Jump to content

Peetu & family

+Premium Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Peetu & family

  1. A-haa! Joku muukin on törmännyt samaan ongelmaan. Olenkin jo ehtinyt ihmetellä että onpas huono kompassi kun se hukkaa suuntansa vähän väliä. Kalibroinnin jälkeen se tuntuu toimivan ihan hyvin, mutta jonkun ajan kuluttua (n. muutama tunti) on laitteen suuntavaisto jälleen hukassa. Olen tosin ymmärtänyt että joillakin se toimii paremmin. No, eipä tuo maailmaa kaada mutta jos nyt ostaisin laitteen niin hankkisin tällä kokemuksella Cx:n (jollainen mulla oli ennen CSx:ää ja jonka joku pitkäkyntinen vei). Vielä vähän alkuperäisestä aiheesta: Itselleni ei varmasti sovellu mikään puhelinpohjainen laite. Mulla tuppaa gepsi saamaan maastossa aika paljon kyytiä. Milloin se on vedessä kostunut, milloin mudassa mustunut, välillä se lentää käsistä jne. Normipuhelin ei taitaisi siinä kyydissä kauaa kestää mutta Garmin on osoittanut luotettavuutensa Autokäytössä meillä on sitten TomTom One. /peetu
  2. Kyllä niitä ihan oikeasti joku haluaa mukaansa. Haluaja on yleensä nuoremman ikäryhmän kätköilijä. /peetu
  3. No, it's not. I just thought that there may be more active writers if they are separated. But I may be wrong. Even it says that feel free to write in Finnish too? I was talking about the amount of information that is available for me, I'm usually quite lazy to write anything. If the amount of information is low for me, I wouldn't bother to visit the site. But, as said, that's only my behaviour.
  4. And with this setup, there won't be other than Finnish-English discussions in the future (IMHO). This is not usenet news, so I suppose that the same rules don't necessarily apply. But I don't know about the forum rules, though... I understand these Norwegians (and other non-Finnish people also). It's slightly frustrating to come to see the discussion when almost all topics are in Finnish. There is no reason for re-visit the forum in that case. So, there will never be more discussion in those languages. In Groundspeak there are other forums ("German speaking", "French speaking") which are divided by the language. Nordic countries have been just set up by the area, main languages are completely different. Maybe there was a reason for that in the early days, but things can change. I rather read fully Finnish (or English) discussion than a very mixed version. It is easier to find the most interesting topics when all topics are written in an "understandable" language. But hey, this is only my opinion. I'm lazy and I want everything to be as convenient as possible From this point of view, the forum is currently excellent for Finnish speaking people but awful for others. If the main language used here was e.g. Swedish, I know that I would never read this forum
  5. We can't be sure about the amount of traffic unless we test it. If there is no traffic during (for exampe) one year, these quiet forums could be removed. It doesn't cost "anything" and certainly it wouldn't cause any harm for Finnish discussions In addition, it would be easier to find discussions related to those countries if they were under Groundspeak (e.g. when planning a trip there). Currently I don't have any idea where those discussions might be...
  6. Me tehtiin eilen kaks ja lisää tulee kunhan saadaan purkkeja kuntoon Essokin tuossa vieressä odottaa purkittamista
  7. Kääntelin itse juuri ranskankielisiä kuvauksia englanniksi AltaVistan kääntäjällä. Vaikka ne käännökset joskus ovat hieman, hmm..., erikoisia niin pääsin noista kuitenkin jyvälle. Mysteereistäkin
  8. Olisi ollut ehkä jotain muutakin hyödyllistä perjantai-illan tekemistä , mutta kaikkiaan 495:stä löydöksestä: Keskimatka kotoa: 340.7km Kaukaisin löytö: 9407.1km (Mauritius) Lähin löytymätön: 1.1 km -peetu
  9. Huh huh, me kävimme päivää aikaisemmin tuolla kätköllä. Kai mekin nyt voimme alkaa odotella vastaavaa mailia. Joku nyt yrittää hiukan rahastaa . Ja jos tämä on oikeasti jättänyt pullonsa tuohon paikkaan, niin on kyllä jäänyt järjen jaossa vähän paitsi. /peetu - joka ei löytänyt/jättänyt pulloja
  10. Kuulostaa hyvälle, tiimimme yrittää päästä paikalle. Lomat on ohi tuossa vaiheessa mutta jos esteitä ei tule niin viikonlopun kätköilyreissu ei olisi pahitteeksi :-)
  11. Toivottavasti tähän ei mennä. Minusta näyttäisi kuitenkin siltä että backup-hyväksyjiä pitäisi olla, ihan vain tasaamaan työmäärää joka kuitenkin lienee aika kova yhdelle ihmiselle tässä multikätköjen luvatussa maassa. Kokeneen hyväksyjän menettäminen taas toisi aivan varmasti mukanaan muita ongelmia; kokemus kuitenkin on tuossakin hommassa varmasti tärkeää. Tuntuu että tästä on kasvamassa universumia suurempi ongelma joten JOKU ratkaisu asiaan pitäisi löytää ennenkuin universumi romahtaa. Jää vain pieni mikrokätkön mentävä musta aukko Suomen kohdalle.
  12. Se että paikalla heiluu kännissä nuorisoa ei tee paikasta sallittua. Todennäköisesti pääsykieltoon on joku syy (yksityisalue, vaarallinen paikka, ...). Jos gc.com:issa määritellään että tällaisiin paikkoihin laitettuja kätköjä ei gc.comiin hyväksytä, niin tämäkin kätkö jää hyväksymättä. Minun mielestä ihan hyvä juttu (viittaan aikaisempaan postaukseeni: jonkunlainen kontrolli hyväksytyillä kätköillä => mukavampi mennä etsimään). Jos joku haluaa laittaa sinne kätkön niin listatkoon sen sitten muualle missä on eri hyväksymissäännöt. Minäkin voin niiltä vaihtoehtoisilta paikoilta kenties jotain poimia JOS säännöt ovat sellaiset että voin mielenrauhaani menettämättä mennä etsimään niitä ja järjestelmän käytettävyys ja kattavuus on hyvä. Miksi valittaa asiasta jos on mahdollista laittaa se kätkökuvaus jonnekin muualle? Jos sellaista paikkaa ei vielä ole joka juuri tämän tyyppisen kätkön hyväksyy listalleen, niin ainahan jokainen voi sellaisen perustaa. Toinen asia on sitten että kuinka moni tulee käyttämään tällaista paikkaa, eli kuinka moni pitää järjestelmää ja sääntöjä sellaisina että haluaa harrastaa niiden puitteissa. Kuten jo monesti on sanottu, kaikki saavat valita kuitenkin mitä tekevät, ketään ei (kai) pakoteta mihinkään?
  13. Mikä paha on auktoriteetin hyväksynnässä? Minun mielestäni se tuo jonkunlaisen etukäteisseulan kätköille. Eli kun gc.comissa on kätkö on se periaatteessa kätkökuvauksensa mukainen (ja ei tietenkään aina ole kun hyväksyjä ei voi sitä kätköä käydä katsomassa ennen hyväksyntää ). Ja minulle, ei extreme-ihmisenä, se on ihan hyvä juttu. FBA:t tuntuvat olevan vain yksi ilmentymä "kapinassa " gc.comia vastaan. Ei siinä mitään, vaihtoehdot ovat aina tervetulleita , vaikka olen hyvin tyytyväinen nykyiseenkin järjestelmään. Toivottavasti mahdollinen tuleva gc.com:in vaihtoehtojärjestelmä on sitten nopeampi, käyttäjäystävällisempi, demokraattisempi, ... Sitä odotellessa...
  14. Lusikka soppaan: täytyy soveltaa vähän zzz:aa... Mikkozzz ja Viivi (ja Wagner?) kokeilemassa uutta geomobiilia. Ajaa Viivi: “Kipakka!” Mikko3z ojaan ison osina ajo: ” Z3, ok, kimakka pikiviivaaja.”
  15. Sitten suoraan sylttytehtaalle! Mistä tämä lähti ja millaisiin älämölöihin se voi vielä johtaa. Tavi-osan akka: miksaat, Sani, runojasi kai Tapanina: “M-lakanat, i.e. Eeki avioon! No, oi... Vaikee. Ei... tana!”. Kalmanin apatiakisa: jo nurinas taas kimakkana soivat.
  16. Täytyy kai ruveta rakentelemaan Mutta ennen sitä kätköilemään Saffin ja Husseinin kanssa ja kohti Hippihiiren kätköä joka on ilmeisen likaisessa paikassa. Saffi, hitsi, tänne sini-essu! Hilaamme jo vanerii. Hippihiiren avojemma, Ali Husseini sen nätisti hiffas.
  17. Naavapiilo "Isokakki tulicivi": Divine vie lutikkas, Eesti-olion. No, iloitsee sakki: "Tul.. ei! Veni vidi vici. Lutikka kosi, oli Ipa vaan."
  18. It seems that evolution has made this forum (almost) a Finnish-only when other nationalities discuss on their own non-gc forums. There is a need for people to discuss on their own language (as has been stated on this thread already earlier). There are people who cannot write in English, or they think that their English is not good enough to contribute to discussions. For those who feel themselves uncertain, a thread like this makes the barrier to write even higher. (Please, don't take this statement as an accusation, I think that things have been generally ok in this forum. I'm just opening my mouth now and then.) But what to do? I feel that this current system is good, although it would be better if there was more discussion in Swedish, Norwegian, etc. but it seems that it won't happen. Or do people think that we should have a Finnish-only forum somewhere else? My opinion is that it would kill completely this forum. At least I am too lazy to follow disucssions on multiple forums.
  19. Olemme tulossa pääsiäisenä Hämeenlinnaan, joten pääsemme testaamaan näitä reittejä. Katsotaan mitä ehditään. Kiitokset etukäteen!
  20. Ja pitäähän Liimes saada kehiin ;-) "Ää, pakkanen, o!", Liimes sano, "heti Boo niistät ettet ätsii, noob!" Ite honas semi-ilonen akka-pää.
  21. Valmiiksi sensuroituna. Tyni, per*ana, piilon oli ipana * repinyt. Lokkaa jo geosi, iso-ego Jaakko L.
  22. Meillä on tuo keltainen eTrex. Kyllähän siinä näyttö on kymmenen sentin tarkkuudella mutta olen ihmetellyt että mitä hyötyä siitä on kun tarkkuus muuten on parhaimmillaan viiden metrin luokkaa. Metrinäyttö olisi aivan riittävä. Ominaisuus josta joskus (tosin harvoin) olisi ollut hyötyä on kartta. Esimerkiksi kun istuu autossa rannalla, kätkö on linnuntietä sadan metrin päässä poukaman toisella puolella ja automatkaa tulee muutaman kilometrin verran olisi kartan kanssa voinut tuolta kierrolta säästyä. Pääasiahan on kuitenkin että gepsi vie likimain oikeaan paikkaan ja loppu on sitten sitä etsimistä Kestävähän tuo keltuainen on ollut, ottanut vastaan kolhuja, kylmää ja kosteutta mutta toimii yhä.
  23. This is really a great idea! Unfortunately we are not coming to Tampere in the near future. Possibly we will come there during spring/summer and test the tour
×
×
  • Create New...