Jump to content

CDNWhiteHawk

+Premium Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by CDNWhiteHawk

  1. Igen, nekem eddig 30$ volt már jó pár éve és annak idején úgy szólt, hogy ha folyamatosan fizetem akkor igy is marad. (szerzett jog alapon) A Geocaching nagy üzlet lett és a kapcsolódó dolgokkal együtt szép pénzt lehet keresni vele de a másik oldalon most már szép pénzbe kerül a játékosoknak is. A kereslet-kinálat nem mindig szabályozza egyértelmüen a piacot illetve csak kisebb-nagyobb késésekkel. Nyilván megfizetném azt amit Geocaching-töl kapok de ezt most nem tartom korrektnek, ráadásul most éppen nem is állok olyan jól. És nem is tudok annyit játszani. Kár. Bár valószínű részetekről már nem aktuális, másoknak talán hasznos info lehet: Én szintén 30 dollárért regisztráltam anno.. Most járt le a tagságom, de automatikus megújításon volt. Előzőleg én is rákerestem mennyi most a díja, 30 euro-t írtak az info oldalon. Ettől függetlenül nekem a korábbi 30 dolláros árat számították fel. Gondolom az általad is említett "szerzett jog alapon". Erre igazából nem gondoltam, hogy a bejelentkezett kérdésemre 30 eurot irtak, aztán 30$-t kértek volna, most már mindegy. Sok hasznos dolog hiányzik nekem most a premium "szolgáltatásból", bár az okostelefonok korában, főleg ha navigáció is van rajta, meg egy-két hasznos ingyen programot rátölt az ember akkor már nem is olyan fájdalmas. Egyébként a beállításokkal kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy a Groundspeak engem még mindig a premium members kategoriában tart nyilván. Lehet ha megújitanám, a beállitásaim is a régiek maradnának?
  2. A reklámozás szerintem nagyon kétélü dolog, ha valami divatba jön azt azért a minöség is megsinyli, ráadásul a hivatalos helyek is egyre több dolgot próbálnak tiltani, ami részben a geocaching általános ismertté válásának köszönhetö. Üdv Simon Foolgal/CDNWhiteHawk Milyen tiltásokat értesz ez alatt? Mindenhol vannak különbözö okokból védett területek, de pl. a Pilisi Erdögazdaság azért szüntettette meg az "Asztalkö" ládát (egyébként a .hu oldalon és igy kapcsolódva a .com-mal) mert veszélyes, mármint a kesserre nézve, a sziklás hegyoldalon történő mászás. (talán a kesserek gyámjának érzik magukat) A "Rekettyés forrás"-t idölegesen szünetelteti, mert az a három kesser aki egy évben arra jár zavarja a madarakat. Az üvöltöző szemetelö "normál" turista termeszetesen minden idöben mehet arra. Azért ezeket meglehetösen szegényes indokoknak érzem.
  3. Van ilyen is meg olyan is. Ha publikus akkor ugyanugy megtalálod mint ürhajos bácsi -event- jét, ö is szervezett már jopárat, mint ahogy "ramgab" vagy mások. Ha geocachingtérképen keresed akkor a sok zölden jelzett láda között kis szerencsével néha találsz piros pontszerüen jelzett "event"-et: ezek között lehet ilyen tura-szerü összejövetel. Ha figyelemmel kiséred a frissen megjelenö kesseket M.o.-on akkor ott idöben értesülsz róla. Üdv. Happy caching. Simon
  4. Sajnos nem tudok érdemben hozzászólni mert ha ez egy láda akkor sem a Korvin kolléga sem a Te rejtéseid között nem találtam. És miért temető?
  5. Igen, nekem eddig 30$ volt már jó pár éve és annak idején úgy szólt, hogy ha folyamatosan fizetem akkor igy is marad. (szerzett jog alapon) A Geocaching nagy üzlet lett és a kapcsolódó dolgokkal együtt szép pénzt lehet keresni vele de a másik oldalon most már szép pénzbe kerül a játékosoknak is. A kereslet-kinálat nem mindig szabályozza egyértelmüen a piacot illetve csak kisebb-nagyobb késésekkel. Nyilván megfizetném azt amit Geocaching-töl kapok de ezt most nem tartom korrektnek, ráadásul most éppen nem is állok olyan jól. És nem is tudok annyit játszani. Kár.
  6. Hát azért Magyarországon is lehetne találni egy nem egészen 10 X 10 km -es helyet. De attól függetlenül hogy jól néz ki, nem értem az értelmét.
  7. Köszönjük szépen, mindannyiunk nevében! Nagyon szivesen. Kissé szomorkodott ugyan, de amikor elmeséltem neki, hogy vannak TB-k amiket 2 év illegalitás után elö-Halász- nak egy eltünt doboz helyéröl, visszatért belé az emberekbe vetett hite.
  8. Na most itt mit és kinek kell segiteni? A kesnél vagy a logoknál senki nem emliti késöbb a TB-t. Tehát nem lehet tudni hogy hol van. A TB oldalán egy magyar kesser írta, hogy ő nem tudta mit kell csinálni, és betette egy csak a .hu-n regisztrált ládába. (ha jól értem) El kéne mesélni ennek a hollandnak hogy nálunk kétféle láda van, mert szerintem ezt nem érti O.k. irok neki.
  9. Na most itt mit és kinek kell segiteni? A kesnél vagy a logoknál senki nem emliti késöbb a TB-t. Tehát nem lehet tudni hogy hol van.
  10. nem is tudom, hol olvasta, ja a Groundspeak oldalán. ez csak egy játék... Igen ezt én is olvastam, de azért régebben a hamis kártyásokat le is lötték ....
  11. Azért itt azt hiszem nem a jóhiszemüségről volt szó, ami még velem is előfordult kétszer is, egyszer napokig kerestem mit logoltam kétszer mert az én statisztikám is kiirja a dupla logot. A mostani statisztikámban is van egy dupla log amit már töröltem is, csak a statisztikát nem update-eltem. Jóhiszemüségböl csak néhány smiley-t kap az ember amit aztán idövel talán helyesbit is. De szándékosan, egy archivált, vagy nem is ugyanazon ládhoz történö logolás (más .hu-s és .com-os láda pl.Kopasz hegy, vagy éppen "hát arra jártam, ugyan nem is kerestem, de belogolom" mentalitás bennem ellenérzést vált ki. Ilyen alapon én Kanadától Lengyelországig minden ládát belogolhatnék, csak mert jártam arra. Az pedig, hogy hagyjuk meg neki az örömöt hazug modon megszerzett pontjaiért, akkor nem értem mért gazembereznek le embereket akik ha nem is egészen törvényesen de nem büntethetöen szedik össze aprópénzüket. A szisztéma ugyanaz. Korrupció. Kissé talán túl messzire mentem, de ha már leirtam, hagyom. Egyébként kellemes kesselést sok-sok élményt és minden jót.
  12. Hello, hát ez sajnos úgy van, hogy vannak szabályok, aztán vannak akik tisztességesen játszanak és vannak akik még tisztességesebben. A legjobb amikor már archivált és már nem is létező keseket jelölnek be megtaláltnak. Kissé szomorú.... de hogy mért jó?.... azt lehet hogy ö sem tudja. Egyébként ha kétszer ott jártál és mind a kétszer beirtad magad a logfüzetbe nincs rá szabály hogy ne logold be mégegyszer.... csak rossz szájizt hagy. Ha valakinek annyira fontosak a pontok mert ezzel saját magát akarja értékelni akkor a többszörös logolással tényleg értékelte magát, ha csak az én szememben is. Üdv.
  13. Hatalmas munkát végeztetek, nem tudom értékelik-e a kesserek igazán, de nagy köszönet jár érte mindegyikötöknek. Múltkor valahogy én is magyarra tévedtem, akkor látja az ember mekkora feladat. Remélem ezzel elmulik a félelme sok magyar kessernek a .com-mal szemben és mer magyarul is feltenni egy rejtést. Valahol a szabályoknál találtam oldalakat amik ujra angolul jelentek meg, de gondolom nem ez az amire gondoltál, mindennek a leforditása szerintem rengeteg idöt felemészthet. Üdv
  14. A francba, én meg a múlt hetet töltöttem ott... (viszont a Te ládáid nagyon tetszettek, köszi! Igen, láttam, hogy Györben garázdálkodtál. Remélem a ládáim viszonylag rendben is vannak mert a karbantartásuk nekem eléggé körülményes.
  15. Örülök látni, hogy valami megmozdult Györben és környékén, 28 új láda, Zolilu és társainak köszönhetöen. Hol vannak a FTF vadászok? Most legalább én is kereshetek ládát ha Györben járok. A ládaleirások magukért beszélnek, a külfüldi kesserek biztosan örülnek majd, a dobozokat majd meglátjuk. Köszi a geocaching-community nevében is. Üdv. Simon
  16. Az egyetlen megoldás lenne hogy a sok panaszkodo magyar kesser inkabb sajat maga is rejtene ladakat. A györi ladak 90 szazaleka nem magyar kessertöl valo, es ez annal szomorubb mert azert ennyi idö alatt jo par ladat lehetett volna rejteni. A szomszedos orszagbol Györbe latogato kesserek tulnyomo többsege pedig nagyon halas a rejtett dobozokert. Azonkivül a tradi ladaknal a megtalalashoz sem leiras sem kep nem kell - ez a geocaching alap ötlete. Ezt aztan mindenki ugy ragozza, szepiti, akar önmutogataskeppen is ahogy neki tetszik. Azert nyugodtan lehet nezegetni a geocaching terkepeket, föleg ha leszamitjuk a külföldiek altal rejtett ladakat, a hatar ugy Ausztria mint Szlovakia fele mintha elvagna a jatekot kes mennyisegileg. Ezeket nem azert irom hogy barkit megsertsek vagy kritizaljak de meg lehetne szivlelni amit irtam. Ez a MI (a vilag kesserei) jatekunk NELKÜLÜNK nem müködik! Ha MI nem teszünk erte akkor nincs mit jatszani. Üdv es kellemes felfedezeseket a kesseles altal. Ezt a jatekot elvezni kellene, különben nem tudom miert jatsszuk.
  17. Utolso szivasom GC10X1C Heroes of Eger. A .com-on tradi ládának van jelölve és a fö koordinátákon egy szemétdomb találhato. Persze aki elolvassa a leirást elöre, annak feltünik, hogy valami nem stimmel, de egy tradi ládának jelzett rejtésnél minek olvassam és a GPSr -ba sem töltödik le a leirás. Beirtam a needs archived-et bár külön email nélkül a reviewer-nek, nem nagyon szokott történni semmi. A magyarok persze továbbra is logolják. Folyamatosan nem értem, hogy két játékot miért kell keverni????!!!! Különbözö kártya játékokat sem játszanak egyszerre. Semmi kifogásom a .hun ellen de minek keverik a .com-mal.
  18. Szerintem inkább arról van szó hogy a border trail már szinte mindenkinek megvan. Hát, ha tovább igy alakulnak a dolgaim, nemhogy a border trail de még a geosörök sem lesznek meg.
  19. Hello, ha itt nem válaszol senki, menj el a 15.-ei Geosörre, szerintem többen lesznek ott mint ahányan a forumot nézegetik, föleg pestiek. Üdv
  20. Vandálkodás majd mindenhol elöfordul, de sajnos Magyarországon ez átlagon felüli. Ez nagyon megnehezíti azoknak a munkáját akik ládarejtéssel szeretnék felértékelni az országot, de nem itt laknak. Sajnos igazából nekem sem sikerült Györben egy áttörést elérni ezügyben, rajtam kivül csak mégegy német, aki viszont ott is él, rejtett jelentösebb mennyiségü ládát, de 5 év alatt alig fél tucat ládát rejtettek helyiek, annak ellenére, hogy utóbbi idöben egyre több magyar megtaláló is logol. Ládáim több mint 80 százalékat turisták logolják Szlovákiából, Ausztriából, Csehországból, Németországból stb. Ami a legfeltünöbb: azzal kezdik, hogy megköszönik a rejtést, (ami Németországban pl.általános) és nem azt irják hogy "megvan" "ok" "találat" stb. Talán a legtöbb aktivabb kesser Budapesten van, dehát ott kisebb területen majd 2 millioan laknak. A reklámozás szerintem nagyon kétélü dolog, ha valami divatba jön azt azért a minöség is megsinyli, ráadásul a hivatalos helyek is egyre több dolgot próbálnak tiltani, ami részben a geocaching általános ismertté válásának köszönhetö. Üdv Simon Foolgal/CDNWhiteHawk
  21. Pont itt a bökkenö: ez egy játék. Sokan mégis versenynek tartják ami ellen nincs is kifogásom. És büszkélkednek a pontjaikkal. De akkor mért kell neki az a pont, és mért nem elég egy note, ha már nem is logolt a dobozban, tehát NEM TALÁLTA MEG ???
  22. Hát igen, elég primitiv, legalábbis szerintem. Utóbbi idökben azonban egyre gyakrabban tapasztalom én is, bár szándékosan még nemigen néztem utána Viszont elöfordult már tényleg, hogy valaki több dobozom megtalálta és csak egyben, amiben legelöször megnéztem, elfelejtette beirni magát. Online pedig olyan logot irt amit csak az tudott aki tényleg ott volt. Ezért én már egy éve nem irok találtam logot (sajnos vannak hátrányai), csak a rejtövel szemben lenne szemétség ha meg se köszönném, igy note-ot irok. Egyébként ez tényleg csak egy játék, bár a játékokat is szabályok szerint szokták játszani..... úgyhogy egyetértek a törléssel. Üdv.
  23. Helló Laci, elnézést, teljesen megfeledkeztem a dologról, ugyan húsvét táján próbáltalak hivni, de aztán elég gyorsan el kellett utaznom és csak most olvasom, hogy tartozom. Szégyellem magam, de rám szólhattál volna, nemcsak amikor egy tipp kell a FTF-hoz. O.k. 1, a pénzt én bárhova át tudom utalni, ha kapok cimet, 2, forintban meg lehet beszélni egy átadást Budapesten a barátnöm által, 3, beletetetem a pénzt az egyik dobozomba Szentendrén, pl.Ex TB Motel, na ez csak vicc volt!!! Tehát kérnék szépen egy választ, mit tegyek? Mostanában sajnos nem valószinü hogy személyesen arra járok. Üdv. Simon
  24. Egy érmét én is kérnék, és ha a 75-ös rendelés azon múlik, akkor mégegyet is. Köszi.
  25. Archivált ládához meg van oldva hogy ne lehessen logot irni, a reviewer zárolja (lock) a listinget (leirást). A probléma csak az, hogy egyrészt a Magyarországhoz illetékes reviewerek kissé túl vannak terhelve, másrészt visszajelzést is alig kapnak ilyenröl. Németországban a beteg ládákat sem engedik 2-3 hétnél tovább betegeskedni, hanem felszolitják a tulajt és ha nem lép sürgösen, rövidesen archiválják a ládát. Egyébként sosem értettem mért kell a .hu-t és a .com-ot keverni, hacsak nem ugyanaz a tulaj, és rendben tartja mindkét oldalt. Jópárszor megszivtam én is. Üdv. Simon
×
×
  • Create New...