Jump to content

rvk

+Premium Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rvk

  1. Juu, kanava 7 ja "alikanava" 17 uusille käyttöönottajille, jos homma muutenkin tuottaa hankaluuksia. Sillä saanee jatkossa parhaiten kusoja.

     

    Mikäli haluaa kuunnella liikennettä myös antiikkilaitteita käyttäviltä kätköilijöiltä, niin "alikanava" 0. Tällöin kuulee kaiken liikenteen, myös täysin kätköilyyn liittymättömän, kuten työmaat ymv. Vastatessa juuri puhunut geokätköilijä ei välttämättä kuule, jos hänellä on kuitenkin aliääni käytössä. Tällöin ruuvataan asetus "alikanavalle" 17 ja yritetään uudelleen - ja silloin kuulee.

     

    Kannattaa siis mieluummin, mikäli tuon vaihdon osaa tehdä näppärästi, kuunnella "alikanavalla" 0, mikäli muu liikenne ei häiritse. Näin ei missaa ainoatakaan kusoa. Jos taas muuta liikennettä on liikaa, ota käyttöön "alikanava". Tällöin aliäänettömien kapuloiden käyttäjät eivät saa sinuun yhteyttä, mutta et kuule lähes mitään turhaa liikennettä.

     

    Aliääni ja "alikanava" ovat siis sama asia. "Alikanavat" eivät ole todellisia kanavia (eli taajuuden muutoksia) vaan, ainoastaan signaaliin lisättyjä ylimääräisiä ääniä, joilla ohjataan radioiden kohinasalvan avaamista.

  2. Aliäänen käytössähän on ongelmana lähinnä se, että mikäli haluaa tulla aliääntä käyttävien kuulemaksi, pitää aliääntä käyttää itsekin. Jos haluaa kuulla nekin, jotka eivät aliääntä käytä, pitää taasen olla itsekään moista käyttämättä. Tämä ei ole ongelma, jos geokätköilijät siirtyvät aliäänen käyttöön. Tämä lienee varsin helposti tehtävissä.

     

    Mikäli aliääntä ei oteta käyttöön, kusoja voi jäädä syntymättä vielä reilusti enemmän, kun kukaan ei yksinkertaisesti jaksa kuunnella rakennusmiehiä, itkuhälyttimiä, pikkupoikia jne. Itselläni on nyt PMR hyvin harvakseltaan kuuntelussa juuri tästä syystä. Aliäänen käyttöönotto mahdollistaisi jatkuvan kuuntelun kotona ollessa.

     

    Koska omalta osaltani nykytilanne on "ei kuuntelua laisinkaan", kukaan ei menetä ainoatakaan kusoa sillä, että siirryn kuuntelemaan aliäänellä kotosalla ollessani. Tavoitettavuus päin vastoin kasvaa. Teen siis näin.

     

    Mikäli joku haluaa kuulla kaiken liikenteen, voi puhelimestaan jättää aliäänen pois kuuntelussa. Näin kuulee myös aliääntä käyttävien geokätköilijöiden liikenteen. Vastatessa ei yleensä tiedä, onko aliääni käytössä, joten vastaamista voi kokeilla ensin suoraan ja jos ei tule kuulluksi, aliäänen kanssa. Tällä prosessilla kusot syntyvät kivuttomasti kaiken liikenteen kattavasta kuuntelusta, jolloin ei myöskään missaa mitään.

     

    Vastaavasti muita kätköilijöitä huhuillessa on taas parempi käyttää aliääntä. Saat kiinni nekin, jotka eivät voi liikenteen määrän vuoksi kuunnella ilman aliääntä tapahtuvaa liikennettä, mutta myös ne, jotka kuuntelevat kanavaa sellaisenaan. Näin ei menetä itse huhuillessaan yhtään kusoa.

     

    Sekä kuunteluun, että huhuiluun on siis ratkaisu, jolla tavoittaa kaikki myös siirtymävaiheen aikana. Tavoitetilassa kaikki geokätköilijät ovat ottaneet aliäänen käyttöön, jolloin toisten kätköilijöiden kuulemiseksi ei ole mitään tarvetta kuunnella ilman aliääntä. Uskoisin, että tähän tilanteeseen päästään hyvin nopeasti, koska PMR:ää käyttävien kätköilijöiden määrä on toistaiseksi hyvin pieni.

     

    --

    rvk / oh2fik

  3. Meikäläinen kuuntelee tätä nykyä myös ja kanava 7. Sijainti on Etelä-Haagassa loistavalla näkyvyydellä etelään. Tähän mennessä kuso on onnistunut Itä-pasilaan (Wood kerrostalon katolla) ja ilman kikkailuja Ilmalaan (VR:n työntekijän CQ).

  4. Ei, ei, ei. Ei kannata kokeilla petkuttamista pasianssissa, sillä kun ei ole mitään tekemistä käsillä olevan tilanteen kanssa. Pysyäksenne linjallanne teidän kannattaa vakoilla vanhoja mummoja ja jos tulee mutufiilis että mummu saattaa petkuttaa pasianssissa, niin heti soittamaan ovikelloa ja syyttämään :)

  5. Ei ollut sitäpaitsi edes likikään ensimmäinen kätkö mikä on tullut seikun kanssa haettua. Polycachery termistöllä lienen yksi seikun secondaryjä, mutta vakikätköilypartnereita siinä missä vesa on primary :)

     

    Lukekaapa ne loginne tarkemmin ja nyt siellä kätkösivulla on minunkin loggaukseni. Olen vaan yleensä hidas tuottamaan niitä, mutta saatiinpa siitä aikaan paljon hupia kun jotkut alkavat syyttää huijauksesta :)

  6. Omasta mielestäni on typerää, että jos joku ei halua nähdä mitäänsanomattomia kätköjä, ei niitä saisi kukaan muukaan nähdä. Toisille meistä esimerkiksi se löytöjen kokonaislukumäärä on kaikki kaikessa ja talous ei välttämättä kestä liikaa matkustelua. Jos siis jotkut haluavat piilottaa mitäänsanomattomia kätköjä ja toiset etsiä niitä, missä on ongelma? Miksi tämä pitäisi erityisesti estää?

     

    Libertaarina ohjelmistosuunnittelijana päädyn jälleen kerran esittämään ongelmaan teknistä ratkaisua: kannattaisiko sittenkin kehittää järjestelmä kätköjen arvostelemiseksi löytäjien toimesta, jotta mahdolliset tulevat etsijät voivat tehdä päätöksensä lähtemisestä tämän informaation pohjalta kahlaamatta loputtomasti logeja läpi?

  7. Myöskin softaan voisi tehdä pienen parannuksen, että jos kätkö on saman niminen molemmissa paikoissa, se lasketaan lopputulokseen vain kerran.

     

    Tämä ratkaisisi itse ongelman eli tilastojen vääristymisen hyvin pitkälle.

  8. Riittävästi offin tehokkaampaa aerosoliversiota vaatteille ja hieman rajoitetummin iholle, niin kyllä se siitä :)

     

    Mikään toki ei ole täydellistä ja etono auttaa pistoksiin jotka kuitenkin pääsevät tapahtumaan.

     

    On se tekninen kehitys hieno asia :)

  9. I found this interesting site by accident and had to immediately add my own site there.

     

    http://geourl.org

     

    You have to add two meta tags to web page for it to be indexed and when you move, hopefully keep them up-to-date. I have no problem with this since my contact page already listed my coordinates, so I added meta tags there and submitted that :)

  10. I think the idea is kind of braindead. Probably you will be hiding subscriber-only caches next? :)

    Who where you replying to and what?

    I so much hate this poor user interface :(

     

    I was replying to the original post by Captain Morgan.

  11. Tuota, eiköhän minun nimeäni toistella tuossa yllä vähän syyttä suotta?

     

    Kun nyt kerran menit asiasta mainitsemaan, niin jouduit tietysti esimerkiksi :)

     

    Omalta osaltani en viitsi vastata divinen tekstiin yksityiskohtaisesti, kun näytämme ihan oikeasti väittelevän siitä, että olemme ihan samaa mieltä ;)

     

    Ainoa mistä täytyy sanoa poikkipuolinen sana on se, että geokätköily ei ole yhdistys. Geokätköilijänä esiintyminen on siis kuitenkin hyvin eri asia kuin yhdistyksen edustajana esiintyminen. Vaan eipä tästä enempää.

  12. [
    Mielestäni tässä ei ole kyseessä yksittäisen kätköilijän kykeneväisyys arvioimaan omia kätköjään, eikä se, pystyykö joku muu tai jokin muu taho tekemään sen kätkijää paremmin. Kyseessä on kätkölistauspalvelun (kuten Gc.comin) halu ottaa listoilleen tietynlaiset kriteerit täyttäviä kätköjä.

     

    Leikkasit sitten ilmeisesti epähuomiossa pois kohdan, missä sanoin täsmälleen samoin? :)

     

    Harvinaista ei sen sijaan valitettavasti ole se, että muut - 'viattomat' - ihmiset joutuvat vastaamaan toisten ihmisten tekojen seurauksista. Vastuuttomasti asetetut geokätköt saattavat pahimmillaan pilata koko harrastuksen maineen.

     

    Sama ongelma pätee aina, kun kuulut johonkin identifioitavaan ryhmään. Vaikkapa ohjelmistosuunnittelijoihin, suomalaisiin tai valkoihoisiin. En silti näe, että voisin esittää tästä syystä vaatimuksia esimerkiksi muille ohjelmistosuunnittelijoille.

     

    Sitten on pakko alkaa rajoittaa tietynlaisten kätköjen listaamista, ja eikös kohta joku ole urputtamassa, että xittu ku tää saitti on peelo ja täynnä tyhmii sääntöi.

     

    Mikään pakko ei ole. Voi olla myös tekemättä niin. Jos moiseen lystiin itse lähtisin, niin luultavasti lisäisin (aina kuullessani tai itse nähdessäni) kuulemiani ja omia kommenttejani kätköstä linkin yhteyteen. Ja toki hyvän tavan nimissä, jos kommenteista on valittamista niin valitukset laitetaan julkisesti näkyville kommenttien yhteyteen :)

     

    Ei sen puoleen, tuossa on sinäänsä hyvä mission statement. Jos joku näkee tällaiselle listalle tarvetta voin alkaa sitä itse kasata vaikkapa ensimmäisen puolen tusinan hyväksymättömän kätkön kohdalla. Että postia tänne päin vaan.

     

    As the cache owner, you are responsible for the placement and care of your cache. Se, että Gc.com haluaa listata vain haluamansalaisia kätköjä, ei poista sinun tai minun vastuuta mihinkään.

     

    Olen lukenut ja ymmärtänyt ja jätin tarkoituksella huomiotta nähdäkseni gc.com:in todellisuutta paremmassa valossa. Tämä on tarkoituksella tehty virhe, jotta ei joka helevetin välissä tarvitse laittaa täysin kätköilyyn kuulumatonta eettistä whineä. Luultavasti osaat jo arvata mistä on kyse? Jos et, mutta sattuu kiinnostamaan, asiaa voi kysyä meilitse, niin ei tule häirittyä muita.

     

    Lisäksi luulen, ettei se sivuston (olipa se pelkkä linkkilista tai kätkökuvausluettelo Gc.comin tapaan) ylläpitäjän tai muiden saman alan harrastajien mainetta ainakaan paranna, jos yhdeltä sivustolta löytyy jatkuvasti ongelmia aiheuttavia kätköjä, vaikka kuinka sanottaisiin, että kätkijä vastaa itse yksin kätköistään.

     

    Mutta sellaista on elämä. Tähän pätee sama esimerkki ohjelmistosuunnittelijoista, suomalaisista ja valkoihoisista. Itse olen valmis kestämään maineeni tahrautumisen sellaisen linkkilistan pitämisestä, jonka sisältöä ainoastaan kommentoin, sensuroimatta. Luonnollisesti moni muu ei, mutta minä en pidä poliittisesti epäkorrekteja ajatuksiani alkuunkaan hävettävinä :)

     

    Hemmetti, tällaisten romaanien kirjoittaminen tällä käyttöliittymällä on _tuskaa_.

  13. Matin "anarkistiseen vivahteeseen" sanoisin, että siinä nimenomaan on puolensa. Jos Matti ei kykene arvioimaan kätköjään itse, millä perusteella joku voi sen paremmin Matin puolesta tehdä? Jos minä en kykene arvioimaan kätköjäni itse, millä perusteella joku voi sen paremmin minun puolestani tehdä? Tai jos Stargher ei kykene arvioimaan kätköjään itse, millä perusteella joku voi sen paremmin hänen puolestaan tehdä (olin tunnistavinani viljasiiloesimerkin)?

     

    Groundspeakia ei tietenkään voi pakottaa hyväksymään yhtään mitään. Heidän saittinsa, heidän sääntönsä. Groundspeakin säännöt eivät kuitenkaan ole mitenkään enemmän oikeita kuin kenenkään muunkaan, joten mitään "pahaa" (moraalisessa mielessä) niiden rikkomisessa ei sinäänsä ole. Kuten ei lainkaan rikkomisessa. Maailmassa on tätä nykyä äärimmäisen harvinaista, että ihminen joutuisi itse päättämään teoistaan ja vastaamaan seurauksista. Liian harvinaista.

     

    Väärinkäsitysten välttämiseksi kerrottakoon, että itse itselleni asettamat säännöt ovat monilta osin yhtenevät groundspeakin sääntöjen kanssa. Esimerkiksi luonnon vahingoittaminen ei ole alkuunkaan hyvä ajatus.

     

    Mutta Matti, sinähän voit itse tehdä jotain asian eteen? gc.fi:llä on kuitenkin kohtuullinen näkyvyys, joten voit alkaa pitää listaa kaikista sellaisista kätköistä, jotka eivät ole tulleet hyväksytyiksi gc.com:iin syystä tai toisesta? Tämän voi tehdä joko suostumalla pelkästään linkkien keräilyyn tai itse kätkökuvauksenkin hostaamiseen. Linkittämisen pitäisi olla laillista aina, kätkökuvauksen hostaamisessa kannattaa varoa pinoa typeriä sananvapautta rajoittavia lakeja, jotka voivat olla relevantteja.

     

    Vaikka itse kukin on paras arvioimaan omaa toimintaansa, on voitava kohdata vastuu tekemistään ratkaisuista. Groundspeak tuntuu haluavan kantaa vastuun sinne hyväksytyistä kätköistä ja puolestaan piilottaa kätkijän henkilöllisyyden. Mikäpä siinä, jos he pystyvät vastuunsa kantamaan. Hyväksymättömien kätköjen kohdalla tällaista vastuuta kantavaa tahoa ei kuitenkaan ole, joten meidän kaikkien maineen kannalta olisi parasta, että linkityksen ehtona olisi todellisen henkilöllisyyden eikä vain anonymisoivan yhteystiedon (esim. hotmail osoite) listaamiinen linkin kanssa. Näin jokainen todella vastaa omista teoistaan, eikä vastuu vieri muiden niskaan.

×
×
  • Create New...