Jump to content

Pupu

+Premium Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pupu

 1. Pientä leimasinta juuri havittelinkin, em. syistä enkä välttämättä käyttäisi leimaa aina, esim. juuri mikrokätköjen kohdalla pelkkä käsinkirjoittelu on erittäin perusteltua. Leiman seuraavalle sivulle läpi näkyminen on yksi asioista, minkä takia toivoin kuulevani mitä ja kenen valmistamia leimasimia pidetään hyvinä. Tarkoitus olisi tuottaa yhtä vähän haittaa kuin käsin loggaamalla, mutta lisätä pieni mauste kanin kuvalla. Ehkäpä päädyn askartelemaan kanileiman itse ja kirjoitan tekstit käsin lokiin.
 2. Tahtoo leimasimen! Olen nähnyt useita hienoja leimasimilla tehtyjä kuittauksia ja nyt tekee mieli omaa. Muistaako/tietääkö kukaan mistä leimasin kannattaisi tilata (säästäisin myyjät tarjouspyyntörumbalta)? Hyvää ja halpaa tietysti haetaan, omalla kuvalla ("Pupun logo") ja 1-2 tekstirivillä.
 3. Pupu

  LOOX N520 or n100

  Hi, has anyone used LOOX N520 or n100 for geocaching? I would like to upgrade my old PDA (no GPS) to a newer one (in the <500 eur price range). Now, I'm wondering about LOOX N520 and n100 PDAs. First, is the Windows Mobile 5.0/Windows CE 5.0 operating system compatible with gpxview? Second, is the navigation software essential only for car use or also for geocaching, i.e. can I use the PDA GPS for caching without the navigation software (which -if I understood correctly- is not included in the standard delivery package of N520 and will cost about 150 eur extra). If the navigation software is not a must, I think I would prefer N520 as it includes Word, Excel and some other stuff not availale in the n100 model.
 4. Pupu

  Fin: Kadonnut!

  Täällä taas päivittämässä tilannetta ja pitämässä aihetta listan kärjillä. Toissapäiväinen Pikkuhuopis taisi olla Roopen osalta "huti". Omistajan mukaan tiistai-illalta saatiin 100% varma havainto Koivuvaarasta, Pähkinärinteen eteläpuolelta Vaakatieltä. Roope oli seissyt tarkkailemassa rakennushommia. Roope saattaa olla matkalla Lohjalle, jossa sen oikea koti on. Karkumatkalle Roopelainen lähti hoitopaikasta Järvenpäästä.
 5. Pupu

  Fin: Kadonnut!

  ...ja ke 29.6. klo 18 havainto Pikkuhuopalahdesta kympin ratikan päättärin/kääntöpaikan luota.
 6. Pupu

  Fin: Kadonnut!

  Roope on kuulemma nähty torstaina 23.6. Etelä-Haagassa. Pidättehän silmänne auki, jos liikutte siellä päin.
 7. Pupu

  Fin: Kadonnut!

  Tosiaan, pitäkää silmänne auki ja jos mustaa irtokoiraa näkyy, niin soittakaa HETI ja ilmoittakaa. Etsijät pystyvät starttaamaan heti tuoreelle havaintopaikalle. Aussie kun juosta kipittää vartissakin jo vaikka minne. Roopea on etsitty jo pitkään ja olen sydän syrjällään seurannut, miten käy. Oma geokoiramme Pedro (myös aussie, mutta väriltään red merle) karkasi reilu vuosi sitten, mutta palasi onneksi puolentoista vuorokauden kuluttua kotiovemme eteen istumaan. Pedrostakin saatiin useita näköhavaintoja, mutta koira oli aina ehtinyt siirtyä uuteen paikkaan ennenkuin ehdimme paikalle. Lisäksi nämä paimenkoirat tuppaavat karttamaan ihmisiä karkumatkalla ollessaan ja arastelevat usein jopa omia perheenjäseniä.
 8. Joo, toi oli vähän sama juttu kuin viime syksynä lentokentällä, kun oltiin työkaverin kanssa lähdössä ihan asiallisesti työmatkalle. Raahattiin matkalaukkuja pitkin odotusaulaa (ilmeisesti pariskunnalta näyttäen), kun luottokorttifirman ihmiset tyrkyttivät korttia koekäyttöön. Työkaveri päätti tarttua tarjoukseen ja ehti jo täyttää hakemuksen perhesuhteet-kohtaan "naimisissa", kun epäilys iski, riittäisivätkö vuositulot kyseiseen korttiin. Edustaja ehdotti, että pannaan kortti minun nimiini (ihan kuin mulla olisi yhtään parempi palkka!) ja työkaverille rinnakkaiskortti, kun näin voi perheenjäsenillä tehdä . Minä tokaisin "ei me olla naimisissa" samaan aikaan kun työkaveri töksäytti "ei toi oo mun vaimo". Mitähän nekin meistä ajatteli...
 9. Koira! Vannoutunut kanien kannattaja siirtyi koiraleiriin vuoden 2004 alussa. Loikkaamisen aiheutti "käytettynä" ostettu geokoira Pedro. Ei sen puoleen, kyllä kissatkin ovat mukavia. Viime viikolla meillä oli hoidossa Pedron vanha kaveri Pinja-kissa. Pinjalla on sekä äärettömän söpö että vähän ärsyttävä taipumus nukkua yöllä ihmisten päällä. Kiltti kun olen, herätin Pinjan aina ennenkuin käänsin kylkeä, ettei se lentäisi kaaressa lattialle. Aamulla ei ollut kovin levännyt olo...
 10. Geko 201 on käytössä täälläkin. Ostin sen nimenomaan kätköilyä varten, kun on huomaamattomampi (=näyttää enemmän puhelimelta) kuin Garmin76, joka oli alunperin yhteishankinta isän kanssa. Nykyään selkeä ja suurikokoinen 76 on veneilykäytössä ja Geko201 etsii kätköjä. Hyvin toimii.
 11. ...or if you are so happy with yourself after finding the cache that you forget everything else and just leave. (Done that with my sunglasses!) I think it would be a good idea to add the time to the logs. When I sign a logbook and notice that someone has visited the cache earlier the same day, I always wonder how long ago it was. Maybe I missed the other cacher just by minutes.
 12. Pupu

  Fin:kysyisin

  Monikielisyyttä kannatan minäkin. Ulkomaille matkustaessaan osaa arvostaa englanninkielisiä kätkökuvauksia, vaikka englanti tankeroa olisikin. "Ulkomaankielisen", esim. saksalaisen, kätkökuvauksen kanssa pärjää paremmin, kun edes osa on myös englanniksi. Mitä suomenkielisen kätkökuvauksen tarpeellisuuteen tulee, niin aina löytyy ihmisiä, jotka eivät ole vielä ehtineet oppia englantia (lapset) tai joilla ei vaan kielipäätä ole (eräs ystäväni). Kun kätkökuvaus on englannin lisäksi myös suomeksi tai vielä ruotsiksikin, niin kaikilla on mahdollisuus harrastaa kätköilyä.
 13. Minä olen suunnistanut pääkaupunkiseudulla puhelinluettelokarttojen avulla. WGS84-koordinaatit olen muuttanut karttojen käyttämään KKJ-muotoon EUREF89 -muunto-ohjelmalla. Tosin kartan pitää olla vuosimallia 2002 tai vanhempi, koska silloin karttaruudut oli vielä koodattu systeemillä numero-numero eikä nykyisellä kirjain-numerosysteemillä, joka on meidän näkökulmastamme täysin hyödytön. Esimerkiksi: koordinaatit pohj 6681502 ja itä 3390019 vastaavat Highway Star -kätköä. Vaikkei pääkaupunkiseudulla asuisikaan, on EUREF89 silti hyödyllinen ohjelma. Tietokoneella käytän OziExploreria, johon saa laitettua minkä tahansa, vaikkapa itse skannaamansa, kartan. Kartan koordinaatiston kalibrointi tapahtuu kaliborintipisteiden avulla, jotka voi itse käydä mittaamassa maastosta. Itse olen käyttänyt jo löydettyjä kätköjä. Ohjelma on itselläni vasta testikäytössä, mutta vaikuttaa hyvältä.
 14. I agree with Hedberg's points. So far, I have 57 (?) founds and 4 not-founds, which are a pain in my...mmm... tail. I do log my not founds if I have made an effort to find the cache. If i'm being kept away from the assumed hiding place by geomuggles, I consider the place too dangerous or things like that, I don't log the cache at all. Instead, I return later.
 15. Ladattavia paristoja kannattaa tosiaan kokeilla ensin. Isäni GPS toimii mielestäni ihan riittävän hyvin 1.2 V 1200 mAh:n ladattavilla paristoilla (kokomerkintä taitaa olla AA). Sensijaan pari vuotta vanhoilla 600 mAh:n paristoilla laite simahtaa ennenkuin löytää ensimmäistäkään satelliittia. Oma Gekoni toimii myös hyvin ladattavilla AAA-paristoilla -tosin laite on niin uusi, ettei käyttökokemusta ole kuin kahden kätkön verran. Hankin Gekon, koska se muistuttaa puhelinta ja on siis huomaamaton. Kahvihuoneen tädit töissä jo ihmettelivät, miten nopeasti kännykät kehittyvät, kun niissä ei ole enää numeronäppäimiä ollenkaan... ("Ai se onkin GPS, mikäs se sitten on")
 16. Pupu

  FIN: Ammatti

  Tutkija, neurobiologi.
 17. Pupu is the Finnish word for bunny. I'm a great fan of rabbits although I, sadly, for the moment don't have one. The picture I have attached to my nickname is my rabbit Pörre.
 18. Itse olen käyttänyt menestyksekkäästi Euref89 muunto-ohjelmaa.
 19. Lainaa ihmeessä GPS ja osta oma heti kun olet jäänyt koukkuun. Ulkomaanmatkoja kannattaa hyödyntää, lentokentiltä saa GPS:n huomattavasti halvemmalla kuin Suomesta, USA:sta puhumattakaan. Mitä Ouluun tulee, niin perusta ihmeessä kätköjä sinnekin päin Suomea, kyllä se siitä lähtee. On varmaan muitakin hulluja kuin minä, joka pakkasin kesällä itseni, avomieheni ja GPS:n junaan ja lähdin Tampereelle - vain ja ainoastaan kätköjä metsästämään. Hyvä kätkörypäs vetää puoleensa (terveisiä kapteeni Morganille ja perheelle!).
×
×
 • Create New...