Jump to content

halaszkiraly

+Premium Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by halaszkiraly

  1. Nézem a "M"ikulás eventet. Rémlik, hogy régebben meg sem jelenhetett olyan láda/esemény, amin a Munzee csak megemlítve volt. Ezek szerint változott a hozzáállás?

    Nem változott a vélemény és a hozzáállás, a leírás változott utólag...

     

    Nem szép dolog :(

     

    Természetesen igazatok van...

    Nem gondoltam, hogy ez a boszorkányüldözés még tart más geolokációs játékok ellen a Groundspeak-nál... :(

    Kivettem a bű(v)nös szavakat a listingből... :/

  2. Olyan kessereket keresek akik szívesen telepítenének ládákat, és természetesen karban is tartanák azokat Baranya megye területén.

    Ha telepíteni nem is telepítenél, de ötleted van azt is oszd meg velem. Főként amolyan egy napos kerékpár vagy autós túra távokra gondolok ahol a végén esetlegesen egy mystery cache is lenne.

     

    Szia Aladar123!

    A leírás alapján talán érdemes Strombus-t megkörnyékezni ezzel a javaslattal: pécsi, agilis,bringázik és a com-on (is) aktív.

  3. Szia Harkaboy!

     

    Nem tudom mekkora fórumpezsgéshez vagy hozzászokva, de ezen a fórumon mostanában elég gyenge az élet, bár időnként benéz valaki...

    Magáról a challenge-ről Hallottam, de még nem volt hozzá szerencsém. Ugy tudom Tas és Gabi (ramgab) farigcsált valami ilyesmit.

    Szóval, kitartás és legy türelemmel előbb-utóbb biztosan kapsz értelmes valaszt is a felvetésedre.

    Happy caching: halaszkiraly

  4. Sziasztok. Nem találom, hol lehet lemondani a megújuló előfizetést? Tudna valaki segíteni?

    Hello.

    http://support.Groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=181

    :) @varhelyi: Na, ezt én is "bebuktam" tavaly augusztusban: nem akartam PM-et hosszabbítani, mondván az építkezés mellett úgysem lesz sok lehetőségem a játékra - aztán egyszercsak jött az email, melyben gratuláltak a prémium tagságomhoz... de aztán csak megtaláltam végül ezt az opciót - aztán lehet, hogy idén augusztusban már megint lenne időm... :)

  5. A probléma ott szokott kezdődni, hogy a fordító nem válaszol, mert a: megteheti, b:nem érdekli már a geocaching, c:ráadásul hozzá se fér a com-ra történő regisztrációkor megadott email-jéhez - így fogalma sincs róla, hogy valaki kapcsolatot keres hozzá...

    Sajnos ritka és szerencsés eset az, amikor a fordító válaszol és együttműködő.

  6. Csak eppen valalkinek el kellene kernie a jelszot a csaladtol hogy ez letrejojjon.

    ...

    A masik megoldas, hogy atiras nelkul karbantartja a kozosseg, csak akkor van baj ha betegre allitast kernek.

     

    ...ezzel nem volt semmi gond: felét izsolt, felét pedig én vettem át további gondozásra.

  7. Sziasztok!

     

    Érdeklődnék, hogy ha lejár a prémium tagság és nem folytatólagosan újítom meg, hanem kis kihagyással, akkor elvesznek a beállításaim vagy tárolja a rendszer egy ideig?

    Értem ezalatt pl a pocket queryket, listákat stb...

     

    Köszi a válaszokat!

    Hmm..

    Ez jó kérdés! engem is érdekelne a válasz.

  8. ....A "Rekettyés forrás"-t idölegesen szünetelteti, mert az a három kesser aki egy évben arra jár zavarja a madarakat. Az üvöltöző szemetelö "normál" turista termeszetesen minden idöben mehet arra...

    Ez sajnos így van, megtetézve azzal, hogy éppen a két rejtésem közötti területen (GC36AND és GC36AN3) "diszkréten" tarvágást végzett az erdészet - így nehezen tudom elképzelni, hogy az egy szezonban tapasztalható 15-20 megtaláló (plusz a kísérőik max 80-100 fő lehet egész évben) nagyobb kárt okoznának a madárélőhely megzavarásával, mint a többszáz lóerős munkagépek, amik a kivágott óriásokat darabolták, elszállították...

    Próbáltam lobbizni a gc.hu-n, hogy van-e így értelme fenntartani ezt az okafogyottá vált tiltást - de azt mondták, hogy jobb, ha nem pattogok, mert fokozottan védett területen van mindkét doboz - így mindenestől meg is szüntethetné a hatóság... (mármint a geocaching.hu-n) Így hát azóta nem pattogok...

    A Vörösmeteor-forrás ládánál viszont "valaki" kikapcsolta a "hatósági engedély szükséges" tulajdonságot - remélem ez jót jelent!

  9. Úgy látom Horst ma "zúzós" hangulatában volt... :)

    Az általam megfigyelt negyvenvalahány problémás láda közül hetet archivált! (mind megérett rá - az ownerek rég nem foglalkoznak a listingekkel, rossz és valótlan adatok szerepeltek bennük...)

  10. Sziasztok! Esetleg DDRKT-ról, aki Baján keresztül jön haza, tudna nekem hozni pár TB/GC-t? Nem vagyok válogatós, bármi jöhet. Köszi.

     

    ...most már több mint két hónapja volt az utolsó érdemi hozzászólás... :(

  11. ...térdmagasságú romok vannak a dombon fóliával takarva. Úgy tűnik fél métert elhordtak a dombtetőből, vagy a romot kezdték magasítani, a láda helyét teljesen letarolták.

    Tegnap felmentem, megdöbbentő a látvány, ahogy a növényzetet a termőfölddel együtt legyalulták, és csak az agyag maradt...

    Nem is tudom... a régészek munkáját dicsérjem, vagy sirassam a flórát, faunát... nincs átmenet?

  12.  

    A budakalászi láda még reményt sejtet, ott most ásatást folytatnak a kálváriadombon - bízom benne, hogy feléled. A Götés-tavi "rejtés" az veszhet... Már két levelet is írtam Büfésnek, a hu-oldali rejtojenek, hogy szívesen átvenném tőle, hogy rendbe tudjam tenni, de nem válaszolt egyikre sem. Amúgy meg Ő meg Pomazon lakik, 15 perc kitérővel rendbe tudná tenni - de nem teszi...

     

    A Kopaszi gát ládáját viszont sikerült a rejtőjével archiváltatni.

  13.  

    Megkaptam a választ Baribali-tól (akit érdekelt Kovács Krisztinától), bár nem volt túl terjedelmes :

    "intezkedem h ugyanaz legyen a 2 oldalon."

     

    A gc.hu fórumon is volt róla szó a napokban.

    /off: Tas, köszi az értesítést, nem tudtam róla, hogy a kifele mutató linkek itt nem kedvetek/

  14. Én nem keresem jó helyen, vagy az elérhető népszerűbb geocaching alkalmazások tényleg csak a letöltött ládainformáció szerint képesek beállítani a célt?

    Ha jól értem a kérdésedet azt szeretnéd elérni, hogy terepen kiszámolt új pontra irányítson a kütyü?!

    Ezt a c:geo-ban is meg tudod tenni, hogy benne vagy a ládaleírásban, és jobbra húzod a képernyőt (tehát az alapképernyőtől balra kell keresni) az "útpontok" lapot. itt lesz egy olyan lehetőség, hogy új útpont megadása. na itt tudsz új (számított) célt megadni.

  15. Nagyon szivesen. Kissé szomorkodott ugyan, :( de amikor elmeséltem neki, hogy vannak TB-k amiket 2 év illegalitás után elö-Halász- :laughing: nak egy eltünt doboz helyéröl, visszatért belé az emberekbe vetett hite. ;)

    :) akkor jó! most (az elmúlt időszakban) 4 ilyennel is volt dolgom. (3-at Pilis50 kezéből csavartam ki, a negyediket romokban találtam a lánchídon munzee-zés közben)

  16. ... van benne 1 óra munka minimum,hogy úgy írd le a ládát,hogy aztán a reviever azt mondja,hogy kiadható.

     

    Hát, elnézve a Team GBGA és a BCC csapat munkáját belülről is látva, inkább több napi, sőt megkockáztatom hogy heti munka van egy-egy rejtesbe belefektetve. természetesen a terepi bejárásokat és az egyeztető megbeszéléseket is ide értve. A listing összeállítása lehet, hogy egy óra...

  17. ...a pénzt én bárhova át tudom utalni, ha kapok cimet...

    Üdv. Simon

     

    Szia Laci!

    Én is ezt említettem még április elején itt a fórumon - azóta sajnos nem találkoztonk személyesen - lehet, hogy csak figyelmetlen voltam, és már valahol megadtad a számlaszámot ahova mehet az utalás? :unsure: Sajnos most se tudtam ott lenni a MűPa-ban... Nem tudom mikor tudnánk személyesen találkozni - egyszerűbb lenne az utalás...

     

    Köszi, akár privátban is.

     

    Szia: Iván

×
×
  • Create New...