Jump to content

R.Guszty

+Premium Members
  • Posts

    196
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by R.Guszty

  1. I found a cache, and it's logbook was full. I logged a Found it log, and I want to write a "Needs maintenance" log, but I can't. I had to write another type of log, and website generated another "Needs maintenance" log, but this log is my own language. What a useless feature is? It's double, or triple work: I have to write a "Write note" log, and delete it, and edit a generated "Needs maintenance" log, previously I just wrote one Need maintenance log.

    • Upvote 1
  2. Nézem a "M"ikulás eventet. Rémlik, hogy régebben meg sem jelenhetett olyan láda/esemény, amin a Munzee csak megemlítve volt. Ezek szerint változott a hozzáállás?

    Nem változott a vélemény és a hozzáállás, a leírás változott utólag...

     

    Nem szép dolog :(

  3. Nekem egy 4 országos túra összejött (Magyarország-Ausztria-Szlovéni-Horvátország), ennyi nekem elég isvolt :rolleyes:

    Ha szabad tanácsot adnom: Ukrajnát midnenképpen, Szerbiát csak nagy valószínűséggel ki kell hagyni a számításból, mivel a határátlépés igencsak hosszú időt vesz igénybe.

  4. Mindkét variáció előfordul, vannak emailben szerveződő "zártkörű" ládázások, és vannak, amiket eseményládaként hirdetnek meg.

    Javaslom ezt a linket nézegesd:

    Új magyarországi ládák

    Itt megtalálod az újonnan megjelenő magyarországi ládákat, beleértve az ún. eseményládákak is.

     

    Ha már van aki olvassa ezt a topicot még egyet kérdeznék:

    Láttam pár bejegyzésben olyat, hogy vannak konkrét sok ládát becserkésző "túrák" is. Ezek ilyen publikus dolgok szoktak lenni, vagy csak ismerősök szervezik és indulnak együtt ládászni? Ha publikus akkor hol találok ilyenekről infót?

  5. Szia!

     

    Sehol. Amennyire tudom, ilyeneket csak az amerikai kontinensen találsz.

     

    Üdv:

    Guszty

     

    Sziasztok!

     

    Segítsetek legyetek szívesek!

    Még igazából ismerkedem az oldallal de szemet szúrt egy "magasságjegyek" nevű része. Vagyis az, hogy olyanra nem lehet szűrni a térképen illetve nem jutottam tovább az adott oldalról sem, hogy hol lehet ilyeneket találni Mo.-on belül.

    Ha van ötletetek légyszi osszátok meg velem!

    Köszönöm!

  6. I have icons, but if I click on cache icon, the bubble appears and disappears. I have to click on icon 3-4 times while the bubble remains on the screen.

    Other problem: Earlier if I select a PQ on the map and then I click on "Search" I see caches AND PQ same time on the map. (The caches which belong to PQ appear twice on the map). Now if I click on Search, PQ disappears.

     

    I am: WEB15

    Windows 7, FireFox 21

  7. Mert nincs is neki. Ennek csak ez az értelme, hogy jól mutasson a térképen (lásd még: nyíl, smiley, "W")

    BTW, ha megtalálod már nem is mutat olyan jól, mert csupa egyforma mosolygó fejből áll.

     

    Hát azért Magyarországon is lehetne találni egy nem egészen 10 X 10 km -es helyet. De attól függetlenül hogy jól néz ki, nem értem az értelmét.

  8. Sziasztok!

     

    Végre feljöttem ide is, és lenne egyből egy kérdésem is, amire nem találtam még a választ.

    Miért lehet egy ládához 2 megtaláltamot logolni, illetve ha 2x megkeresek egy ládát, 2x beleírok, emelem a pontszámaimat.

    Nemrég átnéztem a hu-s és com-os ládáimat nekem is tucatjával voltak dupla találataim ugyanazon a dátummal, amiket töröltem.(Így a pontjaim is lejjebb mentek :))

    Viszont többször láttam mostanában is hogy az illetőnek több ezer pontja van, és mégis képes egy ládához pár nap eltéréssel 2x belogolni.

    A pontszáma szépen gyarapszik, ennyit lehet látni belöle, de mivel semmivel sem kell igazolnia hogy ott járt,nem tudom miért is jó ez?

     

    Üdv.:jana.hu

    Legyünk jóhiszeműek: sajnos pont ez a lazaság miatt előfordulhat, hogy valaki véletlenül logol kétszer ugyanahhoz a ládához. Velem is előfordult már, igaz, mivel én a GSAK-kal csinálok statisztikát, ott hamar "kiugrik", így keresgélhetek, melyikhez logoltam kétszer.

    Mivel sokan scripttel logolunk a GPS-ben tárolt geocachevisit.txt segítségével, elég ha a terepen véletlenül kétszer nyom az ember "megtaláltam"-ot, és kész a baj. :rolleyes:

  9. ...

    Valahol a szabályoknál találtam oldalakat amik ujra angolul jelentek meg, de gondolom nem ez az amire gondoltál, mindennek a leforditása szerintem rengeteg idöt felemészthet.

    Üdv

    Nem rajtunk múlik. :( Jóval több szöveg van lefordítva, mint amit megjelentettek. Sajnos a Groundspeak kerekei lassan őrölnek.

  10. Sziasztok !!!

     

    Fordítót keresek a http://geocaching.hu/caches.geo?id=4031 ládámhoz. Szeretném megjelentetni a com-os oldalon is.

    Szia!

     

    Az a baj a ládáddal, hogy a jelszó intézménye nem létezik a .com-on, így a jelenlegi formájában nem is lehet multiként felrakni a .com-ra. Vagy átdolgozod és a jleszó helyett a végláda koordinátátit kell kiszámolni a leolvasott értékekből - de akkor érdemes a .hu-n is módosítani ládát, vagy sima tradícionálisként rakod fel a .com-ra, de akkor csak a végládához fognak elmenni a keresők.

  11. Másik lehetőség, hogy listát hozol létre könyvjelzőbe (bookmark) rakással. Itt egyesével tudod a téged érdeklő ládákat megjelölni, majd ebből tudsz létrehozni egyéni szűrőt (pocket query-t), amit aztán letölthetsz.

    A lista készítés azért is jó, mert a térképen a ládaoldal megnyitása nélkül, már a felugró ablakban be tudod rakni a téed érdeklő ládát a listába. A létrehozott egyéni szűrőket pedi a térképen is meg tudod nézni.

  12. Almost same to me. No bubbles and if I move my mouse on a cache the pointer isn't change. BUT! If I choose a Pocket Query on the map, everything is OK. There are bubbles, the pointer is changing and I can click on cache's name. It's strange, isn't it?

    I use Windows 7. I tried IE, FireFox, Chrome - same result.

×
×
  • Create New...