Jump to content

vontere

+Premium Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by vontere

  1. Uopće mi nije jasna čemu takva fama oko fotologova.....kome ne paše nek to ne radi kome paše nek radi, ak vlasnik to priznaje neznam gdje je problem!
    Druga stvar mi je još manje jasna kad vidim da ljudi prate druge kešere što je našao,kako je našao i što je napisao?! - sorry, al meni je to lagano voayerstvo - baš me briga što je tko našao i kako, te još manje kako je logirao......

    E sad da se vratim na fotologove, da i ja sam logirala fotologom iz raznih razloga, zašto - pogotovo ako sam negdje gdje se više neću vratit, a nisam imala neš za pisat, logbook je bljak ili sl. - zašto? jer nemam financijske mogućnosti baš za putovanjem i pitanje dali ću se ikad više vratit....

    A kad gledam s aspekta vlasnika, imam razumijevanja ako je netkom zakazalo pisalo ili slična situacija (osim na određenim keševima gdje se mora upisat u logbook zbog tipa keša), isto tako momentalno sam dopustila fotolog na jednom mom kešu jer moji još nisu stigli stavit zamjenski keš jer imam razumijevanja prema turistima koji su sada u gradu i pitanje dali će ikad više doći.

    Na kraju krajeva - uživajte u igri i kud su vas keševi doveli ili u samom kešu i manje opterečivanja oko drugih ;)

  2. Nisam dugo u geocachingu (2 godine), al su mi se već neke stvari tj.ljudi, zgadili igru tako da sam odlučila da više neću postavljat cacheve u Zagrebu, a zašto?!

    1.      1.Kad se želi uputit na to da su neki cachevi opasni, koliko god bio pokušaj kreativan, a onda se dobije poruka koja ide debelo ispod „pojasa“ sa upitom koje sam stručne spreme itd… (da ne spominjem i ostale prijetnje).., te se ujedno i traži izmjena loga koji je bio šaljiv (nikad nisam kod svojih cacheva tražila izmjenu loga, osim ako bi otkrivao kako cache izgleda!), a ne shvaća se da je to itekako OPASNO za djecu, a isti imaju djecu! Zašto? Jer djeca idu sa osobama vide takve cacheve i idući put kad će tražit cache može se desit da će greškom otvorit nekakvu kutiju sa strujom i nedaj Bože da se nešto desi pri istom.

    Zar je toliki problem saslušat što se želi reći i na takve cacheve stavit mali znak geocachinga ili na njih napisat GC?!

    .         2. Smatram iznimno BEZOBRAZNIM kad si pojedini GC dopuštaju javno u logu komentirat da cache ne odgovara D/T vrijednost, te bi trebala biti manja i neznan što…..takve stvari se rješavaju sa vlasnikom porukama, a ne javno, al očito neki samozvani veliki stručnjaci u GC-u u svrhu vjerojatno svoje promocije velikom potrebom da dobiju na važnosti idu komentirat javno, no imalo pametnom je dosta da shvati……..

    Jel trebam spomenut da predobro znam kako je tko riješio isti cache, te da ga nitko nije sam riješio bez dobivene pomoći ili od mene ili drugih GC ili u pojedinim slučajevima i logiran dobivenim koordinatama od drugih…..te je tako vrlo lako pametovat oko težine.

    No očito se nezna da sam se ja pri određivanju težine konzultirala sa pravim stručnjacima u GC i to iz dvije zemlje te ih molila za testiranje (da ne nabadam o tim stručnjacima oni su u goecachingu od 2009.god i u vrijeme testiranja su imali 1000 i 1700 mysterya logiranih).

    Isti cache je na moje odobrenje kopiran u susjednoj državi nakon pronalaska mog, te je nakon nekoliko tjedana dio rješenja uvršten u alat za rješavanje mystery (naravno da time težina pada i to drastično, no samo je jedan original) mislim da je to dovoljna pohvala na kvaliteti napravljenog!

    3.       3.Žalosno da sam nakon svakog pronalaska mog cachea određenog GC-a (koji nije početnik), morala ići popravljat svoje cache-ve, što mi se čak nije dešavalo na moru gdje cirkulira puno više GC-ova……

    Bilo bi još toga, ali i ovo je previše.

  3. Zadnji je moj post o objavi mog prvog Earthcache-a, a u međuvremenu sam došla do broja od 5 EC objavljenih, koje priznajem i ovim putem se zahvaljujem bez njega nebi bilo - GCEdo HVALA od sveg <3 srca!

     

    2. https://www.geocaching.com/geocache/GC6EZAR_juranska-pec - Juranska peć

    3. https://www.geocaching.com/geocache/GC6FGNB_izvori-kasteljir - Izvori Kašteljir

    4. https://www.geocaching.com/geocache/GC6G3AD_slap-pecine - Slap Pećine

    5. https://www.geocaching.com/geocache/GC6GEHH_rupecica-i-zeleno-jezero - Rupećica i Zeleno jezero

     

    te još su objavljeni

     

    GCEdo - https://www.geocaching.com/geocache/GC6E45C_black-and-white - genijalan usred Zagreba :D

    https://www.geocaching.com/geocache/GC6E21K_marble - još jedan usred Zagreb :)

     

    Došli smo do broja od 79 i napokon sami objavljujemo naše znamenitosti!!

    Uskoro ih slijedi još ;)

  4. Ja bi na herojevo dodala tj.postavila pitanje naravno općenito, a u smislu ove teme i gore navedenog GC koji ima krila:

     

    Dali igrate igru zbog svog gušta, da dođete na zanimljivo mjesto (ok,nekad i ne - što me isto rasp... npr.cache na rubu polja..), tražiš, nađeš cache, razvučeš osmijeh od uha do uha jer si happy da si ga našao ILI prijavljuješ da bi imao što veći broj cacheve i drugima izgledao zanimljiv i fora kaj si ih toliko skupio ????

  5. Nisam dugo u ovoj igri, al po meni nije u redu logirat da je nešto nađeno ako to stvarno nisi našao OSIM ako si tražio na pravom mjestu, a cache-a stvarno nema.

    Ja recimo ako tražim cache i pretpostavljam gdje bi trebao bit, javim vlasniku i objasnim gdje sam tražila i/ili priložim foto mjesta da mi potvrdi jesam dobro tražila ili ne tj. dali ima cache-a ili ga stvarno nena - e sad ima vlasnika koji sami kažu da smijem logirat jer cache-a stvarno nema i onda logiram kao nađen, al u logu naravno napomenem uz dozvolu vlasnika, a ima onih koji niš ne odregairaju i onda ništa ni ne logiram tj. logiram kao nenađen i stavim ga na ignor i watchlist dok ne vidim da se opet pojavio pa da ga idem potražit.

    Jer po meni ako je ovo igra traženja, onda logiraš nađeno, a ne da si posjetio to mjesto ;)

  6. Neznam što ljudima znači da logiraju nešto što vjerojatno nisu ni našli - neznam dal su svjesni da lažu sami sebe!

     

    Zašto to pišem jer sam primjetila logiranje cache-a http://coord.info/GC4ZEN1 kao nađenog, a prije toga je bilo 4xDNF i to od GC koji imaju iskustva, nakon što sam vidjela da je nađen otišla sam potražit cache, al ga naravno nema.

     

    Osoba koja ga je logirala kao nađenog je http://www.geocaching.com/profile/?guid=a26d25ab-2001-49e9-a25d-6949180eaa10 kad sam malo išla gledat logove skužila sam da ima dva načina copy/paste logiranja, moguće onih stvarno nađenih i onih ne nađenih, a i da bi došao od jednih do drugih vjerojatno pije red bull i dobije krila ;)

     

    Pa eto nebi bilo loše provjerit jel osoba stvarno nalazila cacheve ili ih nalazi virtualno.

×
×
  • Create New...