Jump to content

rianra

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rianra

  1. Ehkä ketjun aloittajan mielessä on ollut Murmelipurkki Leppävaaran urheilupuistossa (GC1J3HZ).

     

    Ketjun aloittajan eli minun mielessä ei ollut pelkästään Liikunnan ilo Leppävaarassa, vaan kaikki ne vastaan tulleet tapaukset joissa kätkö on jäänyt työmaa-alueelle ja sitä on siitä huolimatta haettu jopa rajattujen aitojen sisäpuolelta. Jopa räjäytystyömaalta on haettu kätköä! :D

     

    Kuten muutamat tuossa jo välissä ehtivät todeta ettei kyse ole vain kätköilijän omasta harkinnasta vaan ihan todellisesta kiellosta!

     

    Jos alue on merkitty työmaa-alueeksi ja sinne on pääsy kielletty siihen on aina joku syy! Työmaa-alueella ei saa liikkua ulkopuolisia turvallisuus syistä. Vaikka Leppävaaran tapauksessa suurta vaaraa ei olisi, voi sitä toisaalla olla. Siitä huolimatta kätköilijöillä ei ole eri vapauksia rajoitusten suhteen.

     

    Itsekkäs purkin perässä juokseva kätköilijä ei voi tietää mitä työmaalla tapahtuu. Se ettei juuri sillä hetkellä näy mitään vaarallista ei tarkoita sitä etteikö sitä vaaraa olisi. Jos jotain tapahtuu, ei vastuuseen joudu pelkästään omin luvin alueella juoksenteleva kätköilijä vaan myös työmaan turvallisuudesta vastaava henkilö. Pahimmillaa ajattelematon kätköilijä voi tuhota toisen ihmisen elin keinon ja elämän.

     

    En tarkoita että jokainen työmaan jalkoihin jäävä kätkö pitäisi arkistoida, mutta niiden hyllyttäminen työmaan ajaksi olisi vähintäänkin suotavaa. Poistammehan käytöstä sellaisiakin kätköjä jotka ovat muuten sopimattomissa paikoissa. :rolleyes:

  2. Olen hieman ihmeissäni miten kätköilijät käyttäytyvät rakennustyömaa-alueille jääneiden kätköjen suhteen. En ymmärrä miksi osa kätköilijöistä katsoo voivansa viitata kintaalla asiaton oleskelu kielletty tai pääsy kielletty kylteille. Työmaa-alueelle ei ole asiaa edes sen kätkön takia! Ymmärrän toki että omistaja haluaa mahdollisesti hakea purkkinsa pois työmaalta.

     

    Kyse ei ole vain kätköilijän turvallisuudesta. Kyse on myös työmaan turvallisuuteen liittyvistä asioista! Sillä ei pitäisi olla merkitystä puhuuko työmaan rakennusmiehet suomea vai ei. On hyvin yksiselitteistä ettei sellaisille kätköille ole syytä mennä jotka ovat rakennustyömaan alueella. :(

     

    Tämä asia on mielestäni aivan verrattavissa jokamiehen oikeuteen. Eihän sekään esimerkiksi anna lupaa kirmailla muiden pihoilla kätköjen perässä.

     

    Lisäksi pitää muistaa että mitä yhdet edellä sitä toiset perässä. Entä jos seuraava työmaalla seikkaileva onkin lapsi? Ei kai kätköilijät halua olla huonona esimerkkinä? :(

  3. Meidän perheessä on kohta 9, 6- ja 3-vuotiaat lapset. Varsinkin keskimmäistä on joskus vaikeaa saada mukaan kätköilyreissulle. Motivaattorina toimii tällöin "aarteet", eli vaihtotavarat.

     

    Tämä kuullostaa tutulle! Onkohan se tuo ikä vai mikä, mutta meidän 7-v. ei millään lähtisi kätköille. Vain jos voin luvata että löytyy isompia purkkeja ja vaihtotavaraa niin sitten ehkä...

     

    Meidän perheen parhaat kätköistä löytyneet vaihtarit ovat 1) ihan tavallinen muovisotilas ja 2) pikkuauto, jolla on koiran kasvot. Molemmat ovat lähes päivittäin leikeissä mukana.

     

    Tämäkin kuullostaa tutulle.. Pojasta parhaat löydöt on olleet muovisotilas ja sammakko avaimenperä. Äidistä ihania ovat jokainen marmorikuula, lasikivi tai vastaava, mutta minäpä olenkin piiloharakka :D

  4. Puuskupuhit 47,5%

    Korpinkynnet 4%

    Rohkelikot 1%

    Luihuiset 47,5%

     

    Näppärät urbaani microt ja mielenkiintoiset nähtävyydet vetävät meitä puoleensa. Vaikeat ja vaaralliset kätköt eivät niinkään. Nuo prosentit arvioin ihan löydettyjen mysteerien ja terrain arvon perusteella. Loput laitoin puoliksi.

  5. Meidän lähin kätkö on oma Bunny's Treasure Box joka on alle 200 m päässä omasta kolosta.

    Lähin muiden tekemä kätkö on juuri vaihtunut ja on nyt Traffic Kehä 2 Tunnel 600 m päässä.

     

    2 km säteellä on 9 kätköä, arkistoidut ja hyllytetyt mukaan luettuna 15. 100 lähintä aktiivista kätköä on 5 km sisällä. 7km säteellä on sitten jo puolentoista sataa kätköä. Ihan kiitettävät lähtökohdat aloittelijalle :P

×
×
  • Create New...