Jump to content

yiannisp

+Premium Members
  • Posts

    326
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by yiannisp

  1. Η απάντηση στο θέμα, πόσες κρύπτες υπάρχουν στην Κρήτη, βρίσκετε στο site με τα στατιστικά που σας έδωσα!!! :) Δείτε την ΕΔΩ
  2. Όποιος θέλει να βλέπει στατιστικές πληροφορίες για τις κρύπτες, τους παίκτες και την εξέλιξη του Geocaching στην Ελλάδα μπορεί να μπεί στην σελίδα Project Geocaching . Το παραπάνω site ενημερώνεται σχεδόν άμμεσα. Όπως αναφέρει η ενημέρωση είναι μόνο 24-36 ώρες πίσω. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο ίδιο το site.
  3. Εμείς και αυτήν την Κυριακή στο τραπέζι του μπιλιάρδου θα την βγάλουμε.
  4. Μπράβο παιδιά, αν ο καιρός το επιτρέπει θα είμαστε και εμείς από νωρίς στην Πάρνηθα σε ακτίνα 1km από το parking του τελεφερίκ. θα πάρουμε τον δρόμο προς το καταφύγιο με το Jimny μας κατά τις 13:00. Όποιος θέλει να τον πάρουμε μαζί μας εκείνη την ώρα στο καταφύγιο ας μας ενημερώσει και θα συναντηθούμε στο τελεφερίκ.
  5. Μέσα και για Μπάφι. Άντε ποιος θα αναλάβει την δημοσιοποίηση του Event?? Αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις κάντε γρήγορα...
  6. Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, χρόνια πολλά, καλή χρονιά και από εμένα σε όλους. Για photo και τσίπουρα είμαστε μέσα και εμείς. Μια αντιπρόταση εάν συμφωνείτε και εσείς ?? Μεσημέρι στο καταφύγιο Φλαμπούρι στην Πάρνηθα για photo και κρασάκι πως σας φαίνεται ??? Θα περάσουμε έξω και απο το Ξενία !!!!
  7. Σπύρο, Χρόνια πολλά πολλά και από εμάς. YiannisP & E.X.
  8. Δυστυχώς την Ανάβυσσο δεν την έχω βρεί. Την Amnesia ναι αλλά δεν είναι αυτή που ενδιαφέρει. Από τους παραπάνω παίχτες ενεργός είναι ο nikos651, o r10n το ξέρετε είναι εκτός Ελλάδος. Έστειλα ένα e-mail στον Yiannisg και μόλις έχω απάντηση θα σας ενημερώσω.
  9. Έτσι γράφεται η ιστορία !!! :)
  10. mimhs.gr έχεις απόλυτο δίκιο. Να ρυθμίζουν όμως οι ξένοι τις συσκευές τους να δείχνουν ελληνικά δεν είναι εύκολο. Άσε που και να τα καταφέρουν να το κάνουν τα ελληνικά γράμματα σε αυτούς σε σχέση με το μακρυνάρι με τα ερωτηματικά ή τα ιερογλυφικά μία η άλλη θα τους είναι. Έχουμε μέσα μας και τα αισθήματα του Ξένιου Δία. Εγώ προτιμώ πρώτα τα Ελληνικά και μετά τα Αγγλικά. Ας πράττει ο καθένας κατά συνείδηση.
  11. Ωραίο το cache Σπύρος Λούης - Spyros Louis και ωραία περιγραφή. Ένα μικρό τρικ. Όπως θα παρατήρησες τα γράμματα "κολλάνε" στην φωτογραφία και θα ήταν πολύ καλύτερα εάν υπήρχε ένα περιθώριο γύρω από αυτήν. Στην περιγραφή της σελίδας είδα ότι έγραψες : <img alt="" src="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c1/Albert_Meyer_5_Olympia_1896.jpg" style="float:right;height:662px;width:434px;" /></p> Αντικατέστησέ το με : <img alt="" src="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c1/Albert_Meyer_5_Olympia_1896.jpg" style="margin-left:20px;float:right;height:662px;width:434px;" /></p> και δες το αποτέλεσμα. Η διαφορά είναι ο ορισμός του margin-left στο style της εικόνας.
  12. Βοήθεια για τον mini randonneur και όχι μόνο. Κατ' αρχήν συμφωνώ με τον feregios όσον αφορά πνευματικά δικαιώματα φωτογραφιών. Από δική μου εμπειρία ο καλύτερος τρόπος είναι να κατεβάζουμε τις φωτογραφίες στην σελίδα της κρύπτης, όπως περιγράφει ο feregios στο πρώτο του post, γιατί εάν χρησιμοποιήσουμε εξωτερικά link από άλλα site τότε οι φωτογραφίες κινδυνεύουν να χαθούν εάν το άλλο site αλλάξει, καταργηθεί ή τις διαγράψει. Το πάθαμε όταν πρωτοξεκίνησα με την σειρά 6000 years of Hellenic history και φωτογραφίες που είχα ανεβάσει στο ImageShack. Γι΄αυτό θα δείτε σε μερικές περιγραφές από αυτές τις κρύπτες να λείπουν φωτογραφίες!!! Μερικές χρήσιμες οδηγίες για χρήση HTML μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του ελληνικού geocaching site και συγκεκριμμένα ΕΔΩ. Ένας άλλος έυκολος τρόπος εκτός από αυτόν που περιγράφει ο feregios για την δημιουργία δύο στηλών στην περιγραφή της κρύπτης είναι η χρησιμοποίηση πίνακα, όπου στην μία στήλη βάζεις την εικόνα και στην άλλη στήλη βάζεις το κείμενο. π.χ. <table> <tr> <td><img alt="View from Tower of Milos" src="http://tinyurl.com/MtPaterasPyrgosMylou"></td> <td>Εδώ γράφεις το κείμενο</td> </tr> </table> Επεξήγηση. <table></table> Αρχή και τέλος πίνακα. <tr></tr> Αρχή και τέλος μίας γραμμής. <td></td> Αρχή και τέλος μίας στήλης. Σημείωση. Στους πίνακας και στα στοιχεία τους (δλδ. τις γραμμές και τις στήλες), εάν δεν ορισθεί κάτι διαφορετικό τότε αναλαμβάνει αυτόματα το πρόγραμμα περιήγησης (π.χ ο Internet explorer) να προσαρμόσει το μέγεθος, ύψος και πλάτος, ανάλογα με το περιεχόμενο τους. Εννοείται ότι ένας πίνακας μπορεί να έχει πολλές γραμμές και πολλές στήλες. π.χ. Εάν θέλουμε μία σελίδα που να έχει την μορφή : εικόνα - κείμενο - εικόνα, τότε κάνουνε έναν πίνακα με 1 γραμμή και τρείς στήλες και η περιγραφή θα είναι όπως παρακάτω: <table> <tr> <td><img alt="View from Tower of Milos" src="http://tinyurl.com/MtPaterasPyrgosMylou"></td> <td>Εδώ γράφεις το κείμενο</td> <td><img alt="Η εικόνα της μικρής εκκλησίας" src="http://imgcdn.geocaching.com/cache/large/66c02dc9-817b-4995-86ac-aa978f184edd.jpg"</td> </tr> </table>
  13. Mimis.gr Χρόνια πολλά και από εμένα. Κάλιο αργά παρά ποτέ!! Ήμουν εκτός Αθηνών για τριήμερο και μόλις γύρισα. Βλέπετε και στην photo εκτός από Geocaching έχουμε και άλλα ενδιαφέροντα. Παρ' όλα αυτά κάναμε και 10 κρύπτες αυτό το τριήμερο. Και πάλι Χρόνια Πολλά. catch-all OR ..Spyros cache type. Νομίζω ότι είναι μία πολύ πετυχημένη μετάφραση.
  14. Ο Mimhsgr πολύ σωστά εξάντλησε το θέμα. Συμφωνώ σε όσα γράφει.
  15. Sorry, Mimisgr έβαλα κατα λάθος το link του test web server. Το διόρθωσα τώρα. Μπορείς να το ξαναδοκιμάσεις και θα δουλέψει. Εάν υπάρχει πάλι πρόβλημα ενημέρωσέ με.
  16. Η Ελληνική σελίδα του Geocaching ενημερώθηκε!!! Στον σύνδεσμο "ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" στο αριστερό μενού θα βρείτε μιά νέα επιλογή με τίτλο : "Απενεργοποιημένες κρύπτες στην Ελλάδα". Εκεί θα βρείτε τις 171 αρχειοθετημένες ή προσωρινά απενεργοποιημένες κρύπτες στην Ελλάδα όπως αυτές εμφανίζονται στις 10 Σεπτεμβρίου του 2013 στην δική μου βάση δεδομένων. Επίσης έχουν ενημερωθεί και οι υπόλοιπες καταχωρήσεις με δεδομένα των τελευταίων δύο ημερών. Για να δείτε την νέα σελίδα μπορείτε να κάνετε κλικ και ΕΔΩ
  17. Σήμερα, αύριο θα βάλω ένα νέο link στην Ελληνική ιστοσελίδα με τα archived caches όπου θα μπορείτε να τα δείτε. Αφαιρώντας από τα archived τα event caches έμειναν 171 caches. Θα σας ενημερώσω για το link μόλις το φτιάξω.
  18. Καλημέρα σε όλους σας. Το Σάββατο γυρίσαμε από ένα υπέροχο ταξίδι στην Β. Ελλάδα. Επιτέλους μετά από πολύ καιρό και με οικονομίες όλου του χειμώνα μπορέσαμε να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα, το άγχος και την μιζέρια της Αθήνας. Και τώρα στο θέμα μας. Λυπάμαι ιδιαίτερα για την αρχειοθέτηση του Enydreio- Rhodes του φίλου μου του Γιάννη. Είμαι σίγουρος ότι θα εξακολουθεί, έστω και χωρίς να συμετέχει, να παρακολουθεί το φόρουμ μας. Όπως του έχω ξαναπεί τις κρύπτες του στην Νάξο μπορώ να τις αναλάβω εγώ παρόλο που και εγώ δεν είμαι πλέον τόσο ενεργός όπως παλαιότερα. Όσον αφορά για το χάσιμο-κλέψιμο των geocoins και των TB's νομίζω ότι το θέμα το έχουμε ξανασυζητήσει. Από το 2007 έχω βάλει σε κρύπτες 30 GeoCoins και ΤΒ. Σήμερα σε κυκλοφορία έχουν μείνει ΜΟΝΟ 8!!! Το τελευταίο το έβαλα στις 15 Ιουλίου του 2010. Τότε αποφάσισα ότι αυτό θα ήταν και το τελευταίο γιατί δεν μπορώ πλέον να σκορπάω χρήματα για να κάνουν κάποιοι άλλοι συλλογή. Μία λύση είναι να βάζεις πλαστικοποιημένες φωτοτυπίες των νομισμάτων και να κρατάς τα νομίσματα στην συλλογή σου. (Το έχουμε ξαναπεί). Αναφορικά με την καταστροφή-χάσιμο των κρυπτών, νομίζω ότι υπάρχουν όλοι οι λόγοι και οι αιτίες που αναφέρετε. Είναι γεγονός ότι πολλοί ξένοι ψάχνουν χωρίς να τους ενδιαφέρει εάν τους βλέπουν ή όχι. Το έχω ζήσει και στο εξωτερικό, μόνο που εκεί κανείς δεν ενδιαφέρετε για το τι κάνει ο διπλανός του, αντιθέτως εδώ ακόμη και εάν παίρνεις προφυλάξεις πάντα υπάρχουν οι περίεργοι που σε κατασκοπεύουν. Πολλές βέβαια χάνονται από σύμπτωση ή από κακούς χειρισμούς όπως τους περιγράφει και ο Νίκος. (Τοποθέτηση ακατάληλου περιεχομένου π.χ. κεριά που λιώνουν ή τρόφιμα κ.λπ). Έχω τοποθετήσει 112 κρύπτες από τις οποίες ενεργές παραμένουν οι 89. Ποσοστό καταστροφής-χασίματος ~20%.Από αυτές τις 89 που παραμένουν πολλές τις αντικατέστησα δύο και τρείς φορές, το Runner μαλιστα την 4η φορά το αντικατέστησε η papalia, άρα το ποσοστό ανεβαίνει, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Αντε και να βάλουμε κάμερες και να δούμε διάφορα πρόσωπα που σχεδόν όλα θα μας είναι άγνωστα και τι θα κάνουμε??? Το να αναφέρουμε εδώ στο φόρουμ τα νομίσματα που δεν υπάρχουν στις κρύπτες που βρίσκουμε σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει?? Εγώ συνήθως το αναφέρω στο log που κάνω στην κρύπτη. Δείτε για παράδειγμα την κρύπτη Ipsarion και διαβάστε τα 2 log πριν από το δικό μου και πείτε μου τι συμπέρασμα βγάζετε?? Μήπως ο χρήστης KAHAKO πήρε όλα τα trackables που υπήρχαν μέσα ή μήπως πήρε Μόνο το τελευταίο?? Και με τι αποδείξεις μπορείς να τον κατηγορήσεις?? παναγιώτη, με queries μπορούμε να δούμε τις κρύπτες που είναι τώρα disabled άλλα όχι αυτές που είναι archived. Σήμερα που το 'έτρεξα' εμφάνισε 53 κρύπτες. Με βάσει τα δικά μου αρχεία έχω άλλες 178 κρύπτες στην Ελλάδα που είναι archived, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό βοηθάει κάπου.
  19. Ευχαριστούμε για τις νέες κρύπτες.
  20. Γειά σας. Ελπίζω να περνάτε όλοι ένα καλό καλοκαίρι. Όπως ασφαλώς έχετε δεί όλοι, τα στατιστικά στην Ελληνική ιστοσελίδα έχω να τα ενημερώσω εδώ και πολύ καιρό. Πότε θα είμαι έτοιμος για να τα ανανεώσω, δεν το ξέρω ακόμη. Μέχρι τότε μπορείτε να βλέπετε στατιστικά για την Ελλάδα στο παρακάτω link : project-gc.com. Στο συγκεκριμμένο site έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Τα στοιχεία είναι online και ενημερώνονται απ'ευθείας από την βάση δεδομένων της Groundspeak. Καλό καλοκαίρι σε όλους YiannisP
  21. Γειά σας και Χριστός Ανέστη σε όλους. Ήμουν εκτός Αθηνών από την Μεγάλη Δευτέρα έως προχθές και δεν είχα εύκολη πρόσβαση στο Internet με αποτέλεσμα να χάσω τα τελευταία γεγονότα. 1. Πρόβλημα. Όπως βλέπω o Sakis, Sakis1, Sakis2, Sakis3...κ.λπ. ξανάρχισε τα trolls. Κάντε τον banned όλοι και μην του δίνετε σημασία. 2. Πρόβλημα. Η κρύπτη της Θήβας. Σύντομα θα επικοινωνήσω με τον Σπύρο για την διόρθωση του δεύτερου stage. Καλό καλοκαίρι σε όλους.
  22. Εάν είναι κάπου όπου ενημερώνονται τακτικά, μπορείς να μου στείλεις το link για να τα προσθέω και στην ελληνική ιστοσελίδα ???
  23. Συγχαρητήρια και από εμένα. Το topic έχει γίνει pinned στο forum (mimhsgr, κάνε την μετάφραση :) ) για να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα και να το βρίσκετε εύκολα. Καλή αρχή.
  24. Γειά σας σε όλους, άργησα να απαντήσω στον Έκτωρα για την κρύπτη στο άλσος της χωροφυλακής και αφού είδε και αποείδε ο άνθρωπος, με πήρε τηλέφωνο. Το cache δεν το ενεργοποιώ και μάλιστα έγινε ήδη archive γιατί εκεί υπάρχουν μερικά σκυλιά που δεν έχουν πάντα καλές διαθέσεις και την έχουν "πέσει" μερικές φορές σε κάποιους που πήγαν για την κρύπτη. Μία φορά έτυχε και σε εμένα!!! (Ρίξτε μια ματιά και στα logs.) Δεν θα ήθελα να γίνω αιτία για κανένα ατύχημα μιας και δεν έχουν όλοι καλές σχέσεις με τα συμπαθή τετράποδα. Όποιος θέλει φιλμάκια μπορεί να μου το πεί και θα φέρω μαζί μου στο event στις 30/1 :)
×
×
  • Create New...