Jump to content

feherlofia

+Reviewers
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by feherlofia

  1. Szia Norbre,

     

    Elnézést, hogy csak most reagálok a kérdésedre, de részben választ is kaptál, ahogy látom.

    Mint Neked is feltűnt, Magyarország a geocaching terén egyedülálló, több játszótéren lehet ugyanis ezt a játékot játszani. Néhány helyen ezek a játszóterek keverednek, és az eltérő szabályok miatt kicsit nehézkes lehet az eligazodás. Egy ilyen eltérés a nemzetközi és a hazai játékok között a jelszó használata. A geocaching.com oldalon nincs jelszó - csak néhány esetben kell kérdésekre válaszolni a logoláshoz, de ezeket is emailben kell megküldeni a ládagazdának. A jelszót viszont illik titokban tartani, pont e miatt az említett ládánál írt logodat módosítottam, kitöröltem a jelszó megjegyzésedet, hogy ne rontsuk el ezzel mások játékát.

     

    Remélem, sokszor találkozom majd ládaoldalakon bejegyzéseiddel, és sok örömöt nyújt majd Neked is ez a játék.

     

    Sikeres ládavadászatot!

     

    fehérlófia

    Geocaching Ellenőr

     

    Sziasztok,

     

    Viszonylag új vagyok a geoládázásban, a log-olással kapcsolatban lenne kérdésem.

    Eddig kizárólag itthon ládáztam, és eddig minden ládában volt valamiféle kód (nem a láda nevére gondolok).

     

    Pl ennél a ládánál "pcmeba pw.kiscsillag" volt a dobozba írva:

    https://www.geocaching.com/geocache/GC264H6_meteorit?guid=15d72a13-389d-4087-9fc3-ee917eccafea

     

    Namost amikor be akarom jelenteni a megtalálást, nem találok olyat ahová ezt a kódot be lehetne írni (most jobb híján az egyetlen szövegdobozba írtam ami volt). Eddig azt gondoltam, hogy ezzel a kóddal "érvényesítem" a megtalálást, de úgy tűnik hogy nem.

     

    Kell ez a kód valahová, vagy csak simán rányomom a ládára hogy megtaláltam és ennyi?

     

    Köszi

     

    Szia,

     

    Itt nem kell kód, mindenkire rá van bízva, hogy megtalálta -e a ládát, bejelented, hogy meglett, írsz kommentet, és kész. :)

     

    köszi a választ ;)

  2. Sziasztok!

     

    A mai napon kaptunk egy megkeresést a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési osztályáról, mely szerint néhány budapesti láda védett természetvédelmi területen van, így azokat ebben a formában meg kell szüntetni. Egyetlen megoldás elfogadható a jövőben ezeken a területeken, ha a láda úgy kerül kihelyezésre, hogy a kereséshez a kijelölt turistaösvényt a játékos nem hagyja el. Az érintettek kapnak hamarosan egy figyelmeztetést, illetve a ládákat betegre állítom, míg át nem alakulnak, de 30 nap múlva archiválom azokat, melyekkel semmi nem történik. A jövőben az érintett területeken új láda csak a fent említett korlátozások mellett jelenhet meg!

     

    Íme a területek listája:


    •  
    • Újpesti homoktövis TT. - A terület csak engedéllyel látogatható, ezért itt geoláda nem helyezhető el!
    • Rupp hegy TT.
    • Ödögorom TT.
    • Naplás-tó TT.
    • Merzse mocsár TT.

     

    További sikeres ládavadászatot!

    fehérlófia

    Geocaching Ellenőr

  3. Felhívom a kedves játékosok (és a szervezők) figyelmét arra, hogy ez a rendezvény is akkor kerül megrendezésre (reméljük), ha vannak jelölésre érdemes ládák. Így bátorítok mindenkit, hogy tessék (természetesen a ládarejtési irányelvek figyelembe vétele mellett) szép és igényes ládákat rejteni!

     

    fehérlófia

    Geocaching Ellenőr

  4. Sziasztok!

     

    Felhívom szíves figyelmeteket, hogy a ládarejtési szabályok és irányelvek, ahogy a geocaching.com oldal nagy része elérhető magyar nyelven. Sőt, minden ládaterv benyújtásakor elfogadja azt a rejtő. A mai naptól fogva ezeket a szabályokat kérem mindenki tartsa be, azokat a ládaterveket, melyek ezzel nem egyeznek nem fogom átengedni!

    A szabályokat itt találjátok:

    https://www.geocaching.com/about/guidelines.aspx

     

    Amilyen nyelven használod épp az oldalt, a szabályok is azon a nyelven jelennek meg. A nyelvállítási lehetőség az oldal alján található.

     

    Megértéseteket előre is köszönöm!

     

    fehérlófia

    Geocaching Ellenőr

  5. Nézem a "M"ikulás eventet. Rémlik, hogy régebben meg sem jelenhetett olyan láda/esemény, amin a Munzee csak megemlítve volt. Ezek szerint változott a hozzáállás?

    Nem változott a vélemény és a hozzáállás, a leírás változott utólag...

  6. Sziasztok!

     

    Úgy ogndolom, ideje elindítani egy ilyen fejezetet is. A cím magért beszél, ha kérdésed van, ami másokra is tartozik, írd ide, ha másokra nem tartozik, írj emailt.

    Ha tudok, válaszolok, ha nem tudok, megkeresem a választ. A jövő heti nyerteslottó számokat sajnos nem tudom, de a Geocaching játékkal kapcsolatban kérdezhetsz :laughing::)

     

    fehérlófia

    Geocaching Ellenőr

  7. Ehhez kapcsolódva kérdés a Reviewerhez: ha az elhelyezés időpontját nem hagyja a rendszer korábbra tenni, mint az aktális dátumhoz képest vissza egy év, a megtalálásoknál ezt miért tolerálja?

     

    Úgy gondolom, hogy a helyzet speciális, abban a tekintetben, hogy nálunk egyszerre több játszótéren szereplnek a ládák, és ezek mindenhol külön megjelenhetnek. Ez nem feltétlenül baj, színesebb ettől is a játék. A véleményem az elhelyezés dátumának egy évvel korábbra állíthatóságával kapcsolatban az, hogy egyrészt a kereső listákban elveszne az újonnan megjelent láda. Másrészt ezzel vissza is lehetne élni adott esetben, gondolj bele, mi lenne, ha most rejtett láda mondjuk 1900-as rejtési dátumot tartalmazna...

    Azt sajnos nem tudom, hogy a rendszer miért engedi a rejtésnél korábbi dátumhoz a megtalálás bejelentését.

    Az üres logfüzettel kapcsolatban felmerült igény részben jogos, másrészt, és ez megint az egyéni véleményem, ugyanis a lírásban benne volt, hogy ez a láda egy másik játszótéren már rég létezik... Reméljük a megtaláló egy következő alkalommal szerencsésebb lesz!

     

    fehérlófia

×
×
  • Create New...