Jump to content

Porakone

+Premium Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Porakone

  1. Täällä pelaa hyvin. Ettei ois puhlimessa jotku turva-asetukset pielessä jotka estävät ohjelmien gps toiminnot? Kysyykö se softa/puhelin edes gps:n käyttölupaa?
  2. Joo en vaan tajunu että toi koodihan oli tossa otsikossa.
  3. Tuolla Geocache.fi foorumilla taannoin kyselin tosta ledisysteemistä ja päädyin itekin sitten sellasen hankkimaan ja hyvä se on. Joku tuolla tosin kritisoi ajan menneen Mägeistä ohi ja parempiakin olevan saatavilla, ja onhan se hyvin mahdollista että pitääkin paikkansa. Mutta kyllä toi oma 4D muuttui ainakin 15 vuotta nuoremmaksi tolla päivityksellä.
  4. That seems to be about it. Now only the problem that the maps I've 'downloaded' from the service mentioned above, are .png+.map, and the only software I've found to convert it (Google Mapwell doesn't load .map) to a .mp file is GpsMapEdit and it costs about half of the commercial maps :-)
  5. I have asked this before, but all the help I've had have been links to this thread but this thread hasn't really helped me so I'll ask here. When I had my Magellan Triton, I had a software called TritonRMP which was used to convert a jpg/bmp/gif/etc image as a map for Triton. I just needed a map.bmp and coordinates for some reference points and the software made a Triton compatible map of it. Is there anything like that for the Garmin Colorado? I visited mapcenter.cgpsmapper.com and found some maps from Finland, but they weren't even as good as those I have in my GPS at the moment. I have downloaded maps from www.retkikartta.fi (The map can be used without any finn skills) in 1:15000 accuracy and would like to use those as I did with the Magellan Triton. I find those even better than the best $$$ maps available in the shops. I know I'll propaby miss some functions the real maps can offer, but I really need only to see where I am and where I am going. So, any way to do this?
  6. I had a Triton 400 and I wouldn't recommend it. Even if I didn't use it more than occasionally, I had to send it THREE times back to the dealer because if had severe software problems. The first time I upgraded it to 500, but nohting really got better. Three times it's Windows (CE?) said that outdoornav.exe had performed an illegal blah blah and nothing could be done. Every time I got a new one. And the times it worked, it's usability was terrible. Everything works wery slow, the buttons are way too small and too stiff. And the menulogics are a bit strange too. For example, why on earth is the language selection done in profiles (caching, marine etc) and not in the settings? Do they think that someone want's another language in the woods than on the sea :-) Recently I sold it and bought me a Garmin Colorado, and after just a few minutes with it, I realized that using a GPS doesn't have to be a pain in the youknowwhat. So to make it short, I'd say that the Triton 400/500 is slow, unreliable and stiff to operate.
  7. I've been browsing the web for at least 3 nights now but haven't found a solution. Is there a simple way - or a step-by-step guide - to convert any of the following files/combinations to be used with Colorado? Simple image file like gif, bmp etc (Of course I have to know some reference coordinates to position the 'picture' correctly) .map + .png -combination .pgw + .png -combination .rmp (Format compatible with Magellan Triton) All I have found is different widely used softwares like gpsmapper, but haven't found any break thru. I'm quite close to buying the needed map from a store, but I'm not sure if they are as good as those I've found from a www service.
  8. Juu no kyllähän toi selvisikin kun lueskelin jotain Magellanin 'faq sivua',käyttöohje multa on hukkunut jo aikoja sitten. Noo, Tritoni on nyt myyty ja Colorado tilauksessa.
  9. Pyörittämään laitetta? What? Tritonihan sanoo että laita laite kauas metallista ja tasaselle alustalle ja paina käynnistä, tai jotain ton suuntasta. Sitten siinä nuoli pyörii näytössä ja siihen ympyrään tulee muutamia punaisia sektoreita ja jonkun ajan päästä sitten ilmotus epäonnistumisesta.
  10. Kyllä se kertoo. Useiden ruutujen - esim kompassuruudun - alakulmissa on ne pienet ruudut mitkä näyttävät defaulttina jotain (en muista) ja niihin saa säätää haluamansa datan. Itellä on just tossa kompassiruudussa etäisyys kohteeseen ja signaalin tarkkuus metreinä. Niitä pääsee säätämään kun oot kyseisessä ruudussa ja veivaat sillä 'nuolinäppäimistöllä' johonkin suuntaan, muistaakseni alaspäin. Sitten vaan painat nappia ja valitset haluamasi datan. Mut hei, ootko saanu ton kompassin kalibroinnin onnistumaan? Kuten tossa sanoin niin itellä päättyy aina virheilmoitukseen kun se eka jonkun aikaa yrittää.
  11. Joo no. Eipä kiinnosta enää kompassin kalibrointi. Tää meni taas (4. kerta, ikää alle puol vuotta) siihen kuntoon että softa on jumissa ja laite on huoltoonlähtökunnossa. Kyllä se on hastalavista Tritonille nyt mun puolesta. EDIT: Jaaha. No nyt se sitte tokeni itestään. Melko epäluotettava, sanoisin.
  12. Tosta Triton 500 kompassista. Onko joku onnistunut sen kalibroinnissa? Ohjehan on että se pitää asettaa tasaselle alustalle kauas metallista ja sitten vaan menoksi, mutta kun ei. Ihan sama olenko mä kotona kirjotupöyän ääressä vai metän keskellä - kaukana voimalinjoistakin - mutta aina se aikansa pyöriteltyään ilmoittaa että ei onnistunut.
  13. No voi helvatan helvata. Mä en yleensä ihan pienestä lannistu mut nyt täytyy kyllä sanoa että EN SUOSITTELE. Toi edellisen laitteen huoltoreissu päätty siihen että pistin 50e lisää ja sain uuden pykälää paremman postitse. No niimpä niin mutta ohhoijjaa joopa joo. Tää nyt menee sitten heti uudesta asti jumiin kun menee siihen ruutuun missä näkyy 'satelliittien sijainti'. Kellon kuva tulee ruudulle pyörimään ja ainoa mitä enää tapahtuu on se että pyörintä pysäthyy kun painaa virtanappia. Pois päälle laite menee kyllä vasta kun ottaa patterit pois.. Joku epäili tota ton Windows CE:n takia, ja onkohan se nyt pakko sitten todeta että syytä epäilyyn onkin.
  14. Kuvat ja kertomus: http://picasaweb.google.com/76snet/Kypros5...917243584120034 (katso myös seuraava)
  15. No nyt mul on enemmän kerrottavaa. Patterien kestoksihan luvataan up to 10 tuntia, ite oon päässy kunnon alkaaleilla pääasiassa 4-5 tunnin lukemiin ja samoja tuloksia oon netistä muidenki lukenu saaneen. Napit on tosiaan jäykät mutta kai niistä normi-ihmisen sormivoimin selviää. Käyttöohjeet on ainakin mun mielestä aika suppeat (myös alkuperäinen) mutta aiheesta kiinnostunut kyllä selvittää homman. Taustavalaistuksen käyttö on mun mielestä toteutettu kyllä aika typerästi, toki on mahdollista että en vaan osaa. Kun laitteen liaittaa päälle niin siinhänä on se määritelty valojensamutusaika ja se toimii hyvin. Mutta jos sitten haluaa valot tilapäisesti päälle jatkuvasti, niin tuota automaattisammutusta ei taida saada enää päälle vaan kirkkaudensäätönappulaa naputtelemalla (useita kertoja) se sitten sammuu. No, noi on kyllä pikkujuttuja suurimman ongelman rinnalla. Tuossahan on Windows CE käyttis. Joo. Windows. Kun käytin tota kerran silleen että patterit loppui ja se sammui, niin seuraavalla käynnistyksellä olikin sitten vintööti siinä kunnossa että laite on nyt matkalla huoltoon. Normi boottikuva siihen tulee, mutta siinä vaiheessa missä pitäisi tulla aloitusvalikko niin tuleekin perinteinen Windows virheilmoitusikkuna OutdoorNav.exe illegal operatioineen ja siitä ei nyt sitten kotikonstein selvitty. Mitä netistä nyt sitten aihetta tutkin niin toi sama sovellus on muillakin tehnyt illegal operationeja ja huoltoreissut on kutsuneet. Eli laite sinänsä ihan mukiinmenevä mutta jos toi käyttis rupeaa nyt vakituiseen tilttailemaan niin hyvääpäivää.
  16. Kävin tossa pari päivää sitten ekaa kertaa kätköilemässä Nokian N95:n kanssa ja yhdellä kätköllä tuli sitten 'vähän lämmin' kun ei ton GPS:tä ollu oikein iloa tuolla vähän umpinaisemma rämeessä ja rupesin sitten tutkimaan näitä oikeita laitteita. En sen kummemmin osaa perustella valintaani mutta tollasen Triton 500 päätin hommata mutta ei se ollutkaan ihan helppoa. Maahantuojalla ei noita ollu, niitä on odoteltu jo jonkun aikaa ja tulopäivä aina vaan siirtyy. Viimisin arvio oli muistaakseni tämän kuun 16. päivä mutta siihen asti en viitsinyt ruveta odottelemaan - kun eihän tuohonkaan arvioon voi 100% luottaa - niin tilasin sitten 400:n. Hyvässä lykyssä ylihuomenna pääsen testaamaan josko tuolla pärjäisi vähän kännyäni paremmin, kerron sitten miten kävi. Kompassitoiminnossahan noissa on eroa, muuten muistaakseni samoja vehkeitä. 500ssa olisi ollut Elektroninen 3D ja tossa 400ssa on sitten Screen 2D. Mikä lie ero käytännössä, tavallinen kompassi ainakin luulisi pelaavan siinä sivussa :-)
×
×
  • Create New...