Jump to content

Solarflare

+Premium Members
  • Posts

    378
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Solarflare

  1. Finlandia XCII -tapahtuman video on nähtävissä YouTubessa:
  2. Hei! On toki. Jäsenet saivat vuosikokouskutsukirjeen joko toissapäivänä tai viimeistään eilen postissa kotiin. Yhdistyksen säännöt sanovat, että viikkoa ennen pitää olla kutsuttu. Vuosikokoukseen liittyvä tapahtuma on tämä, joka puolestaan on ollut näkyvillä jo jonkin aikaa: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=gc1pn15 Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että pj:n ja vpj:n vaihtuminen aktiivisiin geokätköilijöihin on hyvin mahdollista ellei jopa todennäköistä. Uuden 26.4. valittavan hallituksen suuhun en tietenkään voi työntää sanoja, mutta väittäisin silti, että tilanne näyttää erittäin lupaavalta yhdistyksen aktivoitumisen suhteen. Voi olla tietysti, että tähänastiseen pettyneet jäsenet eivät enää koskaan palaa, mutta sitäkin kehottaisin silti harkitsemaan uudelleen. Solarflare
  3. Ennen oli niin, että 3G-verkko söi akun ihan ilman mitään ohjelmia, mutta se alkaa olla täällä Stadissa jo niin tiheä, ettei eroa 2G:hen enää juuri huomaa. Irkkaus kanavalla #geocaching.fi syö kyllä akkuja jo hiukan enemmän.
  4. Kävi köpelösti viikko sitten Vuosaaren metsässä (GC131J7). Loppupisteellä möyriessä polkupyörän avain tippui sinne jonnekin, kuuden metrin säteelle purkista. Loppumatka sujui rattoisasti taluttaessa pyörää takapyörä ylhäällä. Onneksi helsinkiläiset eivät välitä mistään mitään. Katsoivat vaan jotkut vähän pitkään. Ollapa metallinpaljastin. Avain oli pyörän viimeinen nimittäin.
  5. Coloradossa on myös Field Notes ja kätkökuvaukset lokeineen. Merkittäviä mukavuustekijöitä, joista kannattaa maksaakin hiukan. Toinen poistaa muistamisongelman, missä kaikkialla tuli käytyä, toinen lisävinkkien tarpeen kentällä. Jos kertainvestointi on liian suuri, kartat voi ensi alkuun ladata ilmaiseksi OSM-projektista.
  6. Tuo on helppo. Garmin Colorado. Osin jopa parempi, riippuu tietty asennetuista kartoista. Kivenalla.fi:ssä on siitä nyt erikoisversiokin, jonka voi rekisteröidä itselleen travelbugiksi. Ja sillä löytyy myös Wherigo -kätköt, joita ei Geocache Navigatorilla voi etsiä. Se on ihan hyvä, jos geokätköily ei syö puhelimen akkua tyhjiin, edes vahingossa.
  7. Varmistin juuri tilanteen yhdistyksen pj:ltä. Ensi viikonloppuna Geoliikkujat ry hyväksyttäneen Suomen Ladun jäsenyhdistykseksi. Sen jälkeen, siis ensi viikolla, pistämme kaikki syksyn mittaan kerätyt jäsentiedot eteenpäin SL:lle jonka jälkeen Ladulta pitäisi tulla postia. Näin ollen, koska jäsenmaksun kerää Suomen Latu, ja lokakuun jälkeen ei enää kanneta loppuvuoden jäsenmaksua, kaikkien pitäisi päästä nauttimaan loppuvuoden jäsenmaksuttomuudesta, kuitenkin Latu&Polku -lehden loppuvuoden numeroiden kera.
  8. Solarflare

    Pmr Channel

    Näin kävi. Kysyin keskustan myymälästä niitä, niille oli kuulemma tullut niitä 50 kappaletta ja menneet melkein heti. Ei kovin iso yllätys, kun ottaa huomioon että akkujen hinnalla niitä myivät.
  9. Solarflare

    Pmr Channel

    Itse tämä täsmälleen tässä onkin nyt pointtina. PMR-puhelin pitää saada houkuttelevammaksi, että reitin varrella oikeasti kuulee toisia geokätköilijöitä. Ja jos nyt yhtään lohduttaa, ammuin tällä valinnalla ihan itseänikin jalkaan. Kaksi Doro PMR-510 -puhelinta jäävät tuon muutoksen myötä täysin virattomiksi. Peräti onnistuin hommaamaan vähän alle 15 eurolla neljä AAA-akkua toiseen niistä tämän ajatuksen aattona (kuten sanottu, se Stockan tarjous on hyvä), joita tosin voi hyödyntää vanhemmissa Telcom TE-150:ssä sentään, mutta kuitenkin.
  10. Solarflare

    Pmr Channel

    Kyllä ja ei. Harmittaahan se, että rauta vanhenee. Kalliimpaa vehjettä ei kannata ostaakaan. Stockmannin hulluilta päiviltä saa, tämän viikon torstaista lähtien, Cobra MT600-2VP PMR446-radiopuhelinparin 29,90 eurolla, joka modernina laitteena kykenee toki kaikkiin 38:aan aliääneen, plus vähän muuhunkin ylimääräiseen. Siis käytännössä pelkkien uusien akkujen hinnalla. Että jos sieltä Lapinkylän-Lohjan suunnalta on käyntiä täällä päin, kannattaa piipahtaa toki vaikka Tapiolan Stockmannilla kolmen päivän päästä. Vakavasti puhuen, lisäämällä geokätköilykanavaan CTCSS-aliäänen saamme piankin lisää kriittistä massaa PMR446-puhelimien käyttöön. Hiljainen, häiriöttömämpi harrastekanava houkuttelee paljon enemmän uusia käyttäjiä kuin nykyinen »menee keskustassa epämääräisistä häiriöistä tukkoon» -versio.
  11. Solarflare

    Pmr Channel

    Juu, seiska nimenomaan. Täällä ruuhkasuomessa, missä on tarve erottaa liikenne jästeistä ja satunnaisista häiriöistä, jotka voivat olla voimakkaitakin paikallisesti, alikanava 17 (lue: aliäänikohinasalpa 118.8 Hz).
  12. Solarflare

    Pmr Channel

    Itse asiassa, esimerkiksi Kauniaisten 70 cm:n toistin myös lähettää sitä itse aktiivisesti. Sen seuraus on, että käsikapulasta saa pistettyä tone-squelchin myös päälle, jolloin äänenvoimakkuuden uskaltaa kääntää riittävän isolle, pelkäämättä että jokin satunnainen kohahdus rikkoisi tärykalvot. Jos käsikapula on yhtään hyvä, CTCSS avaa kohinasalvan ennenkuin pelkkään signaalimittariin perustuva tekisi. Tällöin tavoitettavuus todellakin paranee, eikä heikkene. Ja sitten geohami-henkinen loppukevennys:
  13. Solarflare

    Pmr Channel

    Editoin Töölön syysloimujen kuvausta nyt sen verran, että: PMR446-kanava seitsemän aliäänikohinasalvalla numero 17, valmistaja voi kutsua CTCSS:ää manuaalissa myös nimillä Channel Guard (GD), Quiet Tone (QT) tai Private Line (PL) (446.08125 MHz + CTCSS 118.8 Hz) Radion signaalinvoimakkuusmittarista näkee kuitenkin nimittäin onko kanavalla muuta liikennettä vai ei. Päälle ei pidä lähettää, mutta CTCSS:stä on myös oikeasti hyötyä. Näin säästetään täällä ruuhkasuomessa omia korvia ja ollaan suht' varmoja, että kaikki puhelimesta läpi pääsevä liikenne on harrasteveljien aiheuttamaa. Tuo aliäänikohinasalpa numero 17 on tyypillinen de facto -aliääni täällä Helsingin alueella esimerkiksi kahden metrin ja 70 cm:n puhetoistimilla. Ihan hatusta sitä ei ole siis revitty.
  14. se on silloin hyvin sopusoinnussa yleispohjoismaisen yksityisyydensuojan kanssa.
  15. Ehdottaisin, että tapahtuman GC16665 (lauantaina 13. lokakuuta kello 12-15) jälkeen jo samana iltana. Tuohon voisi jättää vaikka tunnin hengähdystauon, niin kaikki pääsisivät varmasti mukaan. Eli vaikka kello 16 alkaen? Tapahtuma pitäisi tietysti syöttää käytännössä heti, mutta oletettavasti mukaan pääsisi hieman isompikin joukko kun kaksi tapahtumaa yhdellä käynnillä voisi hoitaa.
  16. Miten aiot juhlistaa tulevia Suomi-neidon 90-vuotissynttäreitä torstaina kuudes joulukuuta 2007? Katsomalla televisiota? Juomalla kuplivaa? Ehei. Ehkäpä sittenkin Ludden kyydissä ilman kemiallisia piristeitä? Juhlageospåra lähtee nimittäin Koskelan hallipihalta kello kaksi iltapäivällä, geokätköilytunnuksin, kuljettaen isohkoa liutaa geokätköilijöitä, etsimään geokätköjä pitkin Helsinkiä. Geo-geo! Ja kyllä. Tapahtumasta tehdään jälleen geokolikko, jossa on juhlaratikan kuva. Malli on tällä kertaa kovasti erilainen kuin viime vuonna, joten uusi kolikkopainos on paikallaan. Kolikon koko on filmipurkkiin sopiva, luultavasti jopa sen pohjalle (tämä inspiraatiovarauksin).
  17. Ladun jäsenyys tiputtaa hinnan puoleen, kuten täälläkin näkyy. Se, onko Geoliikkujien omat erilliset jäsenedut liittymisen arvoisia, pitää sitten itse kunkin tahollaan punnita.
  18. Hei kaikki! Se on nyt julkista ja virallista. Geoliikkujat ry on olemassa nyt PRH:nkin silmissä, joten siihen voi liittyä netissä täyttämällä jäsentietokaavakkeen. Kaavake kulkee yhdistyksen hallituksen välityksellä Suomen Latuun, josta lähetetään jäsenkortti ja maksukaavake Geoliikkujat ry:een liittymistä varten. Yhdistyksen tarkoitus on edistää reippailua luonnossa navigaatioteknologiavetoisesti. Tai kuten jotkut jo vitsikkäästi muotoilivat, eksymistä GPS-laitteen kanssa metsään. Toivottavasti kuitenkaan ei. Yhdistyksen jäsenetuina ovat mm. Latu ja Polku -lehti, hallitukselle ajoissa osoitetusta hakemuksesta vakuutus yhdistyksen jäsenen järjestämälle geokätköilytapahtumalle, sekä kymmenen prosentin alennus Töölönlahden ULOS-kaupasta. Solarflare
  19. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että tuulet ovat sen verran kovia, notta pallo kulkee ehkä jopa 260 km itään. Oliko joku Lappeenrannasta tai Imatrasta mahdollisesti kiinnostunut..? Jos tuo tuuli kiihtyy vielä lisää, on oletettavaa että lento peruutetaan. Tässä vaiheessa sedät suunnittelevat jo ylitäyttävänsä nostepalloja, että menevät mahdollisimman nopeasti pintatuulien läpi, poksahtaen 16 km:ssä.
  20. Jos olet radioamatööri ja satut omistamaan Kenwoodin hamipaikannuskapulan, ja siitä GPS-johdon vaikka GPSmap 60 -sarjan laitteeseen, se varmasti auttaa asiaa. Tuolla yhdistelmällä kaikki kuullut paketit ilmestyvät gepsin näyttöön reittipisteiksi. Jos et omista moista, se tuskin on mikään ongelma. Irc-kanavalta saanee lisäohjeita, mahdollisia alustavia etsintätiimienjakoja yms varten. Optimitapaus olisi kai geokätköilijä plus hami per tiimi. Harmin paikka, etten itse pääse tuolloin paikalle. Tai no, en nyt ihan varmaksi osaa sanoa, riippuu miten aikataulu osuu kohdilleen muutoin viikonloppuna. Viikonloppuna on Sappeella RATS:in 20v-juhlatekniikkapäivät, jonne olisi kiva kyllä ängetä mukaan. Juhlapaikalta tuo ilmapallonkin lähetys siis tapahtuu.
  21. Olisiko joku kätköilijä kiinnostunut vetyilmapallon etsimisestä sunnuntaina toinen syyskuuta, noin keskipäivällä Sappeen tienoilla, +/- ilmavirran kuljettamana johonkin suuntaan? Viiden päivän päästä olisi tilaisuus nimittäin päästä etsimään. Pallo lähettää summittaisen sijaintinsa niin, että liikkuvaa pistettä voi yrittää lähteä pyydystämään autolla jo laskeutumisvaiheessa. Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua kanavalla #ilmari-2007 IRCnetissä tarkempia ohjeita varten. Ilmari on suomalaisten radioamatöörien harjoitusväline, millä valmistellaan ja harjoitellaan suomalaisen AMSAT-OH radioamatöörisatelliitin rakentamista toimivaksi kokonaisuudeksi. Pallon hyötykuorman löytyminen onnistuneen lennon jälkeen lyhentää seuraavan arvioidun lentopäivän aikaväliä huomattamasti.
  22. Kohk, kohk. Pseudosatelliitteja testataan Helsingin satama-alueella Ei muuta kuin koko Helsingin keskusta täyteen noita, varsinkin Aleksille, niin saadaan järkevä satelliittinäkyvyys stadiinkin!
  23. Eipä siitä kompassista ollut Vistassakaan mitään hyötyä. Ilmanpainemittarista on toki, jos harrastaa sääilmiöiden mittaamista. Mutta niihinkin hommiin löytynee paremmat (ja kalliimmat) lelut. Periaatteessahan gepsi vois käyttää ilmanpainemittaria yhdessä kartan kanssa hieman tarkempaan paikanmäärittelyyn, mutta semmoista ei varmaan nähdä vielä pariin vuoteen kumminkaan. Vai?
  24. Vettä on kerinnyt virtaamaan aurajoessa monta miljoonaa kuutiota tässä välissä, mutta jotakin on selvinnyt. Geohamit ja geokätköilijät metsän katveessa (GC101GY) pidetään Liedon Liesan majassa sunnuntaina 29. heinäkuuta 2007. Kysymys: asteikolla 0-1, kuinka kiinnostava tapahtumasta tehty eventtikolikko olisi? Joko kolikkosaturaatio on täynnä ja ajatuskin geokolikosta on totaalisen kyllästyttävä?
  25. Vinkkinä noiden asentamisvaiheeseen: kädet kannattaa pestä käsittämättömän hyvin sumutinpullosta saa sopivan määrän vettä laitteen pintaan
×
×
  • Create New...