Jump to content

tputkonen

+Premium Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tputkonen

  1. Kyllä maksaa ja kunnolla. Löydät varmasti hintatiedot operaattorisi kotisivuilta.
  2. Olen ihmetellyt, miksi kätköjen ohjeistus ei määrää, että jokaisen kätkön kuvaus pitäisi olla myös englanniksi. Kyseessä on kuitenkin globaali harrastus, joten olisi mukavaa että paikallisen kielen lisäksi kaikkien kätköjen kuvaukset olisivat myös yhdellä "yhteisellä" kielellä. Onkohan tämän määräyksen poisjättäminen harkittu teko vai olisiko tässä ohjeistuksen täsmennyksen paikka?
  3. tputkonen

    Garmin eTrex

    Komppaan, eli osta ehdottomasti H malli. Alkuperäinen on tosi epäherkkä ja hidas. H on mainio peli.
  4. Piilottajan GPS:n tarkkuus ei ole ongelmani suhteen relevantti. Siinäkin tapauksessa tarkempi GPS itsellä olisi parempi, muutenhan virhe kertautuu sekä piilottajan että etsijän laitteissa! Koordinaattien tarkkuus ei kuitenkaan vaikuta siihen asiaan, että jos eTrexin avulla voit päätellä kätkön olevan vaikkapa 25 metrin halkaisijaltaan olevan ympyrän sisällä niin ainakin pienimmässä kätkössä voi olla haravoimista. Tuskinpa ne uusimmatkaan mallit nyt aivan kätkön päälle vievät - ja tällöinkin voi kätkön koordinaateissa olla heittoa. Jos taas joku haluaa lisää jännitystä koordinaattien heitosta niin voin vaihtaa eTrexin tarkempaan peliin
  5. Ostettu 2001 loppuvuodesta? Heittelehtimisen syynä voi olla vanha ohjelmistoversio laitteessa. Jos laitetteen softaa ei ole päivitetty koskaan, niin luultavasti se ei ole uusin mahdollinen. Etrexille uusin versio on 3.51, version saa tarkistettua näin: Käynnistä gepsi. Mene asetuksiin, ja valitse sieltä "system". Versionumeron pitäisi näkyä siinä sivulla. Softa taisi olla 2.12. Tämän sivun ymmärrän siten että 2.14 olisi viimeinen jonka masiinaan voisi päivittää, eikä sekään tarkkuuteen vaikuttaisi: http://www8.garmin.com/support/collection....ct=010-00190-00 Onko tuo eTrex 3.0 siis joku raudaltaankin päivitetty versio?
  6. Löysin kaapin pohjalta ensimmäisen sukupolven Garmin eTrex -laitteen (ostettu 2001 loppuvuodesta) ja päätin kokeilla kätköilyä. Vaikka laite kertoisi tarkkuudeksi 8 m, haravoitava alue on usein huomattavasti suurempi. Jos lähestyn kätköä useista eri suunnista, voi eTrexin mielestä suunnasta riippuen kätkö olla yhtäkkiä jopa 20-30 m eri paikassa kuin toisesta suunnasta lähestyttäessä. Lisäksi usein kun olen aivan kätkön lähellä, saattaa kohde pompata gps:n mielestä esim. 10 m johonkin suuntaan. Virransäästö on pois päältä. Toimivatko uudetkin esim. sirf iii pohjaiset laitteet samalla tavalla, vai vievätkö oikeasti lähemmäs kätköä? Pienten kätköjen kanssa on aivan neulan etsimistä heinäsuovasta.
×
×
  • Create New...