Jump to content

Stone'5

+Premium Members
 • Posts

  66
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Stone'5

 1. Problem: Line breaks and smilies do not show up in the log text on the cache page if the log has been ROT-13 encrypted. When an encrypted log entry containing line breaks and/or smilies is submitted, it will display correctly on its own 'View log' page. On the cache details page, all the line breaks are shown as spaces and smilies in their non-graphical form. It does not matter whether the line breaks are inside or outside the [brackets]. Decrypting the log entry does not have an effect.
 2. Didn't find that with the search... Any other google car busts, anyone?
 3. Have you ever seen a geocacher seeking or logging a cache in Google maps street view? I know there're lots of funny material in that service, but geocachers are not so often busted at the GZ. Here's one shot from Denmark. They are the only cachers I've seen in the street view. And please don't post links to cachers at the final stages of mystery/puzzle/multi caches
 4. Jos käytät GPS-laitetta, ksannattaa varmistaa, että asetuksista on määritetty koordinaatistoksi WGS84, eikä mikään muu. Monien Suomessa myytävien laitteiden käyttöoppaissa kehotetaan vaihtamaan koordinaatistoksi KKJ, mutta kaikkien geocaching.comin kätköjen koordinaatit ilmoitetaan WGS84-muodossa. KKJ:n ollessa päällä aiheutuu parinsadan metrin virhe. Varmista myös, että kyseessä on "Traditional"-tyyppinen kätkö (vihreä rasian kuva kätkön nimen edessä). Muiden kätkötyyppien koordinaatit eivät välttämättä osoita suoraan kätkölle. Jos kätkökuvauksen oikeassa laidassa "Attributes"-kohdassa on lumihiutale ja punaiset henkselit, kätköä ei kannata etsiä talvella. Pelkkä lumihiutale tarkoittaa, että kätkö löytyy talvella. Lumihiutalekuvaketta ei kuitenkaan ole joka kätkössä.
 5. I agree to others: too white. And some text fields are too long; for example the "Visit another listing" in logging pages.
 6. Mutta valitettavasti kaikki kätköt eivät ole vesitiiviitä, ja useista kynä on puhkonut minigripin. Leimat ovat hienoja siihen asti kunnes ne leviävät. Toisaalta, jos loki vettyy, yleensä se uusitaan. Mutta jos kätkön omistaja päättääkin kuivattaa lokin, levinnyt muste ei ole kovin mukava asia...
 7. Leimasimet ovat siitä huonoja, että leima näkyy sivun toisellekin puolelle ja joissain vihoissa jopa seuraavallekin aukeamalle. Ärsyttää aina jos omaa merkintää on peittämässä joku sivun kokoinen elukka tai vastaava naamakala. Sekä leimat että tarrat vievät paljon tilaa lokista, ja varsinkin mikrokätköissä leima vie vähintään kaksinkertaisen tilan perinteiseen lokimerkintään verrattuna. Suurin osa leimasimien tai tarrojen käyttäjistä kuitenkin kirjoittaa päivämäärän perinteisellä tavalla, ja samalla vaivalla voisi minun mielestäni kirjoittaa sen nimimerkkinsä aivan normaalistikin. Jokainen kuitenkin tyylillään...
 8. Oh, how did I forget that Shh, that account maybe has something to do with a mystery cache...
 9. Hi, I receive the Weekly notification every week two times. The first notification is normal, but the second mail says that I haven't set up my home location and can't tell me the newest caches in my area. I've got these "double-notifications" for about few months. Where's the bug?
 10. Itse asiassa ei maksa senttiäkään, jos lataat kartat ja kätköt ohjelmaan kotona valmiiksi, poistat puhelimen asetuksista a-gps:n käytöstä (jos on), asetat Liven offline-tilaan ja vielä varmuuden vuoksi kiellät siltä verkon käytön. Nimim. ulkomailla kätköillyt Edit: a-gps:n käytöstä poistaminen ei siis tarkoita koko gps-vastaanoton poistamista käytöstä. A-gps on tekniikka, joka nopeuttaa varsinaisen gps-signaalin saantia käyttäen hyväksi apupalvelinta, jolta se lataa verkon kautta pieniä määriä dataa. Ulkomailla tästä pätkittäisestäkin datasiirrosta voi tulla iso lasku. Nokian puhelimissa a-gps on merkitty "avustettu gps". Samoin kannattaa poistaa ruksi myös kohdasta "verkkoperustainen gps".
 11. Eivätköhän kätkötarkastajat ole muutenkin premium-jäseniä...
 12. Miksi? No olisihan se mukava tietää. Miksi ei?
 13. Nyt on uusi tarkastaja näköjään julkaissut ensimmäiset purkkinsa. Olisiko jo aika paljastaa alter ego?
 14. Kukahan mahtaa olla tämä neljäs tarkastaja, vai onko vielä salaisuus? Tervetuloa joka tapauksessa, nyt varmaan valitukset julkaisun hitaudesta poistuvat
 15. Päivän ainoa kätkö osoittautui huonoksi valinnaksi: Päätin lähteä hakemaan erästä kätköä pyörällä. (mysteeri, en voi paljastaa nimeä) Paikan päällä jätin pyöräni jalan varaan n. 3-5 metrin levyisen puron ylittävälle sillalle. Silta oli erikoisesti "muotoiltu", ja sitä ympäröi puinen ristikko. Aloin etsimään kätköä ja jätin pyörän paikalleen. Yhtäkkiä pyörä alkoi hieman heilua tuulen vaikutuksesta. Huomasin asian, ja menin puolijuoksua kohti pyörää estääkseni sen kaatumisen. Kun olin päässyt metrin päähän geokulkuneuvosta, se kaatuikin vasten sillan kaidetta. Kolauksen voimasta joskus huomattavan summan rahaa maksanut kiertämällä pidikkeeseensä kiinnitettävä matkamittari irtosi ja lensi komeassa kaaressa sillan kehikon lävitse puroon. Suustani pääsi lähes kaikki olemassa olevat kirosanat, ja aloin etsimään ympäristöstä jotain pitkää keppiä tms. välinettä, jolla mittarin saisi kenties nostettua ylös. Tiesin, että mittari oli vain roiskevedenpitävä ja kepillä tai laudanpätkällä ronkkien mahdollisuus saada se takaisin oli häviävän pieni. Jostain syystä yritin kuitenkin. Eräs ohi mennyt jästi sanoi kovaan ääneen kaverilleen: "Huomenna mennään mato-ongelle!" huomattuaan puuhani. Pari pikkulastakin kiinnostui ruoppausoperaatiostani ja alkoi heitellä kiviä puroon. Noin viidentoista minuutin päästä päätin lopettaa. Ei voittoa. Tapahtuneessa mm. kismittää se, että tavallisesti otan matkamittarin aina mukaan taskuuni poistuessani pyörän luota juuri esimerkiksi irtoamisen varalta, mutta jostain syystä tein poikkeuksen. Kotoa lähtiessäni vieläpä meinasin jättää mittarin kokonaan pois reissulta. Hyvällä tuurilla mittari olisi lentäessään osunut ristikkoon (eikä mennyt sen lävitse) ja kimmahtanut takaisin sillalle. Ja kaiken kruunasi se, etten edes saanut kätköä käsiini
 16. Muutokset eivät koske purkittomia kätkötyyppejä. Niinhän ne periaatteessa lähtevät, mutta vain suorittamattomien tehtävien osalta. Toisella foorumilla puituihin "purkki löytyi muttei voitu loggata" -tyylisiin juttuihinhan muutoksissa ei oteta kantaa.
 17. Stone'5

  Garmin eTrex

  Joo, kannattaa ostaa H mieluummin kuin pelkkä eTrex. ETrex-sarjassa on myös paljon muitakin malleja, mutta tuo pelkällä H:lla varustettu on kaikkein yksinkertaisin. Mielestäni "alkuperäinen" eTrex ei ole mitenkään hidas, eikä myöskään tosi epätarkka. Kyllä silläkin saa WAASia tai EGNOSia käyttäen kolmen metrin tarkkuuden hyvässä lykyssä. Normaalimoodissa tarkkuus oli tavallisessa maastossa käytännössä aina parempi kuin kymmenen metriä. T. Yli 200 purkkia eTrexillä löytänyt
 18. Voisiko antaa jotain lisätietoa rekisteröitymättömillekin? Uskoisin, että aika monet haluisivat tietää sivustosta hieman enemmän ennen tietojensa ja tilinumeronsa laittamista.
 19. Tomtom-merkkiset GPS-laitteet ovat autonavigointiin tarkoitettuja, eivätkä ne sovellu niin hyvin geokätköjen etsintään kuin käsi-GPS-laitteet. Garmin ja Magellankin myyvät autonavigaattoreita, joita ei siis kannata kätköilyyn ostaa. Vaikka tuossa jemannin+avecin mainitsemassa ketjussa on asiaa aiheesta, niin kertauksen vuoksi sanon, että Garmin eTrex:illä olen hakenut reilut 250 kätköä. Se soveltuu hyvin aloittelijalle. Karttoja siihen ei kylläkään saa. (Nykyään on toinen kapula mm. kartanpuutteen takia) Molemmat vaihtoehdot ovat hyviä. Ensimmäisen gepsini ostin/tilasin Marineasta, nykyisen Kiven alta. Molemmissa kaupoissa tilaus sujui mutkitta.
 20. Itse en eTrex Legendiä omista, mutta erään nettikaupan sivulla sanotaan, että laitteen mukana tulee "sisäinen reititysominaisuudella varustettu Euroopan perustiekartasto". Eli maastokartasta ei taida olla kyse. Kätköjähän voi etsiä tietenkin myös kartattomalla GPS-laitteella, kuten esimerkiksi eTrex H:lla. Itse omistan, niin kuin sanottua, perus-eTrexin ilman H-kirjainta, joka on melkein sama asia kuin eTrex H. Siinä on tosiaan nuoli osoittamassa suuntaa, ilmansuunnat taustalla ja etäisyys kohteeseen kilometreinä tai metreinä. Kyseisessä mallissa on toki myös ns. karttatoiminto ilman karttapohjaa, eli reittipisteet näkyvät jälkilokin kanssa. Näkymää ei voi "siirtää".
 21. Sain eräässä eventissä "lahjaksi" Desi Pak -kuivainpakkauksen. Se ei sisällä silikaa, vaan jotain harmaanrusehtavia rakeita. Tämän sivun mukaan aine on "savea". Onko kenelläkään kokemuksia tai tietoa, onko tuo parempaa vai huonompaa kuin silika? Ja onko se haitatonta (vrt. sininen silika)?
 22. Garmineissa yleensä kyllä, ne tarkoittavat siis sitä, että laitteessa on enemmän ominaisuuksia, ei välttämättä parempia. Muistaakseni C tarkoittaa värinäyttöä, H herkempää vastaanotinta ja x muistikorttipaikkaa. Muista kirjaimista en tiedä.
 23. Garmin eTrex H taitaa olla tällä hetkellä halvin käsi-gps-malli. Sen hinta on monessa paikkaa 119 euroa, muun muassa täällä. Itse käytän vieläkin eTrexiä ilman tuota h:ta. H merkitsee herkempää vastaanotinta. Laite sopii hyvin kätköilyyn, paitsi jos haluaa karttoja gepsiinsä. Silloin pitää ostaa kalliimpi malli. Noissa huutonetin jutuissa on se huono puoli, ettei niissä yleensä ole minkäänlaista takuuta. "Kunnon" kaupoista ostettaessa Garmin-laitteilla on 2 vuoden takuu. Ja sitten on tietenkin bluetooth-gps-palikoita kännykän kanssa käytettäväksi. Ne ovat halvempia, mutta bluetooth syö virtaa myös kännykästä ja maastokäytössä kännykkä ei loista. Tietysti, jos puhelimessa on jo sisäänrakennettu gps, sillä pääsee hyvin alkuun.
 24. Tuosta asiasta oli keskustelua Geocache.fi-foorumilla, en nyt jaksa kaivaa säiettä esiin. Eli yleinen käytäntö on todellakin logata kätkö dnf:llä eli epälöytymismerkinnällä jos ei ole löytynyt. Jos/kun sitten joskus löytää purkin, tehdään uusi found it -loggaus. Itse en ainakaan tiedä mitään sivua, joka tilastoisi dnf:iä. Ja niin kuin asiasta toisella foorumilla paljon puhuttiinkin, dnf on kätkön omistajalle tarpeellinen, jos purkki on vaikka hävinnyt. Ja vanhoja dnf-loggauksia on hauska lueskella. Mitään hävettävää epälöytämisessä ei ole. Ja ei se mun mielestä idioottimaiselta näytä, mitä sanoit. Jos löydät kätkön, joka vaatii huoltoa, tapana on yleensä logata sekä löytö- että huoltotarveilmoitusloggaus. Järjestyksellä ei ole sen suurempaa merkitystä, yleensä kai loggaavat löydön ensin. Ja ei, sekään ei ole idioottimaista. Kaikki tekevät niin (tai ainakin "pitäisi") .
 25. Todellakin kurjaa tuollainen. Onko sielläpäin aavistusta mahdollisesta "jästijästä"? Yksi keino olisi varmaan napata voro rysän päältä kiinni .
×
×
 • Create New...