Jump to content

maaria11

+Premium Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by maaria11

 1. Luin juuri suomen kielen tenttiin osana opintojani yliopistossa ja opin seuraavaa:

   

  "Myös lainasanat ja kieleen mukautuneet vieraat ilmaukset voivat olla hyviä uudissanoja perinteisten johdosten, uudissanojen tai vanhojen sanojen merkityslaajentumien lisäksi."

  ( Lähde: Kohti tulevaisuuden kielikoulutusta. Kielikoulutuspoliittisen projektin loppuraportti s. 431–452. Jyväskylän yliopiston soveltavan kielentutkimuksen keskus.)

   

  Että ei sitä ihan kaikkea tarvitse väkisin kääntää oudolta kuulostaviksi suomenkielisiksi sanoiksi :) Mutta, jos joku on pakko valita, niin sitten se maksullinen jäsenyys / maksava jäsen (ei kuitenkaan maksullinen jäsen :rolleyes: ) kuulostaa mielestäni parhaalta vaihtoehdolta. Itse käyttäisin kuitenkin sanaa premium.

 2. Siitä listingistä....sehän vähän riippuu missä yhteydessä se on. Jos on esim. archive listing, niin sehän tarkoittaa että arkistoi kätkö (jos siis kätköstä kysymys) ja toisinaan se takoittaa sitä kätkön omaa sivua. Vaikeaa on keksiä sille mitään yhtä sanaa, jos on käännettävänä koko lause, niin silloin on helppo kääntää se listing sen mukaan mitä sillä tarkoitetaan, mutta yhtä ja kahta sanaa aika vaikea. Listaus se ei kylläkään ole oikealla suomenkielellä :)

 3. Niinpä ja muutenkin mielestäni sekä Tritonin, että Vantage pointin ohjeet ovat sellaisia joissa kyllä jää tulkinnanvaraa. Tällaiselle ei asiantuntijalle ohjeiden pitäisi olla hyvin selkeitä. Minä kyllä sain siirrettyä kätköjä Tritoniin kirjasto välilehden kautta, mutta triton lakkaa joka kerta toimimasta kun olen siirtänyt kätköt. Muisti ei voi olla täynnä, koska sama tapahtuu vaikka siirtäisin vain yhden kätkön. En tiedä voiko toimimattomuus sitten johtua siitä, etten ole hommannut laitteeseen karttaa, toimin pelkästään pohjakartan avulla. Pitäneekö alkaa suunnittelemaan gepsin vaihtoa....

 4. Sitten kun olet näpytellyt ne numerot mene kirjainten puolelle (abc) ja valitse sieltä oikea ilmansuunta Pohjoinen tai Itä. Sitten kelpaa. Tai siis pituus- ja leveysasteitahan nuo eikä ilmansuuntia.

 5. Ensin täytyy luoda siihen gepsiin kätkö eli käsin näpytellä ne koordinaatit ja sitten kun sen on tehnyt pitää valita se kätkö mene -kohdasta. En minäkään aikaisemmin ollut koskaan gepsin kanssa mitään touhunnut, vähitellen sitten olen oppinut. Ongelmia tuli siinä vaiheessa kun keksin, että tritoniin saa ladattua kätköjä suoraan netistä vantage point-ohjelman ja piuhan avulla. No sehän onnistui hienosti, mutta sitten seuraavalla kätköily reissulla gepsi ilmoitti, että outdoor navi on tehnyt illegaaleja operaatioita ja gepsi jumiin. Sama toistui aina uudelleen, kunnes älysin poistaa ne suoraan ladatut kätköt ja ihan näpyttelylinjalla olen sittemmin pysytellyt. Muuten on kyllä toiminut hyvin ja näyttänyt tarkasti koordinaatiti oikein.

 6. Minulla on triton 400 enkä ole hankkinut siihen mitään karttaohjelmaa ja ihan hyvin olen pärjännyt ilmankin. Asun Tampereelta 100 km pohjoiseen, joten olen aika kaukana, mutta voin kyllä vastailla kysymyksiin näin kirjallisesti tai vaikka puhelimitse, jos tarvetta on. Oletteko löytäneet netistä sen Magellan käyttöoppaan? Se on laajempi kuin se mukana tullut pikku läpyskä.

×
×
 • Create New...