Jump to content

Ellino

+Premium Members
 • Posts

  161
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ellino

 1. Die cache is inderdaad een topper! Hier ons relaas. En hier nog zo'n topper in Noord Frankrijk. Veel plezier!
 2. Een beetje late reactie maar het eerste dat in mij opkomt is: Log verwijderen en een "write note" plaatsen met de reden van het verwijderen van de log.
 3. Zelf gebruik ik een telescoopmagneet en -spiegel als deze. Was ooit in de aanbieding voor een eurootje of acht. Je schrijft in je post dat je nog maar pas geocached. Het gevoel of de ervaring dat je nog zaken moet aanschaffen of regelen zal nog wel even blijven.
 4. Kan je de GC-codes van de caches waar het om gaat plaatsen?
 5. Soms begint het zoekspelletje Geocaching al met het zoeken naar een parkeerplaats. Toch kan het ook leiden tot leuke cache-relaasjes. Cachers die halsbrekende toeren uit moeten halen om bij de cache te komen en er bij het lezen van logs van anderen achterkomen dat er een veel makkelijkere manier was om de cache te vinden. Bovenstaande heb ik regelmatig aan den lijve ondervonden.
 6. Ook niet aanwezig bij virtuele caches en webcam caches Daarom zijn die twee types "Grandfathered." Ik heb ooit trouwens een cache gelogd waarbij WIFI gebruikt is om de eindlocatie (met logboekje) bekend te maken.
 7. Je bent pas een echte Geocacher als..... ....je uitnodigingen stuurt met een coördinaat i.p.v. een adres. Wie volgt?
 8. Geen 1000 caches in een jaar. Kijk even op onze website of je "iets" met ons kan.
 9. Da's toch droef. Meer waarde hechten aan een puntje dan aan het gezelschap van je partner!
 10. Misschien is het handig om eens een Geocache-pagina van een cache uit je eigen buurt te raadplegen. De cache-eigenaar zal vast in jouw eigen omgeving wonen. Misschien is deze wel bereid om je het e.e.a. uit te leggen onder het genot van een kop koffie o.i.d.
 11. Die droeftoeters zijn er wel meer. Deze maand loggen mensen bijv. in het voren om zo voor elke dag een souvenir te bemachtigen zonder elke dag op pad te hoeven. Dieptrieste zieltjes in mijn ogen. Sommigen zijn geneigd te zeggen dat deze foploggers alleen zichzelf ermee hebben. In België had ik echter een keer dat ik een trail deed waarvan een cache een aantal maal niet was gevonden maar daarna weer twee keer wel gevonden. Reden temeer om toch op pad te gaan. Bij aankomst trof ik een gat met een steen erbij. Dit was (ook na verificatie bij de co) de stashlocatie. Later bleken twee cachers online alle caches uit de serie gelogd te hebben maar ze stonden in geen enkel logboekje. Hier hebben deze cachers dus niet alleen zichzelf ermee maar laten mij in de waan dat een cache beschikbaar is. Dan benadeel je mij dus ook. Op zo'n moment ga je bij mij aan de digitale schandpaal.
 12. Misschien is het beter om te stellen dat de topic starter er nog geen tijd voor heeft vrijgemaakt om z'n varantwoordelijkheid te nemen.
 13. Ik begrijp jullie teleurstelling. Misschien dat de reviewers de veilige kant kiezen. De schij kan gewekt worden dat het hier gaat om een event binnen een event. Maar..................Dan vraag ik mij wel af hoe het mogelijk is dat er events zijn tijdens de Landmacht- en Marinedagen. Daar is het duidelijk dat deze event binnen een event vallen. Voorheen was het ook zo dat caches niet op of in de nabijheid van een militaire installatie mochten liggen. Die regel blijkt echter met sille trom te zijn verdwenen.
 14. Als je de mening toebedaan bent dat je voor een heleboel functies je telefoon kan gebruiken zou ik als GPS'r voor een Garmin Etrex 10 gaan. Die mening deel ik overigens niet. Zie hiervoor mijn eerdere post in dit topic.
 15. Helemaal met stijnhommes eens. AA-batterijen voor een GPS-ontvanger zijn overal te koop. Buiten dat is een GPS-ontvager robuust en waterdicht volgens de IPX-7-norm (een half uur op een meter diepte). Eigenlijk raadt ik iedereen een GPS-ontvanger aan. Vooral als je ook wat "ruigere" caches gaat doen is een "hufterproof" ontvanger een uitkomst. In de wat duurdere modellen kan je ook foto's laden. In het buitenland geeft men als hint vaak een spoilerfoto. Dan kan een op je GPS-ontvanger ingeladen foto handig zijn.
 16. Met alle "series" en "rondjes" die vandaag de dag gepubliceerd worden is het misschien een idee om een PQ te kunnen draaien op trefwoord. Ik zou zeggen, heb je daar behoefte aan, schiet het in bij Groundspeak!
 17. Leuk! Zelf woon ik niet in de omgeving. In Nederland zelfs. Toch weet ik dat dit soort ideeën in hele leuke activiteiten kunnen uitmonden... Geofriends
 18. En jij (jullie) bedankt voor het supersnelle werk dat het reviewers-team van tegenwoordig verzet. Complimenten!
 19. Mag ik een log verwijderen van een cacher die mijn cache heeft gevonden in een periode dat de cache "disabled" is? In de guidelines kan ik er nieuts over vinden. Zelf denk ik dat deze cacher (in dit geval) bijdraagt aan het ten gronde richten van mijn hobby. Het gaat bij deze cache http://coord.info/GC32QBF over de log van 11 juli.
 20. Ellino

  Plastic Coin

  Ik kreeg gisteren ook een plastic coin in handen. Deze moest ik eerst loggen via www.coin.irlab.com. Pas daarna kon ik de coin via geocaching.com loggen.
 21. Hallo Ine, Ik wil niet al te zuur overkomen. Daarvoor moet ik op een ander forum zijn. Toch zou ik je willen adviseren om eerst eens wat meer caches te gaan vinden dan de drie die je tot nu toe gevonden hebt. Misschien ben je met wat meer inzicht in de coördinatenstelsels ook in staat om het probleem zelf op te lossen. De ervaring leert dat startende cachers over het algemeen geen briljante (kloppende) caches wegleggen. Mocht jij tot de uitzonderingen behoren dan mag je het bovenstaande als onzin beschouwen.
 22. Ik heb enkele weken geleden mijn Oregon 300 via Marktplaats verkocht voor €135,-. De reden is dat er een nieuw type Oregon (verlaat) geïntroduceerd wordt. Mijn Oregon 300 was nog een keurig en heel prettig toestel. Ik verwacht dat er meer Oregons om deze reden via Marktplaats van eigenaar gaan wisselen. Misschien is tweedehands een optie? Succes met je keuze.
×
×
 • Create New...