Jump to content

Geocaching Hrvatska

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Geocaching Hrvatska

  1. Otkrili ste geocaching i sada imate milijun pitanja? Super vam je igra, ali baš ne znate koja je razlika između upitnika, duha i onog plavog? Imamo rješenje - javite se i ekipa iz Udruge provest će vas po gradu i pomoći pronaći nekoliko cacheva, pokazati kako se koristi aplikacija ili uz pivo (sok ako ste maloljetni ;)) odgovoriti na sva vaša pitanja (o geocachingu, za ostalo ne odgovaramo :)). Javite se komentarom, pošaljite poruku ili mail i, kad skupimo manju ekipicu, idemo. Niste u ZG? - nije problem, ima nas svuda ;)

  2. eto i zaključaka s prvog sastanka nove ekipe. slobodno komentirajte pitajte ili se nadovežite ;) za dio aktivnosti trebat ćemo i vas :)

     

    1. Većinom glasova donesena je odluka da se godišnja članarina poveća s 25 na 40 kuna. Povećanje članarine iskoristit će se za nabavku materijala za promidžbu i organizaciju evenata. Članovi koji su već uplatili članarinu za 2016. pozivaju se da uplate i razliku. Osim povećanja drugih promjena vezanih uz plaćanje članarine nema.

     

    2. Izradit će se web stranica udruge. Stranica će u grubo imati sljedeće dijelove:

    - Početna stranica s novostima, novim člancima, osnovni info o geocachingu i o udruzi

    - Tab o geocachingu - osnovno, materijali

    - Tab o udruzi s osnovnim podacima, kontaktom i sl.

    - Rubrike poput intervjua, izbora cachea mjeseca, savjeta, kalendara cacheva

    - Korisne linkove

    - Dio za članove

    Robert će riješiti papirologiju, Siniša (nway) tehnički dio uz pomoć Roberta i tko još bude htio sudjelovati. Robert će riješiti i kalendar evenata.

     

    3. Pripremit će se materijali o geocachingu za potrebe prezentacija na raznim predavanjima ili edukacijama. Sova će provjeriti materijale koje ima vezane uz "početnicu za geocaching" na hrvatskom pa poslati Robertu nakon što dovrši dio koji može sam riješiti

     

    4. Napravit će se community page na faceu za udrugu s osnovnim informacijama koja će se između ostalog koristiti za objave na grupi. Stranicu će napraviti Boris uz pomoć Siniše

     

    5. Pratit će se natječaji za financiranje udruga ili vezani uz geocaching, konkretno Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb. Igor, Boris i Robert pratit će natječaje.

     

    6. Predloženo je da se kroz koji tjedan obiđe Štef i vidi kako bi mu se još moglo pomoći. U dogovoru s ekipom iz Križevaca možda organizirati event. Sova će se brinuti oko realizacije

     

    7. Križevačka županijska panorama snimat će se po malo ljepšem vremenu. Zlatko je kontakt osoba u Križevcima, Mario će pomoći. Kad se nešto pomakne obavijestit će ostatak ekipe.

     

    8. Sutra se snima prilog za dobro jutro hrvatska. Mario će biti s ekipom. U planu je obilazak šumskog cachea (this is not a traditional cache) i jednog urbanog (Mario će vidjeti situaciju).

     

    9. Dokumentarni film na Krki i snimanje filma koji bi obuhvatio SLO, ITA, AUT i nas su u fazi pripreme prijedloga/idejnog rješenja producenata. Mario će javiti za Krku kad će nas trebati, a Sova će vidjeti oko potrebe i dogovoriti sastanak vezano za međunarodni film.

     

    10. Trenutno nemamo ulaz u TZ Zagreb niti ikakvu pripremu pa to za sada ostavljamo po strani

     

    11. O znanstvenom pikniku raspravljat ćemo bliže samo događaju

     

    12. Imamo mogućnost dobiti konkretne podatke i informacije o geologiji od istaknutih geologa (par koji je bio na eventu/skupštini) te ostvariti suradnju s njihovom udrugom. Sova je koordinator pa se može prema njemu ići s pitanjima i prijedlozima, a on će to okrupniti i dogovoriti sastanak s geolozima.

     

    13. Udruga će se u narednom periodu orijentirati na promidžbu geocachinga, organizaciju evenata i suradnju s drugim udrugama (geolozi, Slovenci).

     

    14. U planu je organizacija eventa. Event bi se trebao održati početkom svibnja i sastojati od više različitih događanja. Razmatra se da se event organizira u Zagorju i u suradnji s ekipom iz Maribora. Sova koordinira organizaciju eventa.

     

    15. Predavanja i edukacije raspravit će se na sljedećem sastanku

  3. Kratki info da budete upoznati što se događa:


    1.  
    2. 1. Papirologija vezana uz promjene je pripremljena i Mario će ju odnijeti do Grada čim malo prizdravi (dok se promjene ne upišu on je i dalje ovlaštena osoba)
    3. 2. Sastanak upravnog odbora je u ponedjeljak 25.1. u 19:00 u pizzeriji NU (tamo gdje je bio Kolko nas ima v2 event). Predložene teme sastanka su:
       


    •  
    • definiranje ciljeva, prioriteta i aktivnosti
    • pokretanje web stranice
    • nabavka novaca-praćenje natječaja
    • edukacije/radionice vezane uz geocaching (c:geo, locus, project-gc...)
    • članarina - trebamo li ju povisiti i što ćemo s time dobiti/u što ćemo uložiti novce
    • ostvareni kontakti i sljedeći koraci:
       


    •  
    • snimanje priloga o gecachingu za županijsku panoramu HTV-a u križevcima - agold kontakt
    • snimanje dokumentarnog? filma na krki i event - agold kontakt
    • kontakt s TZ grada Zagreba - ulaz preko geologa Sova
    • film o geocachingu u AUT, SLO, ITA i RH - sova kontakt
    • priprema za znanstveni piknik

     

    svi ste pozvani na sastanak (može i telefonski/skype) i prokomentirati/nadopuniti gornje teme... svaka dodatna ideja i prijedlog puno će značiti...

×
×
  • Create New...