Jump to content

Geokarhut

+Premium Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Geokarhut

  1. Erään kinkkisen kätkön jälkeen joka jäi löytymättä lomamatkallani tuli kätkö kummittelemaan uneen jossa etsin painajaismaisesti kätköä sitä löytämättä. ~Geokarhut (J)
  2. Toimii todella mukavasti Itselläni on Etrex Vista, avopuolisolla Etrex Venture ja on toiminut täysin ongelmitta alusta asti Varsin kätevää, joskin kaipaisi jonkin sortin notepad-tyylistä toimintoa laitteisiin että voisi tarvittaessa lukea myös kätköinfot ilman että tarvitsee pitää isoa kasaa A4:sia mukana ~Geokarhut(J)
  3. Pitää varmaan lukasta jos ko. teos joskus eksyy lainattavaksi tai halvaksi pokkariksi -- Itse harrastus on itselleni fiktiota varmastikkin rakkaampaa ~Geokarhut(J)
  4. Kuulostaa juu aika samalta Periaatteessa ongelmahan tälläisessä projektissa ei ole kommunikointi tai puhelimen ja palvelimen välinen siirto vaan laitteen ja GPS:n välinen ~ eli kaapelikysymys. Onko itse GPS-laitteenne BT-pohjainen, GSM-kiinteä vai minkälaista GPS->GSM siirtotapaa käytätte ~Geokarhut(J)
  5. Minulla on suunnitelma johon olen miettinyt soveltaa toista GPS:ni (garmin vista cx). Nimittäin verkkoplotteri joka lähettää GPS:n sijaintitietoja 3G/EDGE/GPRS verkon ylitse jatkuvasti palvelimelleni ja kertoo näin ollen missä esim. auto tai henkilö on menossa. Tarkoitus olisi tehdä tästä yhdistelmästä tällainen köyhän-miehen kohteen GPS-paikannusjärjestelmä. Teoriassahan se toimisi näin: GPS laite, johon USB liitännällä kytketty GSM - laite. Puhelimessa midp 1.0/2.0 sovellus joka lukee GPS:n koordinaatteja jatkuvasti ja lähettää GPRS yhteyden yli ne omalle palvelimelleni joka loggaa ne SQL tietokantaan vaikkapa minuutin välein (jaa mitkä 1440 sql-riviä per päivä). Kun vielä matkapuhelimessa olisi vaikkapa saunalahden kiinteä laajakaista niin GPRS ei tuottaisi jatkuvia siirtokuluja. Koska ainakin Garminin USB-pohjaiset laitteet tukevat reaaliaikaisen GPS-sijainnin siirtämistä USB-väylän kautta (esim. Google Earth) ei projektin pitäisi olla kovin vaikea. Ainoat vaikeudut lienee rakentaa matkapuhelimen ja laitteen USB väylä kuntoon eikä senkään kokemukseni mukaan pitäisi olla kovin vaikeata kun noita on jonkin verran rakennellut. Ainoa askarruttava asia on, että saako MIDP:n rajapinnan (1/2/3?) avulla kuinka hyvin customoitua laitehallintaa -- Kyseessä on kuitenkin vain java-pohjainen rajapinta ja tunnetusti voi aiheuttaa rajoituksia laitteistotason hallinnalla. Koko kännykän rautasoftaa en viitsisi alkaa hiomaan mutta jos muuten en keksi ratkaisua niin se on yksi varma keino. Onko kokemuksia/ideoita tai softaehdotuksia tällaiseen projektiin kellään? (toim.huom: Olen ajatellut myös ulkoista GPS palikkaa (usb tai BT) mutta nyt onkin kyseessä ns. minimibudjetti projekti eli ylimääräisen GPS laitteen hyödyntämistä projektissa eli on kyllä otettu huomioon) ~Geokarhut(J)
  6. Itse laitoin kivenalla.fi:n ryhmätilaukseen tuon 60csx:n kun on noin satasen halvempi siellä kuin vastaavasta halvasta paikasta eräässä toisessa verkkokaupassa. Tällä hetkellä käytössä on itselläni Vista cx minkä sähköinen kompanssi ajaa ihan asiansa kunhan sitä ei kalibroi autojen tai sähköpylväiden lähellä. Hidashan se kompanssi vähän on mutta toimii. Huomattavasti kätevämpi kuin esim Geokarhujen N:llä oleva vakio Garmin Venture Etrex josta puuttuu sähköinen kompanssi. Itse vaihddan tuohon 60csx:n herkkyyden takia -- Venturella on huomattavasti parempi vastaanotto suurien puiden lähellä ja tiheässä metsässä kuin Vistalla vaikka Vistassa pitäisi olla herkempi antenni. Mietimme että ongelman aiheena on varmaan juuri herkkyys, herkempi radiosignaaleille niin myös herkempi virheille. Ensikuussa tulisi tuo uudempi gepsi joten saa nähdä. ~Geokarhut(J)
  7. Geokarhujemme N samaisella paikalla löi päänsä varmasti vieläpä samaiseen palkkiin Koko porukalle on tullut erityyppisten metsäreissukätköjen myötä naarmuja, pieniä ruhjeita ja sitäkin enemmän mustelmia. Osa geokarhuista on lyönyt päätänsä, osa liukunut persmäkeä alas ja naarmuttanut itsensä mutta suuremmilta vaurioilta ollaan vältytty eikä tavaroita ole vielä onneksi kertaakaan kadonnut
  8. Ka! Ensimmäinen foorumikirjoitukseni tänne. Miksi siis kätköilen? Geokätköilystä tiesin jo pidemmän aikaa mutta se tietty innostuminen ja laitteisto saivat viimein minut ja loputkin porukasta (avovaimon ja kakrun) liikkeelle. Varsinaisesti voidaan kai siis sanoa että aloitimme koko harrastuksen nyt kesän alusta ja takana on jo ensimmäinen löytökin Pääsyy varmasti on kiehtova mielenkiinto -- Tässä on se "jokin" joka ajaa metsästämään kätköjä ja tekemään mielenkiintoisia mysteeritehtäviä.
×
×
  • Create New...