Jump to content

kivikasvo

+Premium Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kivikasvo

  1. Same thing happens also with Nokia E90.
  2. Eli siis ainoa vaihtoehto tosiaan on tyhjentää koko laite? Samalla menee kaikki asetukset yms nollille... Tyhjennä muisti ei poista käyttäjän tekemiä asetuksia. Testasin itse. Sieltä valikosta löytyy erikseen vielä tehdasasetuksiin palauttaminen joka on sitten astetta järeämpi vaihtoehto.
  3. Näytä -> Asetukset -> Muisti -> Tyhjennä muisti Tarvittaessa päivitä uusin ohjelmistoversio.
  4. Yleisellä tasolla kommentoituna perustiekartasto sisältää laitteen merkistä riippumatta Suomen osalta ainoastaan suurimmat tiet ja on siten melko hyödytön kätköilyssä. Tarkemmat maastonmuodot ja korkeuserot nähdäkseen pitää hankkia näitä lisäosina saatavia "karttapaloja". Ovat omasta mielestäni sen verran arvokkaita etten ole toistaiseksi moisiin sortunut. Toisaalta nälkä kasvaa syödessä... Käsi-GPS -paikantimen yksi merkittävä etu on useimmista malleista löytyvä suojaus kolhuja ja kosteutta vastaan. Paikannustarkkuuskin on lähes poikkeuksetta parempi kuin esimerkiksi matkapuhelimissa tällä hetkellä käytetyissä GPS-siruissa.
  5. Olin kokeillut syksyn aikana useampaa aikojen saatossa kotiin päätynyttä taskulamppua, mutta pimeässä metsässä niillä ei oikein pärjännyt. Marssin paikalliseen eräliikkeeseen ja sanoin tarvitsevani metsäreissuja varten hyvän lampun. Poistuin kaupasta hankittuani Led Lenser T7 -mallin. Valoteho tuossa mainitussa T7:ssä on mainio ja siinä on vielä kaksi eri voimakkuutta käytettävissä. Koko ei ole ihan optimi taskuun, mutta muut ominaisuudet korvaavat puutteen. Päiväkätköilyä varten on hakusessa jokin pienikokoinen helposti mukana kulkeva lamppu. Kynälampuissa vaan tahtoo olla se ongelma, että niiden valoteho ei riitä päivällä eli kun tarvetta olisi. MagLite -aikakaudelta kotoa löytyy mm. 3D -malli ja tekisi mieli kokeilla sitä kätköilyreissulla. Toistaiseksi en ole jaksanut raahata sitä mukana. Voisi olla mielenkiintoista kokeilla ledipäivityspakettia, mutta toisaalta polttimolla värit näyttävät luonnollisemmilta. Hakusessa on vielä hyvä otsalamppu, sillä se on maastossa kätköjä etsittäessä korvaamaton. Varsinkin loggausvaiheessa kun tarvitsee molemmat kädet vapaaksi.
  6. Tämäkin on nyt testattu. Latailin geocache.fi:stä noin 50 kätköä ja siirsin Vantage Pointilla paikantimeen. Hyvin näyttivät löytäneen tiensä laitteen muistiin. Vantage Point ei käytettävyytensä puolesta ole mikään helmi ja osa toiminteista jäi vähän hämäräksi. Myöskään kaikkia laitteen muistiin siirrettyjä tietoja en saanut näkyviin mainitussa ohjelmassa. Täytyy tarvittaessa selvitellä saako tuota jotenkin säädeltyä.
  7. Kalibrointitilassa laitetta pitää pyörittää paikallaan näyttö ylöspäin tasaisella alustalla kunnes se piirakkakuvio tulee täyteen ja sitten laite sanookin että käännä näyttö alaspäin ja odota merkkiääntä (piippaus). Sen jälkeen kalibrointi on suoritettu.
  8. Kyllä se kertoo. Useiden ruutujen - esim kompassuruudun - alakulmissa on ne pienet ruudut mitkä näyttävät defaulttina jotain (en muista) ja niihin saa säätää haluamansa datan. Itellä on just tossa kompassiruudussa etäisyys kohteeseen ja signaalin tarkkuus metreinä. Näinhän se tekee. Jostain syystä en saanut noita näyttöjä muutettua silloin kun Tritonin hankin vaikka ohjekirjasta luin ohjeet miten sen pitäisi toimia. Nyt kuitenkin onnistui. No hyvä niin. Kiitokset muistutuksesta. Kyllä se minulla onnistui. Signaali oli talon sisällä vähän heikko ja katoili välillä, mutta se vaikutti ainoastaan siten että joutui pyörittämään laitetta muutaman kerran useammin.
  9. http://www.geocache.fi/bulletin/viewtopic.php?f=6&t=748
  10. Ettei nyt ihan pelkäksi mollaamiseksi mene, niin uskaltauduin hankkimaan Triton 500 -mallin aiemmin mainitsemani Youtube-videon perusteella. Hyvin on perusgepsinä toiminut vaikka tietyissä toiminnoissa kellosymboli tulee odottelun merkiksi näytölle. Paikannus kuitenkin toimii ja kaikki tarvittava löytyy. Minulla ei ole ollut jumiutumisongelmia, mutta toisaalta olen yrittänyt olla kärsivällinen enkä rämpännyt nappeja nopeassa tahdissa. Paikannuslaitteen koko, väritys ja materiaalit ovat myös olleet käypiä. Ainoa selvä miinus tulee siitä ettei laite kerro paikannustarkkuutta mittayksikköinä, esimerkiksi metreinä, vaan näyttää ainoastaan havaittujen satelliittien määrän ja signaalin voimakkuuden. En ole vielä ehtinyt kokeilla laitteen yhteistyötä tietokoneen kanssa, joten sen osalta en pysty kertomaan kokemuksia. Kaiken kaikkiaan ihan ok laite hintaisekseen minun käytössäni. En silti ole aivan varma siitä pystyisinkö suosittelemaan tätä laitetta. Pitäisi olla kokemusta samanhintaisista kilpailevista malleista. Toiveena olisi jossain vaiheessa hankkia kosketusnäytöllä varustettu malli, mutta pärjäillään tällä harrastuksen alkuvaiheissa.
  11. Tämä oli erinomainen artikkeli. Olen aiemmin pitänyt geokätköilyä hieman typeränä harrastuksena, mutta kyseinen artikkeli yhdessä elämänkokemuksen kanssa avasi silmät sen suhteen miten geokätköilyssä yhdistyvät aarteen etsinnän jännitys, kuntoilu ja haluttaessa myös välineurheilu.
  12. Onko kenelläkään laajempaa kokemusta tästä mallisarjasta? Youtubesta löytyi mainosvideo, jossa mies esitteli Triton 500 -mallia ja siinä laite toimi täysin takeltelematta. Omat kokemukset olivat huomattavasti karummat. Kävin kokeilemassa paikallisessa liikkeessä Triton 400 -mallia joka oli todella hidas, lähes jokainen toiminto sai aikaan tiimalasin ruudulle ja muutenkin paikannin toimi tahmeasti. Kysymys kuuluukin että onko kalliimmissa malleissa enemmän tehoa vai oliko videolla esittelykäyttöä varten tuunattu versio?
×
×
  • Create New...