Jump to content

topzoekertje

+Premium Members
  • Posts

    187
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by topzoekertje

  1. Op zich kun je deze caches prima met twee teams van een persoon doen. Ik heb dat samen met WBKwadraat gedaan. Het is natuurlijk gezelliger met zijn tweeën en bij sommige puzzels zie je met meer mensen eerder wat de bedoeling is, maar met zo'n coca heb je altijd nog een achtervang die met de andere cache bezig is.
  2. De richtlijnen zijn helder. Logging tasks The purpose of the required logging task is to show that the geocacher was at the location. Anything other than that should be optional. Acceptable logging tasks: Questions that can only be answered by visiting the location. Tasks for the finder to fulfill at the location (for example, find five statues on the buildings around you and post the picture of the tallest one with your log). Photos of the geocacher or personal item at the location; a face cannot be required in the photo. Iets anders vragen dan waarmee aangetoond wordt dat je er geweest bent is optioneel en kan geen reden zijn om een log te verwijderen.
  3. Je hebt gelijk dat de toon af en toe wel erg scherp is. De uitwassen van de sociale media gaan ook aan het geocachen niet voorbij. En zeker goudjagers die afkomen op net gepubliceerde caches willen nog wel eens de nuance uit het oog verliezen. Anderzijds is het ook goed in de spiegel te kijken. Als ik in je profiel kijk dan heb je maar weinig caches gevonden en heb je niet veel ervaring met geocachen. Meestal wordt als advies gegeven om er minimaal 100 te zoeken, van verschillende soort, om genoeg ervaring op te doen. Dat merk je eerlijk gezegd wel een beetje bij jouw caches. De laatste bleek op een ongeschikte plaats te zijn gelegd. Ook bij de andere die je hebt geplaatst en nu is gearchiveerd reageer je pas vijf maanden nadat uit de logs blijkt dat de cache mogelijk verdwenen is. Goede cachelocaties, bruikbare hints, een aantrekkelijke cachelisting en tijdig onderhoud zorgen ervoor dat cachers jouw caches met plezier doen. Als dat niet zo is, dan kun je wachten op negatieve opmerkingen.
  4. Ik kan me wel voorstellen dat je het leuk vindt om de favorites ook werkelijk te krijgen. Het is tenslotte toch een indicatie dat je cache wordt gewaardeerd (naast de leuke logjes, die inderdaad nog belangrijker zijn). Je kunt er daarom best naar vragen, als je het maar op een beleefde toon doet. Het lijkt me belangrijk dat je de logger niet het gevoel geeft dat hij zich moet verdedigen voor het niet toekennen van de favo. Het zal vaak om een vergissing gaan, maar misschien heeft hij zich bedacht of heeft hij nog niet voldoende favo's.
  5. Als Nederland ook mag: de route Dwars door Gelderland bestaat uit 25 caches en is 150 kilometer lang. Met 60 kilometer heb je ongeveer 10 etappes gelopen.
  6. Dat weet ik niet. Op de wikipediapagina over grootcirkelnavigatie kun je wel de benodigde formules vinden, maar ik snap ze nog niet helemaal. Een complicerende factor is dat de aarde niet een echte bol is en de coördinaten daarom worden weergegeven op een denkbeeldige ellipsoïde. Ik heb geen idee of de berekeningen in de app's uitgaan van de aarde als bol of de aarde als ellipsoïde.
  7. Dat komt omdat de hoek wordt gemeten langs de grootcirkel die beide punten verbindt. Deze grootcirkel loopt altijd meer richting dichtstbijzijnde pool. Probeer het maar eens met twee punten op dezelfde breedtegraad die ver van elkaar liggen (bv. N 52 00.000, E 005 00.000 en N 52 00.000 en W 175 00.000). De kortste route gaat dan over de Noordpool en de richting is dus vanuit beide punten 0 of 360 graden.
  8. Een Caesarverschuiving (of ROT) is een verschuiving met een aantal posities in een rij. Bij Rot 1 wordt een A een B, een B een C etc. In geocaching wordt ROT13 veel gebruikt, bv. bij de versleuteling van hints. Bij cijfers kun je ook eenzelfde verschuiving gebruiken. Alle cijfers worden dan bv. 5 hoger. Als het nieuwe getal 10 of meer is, dan wordt er 10 van af getrokken.
  9. Ik ben het met je eens dat je een cache als een geheel moet zien, waarbij de onderdelen van de cache bij elkaar moeten passen. Een multi die vooral bedoeld is om je een aantal leuke plekken in een stadje te laten zien of een simpele wandeling door een mooi gebied zou ik ook afsluiten met een simpel te vinden cache. Als het gaat om een multi met listig gecamoufleerde waypoints, dan mag ook de cache lastig te vinden zijn. Overigens hoeft zeker niet elke multi van het eerste soort te zijn.
  10. Ik ben zelf geen BaseCamp gebruiker, maar het staat wel op mijn laptop. Je zou eens kunnen kijken of er wat staat in de map geocachelogs (bij mij is het pad naar die map: users\topzoekertje\AppData\GARMIN\BaseCamp\Database\4.6\GeocacheLogs. Wellicht worden de logs daarin niet verwijderd bij het verwijderen van geocaches uit BaseCamp
  11. Er heeft een tijdje een cache met augmented reality in Zevenaar gelegen: linkje . Volgens mij werkte hij met Layar. Je zou dat aan de legger kunnen vragen. Die cache was niet heel populair, in totaal is hij 27 keer gevonden in drie jaar tijd. Maar de reacties waren redelijk positief. Het advies om eerst contact op te nemen met de reviewers is inderdaad verstandig. Een cache die 5 jaar geleden werd goedgekeurd kan nu best niet toegestaan zijn.
  12. Je vraag is niet helemaal duidelijk. Er zijn twee soorten puzzels: mysteries die je thuis moet oplossen en veldpuzzels. Mysteries die je thuis moet oplossen kun je herkennen aan het cachetype: dat is een mysteriecache, die je kunt herkennen aan een vraagteken. Overigens bevatten niet alle mysteriecaches een puzzel (bijvoorbeeld bonussen hebben geen puzzel) maar de meeste hebben dat wel. Veldpuzzels herken je aan het icoon veldpuzzel In een pocketquery kun je selecteren op deze eigenschap. Op de website zelf kan dat volgens mij niet.
  13. Zeer waarschijnlijk is het een tussenpunt van de gearchiveerd cache 'Rijtjeshuis'. Deze multicache had een tussenpunt met die naam. Op de cachelisting kun je zien dat deze cache was gelegd door Boetsie. Via zijn profielpagina kun je contact met de legger opnemen.
  14. Ik denk niet dat dat kan. Je kunt in GSAK wel logs klaarzetten en die in een keer aanbieden, maar de oude logs worden dan niet overschreven.
  15. Het lijkt me lastig om vast te stellen of een logger de TB werkelijk heeft gezien. Ik zou me er niet al te druk over maken, ze hebben er vooral zichzelf mee. Ik vind het net zo'n raar verschijnsel als de lijsten met TB-codes op events. Je zou de eigenaar van de website kunnen vragen om de code te verwijderen. Ik heb begrepen dat hij ze alleen plaatst als de TB-owner de code zelf publiek heeft gemaakt. Als dat niet het geval is, dan heb je een goed argument om de code te verwijderen
  16. Het kan zijn dat het niet verboden is om logjes te verwijderen, maar mij lijkt dat echt ongepast. Ik heb deze toelichting op de website gevonden: 3.4. Bogus trackable Logs To post “Discover” logs without physically interacting with the trackable is discouraged by Geocaching.com. However, some trackable owners enjoy a large number of logs, even if they are virtual logs. Here are a few things to be aware of if your trackable is being logged inappropriately: Some logs may be the result of geocachers keying in random tracking numbers. Check if the tracking number is showing up in any photos on the trackable details page. Trackable owners can delete logs believed to be fake or inappropriate. Trackable owners can lock their trackable details page to prevent further logs. Hieruit blijkt duidelijk dat je alleen logs mag verwijderen waarvan je gelooft dat ze vals of ongepast zijn. Het verwijderen van echte logs is niet de bedoeling.
  17. Ik heb het email-adres uit je eerste post op dit forum verwijderd.
  18. Ik heb een Oregon 600. Het belangrijkste pluspunt van deze GPS vind ik het fantastische scherm, dat in alle omstandigheden zeer helder is. Dat scherm heeft wel een nadeel: doordat het zo gevoelig is, reageert het ook op onbedoelde aanrakingen. Dit kun je overigens simpel oplossen door het scherm te vergrendelen. Dat kan met één druk op de knop, mits je een de gebruikersknop goed instelt (je kunt deze zelf op een bepaalde functie instellen). De nauwkeurigheid is wel een puntje. De GPS is wat traag als je ergens aan komt lopen/fietsen. Vaak moet je een paar meter terug. En in lastige omstandigheden is de nauwkeurigheid matig. Nou zijn de meeste GPS'en dan niet op hun best, maar andere GPS'en die ik heb gehad deden het toch beter. In normale omstandigheden is de nauwkeurigheid meer dan voldoende.
  19. De wijze waarop de Oregon een route berekent hangt af van de gekozen activiteit, bv. auto, fiets, wandelen of direct. De directe activiteit geeft de kortste, hemelsbrede route naar de cache aan. Dat stel je in door via het menu Instellingen -> Routebepaling -> Activiteit de routeringswijze op 'directe route' te zetten. De GPS geeft dan de directe (hemelsbrede) route naar de cache aan. Je kunt de activiteit ook tijdens het navigeren aanpassen via het menu 'Waarheen'. Ik heb zelf de routering standaard op direct staan, maar op langere stukken wil ik wel eens weten hoe ik ergens met de auto of de fiets kom, en dan pas ik de activiteit even aan.
  20. Heb je hier gekeken: diworldwide.com De vertaling is erg krom, maar wel begrijpbaar.
  21. Op het eerste gezicht lijkt dit een prima rondje. De caches krijgen de nodige favorites en zullen dus leuk zijn. Het lijkt er wel op dat er drie nano's bij zitten, en die zijn vaak lastig te vinden voor een beginner, zeker als er ook geen hint bij zit. Het zou kunnen gaan om goed gecamoufleerde caches, bv in een bout of achter een scharnier. Ook lees ik in de logs dat er nogal wat muggles (niet geocachers) zijn, waardoor je niet rustig kunt zoeken.
  22. Volgens mij is dat niet mogelijk. Ik zet vaak de offline-versie van google translate met de taal van het betreffende land op mijn telefoon. Dan kan ik ter plekke, zonder internetverbinding, een vertaling van de tekst maken. Een cache in een vreemde taal doen is, ook met hulp van google translate altijd wel een leuke uitdaging. Ik houd daar wel van.
  23. Ik weet niet wat je precies met stafkaarten bedoeld. Garmin levert wel de topografische kaart van de Benelux (Pro-versie), maar die is behoorlijk duur en zeker niet gedetailleerder/actueler dan de OSM-kaarten.
  24. Je kunt goede kaarten vinden op garmin.openstreetmap.nl. Je kunt een land selecteren en een topo-kaart van dat land downloaden. Er zijn alternatieven, allemaal gebaseerd op open street maps (OSM), bv. Freizeitkarte en openfietsmap.nl. Met googlen en wat proberen ontdek je wel welke voor jouw het prettigst is. Openfietsmap.nl geeft een download van heel Europa. Voor je GPS zul je daar nog wel een selectie van moeten maken. Het bestand is erg groot en kost dus wel wat tijd om te downloaden.
  25. De wijziging is aangekondigd in deze post.
×
×
  • Create New...