Jump to content

Mikkozzz

+Premium Members
  • Posts

    202
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mikkozzz

  1. Kytkeytyyköhän purkin sulkemisen taito jollakin tavoin mysteerien ratkaisutaitoon? Tällainen ajatus tuli mieleen, kun kävin tänään tarkistamassa parin kätköni kunnon.

    Vuonna 2006 piilotetussa D4-mysteerissä on alkuperäinen, 200 kirjausta kerännyt lokikirja hyvässä kunnossa eikä sen suojana ole edes muovipussia. Vanhanmallisen Tupperware-purkin huolella suljettu kansi pitää sisällön kuivana.

    Vuonna 2013 uusittu D1-tradin lokikirja on kerännyt 1000 loggausta. Muovipussista huolimatta se oli kuitenkin pahoin kastunut, kun nykyaikaista Curver-rasiaa ei oltu suljettu kunnolla.

    Tradikätköillä on luonnollisesti enemmän kävijöitä ja heidän keskimääräinen älykkyysosamääränsä epäilemättä alempi kuin mysteerikätköllä kävijöiden. Mutta silti herättää ihmetystä, ettei lahjakkuus riitä edes muovirasian huolelliseen sulkemiseen. Onkohan tämä jokinlainen ilmentymä suomalaisten heikentyneistä tuloksista PISA-kokeista, tms? :sunsure:

  2. Nomen est omen eli numeeriset sattumat ovat joskus outoja :rolleyes:

    1000:s löytämäni mysteerikätkö oli Mystery Challenge - haaste, jossa minulta vaadittiin 1000 löydettyä mysteeriä. Pisteenä iiin päälle ko. haastekätkön sai laskea mukaan.

    10000:s löytämäni kätkö oli nimeltään 10000, mutta vain siksi että juna oli myöhässä, minkä takia missasin bussin ja seuraavaa odottaessani ehdin etsiä pari muuta purkkia.

    Sama meno jatkui tänään ja 1000:s löytämäni multikätkö on nimeltään 1000 :D

    ... Ja sinne jätin matkalaisen Mini 1000 :lol:

    • Upvote 1
  3. Minäkin kysyn samaa... kokeilin liittää tuon yllä olevan linkin mutta siihen ilmestyikin whippelin kartta. Tarkastelin tämän jälkeen koodia tarkemmin ja luulin spotanneeni ongelman, mutta korjattuani "userid=" kohdan omaani, profiilini tulee vain teksti "Virhe käyttäjätunnistuksessa..." Johtuuko tuo mahdollisesti jostain viiveestä vai teinkö yhä jotain väärin? :)

     

    Lyhyt vastaus:

    Used ID:si kuntakarttaa varten on 224003

     

    Pitkä vastaus:

    Geokätköjen kuvaukset ja niihin tehdyt loggaukset listaa ja rekisteröi Groundspeak Inc. niminen yhdysvaltalainen yritys, joka ylläpitää http://www.geocaching.com verkkosivustoa. Kyseisellä verkkosivulla on myös perustilastot kunkin kätköilijän profiilin yhteydessä.

     

    Tämän lisäksi suomalainen Kiven alla Oy ylläpitää http://www.geocache.fi sivustoa. Omia kätkölistauksia kyseisellä sivustolla ei ole, vaan se saa lisenssinsä turvin käyttöönsä yhdysvaltalaisen datan ja jalostaa siitä huomattavasti laajemmat tilastot, joista yksi esimerkki on tuo kuntakartta. Datasiirron viiveestä ja tiedon prosessoinnista johtuen nämä kotimaiset tilastot päivittyvät 1-2 vuorokauden viiveellä.

     

    Kummallakin sivustolla on oma erilainen userid. Lista löytyy tästä linkistä. Vaatii sisäänkirjautumisen suomalaiselle sivustolle.

  4. Pistetäänpä napinalankaan ihan ilkeyden vuoksi positiivista palautetta :P

     

    Kesäkausi on ymmärrettävästi vilkasta aikaa parilla adoptoimallani Suomenlinnan kätköllä GC2BA1 GC7255 ja sähköpostilaatikkoon kolahtelee loggauksia tasaisena virtana. Kun ei huoltopyyntöä ja tai muutakaan napinaa täysistä lokikirjoista alkanut kuulua, päättelin ettei kukaan vain viitsi ilmoittaa huoltotarpeesta. Niinpä pakkasin georepun täyteen huoltotarpeita ja suuntasin lautalle koko lailla synkin aavistuksin:

     

    - Purkit ovat jälleen siirtyilleet ties minne. Hyvä jos omiaan löytää (Ja löytöloggauskin on jo kirjattuna ajalta ennen adoptointia).

    - Purkit ovat tietysti täynnä märkiä irtopapereita, kun yksinkertainen kierrekansi on liian monimutkainen suljettava uusavuttomille.

    - Miten siinä ihmisvilinässä purkkeihin edes pääsee käsiksi.

     

    Vaan kuinkas kävikään...

    Purkit löytyivät juuri siitä paikasta, johon olin ne jättänyt.

    Sisältö oli kuiva ja kunnossa. Lokikirjat ehjiä ja vain toinen piti vaihtaa, kun täyttyminen oli 1-2 viikon päässä.

    Jästit tekivät siististi tilaa tarkastustoimien ajaksi.

     

    Ja Suomenlinnan Panimosta sai hyvää olutta.

    Meni hyvät synkistelyt ihan hukkaan B)

  5. Freedom and Joy pienellä saarella Lauttasaaren edustalla on ollut hyllyllä nyt 4 kk eli arkistointi uhkaa. Olen pitänyt hengissä tuota alkuaikojen mysteerikätköä monestakin syystä, mutta en enää haluaisi sitä uusia. Arkistointi on omasta mielestäni parempi ratkaisu kuin mysteerin alkuperäisen idean muuttaminen - mikrokätköksi muuttamisesta puhumattakaan. Saarella on paljon kävijöitä, joten asiallisen kokoisen kätkön jemmaaminen sinne niin etteivät jästit ja/tai myrskyt vie on haastavaa. Jos muilla on ideoita kätkön säilyttämiseksi, niin nyt olisi hyvä aika niitä esittää.
  6. Tänään kätköillessä tuli vastaan loukkuun jäänyt supikoira. En tiedä pitäisikö asiasta jollekin taholle ilmoittaa ja jos niin minne. Laitoin sähköpostia paikallisen ympäristökeskuksen eläinlääkärille. Kun loukku oletettavasti on kaupungin mailla, niin ehkä siellä tiedetään kuka siitä on vastuussa.

     

    aad604be-95eb-450c-806e-447229d7e567.jpg

  7. Selvästikin jossakin vaiheessa arkistoinnin jälkeen, mutta milloin (jos koskaan) se pitäisi siivota pois?

     

    Omistaja on hävinnyt sivustolta tai häntä ei muuten vain kiinnosta. Tulisiko muiden kätköilijöiden huolehtia siivouksesta, jos alueella liikkuessaan muistavat että lähistöllä on arkistoitu kätkö?

    http://coord.info/GL95XTTN

     

    Hyväkuntoisen purkin, joka ei ole vaarassa sekaantua muihin (tiedossa oleviin ;)) kätköihin voi kai jättää paikoilleen. Vai voiko? Tuskin sitä kukaan kumminkaan huoltaa ja aika tekee tehtävänsä.

    http://coord.info/GLA6CEF0

     

    Vai pitäisikö purkki jättää paikoilleen sen kunnosta riippumatta, jotta kätköilijät voivat nauttia siitä ikuisesti ja huoltaa yhteisvastuullisesti.

    http://coord.info/GL86X25Z

     

    Minusta piilottajan omistusoikeuteen ei oikein voi vedota, jos purkki on vielä pari viikkoa arkistoinnin jälkeen paikoillaan. Ei ainakaan, jos se muistuttaa enemmän roskaa kuin geokätköä.

    Pitäisikö noita siivota pois, jos kohdalle osuvat vai jättää aloilleen?

    Jos 20 metrin päähän tulee uusi kätkö, niin onko sillä asiaan merkitystä?

  8. Löydettyjen kätköjen keskipiste on 1680 km päässä Venäjällä, Asovanmeren pohjoisrannalla, lähellä Ukrainan rajaa MapQuest

    Tällä hetkellä jokainen pk-seudulla löydetty kätkö siirtää pistettä noin parin kilometrin verran kotiin päin.

    Tule etsimään Keski-Suomesta, saat keskipistettä siirrettyä etkä 20m enemmän / löydetty kätkö.

    Keskipisteesi saattaa joskus päästä onnellisesti Suomeen !!

    Niin onnellisesti ei koskaan käynyt. Keskipiste pääsi aina Inkerinmaalle asti (235 km kotoa), mutta lähtee jälleen liikkelle kohti kaakkoa eikä luultavasti milloinkaan yllä Suomeen.

  9. Annoimme adoptioon kätkön Isomäen nettikamera - Webcam of Isomäki (Pori) TeamAhmalle, mutta he eivät taida enää olla aktiivisia. Jotkut ovat esittäneet toivomuksen, että kamerakätkö harvinaisuutensa vuoksi säilyisi etsittävänä, mutta kätkökuvauksen linkit ovat vanhentuneet ja ne pitäisi saada päivitettyä. Voisin ottaa kätkön uudelleen omiin hoiviini, jos vain tietäisin, miten se tapahtuu. Voiko adoption purkaa?

     

    terv. Anneli

    Ainoa keino saada kätkö takaisin on adoptoida se nykyiseltä omistajalta. Ja se taas onnistuu vain, jos nykyinen omistaja aktivoituu sen verran, että luovuttaa kätkön teille. Pitäisi siis tavalla tai toisella saada yhteys nykyiseen omistajaan ja pyytää kyseistä järjestelyä.

  10. Jätin keväällä 2006 kissakolikon englantilaiseen kätköön, joka oli samalla 1000:s löytöni. Tarkoituksena oli tutkia kissan kykyä löytää takaisin kotiin ja siksi annoin kolikolle nimeksi "Cat Experiment". Matkan varrella eräs kissaa avittanut kätköilijä ehdotti sille nimeä Schrödinger, jonka mukaan pidettiin kissanristiäiset :lol:

    Matkattuaan yli viiden vuoden ajan pitkin Eurooppaa, Schrödinger pääsi tänään perille. Matkamittariin kertyi lähes 6000 kilometriä :)

  11. Moi miten saa kätkönsä hyllytettyä tai poistettua kokonaan kun on käyny jästejä ja viereisen talon pikkukakarat rupee huutelee kun näkevät jonkun olevan etsimässä jotain, poistaisin kätkön, että ei tule mielipahaa moisista

    Kuvaussivun oikeasta yläkulmasta valitaan toiminto "Log your visit" ja avautuvalla sivulla kohdan "Type of Log:" pudotusvalikosta kohta "Archive". Sen jälkeen tulevaan varmistuskysymykseen vastataan vielä "Yes".

    "Comments" kenttään voit halutessasi kirjoittaa arkistoinnin syyn.

  12. It appears that a locationless cache found in Delaware earns a souvenir, but similar finds in other states don't. I posted this after Delaware souvenir was published, but before New York and Georgia came out. Having a locationless find in all 3 states, but souvenir only from Delaware makes me wonder if there's a causation :)

     

    Now waiting what happens to my moving cache find. It's archived in 41st state :santa:

  13. Moi! No niin, eka sata löytynyttä kätköä tuli allekirjoittaneelle täyteen tänään! Ok, suurin osa locationless kätköjä, mutta hauskaa on ollut

    Kovin on geokätköily 7 vuodessa muuttunut.

    Äskettäin piilotin 100. kätköni - kaikkia ei tosin ole listattu gc.comiin :ph34r:

  14. Aiemmin kymmenesosamailin sääntö on koskenut vain kätkörasioita - laminoidut laput, stanssatut metallilätkät tms. ovat saaneet olla lähellä toisia kätköjä. Nyt sääntö koskee kaikkia "fyysisiä elementtejä", joita piilottaja vie maastoon.

    Käytin multikätkön tekemisessä avuksi erästä puupenkkiin naulattua metallilätkää, joka oli siinä vanhastaan. Lätkässä on pari numerosarjaa, joista sai aikaiseksi helpot laskut.

     

    Kyseisen lätkän historiasta minulle ei ole mitään varmaa tietoa, mutta samaa lätkää oli muuan Virvatuli -niminen veijari käyttänyt aikaisemmin erään terracaching sivustolle listatun multin rakentamisessa. Tulkitse siinä sitten onko tuo piilottajan maastoon viemä fyysinen elementti vai ei. Aika skitsoksi menee ;)

     

    On toivottavaa, että myös vanhoihin kätköihin lisätään vastaavat apupisteet.

    Kärsin kyllä hyvämuistisuudesta, mutta en silti pysty palauttamaan mieleeni mitä kaikkea vein maastoon, kun vuosina 2003-2006 rakentelin lähes 50 multi- ja mysteerikätköä ;)

  15. Miten on arkistoitujen kätköjen laita? Voiko jo kerran arkistoitua kätköä avata uudelleen ja sitten adoptoida?

    Voi, mutta se edellyttää kätkön alkuperäisen omistajan aktiivista osallistumista asiaan. Homma menee jotensakin näin:

    1) Ensin kätkö on uusittava.

    2) Alkuperäisen omistajan on otettava yhteyttä tarkastajaan ja pyydettävä arkistoinnin purkamista.

    3) Alkuperäinen omistaja siirtää kätkön uudelle omistajalle.

     

    En kuitenkaan näe mitään tarvetta tällaiselle prosessille. On paljon yksinkertaisempaa, jos uusi omistaja perustaa uuden kätkön. Koko adoptointihankehan kaatuu, jos vanha omistaja ei ole aktiivinen sen suhteen.

     

    Ja näin aloittelevana geokätköilijänä pitää myös kysyä, miten tuo adoptointi ylipäätään onnistuu?

    Ensin: http://www.geocaching.com/adopt/

    ja sitten (?) B)

    Kätkön nykyinen omistaja menee tuohon url-osoitteeseen, syöttää järjestelmään siirrettävän kätkön GC-koodin ja vastaanottajan nimimerkin. Järjestelmä lähettää vastaanottajalle sähköpostin, jossa olevaa hyväksymislinkkiä klikkaamalla hänestä tulee kätkön uusi omistaja.

    Eli aktiivisenkin kätkön adoptointi onnistuu vain, jos nykyinen omistaja on aktiivinen.

  16. Eli, kun eilen sain tästä kuulla, ja löysinkin kartalta heti kaksi paikkaa ihan läheltä. Mut sit, parin tunnin tarpomisen jälkeen, mitään en löytänyt. Siis miten hyvin ne oikein on piilotettu? Jos ei löydä, niin saako jostain jotain lisävinkkiä? Siis sen kirjainyhdistelmän lisäksi... Vai onko ainoa mahdollisuus vain tonkia ja penkoa, kunnes löytyy? Tää alkoi kyl tosi huonosti, ihan kuin etsis neulaa heinäsuovasta. :D

    Alku aina hankalaa.

    - Lue kätkökuvaus tarkkaan - myös uusimmat lokit. Onko kätkö löydettävissä lumisena aikana? Tällä hetkellä varmaan yli puolet Suomen kätköistä on lumen alla.

    - Onko kätkön koko mikro, small, regular vai large. Mikro viittaa useimmiten filmipurkkiin, mutta voi olla pienempikin. Sellaisen löytäminen on usein hankalaa pienen koon takia.

    - Jos etsit kätköä ilman GPS-laitetta kartan avulla, käytä kuvauksessa olevaa karttapaikka.fi linkkiä ja tarkinta zoomausta. Mikäli piilottaja on ollut huolellinen paikkaa määrittäessään, useimmat kätköt löytyvät sen avulla. Paperiprintti kartasta on hyödyllinen.

    - Kätkön vaikeus (difficulty) on merkitty viisiportaisella asteikolla puolen yksikön välein yhdestä viiteen. Mitä korkeampi luokitus, sitä vaikeammin löydettävä kätkö on.

     

    Tämä dokumentti sisältää rautaisannoksen tietoa kätköilyn alkutaipaleelle. Sinun tapauksessasi apua löytynee parhaiten sivuilta 23-25. http://personal.inet.fi/clan/pekkar/files/...lijaksi_v20.pdf

  17. - Haasteen suorittajalla pitää olla riittävä vapaus valita, mitä kätköjä hän etsii haasteen suorittamiseksi. Haasteeseen suorittamiseen tarvittavia kätköjä ei siis voi määrittää kiinteiksi tai lähes kiinteiksi.

     

    Esimerkkejä hyväksyttävistä haasteista:

     

    - Haastekätkön suorittajan pitää etsiä vähintään yksi kätkö jokaisesta Kanta-Hämeen maakuntaan kuuluvasta kunnasta.

    Ypäjällä on vain kolme kätköä joista valita. Sitä ei siis katsota lähes kiinteäksi :)

×
×
  • Create New...