Jump to content

Harjus

+Premium Members
 • Posts

  238
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Harjus

 1. Korjataan mavesatun viestiä sen verta, että Pirkanmaan geokätköilijöiden vapepa-ryhmästä ja toiminnasta voi kysellä sähköpostiosoitteesta vapepa@kivenalla.fi. Mielelläni näkisin, että ryhmään saataisiin uusia innokkaita geokätköilijöitä. Kuten Tuukka jo mainitsi on ryhmän toiminta lähtenyt mukavasti käyntiin ja etsintöihin olemme osallistuneet jo muutaman kerran.

 2. Ehdotan, että kaikki asiasta kiinnostuneet pirkanmaalaiset geokätkijät kokoontuisivat Nokialla maanantaina 21.4.2008 kello 18.00 Pirkkalaistie 1:ssä (tarkemmat tiedot myöhemmin).

   

  Joko olisi tarkempaa tietoa saatavilla?

   

  Hälykorttia täytellään siis osoitteessa Pirkkalaistie 1, 37100 Nokia.

  Rakennus on Suomen Kumitehdas ja tila, jossa olemme, löytyy neljännestä kerroksesta. Suomen Gummitehdas -kätkön viereisestä ovesta tulette sisään rakennukseen ja kävelette rappusia pitkin neljänteen kerrokseen. Oikeasta ovesta sisään käytävään ja kokoustila on heti ensimmäisen oikealla puolen oleva oven takana. Kiven allan toimisto on kokoushuonetta vastapäätä. Jos joku ei perille löydä, niin voi soittaa minulle numeroon 050 322 5520.

 3. Minun osaltani etsintäkurssi meni hieman mönkään sillä en päässyt toisena päivänä paikalla äkillisen mahataudin takia :laughing: . Ensimmäisenä päivänä tosin tuli kattavasti jo tietoa ja kerettiin ihan käytännössäkin testata etsintää. Maanantai 21.päivä hälykortin täyttämiselle ja ryhmän hiomiselle sopii minulle hyvin.

 4. Pirkanmaan kevätmiitin ohessa pidettiin vapepa-info geokätköilijöille, jonne tuli kuuntelemaan 12 kiinnostunutta. Hälyryhmää siis oltaisiin kasaamassa varsinkin, kun geokätköilijöillä on erikoisosaamista GPS:n käytöstä. Antakaa koordinaatit niin kyllä kätköilijä löytää. Varmastikin etsintään liittyvät tehtävät olisivat niitä joihin geokätköilijöiden ryhmä osallistuisi. Mikää ei tietenkään estä muun tyyppisiin tehtäviin osallistumaan.

   

  Tähän viestiketjuun voi kirjoitella, jos on kiinnostunut hälyryhmän perustamisesta. Ruovedellä on 12. - 13.4. etsinnän peruskurssi, jonne suosittelen kaikkien kiinnostuneiden osallistua. Geokätköilijöitä kurssille onkin jo ilmoittaunut kuten minä, mutta lisää mahtuu. Ilmoittautua voi osoitteessa http://www.sprhameenpiiri.net/?sivu=tapaht...sivu&id=197.

 5. Kaikkien eventtiin osallistuvien nimimerkkien kesken arvotaan 4 kappaletta 2008 Groundspeak Volunteer geokolikkoa sekä 1 Rite in the Rain Space Pen (kromi). Kynän lahjoittaa Kiven alla Oy ja geokolikot Thymallus Thymallus.

   

  Jos joku on tilaamassa Kiven alta jotain, niin voin tuoda tilauksen eventtiin. Toimitustavaksi valitse nouto ja viestikenttään kirjoita "Nouto Plevnasta".

 6. Onko laitteen "suorituskyky" parantunut 60 malliehin verrattuna? Esim. kun karttaa siirtää vaikka sivusuunnassa, sen päivitys on hidasta vaikka tarkkuus olisi pienimmillään. Mielestäni tosi rasittavaa..

   

  Ja kuinka hyvin tuo rock'n'roll systeemi toimii käytännössä? Olen lukenut siitä kahdenlaista kommenttia, toiset kehuu, toiset taas ei..

  Pitäs kai käydä testaamassa laite käytännössä.

   

  Kyllä laite tuntuu rivakammalta juuri tuossa kartanpäivityksessä. Rock'n'roll sydeemi vaatii hieman totuttelua, sitä ei ole kieltäminen. Se on joissain tapauksissa todella kätevä, mutta kirjoittamisessa se on hitaampi kuin nuolinäppäimillä. Coloradossahan on myös nuolinäppäimet sen rock'n'roll rullan sisällä, mutta vielä ole keksinyt voiko niillä esim. näpytellä waypointille nimen.

   

  Otan laitteesta kuvia geokätköilykäytössä mahdollisimman pian. Täällä on muutama kuva ennen firmispäivitystä versioon 2.40. Karttana tuossa on Vapaa-ajan kartta. Ero aikaisempiin Garminin malleihin on huomattava.

 7. Sotilas 336 on tällä hetkellä meillä. Nappasimme sen mukaamme Terva1 -kätköstä Helsingistä 19.1.2008. Loggaus tehty sotilaan tietoihin, mutta eivätpä nuo taida tosiaan kovin enää pävittyä.

 8. Tervas kerkesikin jo erot viestissään kertoa eli Vista HCx ja Legend HCx ovat muuten samanlaiset, mutta Vistasta löytyy elektroninen kompassi ja barometri. Kivenalla.fi:n viime joukkotilauksessa (Garmin GPSMAP 60Cx / Garmin GPSMAP 60CSx) 60% tilanneista arvosti lisäominaisuuksia (elektroninen kompassi + barometri) tilaten 60CSx mallin. Juuri nyt Kiven alla on eTrex HC(x) -sarjan paikantimista yhteistilauskysely meneillään.

   

  Terveisin,

  Harri Hirvasniemi (Harjus)

  www.kivenalla.fi

 9. Suosittelen invisibleSHIELD tuotetta. On kyllä ehdottomasti hintansa arvoinen ja Kivenalla voisi miettiä myös tämän tuotteen ottamista valikoimiinsa.

   

  No nyt niitä saa tilattua kiven alta <_< . Saamme invisibleSHIELD-suojakalvoja noin 2 viikon kuluttua varastoomme, toivottavasti jo hieman aiemmin. Aluksi kalvoja saa Garminin GPSMAP 60 sarjaan sekä Magellanin eXplorist sarjan gepseihin. Jos tarvetta löytyy invisibleSHIELD-suojakalvoille myös muihin laitteisiin, niin ei muuta kuin palautetta palautelomakkeen kautta.

   

  Harri / Harjus / www.kivenalla.fi

 10. Osaakos tilastonikkarit sanoa, että mikä on tällä hetkellä Suomen vanhin löytämätön kätkö?

   

  Taitaapi olla Pöyrisjärvi by Galwran. Piilotettu 2.9.2004. Serkkuni, joka kätköilee harvakseltaan oli viime kesänä Pöyrisjärvellä, muttei tiennyt kätköstä, joten jäi häneltä etsimättä.

 11. Oli kyllä todella hyvä juttu. Erittäin sujuvaa puhetta ja johdonmukainen kerronta. Toimittaja oli varsin innoissaan kätköilystä, toivottavasti innostus tarttui kuulijoihinkin. Erityisen hienoa oli, että kuultiin myös kommentteja lapsen suustakin.

 12. Kesänavausevent olisi kyllä kiva. Mieluusti näkisin, että event pidettäisiin muualla kuin Helsinki-Tampere-Turku akselilla. Heittäisinkin pallon sinne Lahti-Orimattila suuntaan :D . Olisiko siellä päin jotain ulkoilualuetta, jossa tulistelumahdollisuus ja olisi sopivan kävelymatkan päässä.

×
×
 • Create New...