Jump to content

Leena&Antti

+Premium Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Leena&Antti

 1. Mihinkähän saakka länsi-suomi ulottuu?

  Alueellisena kätköilyryhmänä minulla on kokemusta tästä ryhmästä:

  http://www.geocacheurs-de-provence.asso.fr/

  Mikä sen mahtavampaa kuin kätköillä Provencen maisemissa!

  Yhdistyshän voisi järjestää tapaamisia eri maiden yhdistysten välille.

  Myös maanlaajuisen ryhmän sivusto näyttää (osaan kieltä vain pari sanaa) hyvältä:

  http://www.geocaching-france.com/

  kun perustava kokous tulee niin tule ihmeessä esittämään asiasi! <_<

  No tuotä Länsi-suomeakin voimme katsoa vielä siellä perustavassa kokouksessa.

 2. Olisiko kiinnostuneita geokätköily-ihmisiä ajatukselle että perustaisimme yhdessä länsi-suomen geokätköilijät ry:n? Jonka tavoitteena olisi geokätköilyn esilletuonti. Kokeneemmat kätköilijät voisivat pitää ns.opinto tilaisuuksia. Koska monella olisi kiinnostusta mutta tietämättömyys ja aloittaminen voi olla vaikeaa. Josk kiinnostusta on ja kokous päätetään pitää, pidetään se nyyttikestien merkeissä. Meillä olisi kyllä mahdollisuus ilmaiseen kokoustilaan(sisätiloissa mutta luonnon helmassa.) Yhteydessä on erikoinen museo johon kokouspäivänä meillä olisi mahdollisuus tutustua.(ainutlaatuinen yksityinen museo.) Museossa käyntiin kuuluu myös kahvi ja pulla 2€ henkilö(museo on ilmainen!) Paikka ilmoitetaan koordenaateilla. Jossa myös kokous päivänä geokätkö. Kokoukseen olisivat kaikki tervetulleita ikään,sukupuoleen,ihonväriin,uskontoon ja paikkakuntaan katsomatta. Kokous pidettäisiin keväämmällä ilmojen lämmettyä.

   

  Jos ajatus kiinnostaa ota yhteyttä:

  mievaa@dnainternet.net

   

  Ilmoittelemme tällä foorumilla vielä siittä että tullaanko tämä kokous pitämään(onko saatu tarpeeksi osallistujia)

 3. Itsekkin asensin tuon Trimble Geocache Navigator ohjelman,Trimblen kotisivulla hinnaksi ilmoitetaan

  5,99 taalaa kk.

   

  Käsittääkseni ohjelma on kuitenkin ilmainen eli mitä tuolla rahalla saa?

   

  Marko

   

  Ymmärtääkseni tuolla hinnalla saa topo tms. kartat sillä nyt tuossa on vain tie kartta mutta kyllä sekin kelpaa. :D sony eeriksonin sivultakin saa ladattua ilmateeksi puhelimeen karttapalvelun(posltMe)

  sitä en ole vielä testannut vaikka olenkin ladannut sen puhelimeeni.

  Juu ja sain vihdoinkin tuon geocache navigatorin toimimaan. :ph34r: Ja hyvin toimi kun kävin vähän testaamassa vanhoilla jo löydetyillä kätköillä :laughing:

  Ja tuo osoiteella kätköjen etsiminen on kätevää niin ei tarvitse plärätä papereita känny vaan mukaan ja kätköilemään!! :)

   

  Hyviä syyskätköily hetkiä!

  T:Leena ja Antti :ph34r:

 4. Kyselisin että miten nuo tapaamis tapahtumat ja cioto jutut menevät käytännössä?? siis kertokaa neuvoja järjestelyihin :laughing:

  Pidämm ehkä tapaamisen/cioton :wub:

   

  Kiitos vastaajille!!

 5. Itselläni on tuo c702 "maastopuhelimena" sen roiskevesi- ja pölytiiviysominaisuuksien vuoksi eikä laitteen sisäinen gepsikään haitaksi ole siinä käytössä. Laitteen gepsi on ihan OK - jopa yllättävänkin tarkka siihen mitä etukäteen odotin - mutta ymmärtää koordinaatit vain aste-minuutti-sekunti-muodossa eli pientä konvertointia joutuu kätköjen koordseissa harrastamaan. Itse en ole luuria kätköilyssä juuri käyttäyt, koska sujuvasti toimivaa kätköilysoftaa (kyseessä java-puhelin) ei ole kohdalle sattunut. Paria softaa kyllä kokeilin vaan en saanut kunnolla pelaamaan. Oma lukunsa sitten on puhelimen lukuisat ohjelmistobugit, joihin ei ole vieläkään tullut korjausta uuden firmiksen muodossa. Puhelin kaatuilee itsekseen about kymmenen kertaa päivässä, puhelimen kuuloke pimenee usein kesken puhelun noin 5 sekunniksi kerrallaan, herätykset eivät useimmiten toimi jne jne. Luuri kyllä soveltuu sellaiseen tilapäiseen "rönttäkäyttöön" mutta ykköspuhelimeksi en sitä kyllä suosittele. Kannattaa katsoa www.matkapuhelininfo.comin forumista lisää kokemuksia laitteesta.

   

  Mikäli haluaa kätköilykäyttöön sopivan puhelimen, kannattaa melkein vilkuilla esim. Nokian gepsikännyköitä käyttiksenä s60 3rd edition. Niihin löytyy useampikin erittäin käyttökelpoinen kätköilysofta, joskin kiinteä datapalvelu (9.80 e/kk) on erittäin suositeltava niitä käytettäessä.

   

  Mitä nuo ohjelmisto bugit ovat??? :(

  Kun itselläni ei ole mitään hajua... Olen ihan pihalla :(

 6. Hei!

  Onko kenelläkään kokemusta tuosta sony ericsson c702 gps järjestelmästä?? Että mahtaakohan sillä pystyä etsimään geokätköjä?? :)

  Kun olen ajatellut hankkia sellaisen kytkykauppa puhelimena...

   

  Lisätietoja puhelimesta on täällä:sony ericsson c702

   

  T.Leena :)

 7. Itse olemme huomanneet että sim. crocsit ym. muut muovikengät haittaavat gps:ssän toimintaa aika paljon. Sillä kun olimme kätköllä niin yhdellä meistä oli crocsit ja kun hän häippäsi autoon alkoi gps kin näyttämään oikeaa kätkön paikkaa. Ja taas kun jäsen O tuli kenkineen paikalle alkoi gps näyttää 0 pisteessä(jossa kätkö oli) 7metriä jonnekkin ihan muualle. Joten kannattaa käyttää muita knkiä kuin crocseja. :D

   

  T.Leena :D

 8. http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC72

   

  Tältä suomen ensimmäisestä kätköstä löytyi tina hevosenkenkä. Tämän säilytän tuottamaan onnea tulevissa kätköissä.

   

  Toinen kiva löytö on slovenialainen 2 senttinen.

   

  me löydettiin ja joku 2senttinen en tie minkä maalainen mutta takana on tammen oksan kuva. kätköllä luulin että se on tavallinen 5senttinen mutta kotona tajusin että sehän on 2senttinen :rolleyes:

 9. No ekana mieleen tulee roks of kuorila:sta löytyneet kaunnisti koristellut puiset ehjät lasten leikki lastenvaunut(oli pakko ottaa :drama: ) eheät sukset joiden pohjassa ei ollut naarmun naarmua, metallinen vanha rasia, yms. käyttötavaraa. ;)

  Että tälläistä on löytynyt ;) noita lastenvaunuja käytin sisustukseen :drama:

 10. Meillä kävi ja aika hassu tapaus tuossa vähän aika sitten. Nimittäin olimme etsimässä erästä kierrätyspaikan kätköä. Kiipesin roskiksen päälle että ylttäisin kätköön isä(Antti) seisoi siinä vieressä. sitten yhtäkkiä siittä kulkee joku koiran ulkoiluttaja ohi. minä hyppään roskiksen päältä pois. ja isä alkaa selittämään että"nuo lasiroskat kuuluu tuohon jen." Mies vähän katseli taakseen ulkoiluttaessa koiraa ja meinasi kävellä tolpaa päin.. ;) kun mies oli mennyt kiipesin taas roskiksen päälle ja sain kätkön! :)

  Se koiranulkoiluttaja kyllä taisi ihmetellä mitä mä siellä roskiksen päällä teen... ;)

 11. Niin elikkäs Suljetaan kätköpurkkien kannet hyvin ettei tälläisillä ilmoilla pääse vettä kätköpurkkeihin. Sillä pitää ajatella että meidän jälkeenkin tulee kätköllä käymään porukkaa! Eikä se ole kivaa jos löytää kätkön jonka sisältö ui vedessä ja on mennyt pilalle. Joten sulkekaamme kätköpurkkien kannet kunnolla!!! :unsure:

 12. Kysyn täällä kun itse olemme niin staukkeja näissä jutuissa B) että voiko tomtome one auto gps:ssällä etsiä geo kätköjä?? Kun olen kokeillut kerran ja se alkoi jo paljon ennen kätköä hokea:"olet saapunut pää määrään.." Olkaa kilttejä ja vastailkaa B):):)

 13. Hei juu luen kyllä aina välillä sitten olis yks kysymys! Miksi näin lukee kun yritän "logata bugin" :

  Sorry. The Travel Bug code does not match.

  :unsure::unsure:

  Juu ja onhan tää kätköily harrastus paras harrastus!!! :) Juu niin mekin aloitimme kätköilyn nyt eli 2007 ja jo 46 kätköä löydetty. Harrastamme kätköilyä isäni kanssa. Innostuimme siittä kun kaverini kertoi siittä minulle. :blink:

×
×
 • Create New...