Jump to content

VHI

+Premium Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by VHI

 1. A couple of days ago I received an email from a Finnish dealer telling that first units should arrive in the end of next week (around 19th April). We'll see...
 2. Yesterday I visited a outdoor store (Garmin representative) and the owner said that many customers have cancelled their preorders of Oregon 600 -units because of repeating delays.
 3. Omassa profiilissani on geokolikoiden karttanäkymässä numerot väärinpäin eli ykkönen on kolikon nykyinen sijainti ja suurin numero lähtöpiste. Lisäksi etäisyydet näkyvät maileina vaikka asetus on metrisillä mitoilla.
 4. VHI

  FIN: Tb Kateissa

  Samanlaisia kokemuksia täälläkin Laatikossa on kuusi kolikkoa odottamassa matkaan pääsyä, mutta pakosti on tullut mieleen että kannattaako enää...
 5. Ainakin saksalaisilla ja hollantilaisilla kätköilijöillä tuntuu olevan vakavia puutteita joko lukutaidossa tai luetun ymmärtämisessä. Aiemmin olenkin jo kommentoinut kolikkojeni päätymisistä em kansallisuuksia edustavien kätköilijöiden toimesta aivan muualle kuin oli tarkoitus ja jälkeen eilen tuli yksi esimerkki lisää: Hollantiin ehtinyt Alpeille matkaava kolikkoni on loggauksen mukaan seuraavaksi matkalla mahdollisesti Egyptiin! Kolikon kuvauksessa ja kolikon mukana matkaavassa lapussa on kyllä selkeästi englanniksi ilmoitettu matkan kohteeksi Alpit, mutta nämä keskisen Euroopan sankarit eivät tunnu toiveista piittaavan. No, näkevätpähän kolikot ainakin maailmaa...
 6. Minä nyt kyllä yleistin vähän liikaa tuossa tiimarivihko-termissäni eli kyllä Tiimarissa on hyviäkin vihkoja. Tarkoitin termillä niitä sellaisia huokoisesta ruutupaperista tehtyjä halpisvihkoja. Ko. paperi on hyvälaatuista paperia selvästi pehmeämpää ja repeää hyvin helposti.
 7. Musteen leviäminen on paljolti kiinni lokikirjan/vihkon paperin laadusta ja kaupoista löytyy helpostikin vihkoja, joissa leimasinmuste ei leviä kosteassakaan vihkossa. Ns. "tiimarivihkot" ovat usein sellaisia, joita ei juuri kannattaisi kätkölokeina käyttää. Kieltämättä persoonalliset leimat piristävät lokivihkoja. Mieleen tulee ainakin Jemann + avecin ja HeViKanien leimat!
 8. Kallunmäki - Kerimäen wanha kirkonpaikka - kätkö siirretty uuteen paikkaan.
 9. Kuulostaa valitettavan tutulta ja yhdyn täysin erityisesti tuohon viimeiseen lauseeseen
 10. GC1GN3X Kallunmäki - Kerimäen wanha kirkonpaikka available again. A new cache box in a new location.
 11. Liekö kysymys Murphyn laista vai mistä, mutta omista kolikoistani ovat useat "tehtävä-kolikot" joutuneet mitä kummallisimpiin paikkoihin huolimatta siitä että kolikoiden mukana on ollut englanninkielinen lappu tehtävästä. Hyvä esimerkki on kolikko, jonka tarkoitus olisi kierrellä kätköjä napapiirin pohjoispuolella. Myntti ehtikin jo Ounasvaaran hiihtostadionille kunnes joku hollantilainen kaveri vei sen kotimaahansa jossa se on seikkaillut hieman epämääräisesti ja on ollut jo hyvän aikaa jonkin sikäläisen kätköilijän matkassa ainakin lokin mukaan. Tiedä sitten missä oikeasti on... Toinen saman tehtävän saanut kolikkoni on ollut jo pari kertaa kadoksissa vaan onneksi löytynyt jostain kätköltä aika kaukaakin oletetusta sijainnista, käynyt jostain syystä mutkan Luxemburgissa, mutta on nyt sentään Lapissa ja talvehtinut Hetan lentokentän lähistön kätkössä. Sitä vastoin pari pelkällä "kätköltä kätkölle" -tehtävällä liikkuvaa kolikkoani on seikkaillut hieman pitemmin. Toinen meni starttikätköltä suoraan Ruotsiin (kiitokset Harjukselle!) ja sieltä Saksan kautta Kanarialle ja edelleen Tsekkiin, jossa se on kiertelee parasta aikaakin! Toinen taas Suomessa kierreltyään lähti Etelä-Koreaan (kiitokset hevikaneille!) jossa se on tällä hetkellä uudessa kätkössä poikettuaan bongattavana paikallisessa eventin tapaisessa. Kolikoiden matkat saattavat tosiaan olla hyvinkin yllätyksellisiä, joskus vaan tuntuu että tehtävän sisältävät liikkuvat ihan muualla kuin tehtävä/toivomus olisi
 12. Tosi hieno homma! Antarktiks kun ei oikeastaan ole mitenkään "matkan varrella"...
 13. VHI

  Geoliikkujat ry

  Itse kyllästyin totaalisesti elenmerkkien odotteluun ja poistin yhdistyksen jäsenmaksun nettipankin maksettavien laskujen listalta. Samoin kuuluu tehneen aika moni muukin yhdistyksen viimevuotinen jäsen.
 14. Sen verran olen ehtinyt kokeilla, että ohjelma käynnistyy ja hakee kätkötiedot jne mutta en ole vielä sen kanssa yrittänyt varsinaisesti kätköillä. Työ kun häiritsee ikävästi harrastuksia...
 15. No niin, tuossa yhteysosoitteessahan se vika mulla olikin eli nyt toimii. Kiitokset suuret, nyt vaan testaamaan!
 16. Miten ihmeessä tuo tapahtuu? Itse olen yrittänyt 6110:n asennusfileillä ja proggis asentuu ihan siististi vaan kun käynnistää softaa tulee aina ilmoitus yhteysvirheestä (olsiko ollut nro 400) palvelimelle eikä ohjelma siitä etene.
 17. Itselläni on tuo c702 "maastopuhelimena" sen roiskevesi- ja pölytiiviysominaisuuksien vuoksi eikä laitteen sisäinen gepsikään haitaksi ole siinä käytössä. Laitteen gepsi on ihan OK - jopa yllättävänkin tarkka siihen mitä etukäteen odotin - mutta ymmärtää koordinaatit vain aste-minuutti-sekunti-muodossa eli pientä konvertointia joutuu kätköjen koordseissa harrastamaan. Itse en ole luuria kätköilyssä juuri käyttäyt, koska sujuvasti toimivaa kätköilysoftaa (kyseessä java-puhelin) ei ole kohdalle sattunut. Paria softaa kyllä kokeilin vaan en saanut kunnolla pelaamaan. Oma lukunsa sitten on puhelimen lukuisat ohjelmistobugit, joihin ei ole vieläkään tullut korjausta uuden firmiksen muodossa. Puhelin kaatuilee itsekseen about kymmenen kertaa päivässä, puhelimen kuuloke pimenee usein kesken puhelun noin 5 sekunniksi kerrallaan, herätykset eivät useimmiten toimi jne jne. Luuri kyllä soveltuu sellaiseen tilapäiseen "rönttäkäyttöön" mutta ykköspuhelimeksi en sitä kyllä suosittele. Kannattaa katsoa www.matkapuhelininfo.comin forumista lisää kokemuksia laitteesta. Mikäli haluaa kätköilykäyttöön sopivan puhelimen, kannattaa melkein vilkuilla esim. Nokian gepsikännyköitä käyttiksenä s60 3rd edition. Niihin löytyy useampikin erittäin käyttökelpoinen kätköilysofta, joskin kiinteä datapalvelu (9.80 e/kk) on erittäin suositeltava niitä käytettäessä.
 18. Täällä Savonlinnassa tuo purkkien näkyviin jättäminen on ollut suoranainen ongelma. On jäänyt arvoitukseksi onko kyseessä ollut jokin paikallinen jästi, joka on halunnut käydä koluamassa purkkien sisältöä, vai huolimaton kätköilijä tai jopa useampi. Joka tapauksessa useita purkkeja on jopa useaan otteeseen löytynyt täysin näkyviltä maasta. Tämän johdosta kolme kätköä on jästitty ja kaksi näistä mennyt arkistoon. Olenkin toistaiseksi lykännyt keväällä keskustan alueelle suunnittelemieni neljän kätkön laittamista. Mikäli nykyiset kätköt näyttävät pysyvän piilossa, otan kätköt uudestaan harkintaan.
 19. Ylivoimaisesti mieluisin - ja toistaiseksi ainoa harrastuksen aikana vaihtamani - kätköstä löytämäni vaihtotavara on Prisman kärrypoletti Kuopion Valkeisenlampi II -kätköltä. Nyt ei enää tarvitse Prisman kärryjen vieressä epätoivoisesti kaivella taskuja sopivan kolikon toivossa vaan voi käyttää tätä polettia! Suuret kiitokset poletin kätköön jättäneelle!
 20. Kapine kyllä periaatteessa kiinnostaisi, mutta se on kuitenkin useilla ulkomaisilla saiteilla saanut sen verran kriittistä kommenttia, että taidan vielä toistaiseksi tulla toimeen nykyisellä gepsilläni.
 21. Savonlinnan korkeimpiin kohtiin pientä tarkennusta. Korkein kohta on pv:n alueella sijaitseva Haapia-ahonmäki eli Korkeamäki, jonka korkeus on lähteestä riippuen 168-168.9 m. Mäen nimi siis ei ole Säynejärvenmäki, joka taas on Haapia-ahonmäestä muutama sata metriä pohjoiseen/koilliseen sijaitseva matalampi mäki. Ruunavuori (jolla siis on kätkökin) on lähteestä riippuen 163.5-166 m korkea. Seudulla on vielä 162 m korkea Vaahermäki/Linjamäki, joka sijaitsee Haapia-ahonmäestä kilometrin verran itä-kaakkoon. Linjamäellä on vanha kolmiomittaustornin raunio.
 22. Olen täysin samaa mieltä Stone'5:n kanssa. Matikankokeet ovat erikseen
 23. VHI

  Geoliikkujat ry

  No niin, lopultakin tuli tänään Geoliikkujien jäsenmaksulappu ja eka Latu ja Polku -lehtikin samassa paketissa! Ihan hyvä, sillä laskun eräpäivä onkin jo huomenna...
 24. VHI

  Fin: Kotikätkö

  Itselläni on kotikätkö ollut vahvasti harkinnassa ja ensi kevät näyttää eteneekö asia aivan toteutusasteellekin. Kotikätköstä olisi näppärä laittaa omat bugit ja kolikot maailmalle
 25. VHI

  FIN: Taskulamppu

  No niin, tuon sivun vilkaisun jälkeen on Fenix tulossa tännekin...
×
×
 • Create New...