Jump to content

sjm

+Premium Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sjm

  1. Olen pyrkinyt laittamaan omiin kätköihini P-ikonin, jos parkkipaikka löytyy loogisesti kätköä kohti ajaessa, mutta voisinpa käydä läpi ja päivittää noin-etäisyydet noihin ei-mysteereihin. Monestihan parkkipaikan etsimiseen menee kauemman kuin itse kätkön hakemiseen... Pitäisikö hankkia enduro-prätkä?? Hah, mopoa (50cc) isompi skootta on paras kätköajoneuvo mitä voin kuvitella. Sen voi (ja kehtaa) useinkin pysäköidä paikkoihin, johon autoa ei millään ilkeä jättää. Ainakin lyhyeksi aikaa. Ja lisäksi (järkeä käyttäen) sillä voi joskus päästä lähemmäs kätköä. Suosittelen. MP-harrastus ja kätköily sopivat niin hyvin yhteen, että ns hellasärö on välillä aikamoinen. Vastapainoksi olen sitten talvikauden pitänyt taukoa myös kätköjen kanssa.
  2. sjm

    Fin:irc-ohjelma

    No seuraava kysymys on toki, onko jo olemassa kätköilijöiden IRC-kanava, jossa on lähinnä suomalaisia? IRCnet-kanavalla #geocaching näyttää olevan vain hollannikkaita.
  3. Teimme vähän laskutoimituksia ja jos ne pitävät paikkansa, niin silicageeli on kuin onkin tehokkaampaa kuin ajattelimme: kun ilmankosteus on noin 70% (luultavasti aika tavanomainen kosteus kesäisin), litran purkin voi avata noin 70 kertaa. Purkin tiiviys on kuitenkin oleellisempaa kosteuden estossa. terv. Anneli & Ilkka Jostain olen saanut käsityksen, että silica gelistä on edes jotain hyötyä vain, jos se on ennen käyttöönottoa kuumennettu uunissa yli 100-asteiseksi, jolloin kaikki kosteus ja erityisesti ns. kidevesi häipyy. Niiden teho kai perustuu juuri siihen, että ne imevät kidevetensä ilmasta vaikka "väkisin". Eli pitävät purkin sisällön kuivana. Normaalissa (kuivassa) huoneilmassa pitkään oleillut silica-pussi on hyödytön, se pitäisi kuivata/kuumentaa uunissa ennen kätköpurkkiin piilottamista. Eipä noita taida mistään "erikseen" saada. Ainut keino on laittaa jemmaan aina, kun on ostanut jotain hilppeitä, jonka paketissa on tullut sellainen.
  4. sjm

    Gps Laitteista

    Itselläni on reilun vuoden ollut Magellan eXplorist 600, ja se on näppärän kokoinen ja li-ion akulla varustettu. On selvää, että maastoon soveltuvista gps-kapuloista yksikään ei yllä kovin lähelle varsinaisesti ajoneuvokäyttöön suunniteltujen navigaattoreiden käyttömukavuutta, sujuvuutta ja nopeutta. Autossa minulla on HP ipaq ja siitä Tom Tom 5. Noita värkkejä puolestaan EI voi viedä maastoon tai veneeseen, koska ne eivät kestä kolhuja ja vielä vähemmän kosteutta. Jos yhden gps:n pitää täyttää molemmat tarpeet, se on melkoinen kompromissi. Lisäksi ajoneuvonavigaattoreista puuttuu monia kätköilyssä hyödyllisiä ominaisuuksia. Esim. eXplorist 600:n sähköinen kompassi on mielettömän kätevä. Jos kätkön löytyminen on epävarmaa heikon tarkkuuden takia, asetan kapulan jonnekin kiven tai kannon päälle mistä se näkee taivaalle mahdollisimman hyvin. Annan olla sen paikoillaan vaikkapa 5-10 minuuttia ja teen sillä välin jotain muuta, kerään marjoja, syön eväitä tjsp ja aikansa keskiarvoa laskettuaan sijainnin tarkkuus on hurjasti parempi kuin alussa ja sähköisen kompassinsa avulla se osoittaa missä päin ja kuinka kaukana kätkön pitäisi olla. Kompassiton gps osaa näyttää suunnan vain, kun liikutaan! Huonossa paikassa pyöritään sitten gps kädessä isoa ympyrää eikä oikea paikka löydy millään... Mitenkäs nämä uudet all-in-one tomtom-navigaattorit, joita myydään joka kännykkäkaupassa ja kodinkoneliikkeessä? Tekeekö niillä yhtään mitään kätkötouhuissa? Veikkaan, että ainakin koko ja muoto soveltuvat huonosti. Ainakin mp-käyttöön tehty tomtomin malli nyt lienee vesitiivis.
×
×
  • Create New...