiken. Vraag twee is wie moeten deze kosten nemen. Ik zit er ook niet op te wachten als PM om de kosten te dragen voor mensen die $30,00 al te veel vinden (want ik trek wel de conclusie dat je de hobby dus niet belangrijk genoeg vind). Dat deze zaken erlkaar raken snap ik. Maar ik vind het wel fair dat beide discussies onafhankelijk van elkaar gevoerd worden.
 6. De beste wensen en de locatie vind ik onbelangrijk
 7. Ik kan het alleen maar toejuichen. Dat er iets gedaan wordt aan caches die niet meer onderhouden worden of op need maintenace blijven staan. Er kan altijd een reden zijn dat onderhoud niet kan, maar als je dit aangeeft dan is er niets aan de hand (wij hebben nl. ook een cache die bij veel regenval niet meer te doen is doordat wp's onder water staan en communiceren dit ook). Als we als cachers zelf regulerend willen zijn en de rommel willen opruimen die een ander laat liggen, dan zouden deze bijvoorbeeld door regionale teams opgeruimd kunnen worden. Of je dit als community moet willen is een andere discussie. Wat deze regionale teams met de "gestolen" caches en wp's gaan doen is eveneens een andere discussie. Waarom vermeld ik gestolen omdat het niet reageren geen overdracht van eigendom is (stuur ik een spam mailtje dat al jullie coins nu van mij zijn... en ieder die niet reageert is ze dus kwijt). Wellicht bestaan de caches ook nog voort via andere organisaties. Conclusie: De CO blijft verantwoordelijk voor zijn eigen "rommel".
 8. Hi there, I use my Oregon 300 for geocaching mostly and hold it in the hand. I wanted to add a wrist strap/band to it. Anyone know it this is allowed this way ? (sorry for the bad quality pictures). Thanks Surfcaster and g-o-cachers for thehelp.
 9. Holland, Europe here. Think enough options. Lets pick someone and close the thread
×
×
 • Create New...