Jump to content

Big G.

+Premium Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Big G.

  1. Hi,

     

    I have an idea for a themed mystery cache that would fit the surroundings of a local area here. It would involve transmitting a series of numbers on a shortwave radio frequency,

     

    I assume you're in the U.S.A.

    You would be an unlicensed station. Here is thier FAQ:

    Low Power Broadcast Radio Stations

     

    Transmitting on Ham (amateur) radio frequencies requires a license from the FCC.

  2. Utolso szivasom GC10X1C Heroes of Eger. A .com-on tradi ládának van jelölve és a fö koordinátákon egy szemétdomb találhato. Persze aki elolvassa a leirást elöre, annak feltünik, hogy valami nem stimmel, de egy tradi ládának jelzett rejtésnél minek olvassam és a GPSr -ba sem töltödik le a leirás. Beirtam a needs archived-et bár külön email nélkül a reviewer-nek, nem nagyon szokott történni semmi.

    A magyarok persze továbbra is logolják.

    Folyamatosan nem értem, hogy két játékot miért kell keverni????!!!! Különbözö kártya játékokat sem játszanak egyszerre. Semmi kifogásom a .hun ellen de minek keverik a .com-mal.

    Én valamivel nem vagyok tisztában: Hogyan kerül a találat a gc.com-ra a .hu-ról? Ha valaki bejelent egy találatot a .hu-n akkor van ott egy rubrika amit be kell jelölni ami automatikusan bejelenti a találatot a gc.com-on? Ha igen, akkor csak annyit kéne kérni a gc.hu programozójától, hogy törölje ezt az opciót. Ez nagyon csökkentené a félreveztő "Found It" logokat.

    (Sajnos nem tudom kipróbálni a gc.hu megtalálási folyamatot jelszó nélkül.)

  3. Too bad that the Hungarian geocaching community can not solve problems with maintaining the listing gc.com, so many will disappear by the very old and rare cache, perhaps working only a few meters away.

    I preparing to search for old GC-hun checking its cache coordinates on gc.hu server.

    And yet in a situation where in many areas of Hungary is a great lack of caches.

    Admittedly there are still many geocaching.com listings that were simply copied over from geocaching.hu (gc.hu) and were not updated when changes were made to the gc.hu website. The "Found It" logs can be very misleading as many of them are generated by a simple "click-through" from gc.hu.

    The situation is getting better, but it requires us to post "Needs Archived" logs to any gc.com listing that is incorrect as the Association of Hungarian Geocaching doesn't seem to be interested in trying to help fix this problem.

    Meanwhile, you can double check the gc.hu website, but be careful because a lot of the listings there are "virutal" where you are looking for a password (a word or a number on a particular building or other object)and there is no actual "box" hidden. Also, the Hungarian they use can be very hard to understand if you are not proficient in the language.

    The reason why Hungary has so few caches is because a lot of players only play on gc.hu and the Association of Hungarian Geocaching has a very strict policy about listing new caches. There is a committee of volunteers (moderators) that approves new caches. The guidelines are very strict and many users simply decide not to hide any because of the hassle.

    If you find a gc.com listing that is obviously just a copy of the gc.hu one and is not where the coordinates point to please don't be shy and post "Needs Archived" and help clean up this mess.

  4. Megkérdeztem pupSino-t.

    Véleménye szerint az lenne a legkézenfekvőbb megoldás, ha a comon szereplő ládákat ideiglenesen deaktiváljuk, és ha nem jelentkezik a tulaj (általában a fordító) 2 héten belül, akkor archiválja. Igy a gc.hu-n szereplő ládatulaj újra be tudja jelenteni a comon a helyes adatokkal.

     

    Ezzel messzemenően egyetértek, és köszönöm hogy kapcsolatba léptél pupSino-val.

    Aki tényleg a tulajdonos a .com-on is kap majd egy értesítőt az archiválásról és léphet. Ahol a tulaj meg már nem játszik, az a láda eltűnik, és a .hu-s tulajdonos felteheti a .com-ra ha akarja. Ha meg nem akarja, úgy is jó.

  5.  

    Véleményem szerint hulljon a férgese !

     

     

    Ezzel egyetértek. Ha a láda nincs a megadott koordinátán akkor az nincs ott. Én külföldön élek és nincs sok magyarországi találásom, de sok olyan ládával találkoztam ami nincs a "helyén".

    A másik meg az az, hogy külföldieknek általában nincs internetük az erdőben hogy megnézzék az utolsó tíz logot, vagy felhívják a rejtőt. Én átfésülöm a megtalálásaimat és nem leszek szégyenlős...

  6. Szerintem valamit tenni kéne azokkal a ládákkal amik máshol vannak a két felületen és gyakorlatilag nincs tulajuk a geocaching.com-on aki át tudná írni a koordinátákat.

    A legegyszerűbb megoldás az az, hogy ha ilyet találsz akkor írd be, hogy "Needs Archived". Erről értesítőt kap a területileg felelős moderátor, ír a tulajnak, aki persze nem válaszol így a láda törlődik és a magyar tulaj akkor felteheti saját nevében (ha akarja) a .com-ra.

    Amíg nincs "Needs Archived" a moderátor csak azt látja, hogy a ládát szépen találgatják (persze a .hu-on keresztül).

  7. Ahogy elnézem egyébként rajtam kívül senkit nem érdekel a magyarítás, legalábbis semmilyen visszajelzés nem érkezett. Azt nem hinném, hogy hibátlan lenne. (Bocs, zferke írta, hogy nem talált benne nagy hibát)

     

    Én is magyarul nézegetem, de még nem tűnt fel semmi kirívó hiba. A webtranslateit-en látom hogy néha felkerülnek új dolgok.

  8. Köszönöm a válaszokat, türelem rózsát terem, két ládám már megjelent (thx to pupSino). Hamarosan jön a többi is.

     

    Most eléggé be vagyok havazva, de majd tolok fel képeket is, no meg angol szöveg is készül. Kellemes kincsvadászatot a világ minden kesserének! :rolleyes:

    Ha pedig fordítani kell angolra akkor van itt a magyar nyelvű fórumon egy téma Fordítás (keres-kínál).

  9. I spoke to Jeremy about the cache rating system when I met him at GW6. He actually said that he had recently thought of implementing the idea, as an option for the cache owner to enable or disable as they see fit.

     

     

    They use a rating system at www.geocaching.hu

    You rate the "environment", the "hide" and the "web presentation" of the caches you find. The average is displayed on the cache page and makes choosing the "good ones" a lot easier.

    Would be nice to see the option at the gc.com site as well.

×
×
  • Create New...